2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 卡薩多利亞聯合王國 不如綠國好似以前咁.
go

不如綠國好似以前咁. [複製鏈接]

好似以前咁, 整番個聯合VENT

不過呢, 有D人玩左咁耐都要死做番自己個套又真係幾文"室" - 給某個專業擴建神手
又例如今時今日仲要話自己個團係綠國最話事個個要聽你支笛 - 給所謂大團同想上位既人
你地呢D講法/成見真係好唔了得.
叫D人集合個VENT原意係想係國戰時可以第一時間清楚知道自己可以幫到咩手!
所以大家都係唔好你爭我奪, 令綠國一沉百踩.

已有 1 人評分Good 收起 理由
MushRoomYa + 1 加油;)~

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(截圖) 十週年勳章(賀詞)

冇血唔準坐主水 ? 你仲e 為主水回血 水晶會扣快d ?

原帖由 豪仔v3v 於 10-11-28 12:41 PM 發表
冇血唔準坐主水 ? 你仲e 為主水回血 水晶會扣快d ?

改左版唔扣水晶血嘛

原帖由 loka01 於 10-11-28 11:53 AM 發表
好似以前咁, 整番個聯合VENT, 而家既綠國, 某時候輸得好柒囉, 又冇人教新手:(
仆z街, 冇血咪_坐主水呀
其實有時真係柒在幾個在場團方針完全唔同,但又唔交流.

擴團擴下路,戰團打上路,
搞到上路大把位佔咗又冇人擴,
下路冇人打又擴到遠一遠.(津卡

仲有就係幾個團同時轉線,中間即時比人爆QML...(溫古
最神中間一下子冇咗三十幾人,但又要話人打得唔好,(3個團去哂拆塔,中間空哂

原帖由 風御羽 於 10-11-28 01:33 PM 發表

仲有就係幾個團同時轉線,中間即時比人爆QML.. ...

咁搞番個vent有冇得諗, 紅國係個例子

原帖由 loka01 於 10-11-28 11:53 AM 發表
好似以前咁, 整番個聯合VENT, 而家既綠國, 某時候輸得好柒囉, 又冇人教新手:(
仆z街, 冇血咪_坐主水呀

整過啦
但到最後咪又係因為種種原因而唔用
你既然咁問得
你係咪有興趣一齊用
如果係既你pm我我俾ip你

十週年勳章(賀詞)

等待綠國各團長回覆.
支持

原帖由 風御羽 於 10-11-28 01:33 PM 發表

交流?
之前有共vt一齊用咪幾好交流
但你地又係要走左去用skype
仲講d咩交流

咁統一一齊用最多人用既vent(唔好用skype啦)
用燕子個vent的確good-v-
p.s.燕子個vent係唔係自己要比錢架?

原帖由 FaTE倉鼠 於 10-11-28 03:33 PM 發表
咁統一一齊用最多人用既vent(唔好用skype啦)
用燕子個vent的確good-v-
p.s.燕子個vent係唔係自己要比錢架?

係自己比錢的
詳情密我is ok

擴建都要團擴?

起前講一講,唔雙子咪得囉

前線集水起侵,拎36 水去前線邊打邊起箭塔真係咁難
做人唔好咁自私,唔通一場50人比個人出騎睇城,on99咁無得打一條血時間就唔得咩

自問我成日on9睇城,比D 想出qm o既人追打9條街咪又係咁

統一團一定冇可能喇, 統一個VENT至少可以溝通下, 同埋頂置埋個VENT就VERY GOOD

唔比人地專業擴建?

十週年勳章(賀詞)

回復 10# 燕兒 的帖子

幾錢一個月-0-??

原帖由 tan99898989 於 10-11-28 03:41 PM 發表

擴建都要團擴?

起前講一講,唔雙子咪得囉

前線集水起侵,拎36 水去前線邊打邊起箭塔真係咁難
做人唔好咁自私,唔通一場50人比個人出騎睇城,on99咁無得打一條血時間就唔得咩
...
你見識太少...
雖然e家我地都做唔番舊氷風範,(三分鐘50%)
(超多OB可以同時放咗,第二個人行到去又剛好完成放多次,副水15水又剛好完成再連.)

但對擴建要求低到唔双子就得真係sosad... ...
如果識背位,8枝好用過12枝.(希水)
如果識走位同運水配合5個人水擴可以快過8個人水擴.(舊津卡)
仲有新MAP卡山位呢,連咩位可以放同唔可以放,咩位易守難守都唔知,成日ON99話比人拆又話冇人守...
根本係D位行過好方便就拆到...

PS:烏合一開始會成名唔係因為戰力(戰力係H團)
係因為佢地速擴呀,可惜e家on99走埋去A石團...

原帖由 loka01 於 10-11-28 04:09 PM 發表
統一團一定冇可能喇, 統一個VENT至少可以溝通下, 同埋頂置埋個VENT就VERY GOOD
我提過上次嗰VENT嗰問題... ...
好事實咁講,
我寧願有25有機會聽到嗰VENT,都唔想嗰VENT分哂壁壘.
話實有25係VENT好多團都會,
我地團打國戰點地,除咗sea查哂大團位置之外,
有時仲會叫團友有分身嗰d入去其他團vent打聽下打邊... ...
有時仲會打打下聽埋哂qml呀,拆塔呀之類...:em012:

你上次共vent一個國戰頻,其他部隊頻.
好大程度上會走向統一盟体,E個係問題
所以我話用地圖畫分,打咩國戰,入咩地圖嗰頻...

咁樣一開始雖然可能會分散同每個國戰人少.
但持久性一定好過你分國戰頻+部隊頻.

原帖由 風御羽 於 10-11-29 05:30 PM 發表
好事實咁講,
我寧願有25有機會聽到嗰VENT,都唔想嗰VENT分哂壁壘.
話實有25係VENT好多團都會,
我地團打國戰點地,除咗sea查哂大團位置之外,
有時仲 ...

統一晒d團呢個諗法係你諗太多姐
如果你最主要係驚呢個結果
我諗我已經知道你點解要走VENT

我真係唔覺得會持久好多囉
一場國戰50個人
入唔入得晒都係個問題
你仲話每個地圖一間房
我真係想睇下果d房會有幾多人係到

原帖由 風御羽 於 10-11-29 05:30 PM 發表
你上次共vent一個國戰頻,其他部隊頻.
好大程度上會走向統一盟体,E個係問題
所以我話用地圖畫分,打咩國戰,入咩地圖嗰頻...

我地係文賓的子民,共vent都係想將中土變成文賓的後花園

原帖由 風御羽 於 10-11-29 05:23 PM 發表
你見識太少...
雖然e家我地都做唔番舊氷風範,(三分鐘50%)

好威威呀,擴咁快確定夠打了嗎
綠國街人,縮沙驚人

原帖由 燕兒 於 10-11-29 05:43 PM 發表

統一晒d團呢個諗法係你諗太多姐
如果你最主要係驚呢個結果
我諗我已經知道你點解要走VENT

我真係唔覺得會持久好多囉
一場國戰50個人
入唔入得晒都係個問題
你仲話每個地圖一間房
我真係想睇下 ...
嗰vent嗰段時間大把人話...
團頻日日嘈同恥笑你地嗰想法... ...
(始終同一句係,根本觀念不同)
但嗰vent始終好少用係"國戰",反而聊天同辯論氣氛重...

大佬嗰團頻咁搞法,我都冇趣叫人上啦:em012:

用地圖分,最少有團嗰班會用先,
即使當比自己團打國戰用都方便.
碰巧同場有其他部隊咪一齊用,
你地仲要日日落泥叫我地上去國戰頻...
真係心諗:_ _ _

原帖由 tan99898989 於 10-11-29 05:53 PM 發表

我地係文賓的子民,共vent都係想將中土變成文賓的後花園

好威威呀,擴咁快確定夠打了嗎
綠國街人,縮沙驚人
因為可能唔夠前線而要唔擴.
同砍腳指有咩分別

好事實咁講,如果(唔計qml住)
前線lose,擴建lose = lose
前線win,擴建lose = not sure
前線lose,擴建win = not sure
前線win,擴建win = win
(唔好話未試過,我地團有做過統計.
一場比對方死多成堆人,拆塔輸埋,擴建只要夠高.都win到過.
嗰次係神魚團話我地團速擴比人拆害咗佢地...
但計哂人頭同拆塔,根本係人頭扣到國血輸...sosad
成場完咗,計人頭神魚死多人地成40個(神魚多高level沒可能是level影響).拆塔都係對方多6-7枝(都係早期拆,中后期也沒太多拆).
但結果係我地win...我真係想問,咩料...
(嗰次嗰統計連意想不到... ...本來都打算反思下,點知計落原來係我地無錯...)

冇可能因為
前線lose就要停擴,搞到lose硬...
點都要爭取勝利機會掛
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:38 AM , Processed in 0.034540 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存