2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 乾坤呃人騙子再次出招~~~(注意)
返回列表 發新帖 回覆
go

[消息] 乾坤呃人騙子再次出招~~~(注意) [複製鏈接]

話說,2009年4月5號晚上9時左右, 係交易頻有位叫 夜_魔剎天星 既玩家, 利用120點既點數卡去呃我幾傻強化左既原寵......

過程: 首先騙徒聲稱佢買左3張120點卡,佢要用一張換你2隻原寵,之後又會話,佢朋友話唔抵,要你+多50金(一定既金額)先換,如果冇(好似我咁),佢會再次要求你加多幾隻強左既寵.....如果你懷疑,佢會話『區區百幾蚊,自己都買左3張,點會呃你呀,唔會為百幾蚊呃你啦』以便令你覺得世上真係冇乞衣......當你放心交易比佢之後,佢又好野喎, 唔係立即off, 正所謂做戲做足全套, 佢會叫你抄底卡號,之後你輸入唔成功有野問佢時,佢10問9唔知,一時話係呢個,一時又話係呢個, 最後,佢會以『我係網吧時間夠了,唔加鐘,番hm先傾』為理由,而從此消失........

結論: 可能有人問, 佢呃左之後,拿拿林off,仲比咩鬼野你呀,係咪我自己唔識輸入咋.....問得好, 我輸入n次,對左n次,也問了.....重點: 我明明見佢係交易頻用緊第2隻人仔賣我比佢呃既強化寵,咁佢係咪又真係off左回左家唔係度呢? 我send晒信係佢呃我既ac度, 又話回家傾, 唔通係網吧set好晒掛賣完回家途中發生意外死左? 係我冇野講.........

後話:打機姐,幾百蚊都要呃,仲要係我掛賣左成幾日都賣唔出既寵都要呃,之後掛賣仲貴過我自己當初賣既價..唉.......講真,佢叫比50金時,係人都會懷疑傢啦所以我先話冇,但點解我最後比埋剩下既原寵佢呢? 係我蠢掛, 有懷疑但仲叫自己抱住對玩家2成既信任, 就信佢一次, 拎埋一咋555+既強寵比晒佢,一共7隻.....點知,最後事情話我知, 原來打算信人, 又係我既錯囉.....比人呃到都係自己有錯傢啦,唔怪人,只係覺得點解小朋友連少少野都呃,屋企唔係窮成咁呀嘛,零用錢都比唔夠..=,=.......我幾日前都送左未強554原寵同555+強寵,騎寵比幾個人, 如果打機冇錢唔識玩唔緊要,個人好,我相信都係有玩家會送好野的, 何必呃人呢................感想說完了........大家小心同類騙案, 已知道的,當再次提醒; 未知的, 請務必謹記.....

PS. 唔識POST相,我有佢SENT比我的信件,上面仲有佢打既卡號,佢既說話內容...而我仲影左佢轉賣我D強寵既當口........

被騙玩家ID: BVLGARI
呃人玩家ID:夜_魔剎天星(佢9成係分身啦呢隻)

十週年勳章(賀詞)

用到點咭
一係留電話
一係真人見面直交
下次唔好咁信人了

回復 2# 雲路 的帖子

thx你...但我都係諗住佢話百幾蚊姐,我又係咁諗...但世估唔到.........唉...

建議你去報警
半個鐘既事
唔使怕麻煩
因為條友會仲麻煩過你

呢d case..唔使上庭,亦唔使點用你時間
大概半個鐘去備個案就ok

人渣是不能辜息的

回復 4# tt1098e 的帖子

你又講得好岩, d人成日以為網上詐騙可以當冇野,真係唔可以『姑息養奸』....要比少少警戒比呢類人..多謝你提議....

嗶~~~~~~嗶~~~~~嗶~~~~~~最新消息,又有一名受害者比呢條友呃,佢比人呃左3隻強寵......各位大大, 有冇咩好提議『對付』條友仔, 1連2日呃人,我相信受害者不會只有1-2個, 而且我相信一定還有增加趨勢...各位有咩意見....另請尋仙係2000fun有參與既人員見到請回應一下和提議下辦法..thx........

比野人先 必定被昆

咁你低死啦 我都見過佢 佢話收鬼火 我去賣比佢 佢話用120點同我換 我就問佢 先點後寵 佢死都唔肯都知玩野啦 仲係咁同我講唔會騙你(咁你比點卡我,我會騙你?我自己走黎賣比你 你話用點卡換 特登知你有點卡黎騙你 佢都低能)
我即刻同佢講要唔要 唔要就走 佢即刻收晒皮 係咁話自己好人黎 唔會騙人 真係小朋友 你好人關我鬼事咩  who care?

回復 8# spawn1304gm 的帖子

咁又係既,比人呃,我都希問題既.....只係呢類人太多,真係要比d警惕佢地,同時再比大家一d資訊姐...

我都試過俾人昆..
那感覺實在不太爽
從此我對香港玩家失去信心..
就算我交易都要求佢面交/俾家電

家電都照昆的人太多,面交都可能比人老粒

我永遠都唔會比呢d人呃-0-
因為我永遠都唔會同人地有現實ga金錢或者點卡黎交易-0-

熱血玩家~kenny

從依件事睇得出你蠢姐~><"不好意思喔!!以事論事!! 你比人騙"開post叫人提防都係好事!!不過好明顯你自已問題"其實可能果個人唔係無錢"有腦"專騙水魚姐"~不過如果我係你"實唔會比佢騙"醒目d啦!!小朋友xDD~佢代緊錢入你個袋"呵~唔知咁講岩唔岩"

e 尋日我賣藍火佢都有比信我啵..

我第一句  一係面交  一係先點  佢唔肯就話用金收  -.-最後都係冇交易到

佢都有密過.寄過信比我...
我話你是咪0n9架..佢就冇再來了

乜呢d招到依家仲有有用,邊有人會中

班際人馬...一見到佢係可以開紅ge地方就殺

我都試過比人厄我點....有時真係....
唔可以盡信世上所有人....
加上網路上交易只得電腦與電話....
一來電腦你好難先找到佢ip....2黎電話可以只係網吧的號碼.....
如果下次真係想物換卡點.....我都會比我電話佢...
你比左點我....我先比個件物品你....起碼我知道自己唔會厄你先
如果甘樣佢就話唔得的....甘就真係有問題啦

其實雖然無比人騙過"哈~對不起樓主囉~.~"不過正常有腦都知報警無用啦"備案有用咩? 只要煩住你"人地d警力仲貴過你隻game ...xDD ~唔通你差佬叔叔講: 鳴~叔叔~他騙了黃鼠狼"777黎架~如果有錯"望好心人糾正我

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

當買次教訓啦=]
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-7 01:25 AM , Processed in 0.036358 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存