2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 【=官方=】官方收集意見及bugs專區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 夢之小妹
go

[資訊] 【=官方=】官方收集意見及bugs專區

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

睇黎我都唔洗玩落去啦~= ="

自從更新完,加左個XTrap之後,我就玩唔到啦,整黎整去都唔得,搞到我都無咩心機再玩落去啦~~-.-

更新前都好地地,大家都冇咩問題發生,但係一更新完就問題多多,希望可以快d解決下啦~

當全螢幕模式下 唔理幾解析度 禁ctrl+esc/alt+tab/start彈出桌面後再入番去會有舊時既畫面同埋打字用中文輸入法時會有舊時既畫面擋住 睇唔到打咩字

精靈之森出左60王呀= =隻有兩隻55狗...bug d錦好玩既野呀=.=

想問下可否令玩game時可於其它軟件中打字 例;msn
本人用九方輸入法,一開game 便不能於其它game/軟件中打字
本人的女友也是這樣,她用手寫板

點解我玩玩下夢之樂章無啦啦黑左同彈左舊野
成個mon黑左...佢話DJONLINE ERROR
之後話請輸入當機原因..以便精靈們更快搵到bug
__________________sead        我打咩呀 我都唔知

在焚風沙漠打巴斯石守衛會有普通掉落物”方正的石塊”
但其實是主線任務物品

另外建議同一格擺放物品數量為無限/或至少增加
現在一格只可以放100或250的上限太少了

用果d召喚既座騎死左之後米仲係到既@@
打怪既時候都唔會冇左- -
搞到我要用多個黎召再打怪先冇左座騎!

官方改了, ,,沒有了27,8LV藍裝任?

GAME入面唔好再用細明體,因為當D字大就會好朦AND UGLY (人物上面的名字)

上次好慘囉=]
係精森一復活左就比55lv同60lv打死左 搞到我冇啦啦又少左1格經 唔該改改個隻王既位置 咁樣會令好多無辜既玩家白白冇左好多經 仲有 極極極力要求冇左個冷卻時間 令到好多人白白枉死(基本上好多人都有咁既要求) 仲有升lv太難啦 一死就扣經 而且希望有得捉怪 咁樣自己一個人升lv會好寂寞 而且可以増加遊戲既趣味性  死亡既可能性亦大大減少  game既受歡迎程度都可以提高 可以話係雙贏!!!我想講既野 係咁多

可唔可以將雜貨店d紅/藍水d冷卻時間縮短d- -慢成咁要逼住買商城水

登入問題

我登入遊戲按確定後, 彈了錯誤視窗話我 登入連線伺服器失敗, 仲攪到我部腦上唔到網, 要boot機先上到網
如果唔登入, 我部機係正常可以上網的, 想玩都玩唔到....
我試過偷偷地係公司裝, 可以登入到喎= =

十週年勳章(賀詞)

弓手(包括3轉)d招o既mp整細d或者mp整大d
狂食mp水呀

一個弓既bug.但唔知算唔算bug
呢家橙弓有d有5%加攻速..
拎左個5%之後開弓就好快,,,只限技能...
就算換左弓都係..
希望快d改...

有時離開game/彈game果時.會卡ac...之後入返隻game個人仔就釘左...唔該小妹攪攪佢-0-

有時地獄使叫隻野出黎一齊行
行行下隻野比怪引左去打
你唔理佢繼續行而佢又死左既話
你會一直戰鬥狀態
就算再打一隻怪,殺埋佢都冇用
冇得坐
要轉地圖先得

因為而家既副本好似好無聊咁
我希望官方可以考慮下將副本任整得多元化d
例如
1   副本既地圖係開唔到大map睇
      或者每次都隨機load入唔同既地圖
2   高lv打低lv王唔係冇寶掉 但低機會率 那怕係1%都好
      換句話 姐係掉寶率係隨著玩家同怪物既等級差距作升降
3   開一些特別技能,但要通過打死某系列boss先學到
4   同上,公會升級要打死boss拎道具(而道具係可交易 但低機率)
5   王跌寶唔好咁孤寒 一次跌多幾件(例如有數件武防)
6   副本死扣既exp少過平時什至唔扣(我諗唔少人都好似我咁 次次都係升左lv先打
       因為扣左=唔扣)
7   打王跌一d收集物品, 要儲夠某數量先可以去換獎勵,當然果樣野可以交易
       好似黑暗精靈徽章咁
8   另外 為左防止有人單刷副本拎野 希望可以更改進入副本限制
       eg 要成團人一堆傳送入去
9   不定期 公布及增加某副本的掉寶率&獎勵 以刺激玩家去副本玩
10 人物有月之天賦/60級升61 要解左某d&全部副本先可以有
11 殺死王既次數到某數值 可以獲得一些比較特別&幽默既稱號
       例如打死草洞3王 100次 就有 虐待狂 稱號=]
12 增加一d 剩係係副本/特殊地方先用到既技能 學既條件都係打副本隨機獲得學習卷宗
13 打完同級副本有得去同級既特殊地方買有週期性數量限制既野
14 副本唔再只係無腦打王 可能要用下腦(例如要解除機關先過到某d位,而個機關可能係一d腦筋急轉彎等等既野)
15 打副本有機會跌點數物品(但不可交易)(但要先用點數買入場卷等等,但唔好太貴 1x點可以接受)
16 將更多系統上既野聯繫去副本到 例如某d副本可以快速提升專精exp
     但係每日/隔日先可再解
17 某d副本要2隊以上既人一齊合作解&限時
      例如要限時殺2種怪 但一隻係東 一係係西 一來一回絕對唔夠時間
      但只打一邊又夠時間果d
18 某d副本要每個職都只得一位或者有限制性
19 某d副本唔準補血 但變相弱d 獎勵要吸引
20 定時舉辦活動 完成某某副本可以有特殊獎勵
21 副本d王(小王同大王) 整得特別d 或者打打下識變身
暫時諗到咁多

小弟求一中文简体破解补丁,我的XP系简体的,想找个补丁,可以玩到呢个GAME

另外 希望更改下職業既平衡
刺客又有隱形 又有60%閃避 又有強制隱身 會唔會屈左d?
希望可以更改下隱形既設定 例如同級有50%見到佢隱身既狀態
如果唔係呢個特點將會由特色>屈機
另外如果有技能+閃避
可唔可以增加返d +命中既石頭(強化果d)或者精靈紋章?

仲有元素師招瞬間移動可唔可整整佢
向前移動動10m 仲要詠唱 而且動作又大(閃之後果下動作好無謂)
攪到呢隻完全係廢招 打架/走佬都冇用
希望可以改成以下其中一種mode
1 向前移動距離增加 例如20~30米 唔洗詠唱 但冷卻耐d 例如20秒
2 隨機飛去半徑15米內任何位置 並取消被鎖定目標既狀態(姐係閃完地要重新鎖定元素既角色 cd+長
3 傳送去自己選定既位置(有效area內)
以上mode希望全部取消詠唱 唔係呢招真係好雞肋

仲有希望可以改下狂戰招+攻技
狂戰士 ,顧名思義 ,係攻擊好強既戰士
希望可以改成+唔少攻 但都-唔少防&魔防
例如+35%攻 -30%防&魔防
仲有佢d攻擊技+多d攻 但可能要扣下血/防
唔係完全唔符合狂戰士既名
狂戰士,一個發狂既戰士,冇符合發狂時既攻擊力同失去既判斷力(防禦力)
又點叫在戰士?

仲有地獄使d狀態技希望可以改成為可累積及不可被覆蓋
唔係佢招咀咒真係冇咩用

遊俠希望可以突出佢作為遠程物理攻擊手既特點
而家既遊俠毫無特色
似係刺客(隱身)+戰士(近攻方式)+地獄(召喚寵物)既合體 0.0

仲有聖騎技能增加既仇恨值希望加大, 咁易比其他職搶左王
好難做一個好既騎士

仲有僧侶系職業既攻擊技能希望可能增加對不死生物有額外加成
例如打d 骷髏骨會打多d 補佢地血會扣hp等等

仲有希望可以係城入面增加城內既傳送npc
例如傳送去銀行 拍賣等常去既地方
唔洗行到隻狗咁= =(因為個map好大下)

十週年勳章(賀詞)

拍賣加番賣家係也水

合成幾會大d
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 10:28 AM , Processed in 0.037095 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存