2000FUN論壇

搜索
樓主: joe6a000
go

[分享] 改完版 [複製鏈接]

原帖由 Mr.豪 於 10-9-1 11:39 PM 發表

係商城制遊戲 , 買點一向等如王者架啦= = , 有咩問題?
我又唔見唔買點真係會玩唔落去 , 齋講泡泡都大把活動直接送啦
姐係港版官方連夢裝果D令強弱嚴重分界既福袋都唔出 , 仲要照顧埋唔買點既可以係遊戲內收到點? ...

岩岩改版捉到路既玩家當然係發達,
但係捉唔到路錯失機會既玩家...
已經有部分離開遊戲
唔好話係遊戲入邊收唔收到點
隻game已經唔算多人玩.. 今次又整個咁既改版黎趕客
e家又開學, 學生玩家玩既時間已經小..
又有抽時間返黎玩活動
學生哥暑假都仲話可以返下工
返緊學邊到黎咁多錢幫你買點?
就靠放學到訓教果段時間..打返次工
玩返1.2次活動
就買得起e家貴成咁既野?
又冇乜方法黎吸引新玩家
同推隻game去死路冇乜分別

re:
最後會玩既咪一樣留低 , 係走咪一樣會走
某D由勁早期已經話走既 , 咪又係玩到家下

呢個又係一回事..
今次既更新係趕走唔小人..呢個係事實

re:
請舉例《彩虹汽泡》邊忽係唔買點生存唔到
記住呀 , 係生存 , 唔係要最勁

玩game求開心
玩到咁辛苦為乜..?
你咁講你開隻新人學招火球術都可以玩到70lv
但你會唔會?

今次改版 真係o晒咀-_-
本身冇咩留意物流呢家野;;
改左之前物流價格低企既現象係好事..
但一下子個價格翻左幾翻 真係好難令人接受

我知alta 會接納各方既意見
大家不妨提出一d有建設性既建議 去舒緩下呢個現象

原帖由 MLY1314 於 10-9-2 12:14 AM 發表

大家不妨提出一d有建設性既建議 去舒緩下呢個現 ...

我身邊有好多人痴左線咁- -
今日一開完身家多左4.5倍
但係已經唔想玩- -
沖左去亂買野買晒d可因之後del game- -

原帖由 joe6a000 於 10-9-2 12:16 AM 發表

我身邊有好多人痴左線咁- -
今日一開完身家多左4.5倍
但係已經唔想玩- -
沖左去亂買野買晒d可因之後del game- -

我有個朋友本來都打算合對75鞋黎著下
未更新前 準備d料要3k(除水晶)..
更新完佢話要成1m 囧

我接受唔到囉

原帖由 MLY1314 於 10-9-2 12:29 AM 發表

我有個朋友本來都打算合對75鞋黎著下
未更新前 準備d料要3k(除水晶)..
更新完佢話要成1m 囧

我接受唔到囉

陰公e家d支票20000$ 100點都有人收
琴日仲收緊7000都無人問津

但搞到d點貴晒之後點解唔見可因/泡泡既活動又加返些小碼
遲d我諗坐交通工具中左個特獎都唔識笑

十週年勳章(賀詞)

原帖由 joe6a000 於 10-9-2 12:07 AM 發表

岩岩改版捉到路既玩家當然係發達,
但係捉唔到路錯失機會既玩家...
已經有部分離開遊戲
唔好話係遊戲入邊收唔收到點
隻game已經唔算多人玩.. 今次又整個咁既改版黎趕客
e家又開學, 學生玩家玩既時間已經小 ...

你比我既感覺已經唔係想生存囉 , 係想唔用真錢但又夠勁囉
唔買點絕對係生存到囉 , 我講既生存仲要係有裝有技有寵 , 升到LV打到王 , 唔係你形容既得招火球甘慘情 , 仲要係可以玩得輕輕鬆鬆果隻
對輕鬆玩既人 , 商城出既野根本連令我去買既動力都無 , 唔係想達到完成彩虹城3萬聲望既目標 , 係VIP功能甘垃圾既情況下 , 我真係連VIP都唔想買 , 為一有吸引力只係新時裝
4倍寵既合成公式已經係人所共知 , 裝用副本裝已經足夠 , 技慢慢合終會合到 , 唔岩用既事仲可以拎去分解拎番殘卷/章 ,
當我計你無墨水用合一世都合唔到煉火甘慘情 , 齋係多金刀都夠你生存啦 , 仲可以係NPC度買添
可因每日齋玩下小遊戲都有成500-1000可因既增長 , 係目前除泡品價提升而其他物價不變情況下
我真係好想知到底乜野令到你覺得甘玩唔到落去 , 事關我真係完全睇唔出
你睇你一直強調既都係收唔到泡泡 , 擔心無泡泡用 ; 你到底係想勁定係想生存就你自己知啦

原帖由 MLY1314 於 10-9-2 12:14 AM 發表

大家不妨提出一d有建設性既建議 去舒緩下呢個現 ...

所以我話呢個係政策既問題 , 比台版遲更新所引申出既問題 , 而唔係調整既問題
如果可以係台版宣佈會調整的同時關閉物流 , 再同台版調整完後一齊開的話 , 就可以減少比人捉路 , 令物價高脹
不過呢D都係經一事長一志 , 正如之前既技包令到大家大失預算 , 之後台版凡有呢D舉動港版都會提出宣佈跟唔跟
經過左既事多數都唔會點再作改變 , 而物價當然一定唔會回落番去之前6500-7000=100支既水平 , 但一定會慢慢會落至一定既合理水平值
接受現實 , 在努力面對係目前為一可做的事

我自己都係一蚊都搵唔到果堆黎 , 但調整係的確有佢既必要性

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

其實我本身對於隻game更唔更新就冇乜期待
只係一定等緊佢出新既技能
佢既物價不嬲都係跳黎跳去
時高時低起伏不定
每次官方一有更新
個物價總係會跳一輪跟住先定番落黎
不過平時只係個價升既幅度只係好少
但今次就好過份咁跳左幾個開= =
我平時都係靠打d副本裝,答下智力,坐下船,日日都係賺雞碎咁多
好啦日日咁辛苦儲錢冇緊要
得閒儲夠錢我就會買支票
皆因我認為呢隻game唔值得我洗錢落去
所以我係冇買點
一直都係keep住用賺可因再買泡泡
我覺得自己唔洗用HKD都可以玩到咁樣
都算係咁上下.不過不失
其實我立埸好中肯,我玩game只係求開心冇錢冇咩所謂
但佢呢次既更新就搞到有錢人再變有錢d,中低產就愈黎愈窮
本身隻GAME已經愈黎愈少人玩
宜家咁樣搞一搞
更加多人唔想再玩落去
官方吸金唔係問題係冇錯
但唔係咁樣吸法嫁...
佢咁樣同一手推隻game去死冇分別
佢可唔可以唔好一下子搞到個物價升幾個開呢?
慢慢黎得唔得?
而且阿物價升到咁樣
點解佢d活動既可因又唔見有加大既?
我日日先賺得千幾蚊..睇怕冇20日都買唔起一張支票囉~.~
真係悲哀...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 戀晴♀ 於 10-9-2 03:05 AM 發表
其實我本身對於隻game更唔更新就冇乜期待
只係一定等緊佢出新既技能
佢既物價不嬲都係跳黎跳去
時高時低起伏不定
每次官方一有更新
個物價總係會跳一輪跟住先定番落黎
不過平時只係個價升既幅度只係好少
但今 ...

其實官方今次邊度吸左金 ?
何況機制活動本來係為左要令大家可以生存為目標 , 唔係設計黎比大家買支票 , 當然係唔會提升呀
我認同要變強係必須要用到泡泡 , 但無泡真係生存唔到 ? 會唔會誇大左小小呀 , 我完全唔認同囉
何況20日先收到一張100支有咩問題 , 定係ALTA實在養得大家太好 , 令大家認為幾日就收到一張支票係老馮 , 絕對係無乜必要用真錢買 , 因為遊戲內一定要買到
甘不如直接開隻NPC比大家用可因買泡泡啦
= =你望下其他GAME , 再比對彩虹汽泡 ? 你真係覺得係有問題?

總之因為佢e個更新 又令小部份玩家唔玩啦

回復 16# Mr.豪 的帖子

上面0岩lo,其實大家點解唔參考下台版? 巴哈早就講左材料變高價<<已經有人做白老鼠了.
我諗賺到癲左果d都有留意先會有幾十m可因收支.
之前我d fd都係留意住台版用了0$hkd係港版彩虹到賺唔少lo,台版好似係逢星期4更新,加上我地遲台版更新(1,2星期)有時間準備bo
不過信唔信港版會唔會跟台就要博一博了.
我覺得哩隻game大半都係睇運氣,可因又好易賺(我坐車就夠),裝備秒到木猴已經足夠..

走得快好世界
已有 1 人評分威望 收起 理由
altamm -20 回覆與帖子主題無關

總評分:  威望 -20   查看全部評分

原帖由 Mr.豪 於 10-9-2 03:21 AM 發表

其實官方今次邊度吸左金 ?
何況機制活動本來係為左要令大家可以生存為目標 , 唔係設計黎比大家買支票 , 當然係唔會提升呀
我認同要變強係必須要用到泡泡 , 但無泡真係生存唔到 ? 會唔會誇大左小小呀 , 我完 ...

出物流真係好有問題囉,果頭要D玩家掛工作!果頭官方自己賣埋一份!
對起其他GANE,真係好大問題!起馬我唔會玩到好似打工咁!
同埋要講到好似無問題咁要D人玩洛去!有大把理由!但要走一個理由就得啦!
好事不出門!
本人轉GANE了!只係路過!
同埋你可以講用可因買唔起泡泡咩用真錢囉!
但你無諗到!呢次改版走左幾多人呢!
仲洗錢玩呢隻GANE!
比我就唔會囉!
之前我都洗錢玩!但加下走左咁多人!
呢樣係事實!!
你講到一招多金玩到70LV無問題!(講生存)
得招多金招人升LV都幾煩!加下D人招親都煉火啦!
仲多金!就算你講得幾有道理!我信呢次走的人算不少!

跟一半唔跟一半真係好犯賤
物流呢家野有上台灣既咪賺反幾萬囉       (我買左2000支15MP水再放。。)
強化果度又真係有D問題加到10都好似好廢仲要有機會失敗 真係拎錢去買40攻晶好似仲平

仲有保戰果度又冇跟更新搞到我10隻AC冇隻用得著

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ULTRAMAN1 於 10-9-2 10:50 AM 發表
跟一半唔跟一半真係好犯賤
物流呢家野有上台灣既咪賺反幾萬囉       (我買左2000支15MP水再放。。)
強化果度又真係有D問題加到10都好似好廢仲要有機會失敗 真係拎錢去買40攻晶好似仲平

仲有保戰果度又冇跟 ...

點解你會買15MP水= =,
以我所信 , 用可因工具所產生既產物價格都無乜變過喎

同埋呢 , 保戰個更新係8.26 , 姐係9.15先會更新喎 , 今個星期無更新呢項有咩問題= =?
原帖由 路尼艾斯 於 10-9-2 10:40 AM 發表

出物流真係好有問題囉,果頭要D玩家掛工作!果頭官方自己賣埋一份!
對起其他GANE,真係好大問題!起馬我唔會玩到好似打工咁!
同埋要講到好似無問題咁要D人玩洛去!有大把理由!但要走一個理由就得啦!
好事不出門!
本 ...

所以呢個咪就係需要調整既重點 , 正正因為之前物流買既成本比自己生產成本仲低 , 根本無人會去掛生工作 , 個工作系統就好似廢左甘= =
我無否認今次係會令到有部分玩家走 , 只係絕對無上面講到甘誇張 , 收唔到泡泡好似隻GAME未日完全生存唔到甘

ok la>....新手....想玩....e家100支 2m.....買個100蚊...有400支....換成8m

.....成身紫裝收返黎都唔洗8m....haha...  又方便....

再唔係...去收個acc... .  大把人不計成平...賤賣...又抵又方便!!!

買左acc...成身紫裝...有咩用??...請天天刷猴....之後再每晚坐車車....   

e隻叫咩game.....
爬樹猴特快車online  囉!!!

你當fb game玩就ok 架啦!!!

十週年勳章(賀詞)

原帖由 奧羽乂殺破狼 於 10-9-2 12:30 PM 發表
ok la>....新手....想玩....e家100支 2m.....買個100蚊...有400支....換成8m

.....成身紫裝收返黎都唔洗8m....haha...  又方便....

再唔係...去收個acc... .  大把人不計成平...賤賣...又抵又方便!!!

買左a ...

改左了台版更新 , 木猴時代不再了

修改戰鬥經驗值獲取規則:玩家若與低於自身5 級的怪物戰鬥,經驗值會逐步遞減,與低於約20級的怪物戰鬥,經驗值將趨近於無。(使用經驗值娃娃亦受影響)

十週年勳章(賀詞)

唉 人人都放ac 整到我都想放

原帖由 Mr.豪 於 10-9-2 12:58 PM 發表

改左了台版更新 , 木猴時代不再了

修改戰鬥經驗值獲取規則:玩家若與低於自身5 級的怪物戰鬥,經驗值會逐步遞減,與低於約20級的怪物戰鬥,經驗值將趨近於無。(使用經驗值娃娃亦受影響)

haha....    好事丫....人人都刷到悶....

不過...佢咁一改....   又有問題產生!!!....去邊練???@@...野外練...技經少到得人驚....

= =你覺唔覺..彩虹改野....真係唔唸清楚...又無其他野去補救!!!

地圖有限阿......地圖有限阿......................

haha,,,,大家要升就好快d爆啦....猴仔就快唔洗見佢

十週年勳章(賀詞)

原帖由 奧羽乂殺破狼 於 10-9-2 01:37 PM 發表

haha....    好事丫....人人都刷到悶....

不過...佢咁一改....   又有問題產生!!!....去邊練???@@...野外練...技經少到得人驚....

= =你覺唔覺..彩虹改野....真係唔唸清楚...又無其他野去補救!!!

...

岩晒了 HAHA
野外練除左技經少D , 其實係快過副本 , 不過要郁甘解之嘛
還掂起碼一段長時間之後先會出10階 , 唔洗急

睇左咁多回覆..

我覺得 出物流係可取的.. 但唔代表冇物流等於工作技能被廢
有左物流大家都方便左 係買料 整裝備同埋喂寵方面
官方亦可以回收小量可因 .. 每日大量可因生產(9600+4800...pk戰..保戰...打工等等)
個ser既物價遲早都會升高 .. 不過係慢慢升  大家會接受到
無物流=/=工作被廢 係因為 玩家終於要合裝(戰裝/時裝)..喂寵..
只係挖完要去市集掛店賣咁解
..要買家慢慢搵 係極為唔方便

今次更新真係好難令人接受 物價一下子升高左幾倍
其實真係唔單止 點品既價格改變左  ..  
大家整裝備既成本 喂寵 ..通通都升晒價..
之前我都講過 以一個新手黎講.. 見到物價高企..真係會唔想玩落去
(唔好同我講新手買點就生存到.. 有好多人都係中意果隻game 覺得值得先會去買點玩
一個咩都唔識既新手 叫佢先拎出真錢黎真係有d難
就正如 d人去學yoga  .. 先拎出錢黎買幾個月/幾年  ..我一直覺得果d人好傻-,-)
之前有部份人係399一事重點放係新手果度  今次事件就完全冇諗過d新手-.- (唔好對號入坐)

副本裝係足夠.. 但唔想將整裝備既權利送晒俾"有錢人"
以戰甲黎計.. 65副本果件+既重點係迴避 好多人都會著返50樹甲..
75副本果件係法袍黎.. +法防  本身已經有2隻介子 如果再著埋70法袍就會物防極低
(以上係講緊中產人士冇乜錢買分子<<點品價格高企.. 就算買左都唔知要沖幾多次先成功)
85副本 以我記憶應該冇戰甲出..
咁唔通一件50藍樹甲游走 50-90既江湖?
再者, 整一件7x戰甲都要成1m  點整得起
(當然著綠裝都可以生存.. 但就小左好多樂趣.. 以而家大家心目中藍裝既係基本裝備既世人眼光下)

可能豪副版主個族 既人未有出走-.-  所以.. 對出走人數未有定數
我身邊有幾個朋友都期望緊其他新game了/.\
對於之前399事件話要出走既朋友&族友都走光光了/.\

今次更新 最錯係物流價格升左幾倍.. (台版出果時都知lai野 ..估唔到hk仲會跟住lai野

呼籲愛氣泡既人留返係度睇定d先.. 物價一定會回落 只係幾耐既問題..!!

仲有題外話: 9階殘頁個公仔好樣衰-_-;; 唔小心都會當垃圾賣左~

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:01 AM , Processed in 0.042722 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存