2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 【=官方=】官方收集意見及bugs專區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 夢之小妹
go

[資訊] 【=官方=】官方收集意見及bugs專區 [複製鏈接]

原帖由 於 2009-4-29 04:02 PM 發表

其實online game就係咁-.-
冇得點講.....要講就係
高lv既果d任務獎勵.....真係好無聊-__-"

我只係覺得夢之可以做d= =特別既野
始終升lv係過程 唔應該係隻game既全部
有冇聽過  "人冇我有 人有我優"
我想講= =易升d 玩既動力同成功感都多d

十週年勳章(賀詞)

原帖由 teddy駿 於 2009-4-29 06:26 PM 發表

係ar,,,我一直講緊A_A...講左成個月啦..係E個FORUM到,,,

但係,,,,,開發做打好爽手=,=

原帖由 teddy駿 於 2009-4-29 06:26 PM 發表

個個game都想做得特別d...點解又冇呢?
的確升lv唔係隻game既全部
所以而家隻game都有好多野你玩 好似戰場~尋寶咁
但你低lv就會玩少好多野,例如座騎..戰場

的確係有句人冇我有 人有我優
但講就易 知唔知做起黎會有幾難?
要投放幾多資金呢?
又要攪幾多腦汁?

其他online整過既你整又比人話抄
咁多個online  有咩要玩都出晒

易升d....人就走快d   個個online既開發都明呢個道理...
易升你d所謂成功感有左就會悶  一悶就走人88啦
就係要有返咁上下難升..升到先有成功感

十週年勳章(賀詞)

原帖由 於 2009-4-30 09:38 AM 發表

但講就易 知唔知做 ...

唔怕~我d腦汁有大把~~~哈哈~~

腦震盪~~~~

剩係我都震左唔少野出黎啦,,,,

不過,,哈哈...當垃圾哦.

資金,,,隻開發咁勁..我一開始就話佢啦...

我上次打怪果時見到d怪的hp同mp
坐騎好多都要40lv先可以用
20lv果d大多數都要用buy
最好多d任啦

原帖由 於 2009-4-30 09:38 AM 發表

但講就易 知唔知做 ...

所以由頭到尾我都係講緊= =整多d任!! 升lv難唔緊要  
任務都要有返咁上下多先平衡到   我覺得唔應該有level黎限制 pk 輸贏
所以先覺得應該整多d任務 等升lv多元化 唔係個個都想打同一隻怪升到頂lv= =

原帖由 teddy駿 於 2009-4-30 06:09 PM 發表

所以由頭到尾我都係講緊= =整多d任!! 升lv難唔緊要  
任務都要有返咁上下多先平衡到   我覺得唔應該有level黎限制 pk 輸贏
所以先覺得應該整多d任務 等升lv多元化 唔係個個都想打同一隻怪升到頂lv= =

佢而家d任都唔算少有成163個....
唔通你想話1lv既新手都可以p贏65lv封頂嗎?

開番個密頻都唔錯-o-' 姐係專係睇密人個d
綜合頻 ..d人講野講得咁快..有時都睇唔到-_-想拉番上去睇.又會跌番落去..
仲有..人地加你好友個陣..可以睇到-_-
姐係人地禁自己加入好友個陣..自己個好友名單會有佢..
我唔知係咪個個都係咁..但人地加我好友個陣..我好友名單會冇佢-_-

十週年勳章(賀詞)

原帖由 SIUYINP 於 2009-5-3 05:59 AM 發表
開番個密頻都唔錯-o-' 姐係專係睇密人個d
綜合頻 ..d人講野講得咁快..有時都睇唔到-_-想拉番上去睇.又會跌番落去..
仲有..人地加你好友個陣..可以睇到-_-
姐係人地禁自己加入好友個陣..自己個好友名單會有佢..
...

有D GAME到呢.........

仲SET埋....GM 專用頻道...個個頻係最頂到...D字會橫過....你地諗諗佢啦=.=

我希望增加使用遊戲幣買的精靈服飾 因為祭壇的又要聲望又高價

要求gm改一改射手1-4轉:近技要求多一招  凸別係遊合 射手之中遊合差 要求改改佢
1:射手用槍或弓怪一走近就唔可以再用一定要用近武呢方面有點問題
2:我希望弓手可以0距離射 
3:遊合無自己專用的武器:
       ~槍~狂戰士,遊俠,刺客
       ~弓~狂戰士,遊俠,刺客
       ~單手劍~狂戰士,聖騎士,遊俠,刺客(刺客有專用的)(但好多狂戰士同聖騎士得用斧)
       ~雙手劍~狂戰士,聖騎士,遊俠(但好多狂戰士同聖騎士得用斧)
4:E隻game係玩近身
       ~一但近身用唔到槍或弓
       ~遊俠多數遠技,一近身用唔到遠技
       ~把劍都高攻過槍或弓
(其他職唔知)
補品問題:補品冷卻時間太長
唔夠位問題:如果個背包有一頁係拎黎放材料,一頁係放莊,一頁放補品
咁樣搵$都會快d
唔洗同d雜物放埋一齊 搞到唔多夠位
同一帳號3個人物共用銀行:整多一個 "同一帳號共用既銀行"
因為依家銀行唔可以共用...打到岩分身用既野都比唔到分身
成日都要人幫自己傳 咁樣好似唔係幾好
lag既問題:對住物品/技既時間好瘋
當機問題:有好多fd都話當機/成日彈
裝一用左就無得交易問題:我地用好多錢收返黎既裝用夠又賣唔返出去,好哂錢下
離開game/彈game既時候:離開game/彈game會卡ac...之後入返隻game個人仔就死左
莊既問題:強化莊既時候好早強化到爆 成日要哂$去收點個個修復器100%
技既問題:d技比我想像中仲要型得制,幹到好lag又瘋瘋地(我部機好正常)
更新唔到既問題:要求gm正更新檔,好多人更新唔到就要重新下載/放棄唔玩
miss機率:miss機率好似太高喇, 有D唔正常

以上這樣多 希望都夠完成 只不過是時間的問題 不用太過急
因為我也知小妹好多野做 又要捉外掛 又要對公司講 又要滿足玩家要求

官方小妹
  可唔可以整下個帳號既安全問題?
1月內俾人爆左2次ac!!!
我3個ac都俾人爆晒!!!
1次爆2個!!
第1次俾人爆都算架啦..當自己黑仔!
點知第2次又黎料!!依家真係唔多想玩!!
d野好辛苦打番黎!! 唔聲唔聲咁就乜都冇晒!!
依家真係勁灰!!!
我有fd 都係俾人爆左tim!!

唔該..真係要諗下呢個問題!!
整個電話鎖也好乜都好!!又可以防外掛!!

神官,祭司49橙法器

我想問下防爆係點樣計=.=?
係對方爆率-我防爆=爆率
定係有其他計法?

我戰場裝20%,49橙法器20%,天賦9%<---49%防爆

我朋友..刺客...計埋天賦..唔顯示既劍爆率..43%...<----5下爆我3下

另一次...我發動埋精靈乳牛衫..防爆69%.....被同lv刺客...大約6x爆擊(計埋天賦)....5下爆5下<----d防爆有咩用=.=

亦有一次.....同lv祭司....佢變狼3x爆率....我戰裝+法器..防爆40%....又係5下爆3下<----防爆到底係點計
係49橙法器有bug定咩..裝左好似冇裝咁

原帖由 sokaikit 於 2009-5-3 04:35 PM 發表
要求gm改一改射手1-4轉:近技要求多一招  凸別係遊合 射手之中遊合差 要求改改佢
1:射手用槍或弓怪一走近就唔可以再用一定要用近武呢方面有點問題 <------弓低攻 唔用雙手劍有排你打 弓改高攻就益晒狂戰啦@@
2:我希望弓手可以0距離射 <-----同上 唔可以零射係呢個GAME既特點
3:遊合無自己專用的武器:<-----邊個職有自己既專用武器?
       ~槍~狂戰士,遊俠,刺客
       ~弓~狂戰士,遊俠,刺客
       ~單手劍~狂戰士,聖騎士,遊俠,刺客(刺客有專用的)(但好多狂戰士同聖騎士得用斧)
       ~雙手劍~狂戰士,聖騎士,遊俠(但好多狂戰士同聖騎士得用斧)
4:E隻game係玩近身 <----玩近身又點??回覆同上
       ~一但近身用唔到槍或弓
       ~遊俠多數遠技,一近身用唔到遠技
       ~把劍都高攻過槍或弓
(其他職唔知)
補品問題:補品冷卻時間太長 <-----補得太快戰場就難玩 打王都易打..冇可能會改
唔夠位問題:如果個背包有一頁係拎黎放材料,一頁係放莊,一頁放補品<------太誇張 人地仲要賺背包錢...最多都係分任品同一般物
咁樣搵$都會快d
唔洗同d雜物放埋一齊 搞到唔多夠位
同一帳號3個人物共用銀行:整多一個 "同一帳號共用既銀行"<-----咁你放野既地方仲少  你可以用郵寄方式黎轉裝!!
因為依家銀行唔可以共用...打到岩分身用既野都比唔到分身
成日都要人幫自己傳 咁樣好似唔係幾好
lag既問題:對住物品/技既時間好瘋<----你個人電腦問題
當機問題:有好多fd都話當機/成日彈
裝一用左就無得交易問題:我地用好多錢收返黎既裝用夠又賣唔返出去,好哂錢下<-----好多GAME都係咁 有得賣裝D物低會好低
離開game/彈game既時候:離開game/彈game會卡ac...之後入返隻game個人仔就死左<---你個人問題
莊既問題:強化莊既時候好早強化到爆 成日要哂$去收點個個修復器100%<----你可以再買一件新OR冇人叫你沖咁高
技既問題:d技比我想像中仲要型得制,幹到好lag又瘋瘋地(我部機好正常)<-----我部機一D問題都冇=.=
更新唔到既問題:要求gm正更新檔,好多人更新唔到就要重新下載/放棄唔玩
miss機率:miss機率好似太高喇, 有D唔正常<------刺客既射色如此 冇得投拆 唔岩就玩聖騎=加50命中

以上這樣多 希望都夠完成 只不過是時間的問題 不用太過急
因為我也知小妹好多野做 又要捉外掛 又要對公司講 又要滿足玩家要求

的確有好多野做-.-
等我比下意見先

十週年勳章(賀詞)

原帖由 於 2009-5-4 08:19 AM 發表

的確有好多野做-.-
等我比下意見先

嘿嘿,,小牙~~我岩岩都開左份~~A_A

原帖由 藍夢月 於 2009-5-4 08:57 AM 發表

嘿嘿,,小牙~~我岩岩都開左份~~A_A

開份咩呀?@@

十週年勳章(賀詞)

原帖由 於 2009-5-4 10:13 AM 發表

開份咩呀?@@

嘿嘿~
神遊太空~~笑看天下~~

http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3389975

意見同BUGS都有

意見:
其實相信大家都遇過執倉庫同身既煩惱  每次打完怪 返城放野入BANK都唔知邊D野BANK係有既
個身爆晒 BANK又爆晒難免會有D睇漏眼 我覺得GC應該加入MERGE既功能
用銀行個時 自動將銀行有既野 同個身MERGE埋 好似銀行有靈化結晶既 個身又有 一禁個制 相同物品就會SAVE晒入BANK

另外有個唔知係咪BUG 不過我覺得好難修正
隔住野可以打怪 好似係厄索瓦堡疊咁
大家都知有一條小路入去打窂獄長 而入到最入既時候 用TAB係可以鎖到隻兔仔王 仲可以用箭打佢
唔知算唔算係BUG

THANKS

仲有仲有~
唔記得左
頻道問題~有時想聽某幾個頻 但係一定要開綜合
可以可以整D頻道BUTTON 係開關
例如: 世界 交易 ...個D
禁一下就開 禁一下就關
有開個D就聽到
因為世界太多人洗頻 好煩 又係想聽公會密頻同隊頻所以有咁既煩惱

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kenneth9633 於 2009-5-4 03:20 PM 發表
意見:
其實相信大家都遇過執倉庫同身既煩惱  每次打完怪 返城放野入BANK都唔知邊D野BANK係有既
個身爆晒 BANK又爆晒難免會有D睇漏眼 我覺得GC應該加入MERGE既功能
用銀行個時 自動將銀行有既野 同個身MERGE埋 好似 ...

等小妹佢地提交報告XD

個BUG-.-.....咁勁...

仲有有D任,,,的方位錯的= =...

係東南邊...佢就寫左西邊= =...搞到我係到兜圈......
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 12:44 AM , Processed in 0.043265 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存