2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 【=官方=】官方收集意見及bugs專區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 夢之小妹
go

[資訊] 【=官方=】官方收集意見及bugs專區 [複製鏈接]

該培既今日都報晒~
隱藏問題要睇你配備同開特效開成點先知~ 需要你回報去gc網~

入game有無問題可能系更新時線路出現問題,更新唔完整~ 下載全新安裝程式幫到你~(官網有)

十週年勳章(賀詞)

-口-

影相SD比你地?@O@

盡快搞掂SD比你地~~呵呵

我好合作的~~~~

本人61lv 岩先同個元素打咆哮副本 佢比怪打到冇血出 飛去傳點個招 我本身1m幾血  佢一飛到出去我見到自己d血好勁970/970 之後就冇啦啦死左 搞到我冇左幾百萬經 希望小妹搞搞佢

小妹;你可唔可以叫夢之出商品街
因為唔係個個都用拍賣;拍賣又要收錢
D人就好似洗頻咁;想同FD密一句都唔知飛左去邊
唔該你牙.___.

原帖由 文仔;D 於 2009-4-14 11:55 PM 發表
小妹;你可唔可以叫夢之出商品街
因為唔係個個都用拍賣;拍賣又要收錢
D人就好似洗頻咁;想同FD密一句都唔知飛左去邊
唔該你牙.___.

商品街既意思系....???

粒鳴石個名:植物破壞鳴的鳴石
                                      ^多左個鳴
唔信去拍賣或其他地方cc

狂戰用神蹟之弓有BUG...
用沖鋒....沖到一半..把弓一補....就會停低....快D改改佢=3=

原帖由 於 2009-4-15 03:13 PM 發表
狂戰用神蹟之弓有BUG...
用沖鋒....沖到一半..把弓一補....就會停低....快D改改佢=3=

...........
有無圖= =因為我太笨~依家又好眼訓個腦轉唔到~睇唔明.

原帖由 夢之小妹 於 2009-4-15 04:55 PM 發表

...........

-口-..SORRY頭先講得唔清楚
因為要捕捉"神蹟之弓"發動的一刻...
所以我也很懶,沒冇CAP圖.....

請讓我再解說清楚一點吧

首先....選取一隻怪物

再使用  技能--衝鋒  衝過去....

假設你身上裝有一把"神蹟之弓"(38橙弓 效果係有8%機率發動 回血6XX-1XXX 同+10%跑速)

如果衝鋒時 裝在身上的"神蹟之弓"效果一發動(即是自我回血6XX-1XXX)

個角色就會在未衝到隻怪度果時就會...停了下來慢慢行..

而且隻怪係照樣暈左....

行到過去佢已經醒返- -"

仲有...(早前已經提及過的BUG)

技能--衝鋒  "有時"衝到過隻怪度..

點解會連自己個角色都不能動彈(拿著武器定住了和該怪物一起站著)

一直到對方暈完才可以繼續行動

難道是兩個者撞埋一齊時兩者都暈左?

仲要成日都係咁.....好冇瘾

這次應該看得明白了吧
最後....辛苦你了~小妹

修正
植物破壞鳴的變異鳴石
唔識貼圖

十週年勳章(賀詞)

原帖由 夢之小妹 於 2009-4-15 04:55 PM 發表

...........

小妹加油~~~~

我老妖月~~~幫你用口水浸死哂E到D人~~~~~

你放心工作啦~~嘿嘿~~~

我有一個強烈的要求~
當gm上線不要只捉外掛人士~
近日的遊戲價格上升....我不希望日後djo 像eco...物品都已億作計算
所以應該把賣遊戲金的玩家狠狠的殺掉~!!!!
因為那些人控制了遊戲的價格
外掛->掛精靈/說話:不斷說出用高價收物品但其實不會購買->任務物品->大量高價放出任務物品久而久之壟斷了過半數的物品價格->人流減少奸商變成了主要供應商->目的達成大量平價收購點物->流出金價大降的消息遊戲物價上升
以上是流程圖 應該只是其中一個進化 所以一定要打擊奸商

廢品使徒~~唉

唉!唉!唉~~~

隻game都夠垃圾啦!
仲多一件垃圾使徒!<<命運使徒
>>我明解囉!咁難抽咁晒錢!抽中左點會變成件垃圾架!
又唔睇得又唔打得!召出來都晒時間!!!

GM~GM係咪要改下呀!
起馬隻野有得幫佢升下L~
有幾招技能幫下手~
有埋進化!!
咁樣先似返件高尚品麻~~

大家話係咪呀!!!多多謝技來推一推啦!!

原帖由 全職藥師 於 2009-4-15 07:14 PM 發表
我有一個強烈的要求~
當gm上線不要只捉外掛人士~
近日的遊戲價格上升....我不希望日後djo 像eco...物品都已億作計算
所以應該把賣遊戲金的玩家狠狠的殺掉~!!!!
因為那些人控制了遊戲的價格
外掛->掛精靈/說話:不 ...

賣幣其實都會封,可是一直沒有舉報,我每次上線又不見他們~ 
可以跟我說一下他們會使用什麼頻,那個地圖等出現嗎??

原帖由 於 2009-4-15 05:06 PM 發表

-口-..SORRY頭先講得唔清楚
因為要捕捉"神蹟之弓"發動的一刻...
所以我也很懶,沒冇CAP圖.....

請讓我再解說清楚一點吧

首先....選取一隻怪物

再使用  技能--衝鋒  衝過去....

假設你身上裝有 ...

試緊,搵左GM幫手CAP流程圖@@睇下係唔係真係有問題~ 有既話會交俾開發

仲開ser??

我提意 合ser   ser1 比較多人  ser2 一般   2個ser 人流不平均  仲要開new ser 個ser咪成個死城lo  可能到時  有冇100個玩家 成問題  小妹你都想改善呢隻game  你可以玩其他game  看看有什麼好處  覺得好 咪同技術人員 溝通lo  覺得唔好用 可以唔用 我打機都有成 幾年了 不過呢隻game太多問題 有問題都有過普  呢隻game完全無普

懷疑是bug
已知刺客在精靈戰場和火炎戰場,在潛行狀態下對水晶施展鬼魅偷襲時,刺客並不會移動至水晶的前面而只是用遠攻武器施行遠距普攻。

建議-戰場系統
可以在不同的ser加入同一個戰場,不然大部分玩家集中在一個分流中,容易出現爭執的情況[練工]而且,也可以令其他分流的玩家加入戰場。

61lv UP的任務
希望可以增加多些重覆任務,在排行榜中,超過60lv的玩家最少也有100個
每個伺服器的分流只有4個,以一隊5人為計,一個分流2隊,也只能承受40人的份量,畢竟這是online game
必然不足夠滿足大部分玩家的升等希望,容易出現爭執,不然增加分流亦是一個好的選擇。

疑問
為何每次進入新地圖[61lv up]都很lag
已問過同公會的其他玩家,他們都表示有這問題
理由是?

十週年勳章(賀詞)

60UP,,,,,,,要咁多經先升到...D怪好難打.....

點玩..????

要我坐係電腦24小時,,打機?......

=..=

小妹~設計一舍活動比經我地-.-................E+升一LV,,,,,,我冇爆符....半舍中死N次,,更本冇得升....

人地爆哂符......黎升-.-.......<<有冇通霄,,,,,?,,,有D有,,有D冇..<<好似我個D,,就5會搵自己的健康黎較非.....

舍D人都要升幾..日-.-.....先升到一LV,,,,,

仲有D人1咁沖LV法......<<人肉外外掛~~~個D場,,,成日有人嘈交...話搶場=.=

之前...都係咁,,-.-.....打賊個陣...打硬個陣....打蓋亞個陣...E+...打....草原,,<<<又係爭打賊..- -想點....

玩一隻GAME升LV都要同人嘈- -

想開開心心玩下都5得= =............

原帖由 藍夢月 於 2009-4-16 01:45 PM 發表
60UP,,,,,,,要咁多經先升到...D怪好難打.....

點玩..????

要我坐係電腦24小時,,打機?......

=..=

小妹~設計一舍活動比經我地-.-................E+升一LV,,,,,,我冇爆符....半舍中死N次,,更本冇得升.... ...

人地又24個鐘....自己都係24個鐘="=
d人仲要5日就60到65=.="""
雖然真係唔知點玩=.="
但係有人升到就得.....官方冇必要搞d活動經=口=
所以....冇得講.......封頂係升lv魔人既玩意...

原帖由 o小o丑魚 於 2009-4-16 10:34 AM 發表
唉!唉!唉~~~

隻game都夠垃圾啦!
仲多一件垃圾使徒!我明解囉!咁難抽咁晒錢!抽中左點會變成件垃圾架!
又唔睇得又唔打得!召出來都晒時間!!!

GM~GM係咪要改下呀!
起馬隻野有得幫佢升下L~
有幾招技能幫下手~
有 ...

冇人話佢打得=口=
魔土鍊到5都有門俾你.......
咁你有咩可以講....
呢d都唔係bug.....
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:49 AM , Processed in 0.058350 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存