2000FUN論壇

搜索
樓主: joe6a000
go

[分享] 改完版 [複製鏈接]

@@...物價唔會玩好耐....haha

如果沖裝系統多人玩....可因回收速度....快到你唔信

我琴日玩左15m左右....2樣+10.... = =

十週年勳章(賀詞)

原帖由 MLY1314 於 10-9-2 01:55 PM 發表
睇左咁多回覆..

我覺得 出物流係可取的.. 但唔代表冇物流就等於工作技能被廢
有左物流大家都方便左 係買料 整裝備同埋喂寵方面
官方亦可以回收小量可因 .. 每日大量可因生產(9600+4800...pk戰..保戰...打工等等 ...

係咪打錯字 ? 應該係有物流唔等如工作技能被廢?
我同意有物流唔等如工作技能被廢呀 , 我係讚成出物流架 , 但之前自己生產比物流仲要貴呢D甘唔合理既情況 , 就絕對係令工作技能被廢
其實呢 ? 針對既到底係想生存 ? 定係想勁
我同意唔買點真係難勁左 , 但真係會生存唔到?
要生存有幾難呀 , 夠打木猴夠打副本就足夠啦 , 仲有幾多偷雞野 , 你同我都玩左甘耐 , 大家都明了
好話唔好聽 , 勁都唔係一定無可能添呀 , 要全身紫裝 , 連泡泡唔買唔收唔用都做到添呀

最後 , 我個族都走左唔少啦 , 但無乜係因為更新而走
走既係因為玩黎玩去 都唔知彩虹汽泡到底玩緊乜
熟我果D見我已經係吊命式玩法 , 每日打完日任就企銀行

= =今日唔見你企ge.....我企左成朝囉.............................

十週年勳章(賀詞)

原帖由 奧羽乂殺破狼 於 10-9-2 02:09 PM 發表
= =今日唔見你企ge.....我企左成朝囉.............................

訓緊覺嘛 , 家下先打日任 , 打完一陣番去企啦

原帖由 Mr.豪 於 10-9-2 02:08 PM 發表

係咪打錯字 ? 應該係有物流唔等如工作技能被廢?
我同意有物流唔等如工作技能被廢呀 , 我係讚成出物流架 , 但之前自己生產比物流仲要貴呢D甘唔合理既情況 , 就絕對係令工作技能被廢
其實呢 ? 針對既到底係想生存 ...

係打錯字(已改).. 升lv唔得閒回住 (默

基本上我明你既思考方式.. 亦有部份同意
不過我覺得你表達出黎太過著重係某d方面
咁樣會加重大家既火藥味..
[但之前自己生產比物流仲要貴呢D甘唔合理既情況 , 就絕對係令工作技能被廢]
自己生產既野 唔咪一定要賣俾物流.. 可以掛店賣俾玩家..!!
工作技能唔咪廢左..

升lv唔得閒回住 (默

原帖由 Mr.豪 於 10-9-1 11:47 PM 發表

請舉例《彩虹汽泡》邊忽係唔買點生存唔到
記住呀 , 係生存 , 唔係要最勁

大哥,你睇下而家你既處境先喇
尼度咁多人,好似係得你1條友支持尼個調整
你唔會真係以為眾人皆醉唯你獨醒呀嘛?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 chumak6 於 10-9-2 02:49 PM 發表

大哥,你睇下而家你既處境先喇
尼度咁多人,好似係得你1條友支持尼個調整
你唔會真係以為眾人皆醉唯你獨醒呀嘛?

哥哥仔 , 唔係少人支持等如錯 , 多人支持等如岩
你見都未有人講得出我邊忽錯左
一味誇大生存唔到 , 隻GAME未日無用架喎 , 你都要有論點支持你架

物價大升 富窮加劇...? 冇問題.. 好正常 okok
得招多金玩到70lv? 冇問題.. 好正常 okok
更新一次趕走一堆玩家 .. 又冇新方法吸新玩家 搞到隻game月黎月小人? 冇問題.. 好正常 okok
開學了.. 玩家小了.. 玩的時間小了..但遊戲難度提升了... 可因賺取方法冇變? 冇問題 好正常 okok
強化系統係雞肋? 冇問題.. 好正常 okok
用工具搵到錢... 買點搵到既錢又倍數化.. 咁樣引人買點吸金? 唔洗理小買點玩家?

唔係少人支持等如錯 , 多人支持等如岩

多人支持= 多人唔滿意
多人唔滿意 但係有小數人滿意
唔通唔洗做返d改善既行為?
其實真係睇到一大堆玩家唔滿意
一d又話唔玩 一d又話過排先玩

用一堆玩家黎換令工具系統更加有用.. 好諗頭

我講野係咁 但冇惡意~ 感到不快 係到講聲sorry

十週年勳章(賀詞)

原帖由 joe6a000 於 10-9-2 04:21 PM 發表
物價大升 富窮加劇...? 冇問題.. 好正常 okok
得招多金玩到70lv? 冇問題.. 好正常 okok
更新一次趕走一堆玩家 .. 又冇新方法吸新玩家 搞到隻game月黎月小人? 冇問題.. 好正常 okok
開學了.. 玩家小了.. 玩的時間小 ...

簡化重點姐係難收左支票?但又唔想比真錢 , 又想同人一樣甘勁係咪甘解?
你講果D已經唔係生唔生存到既問題啦喎 , 係勁唔勁到既問題喎

你到底知唔知自己係探討緊生唔生存到既問題 , 定係勁唔勁到既問題架?
我一路都認同唔比真錢玩既係難勁左架喎 , 我只係唔認同大家誇大唔用真錢玩既難生存左渣喎呢個POINT渣喎

到底你所講既果堆係因為唔想用真錢又想同人一樣甘勁 , 定係真係生存唔到而走架 , 唔同架喎

你完全無視一班玩家走人
一班玩家唔滿意
唔認同大家誇大唔用真錢玩既難生存左?

買返一.二本技書好正常嘛?
e家d殘章400都有人要=[
d可因賺法除左買點可以搵到好多之外
基本上冇增加=[
野貴左, 人小左, 搵人組隊難左
咁樣唔叫生存難左?
定係你心目中生存難既定義係行步路都要收錢, 而家行得走得唔收錢就冇難?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 joe6a000 於 10-9-2 05:03 PM 發表
你完全無視一班玩家走人
一班玩家唔滿意
唔認同大家誇大唔用真錢玩既難生存左?

買返一.二本技書好正常嘛?
e家d殘章400都有人要=[
d可因賺法除左買點可以搵到好多之外
基本上冇增加=[
野貴左, 人小左, 搵 ...

你到底明唔明點解殘章會貴左架   ,  殘章貴左係因為出左換殘頁
=.=你唔見殘篇,副本裝,時裝卡,寵,結晶(非泡泡結晶)通脹得好嚴重?
呢D先係真真正正用黎生存架喎 , 唔係果D分子呀 , 萬能工具呀 , 核心呀 , 3/4石呀 果D喎
除左泡品同物流堆30LV以上既產物係貴左之外, 我真係唔係好覺到底仲有邊樣係物價通脹嚴重架囉

甘都唔算誇大左玩家唔用真錢難生存左?
定係你認為唔夠人勁就等如生存唔到 , 甘我會認同你係岩架

不如你搞清楚要生存定要勁先啦 , 兩樣唔同架喎 , 唔好混埋黎講先得架

原帖由 Mr.豪 於 10-9-2 05:10 PM 發表

你到底明唔明點解殘章會貴左架   ,  殘章貴左係因為出左換殘頁
=.=你唔見殘篇又貴左?你唔見副本裝會貴左?你唔見D時裝卡賣貴左?你唔見D寵賣貴左?你唔見結晶(非泡泡結晶)又貴左?
除左泡品同物流堆30LV以上 ...

生存邊此咁簡單=[
岩岩開學就趕走咁多玩家
搵組又難左, 買技都貴埋
但係搵可因活動冇變=[
你覺得有冇人組同埋有冇技用唔算係生存?
本身我可以買到技書
本身班玩家仲未走
更新完之後...
又冇問題?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 joe6a000 於 10-9-2 05:20 PM 發表

生存邊此咁簡單=[
岩岩開學就趕走咁多玩家
搵組又難左, 買技都貴埋
但係搵可因活動冇變=[
你覺得有冇人組同埋有冇技用唔算係生存?
本身我可以買到技書
本身班玩家仲未走
更新完之後...
又冇問題?

點解我搵到組 , 點解岩岩仲可以同人入去打完競技場100關
點解我見D除左非泡品同物流原料之外既貨品都係同之前差唔多價架呢可
到底點解架呢可 , 到底係生存唔到定勁唔到呢可
到底係人既問題定係 .............   
的確要搵迷女郎黎解解迷呀可

原帖由 Mr.豪 於 10-9-2 05:23 PM 發表

甘算唔算係你既問題 , 點解我搵到組 , 點解岩岩仲可以同人入去打完競技場100關
點解我見D技書價差唔多 , 但係玩家D錢大脹既
到底點解架呢可 , 到底係生存唔到定勁唔到呢可
...

殘章+價
又大把人要合殘頁
小左人玩,小左人合技書
殘章既技書+價係遲早既事

玩家D錢大脹
係買左點OR捉到路既玩家姐
平民玩家咪睇住人地發財又加價lor=[

有冇諗下d新手
睇住d書+價
唔買點都想學技係難上加難
如果你認為學返招令到人組你既技都叫做要唔係為生存係為勁既話
咁你話點咪點lor=[

十週年勳章(賀詞)

原帖由 joe6a000 於 10-9-2 05:31 PM 發表

殘章+價
又大把人要合殘頁
小左人玩,小左人合技書
殘章既技書+價係遲早既事

玩家D錢大脹
係買左點OR捉到路既玩家姐
平民玩家咪睇住人地發財又加價lor=[

有冇諗下d新手
睇住d書+價
唔買點都想學技 ...

唔好混淆視聽好喎
殘章加價既原因係因為殘頁新出喎 , D人急去換9階技所以先令佢升渣喎
同個物流有咩關係 , 物流主要只係影響左泡品同物流原料渣喎
何況你好似講到技書係一定要同人買 ? 殘章獲得方法N甘多 , 你自己唔合得 ? 合唔岩仲可以分解佢再合過 , 點樣連技都無生存唔到
新手果度仲頂隱 , 家下連5-6階書NPC有得賣埋添 , 就算無人放都唔見得新手連一開波要用既技書都無呀 , 定你認為新手一入黎就必須用到煉火甘堅揪

所以都話首先你搞清楚勁同生存未?你要勁定要生存架?
我講緊生存唔係講緊要勁喎

原帖由 Mr.豪 於 10-9-2 05:40 PM 發表

唔好混淆視聽好喎
殘章加價既原因係因為殘頁新出喎 , D人急去換9階技所以先令佢升渣喎
同個物流有咩關係 , 物流主要只係影響左泡品同物流原料渣喎
何況你好似講到技書係一定要同人買 ? 自己 ...

唔好混淆視聽好喎
我幾時講過殘章升價同個物流有關?
新手可以同npc買5.6技=]
你話邊個平d=[
一隻新手玩白手興家要幾多lv先玩到本1500$返黎=[
姐係又要人用火球術姐
殘章要自己搵=[
合完又解
我驚升到60都合唔到煉火渣=[
係世頻: 60lv多金法師待組=[ 睇怕都幾難搵組=[

而且係你話=[
你唔覺得生存難左=[ 唔係生存唔到=[

差d睇唔到你呢句
=.=你唔見殘篇,副本裝,時裝卡,寵,結晶(非泡泡結晶)通脹得好嚴重?
呢D先係真真正正用黎生存架喎

唔脹得嚴重=唔脹?
你仲記唔記得自己唔認同既係生存難左唔係生存唔到呀=[

十週年勳章(賀詞)

原帖由 joe6a000 於 10-9-2 05:47 PM 發表

唔好混淆視聽好喎
我幾時講過殘章升價同個物流有關?
新手可以同npc買5.6技=]
你話邊個平d=[
一隻新手玩白手興家要幾多lv先玩到本1500$返黎=[
姐係又要人用火球術姐
殘章要自己搵=[
合完又解
我驚升到6 ...

唔好捉我字塞啦 , 我一直都講緊唔認同生存唔到 , 係果度一時打錯姐
白手興家要1500可因有幾難呀= =
齋開隻人物唔答智力0分都起碼成20蚊可因 , 尋寶無人玩既 , 包尾都起碼100蚊 , 再加搭下特快車 , 你唔係真係認為好困難呀 ?
你認為60LV無煉火係一件好羞恥既事?好出奇咩 , 大把人都係慢慢儲技先齊架啦 , 姐係咩都要提供晒比你玩 ? 甘都算玩遊戲呀 ?

最後 , 你講緊物流影響定殘章影響呀 , 我講緊物流影響喎 , 你唔係講緊物流影響就收線架啦喎

原帖由 Mr.豪 於 10-9-2 05:59 PM 發表

唔好捉我字塞啦 , 我一直都講緊唔認同生存唔到 , 係果度一時打錯姐
白手興家要1500可因有幾難呀= =
齋開隻人物唔答智力0分都起碼成20蚊可因 , 尋寶無人玩既 , 包尾都起碼100蚊 , 再加搭下特快車 , 你唔係 ...

諗下e家開左學係咪仲咁多人咁得閒係咪日日玩活動啦~
破空人放700
NPC 1500唔係同我講冇難過掛?

我冇過話60LV冇煉火係好羞恥, 只係想講60LV冇煉火難搵組, 我唔知點解你理解成咁=[

無論我講緊乜野影響章價都好
我都係圍繞緊生存變難呢一點
唔通因為物流影響就冇咁難?

唔係要你乜都提供晒比我玩
唔係話咁樣算唔算玩遊戲呀 , 只係想講e家呢d野既途徑減少, 價格又上升

最後如果你一開始就打錯字
我講生存難, 你講生存唔到
咁真係收得線

雖然我冇睇晒樓上咁多位既意見...不過我對今次既更新都有d野想發表..

利益申報: 未用過hkd、物流改價獲利約6萬

首先..物流咁樣既改動...對於部份拎著好多可因既玩家...就好似將d可因迅間變到一文不值

可因..遊戲入面既錢黎...官方可以一下子將呢d人既積蓄眨值幾倍...你覺得佢地仲會玩嗎?

佢地既可因...包括用過hkd支票換可因既人..一下就趕走了

再者..即使好似我咁既玩家..第一下..洗到幾萬$出黎..當然係高興啦..

之後呢? 就好似某玩家所言.. 差唔多玩20日先等於1張100支票

玩落去有意思嗎...?(利益申報我冇諗著賣錢,當然賣到梗係好) 你20日既努力...等於人地既25$hkd...未免...低得可憐吧

係..online game一向係有真錢大晒..但我相信冇一隻game,包括高lv人士..個兌率會低到咁恐怖掛?

望著自己既等級、可因、裝備..升幾多lv..唔好話咩你唔用真錢就咪求咁多..試問有邊隻game等級高既人、裝令既人..仍然係..玩活動、刷55、65、75呢?

我由70級就可以雙刷75...但升到81級..裝都換左d..自問唔係廢..依然係靠玩活動、55、65、75副去搵可因?

既然可因係得呢個主要管道..咁請問到我地90級既時候..係唔係仲係要做呢d野..然後你能夠做既只係不停投入hkd?

然後..到左堆60等左右、或以下既所謂"新手"..每日勤勞玩活動賺錢..搵得少..好正常丫..好歹佢地都係新手

肯花錢既..ok,no problem,反正唔洗用好多都夠應付

唔肯花錢既呢? 哦..20日..25$hkd..20日..25hkd..

係既..樓上講到既生存..冇話唔得架wo..

有多金、有30杖..洗到35副..都叫生存到丫..

生存既定義..真係咁咩?如果係既話..呢一類貧戶..往後除左買點、買支票..仲可以點?

捨得既..咪花囉..買咪買囉..

然後上到60、70級..只能夠繼續買支票...買支票..

唔肯花既..10個有9個..比你都會跳啦..

免費game靠商城食錢係無可厚非..但唔洗錢既人同洗少少錢既人落差大到咁恐怖..我真係第一次見囉..

閣下不妨代入一下個d唔花錢既玩家、新手入面,你會有咩感覺?

最後,我相信一定會有人話: 唔花錢、就唔好諗令裝正技啦

ok..反正只靠努力既冇半年都捱唔出頭..咪跳囉...

然後惡性循環, 唔花錢既跳..佢身邊既朋友就會開始想跳,,

然後只會更多人一齊跳..不論你是否肯洗錢

講到尾..物流將可因同hkd既兌價搞到可因一文不值..只會由一堆蝕錢、新手、不滿既人開始跳,最終帶動到hkd人士一齊跳

將大部份有心玩既人都一下趕走..最終一次性既吸錢改版(吸錢在同樣的hkd可以買到遊戲內更多的東西),得不償失

81級已決心唔玩人士上

玩過星曲WEB

算吧啦 個新ser仲慘不人道 改唔改板 全ser數埋唔知有冇30人上線
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 10:06 AM , Processed in 0.047802 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存