2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 其實點解冇比錢玩既玩家覺得應該被賠償?? ...
go

[討論] 其實點解冇比錢玩既玩家覺得應該被賠償?? [複製鏈接]

姐係你覺得唔比錢冇乜損失又博大霧一齊賠?
我真係慶出事果陣我地比錢既都未出聲,係你班冇比錢咁多野講
已有 4 人評分Good 收起 理由
開膛手傑克. + 1 係囉...十卜您!
eddie0429 + 1 tony仔 你個比喻唔適合呢個情況
肥蛙 + 1
Tony﹏Shu + 1 你去試食,食完之後肚痾,你告唔告佢?

總評分:  Good + 4   查看全部評分

唔好一支竹打沉一船人
即係你覺得冇比錢玩ge人唔叫玩家?
係d比錢玩ge人先有資格叫玩家?

很多香港人也是這樣= =
1)玩遊戲永遠一定是要免費的
2)玩免費遊戲也算了...還一堆要求
3)最沒質素.品德十分差
已有 1 人評分Good 收起 理由
omi + 2 最沒質素.品德十分差

總評分:  Good + 2   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 悲哀 於 2009-5-7 01:13 AM 發表
唔好一支竹打沉一船人

你損失左D咩冇比錢果D?
人地比錢用雙生WOW

唔好一支竹打沉一船人

係玩家又點?
人地免費俾人玩,講真都有權隨時收返
冇對等交換既就唔應該叫人賠償

我都有貫128包包
我都冇出過聲叫賠
因為我覺得新game呢個現象好正常
alex2356 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

唔好一支竹打沉一船人

我覺得佢講得好岩

1. 知吾知點解好多隻game都要終生免費
     好簡單..吸引玩家
     我打個比瑜...就好似d護膚品  比人試用甘樣
     d人覺得好用 就去買,d人用完吾舒服,當然會去投斥啦

2. 有無比錢玩都好  玩家都可以要求代理賠償(你要睇清楚係"要求")
    你有比錢 你亦都可以要求 佢賠吾賠就另1件事
     咁樓主你憑麥野 吾比人講野

3. 吾知你地有無玩過台版瑪奇
     遊戲橘子d ser,一定吾會好得過魔力2 d ser
    定格,卡召喚,卡登出卡登入,卡銀行,麥都卡
     有時卡得離譜既,橘子都會賠償d服務比玩家
     所以  有比 或者 無比錢玩  係代理眼中 都係玩家

比錢大曬咩..我係鍾意嘈嫁啦...我係唔會比錢佢洗嫁啦...我係要屈佢賠償嫁啦
我等佢開服既時間唔洗賠呀下...

樓主你講野好歧視囉.....你個意思即係好似社會應該對有錢佬保障---因為佢地有立稅
                                                                                               窮人-------------自生自滅啦 鬼叫你無比錢立稅
但係你有冇諗過小左一大班無比錢既人玩魔力 法城即刻可以變死城
你唔好同我講比錢玩既估大多數....如果係佔大多數..大部份人都唔洗收商城野啦
賠唔賠償依家野你唔可以只係用比錢/同無比錢分別
仲要既係睇民意 你係唔係都向錢看 一D人情味都無 事事都睇表面果浸 隻GAME遲早比你玩完啦
下下叫人無錢唔好打機咁

有用錢先可以有賠償!?
o者係我地唔係玩家!?
咁你咁講好唔公平wo

十週年勳章(賀詞)

唔係冇俾錢既玩家唔應該賠, 而係有俾錢既玩家更應該賠

原帖由 小暗子~ 於 2009-5-7 04:14 AM 發表

我覺得佢講得好岩

好簡單..吸引玩家

2. 有無比錢 ...

你地d人就係想不勞而獲..
冇比錢冇附出就想叫人倍比你...
針對你果3個point講返3樣野...
1. d護膚品的確係好似你講咁...比你試用又整到你唔舒服既話當然要倍..
但你對隻game做過d咩貢獻?
你有過d咩損失?
唔係話冇比錢就唔係玩家..
你地呢班人就好似d人向度鬧公路大塞車之後要人倍咁...

2.你講得岩
不過講多句樓主冇話唔比人出聲...

3.冇玩過隻game唔係好知
不過對爛橙已灰
玩隻楓之谷比人地成個ser掉左過台灣ser...
仲有最大既問題係
佢地係2間唔同既代理
做法有所不同係理所當然
你唔係覺得人地去死你唔會跟住去死下話

以上只作個別論點作出回應
有咩言語得罪向度講左對唔住先

明仔仔 + 1

師兄
公測咋?
有問題就當然啦
你唔好話公測出左商成就要叼
牛唔飲水唔禁得牛頭底

唔好一支竹打沉一船人

好老實講 有冇錢見人見智 如果你係貪小便宜先叫人賠償
我諗"玩家"依個名稱唔岩你

PS:依家唔係得1支竹 係幾支竹

唔好一支竹打沉一船人

擺到明係,唔比錢唔係資格叫玩家,但你冇任何損失,你根本冇資格嘈
反而係代理而家唔洗你比錢比你玩,係代理有損失,你地有咩資格叫人賠?

原帖由 marcoccf 於 2009-5-7 06:24 AM 發表
比錢大曬咩..我係鍾意嘈嫁啦...我係唔會比錢佢洗嫁啦...我係要佢賠償嫁啦我等佢開服既時間唔洗賠呀下...

樓主你講野好歧視囉.....你個意思即係好似社會應該對有錢佬保障---因為佢地有立稅
                  ...

你有冇睇清楚使用者條約

四. 合約修改
        敝公司有權隨時修改本合約。並在修改時於《魔力寶貝2》網站(http://cg2.icdist.com.hk/)首頁上公告,但不作個別通知。如果您不同意修改的內容,請勿繼續使用敝公司的服務。如果您繼續使用敝公司的服務,則表示您同意並接受本合約修改(含未修改部份)之內容。

十一. 違約及補償
        您若違反本合約之規定使用,除您同意補償敝公司以及合作公司、代理公司、子公司關係企業、受僱人、及一切相關人員,因您違反相關法令或本規範所致生之一切損害及責任外,敝公司並得不經催告逕行終止合約及服務。

我就唔係好信你會匯思囉
你屈到既 記住POST出黎分享下
已有 2 人評分Good 收起 理由
540654454 + 3 支持你!下次繼續^_^
明仔仔 + 1

總評分:  Good + 4   查看全部評分

原帖由 小暗子~ 於 2009-5-7 04:14 AM 發表

我覺得佢講得好岩

好簡單..吸引玩家

2. 有無比錢 ...

我就唔明啦...用埋d垃圾比喻-.-"
大佬...你用試用品整傷你塊面,你有損失..你係應該叫佢賠
佢而家停ser,你地入唔到,唔比申請acc,你地有屁損失?一話你冇得玩等壞腦?所以要佢地賠?

原帖由 marcoccf 於 2009-5-7 06:24 AM 發表
比錢大曬咩..我係鍾意嘈嫁啦...我係唔會比錢佢洗嫁啦...我係要屈佢賠償嫁啦
我等佢開服既時間唔洗賠呀下...

...

唔係冇錢唔應該打機,係打機冇理唔應該嫌三嫌四,你覺得有出錢打機就係有錢佬...
你都忽忽地...你有得打機都係受代理商優惠咋,如果好似以前咁用月費?你想玩online game?等食屎啦唔該
窮人唔係唔應該受保障,不過如果你冇任何付出,冇比錢,咁你估出餐廳食野會唔會有人比你食?我相信冇...
佢而家免費比你就唔好多多事實

原帖由 夜痕 於 2009-5-7 07:54 AM 發表

你地d人就係想不勞而獲..
冇比錢冇附出就想叫人倍比你...
針對你果3個point講返3樣野...
1. d護膚品的確係好似你講咁...比你試用又整到你唔舒服既話當然要倍..
但你對隻game做過d咩貢獻?
你有過d咩損失?
唔係 ...

完全支持....講d野中曬point

唔該,搞清楚

要賠應該係針對 「消費者」

而唔係「玩家」

忍影世界 笑傲無雙

講咁多做乜
唔洗理佢地班小朋友
佢地話要賠,因為個幾日玩唔到
不如叫佢地諗下,官方送D野比買點既人既用意唔係因為個幾日玩唔到
而係個幾日D點數物品用唔到先賠,咁即係買左點既人個幾日玩唔到係冇正式個賠到
官方只係賠左個幾日因為點數物品而失去既時間,所以係公平
至於人地話有D人買左好小野,有D人買左好多,呢個賠償唔合理
世界上冇一個賠償會合理我會答佢
冰幻凝影 + 1 終於有人講到重點..唔似出面d人唷=]

你去試食,食完之後肚痾,你告唔告佢?

見到呢句真搞笑 我就唔信 隻game入唔到 對你身體有損害
如果係精神上的損害 唔該自己搵e生 寫份報告 法律追討
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 03:58 PM , Processed in 0.044247 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存