2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新晴空物語 意見集中帖:《晴空物語》需要您的意見! ...
樓主: 晴朗的夢
go

[其他] 意見集中帖:《晴空物語》需要您的意見! [複製鏈接]

技能點開放多點小小 : )
不過想知將來有無2轉:D

希望屬性點可以選擇自由配點;
e+隻隻game都自動配點....
變左都係靠裝備先凸出

cb出獨有ob稱號活動 就唔好限帳號啦
等個個都有機會拎嘛
有d人真係會因為小人地個稱號而放棄隻game架

我建議係系統角色方面...
1.系統,應該畫面要細節一d,角色等級經驗應該較為少d
2.角色,近戰人物應該要加d攻擊力
其實我覺得主要係角色上既問題..系統問題不大

建議:
開多幾個地圖, 最少10個喇=3=

1.屬性用途不明;沒有發現屬性相生相克
2.技能點很少
3.道法應有復活技

如果可以轉3d視角就好
因為2.5d有時候真係會睇唔到有d咩係前面

我岩岩先玩...so覺得需要改善的地方
1.角度...希望有多角度...
2.技能點太少..
3.技能好似差唔多甘...
4角色好似冇咩特色甘..
個人意見=-=v

建議修改
1.多角度轉向(全視覺360度)
2.技能點數過少(例如1~10LV每一級有1個技能點數,11~20LV每一級有2個技能點數)
3.變身後樣貌更改為可自設(例如樣貌,眼睛顏色,膚色,髮色等)
   以我自己為例,因為覺得陰陽師造型比其他的角色造型好,所以我選擇陰陽師。
4.隊伍人數比較少,希望人數設為6人,並添加團隊模式(一般GAME設定為六人一組,一起轉GAME時會少一個隊伍位置)
5.樹靈之境副本人數過少,令玩家比較難打,希望設為3人副本
6.希望設有副本重置表,可以知道自己的副本資訊
7.增加[未接任務]欄,令玩家可以知道有什麼任務未接。
8.公會任務有低等級,但在低等級的區域沒有公會任務出售
9.公會任務應該有薪酬/獎賞,不可以單靠經驗和玩家本身對公會的熱誠
10.變身16.67秒太短,希望加至20~25秒
11.寵物糰子希望有等級限制和成功比率
12.道法師沒有復活技能
13.補血比食藥水還要少
14.設立GM頻道,讓玩家可以問GM遊戲中的問題(回報BUG/遊戲疑難/玩家廢話除外)
15.世界頻道與系統頻道應顯示在上面的對話欄
16.有些情況會在對話欄顯示,不會以視窗模式告知玩家。
17.陰陽師護盾技能只有5分鐘(每5分鐘開一次技能比較麻煩),建議改為30分鐘。
18.倉庫嚴重不足,材料比較多,到30LV時包包和倉庫都會滿/只有少量空間。
19.密語過煩,要使用/t XYZ (話語),希望密一次就可以重複使用密語。
20.副本物品不知道玩家擲的是什麼東東例如:GM001擲出67
                                                            GM002擲出30(沒有物品名稱)

係19副本用商城既復活道具復活,會番去重生點後不能移動(但可變身同放技)

嗯...

1.希望可以轉職
2.多d活動~(無金悶)~~
3.唔好lag/彈機(好煩)~~~~

怎麽要50lv才能用太刀-。-  應該所有武器要公平  爲啥只有太刀要50lv-.-  能低級也有太刀嗎?
強烈要求增加技能點和免費重置技能
增加坐騎
有公會領地?  有的話希望不要太貴
公會要升級才能有新階級 希望1來就全有

在角色外觀方面
1.外觀方面  無可否認  好可愛  但變身後...所有男角都變左做神獸,女角卻全部都係人樣
在遊戲程式方面
1.背包同倉庫太少位置太少
2.背包中沒有整理能力
3.角色會卡位  比如前路有石  但怪在石的後面  角色會一路卡係石前  無法前進  (唔知係唔係bug黎)
4.視野無得360度
5.轉分流的介面似乎不夠方面
6.裝備被挷定

以上問題作出以下建議:
在外觀作面
希望貴 公司可以把..角色後面既變身..可以提供人形及獸形   我在其他討論區中也看見過不少同志...好多都人覺得女角既變身比男角變身  (令)  但我又相信有男性都喜歡咁既造形   因此希望角色的變身  可以人形及獸形選擇  讓遊戲增加自由度

遊戲方面
1.背包格數太少  就算我係CB中買左4個增加4格既包包  都覺得太少位  希望可以增加多2行使用
其次係倉庫格數,卻背包格數相同,希望倉庫格數應該比背包格數多出3~4倍

2.背包失去整理能力,對玩家黎講可以話非常唔方便,希望可以加設呢個功能

3.角色會卡位  比如前路有石  但怪在石的後面  角色會一路卡係石前  無法前進  (唔知係唔係bug黎)
希望可以修改一下

4.視野無得360度
由於明白左.右建關係視野冇左360度,為左解決e個問題有呢個建議
利用上下左右建...黎自由控制角度都係1個方法

5.轉分流介面唔多方使
希望可以改為馬上顯示所有分流選擇,由於我在分流1時..轉去分流5..要不斷向下拉到個5字-,-覺得有d傻氣同麻煩

6.裝備挷定
e個係1個好大既問題,關係於隻game既生死
以龍之谷為例子,入面都有裝備挷定,起初出果陣..個個見佢新鮮入去玩,初期裝挷定左未算..都賣唔到錢.
去到後面次次想賣比玩家..就要去商城買解挷定...搞到好多人唔滿意想去玩番台灣板...我都係其中一分子
如果貴 公司真係想搞好晴空既話,強烈支持挷定裝備應該廢除,如果唔廢除只會令入面物價暴漲,令好多人低lv既人唔玩
低lv既唔玩...就吸引唔到其他人....人愈黎愈少..搞到高lv既..都會悶..最後只會靜到..只有npc佢地係到自己打自己

希望貴 公司可以接受以上建議,讓晴空可以成為最賣位既遊戲

要求可轉角度!!

強化唔好只可得3LV之後武器就爆左

個人建議:
我自已係玩武者/陰陽/刺客
1.遊戲裡面 可以用鍵盤出技.. e架用鍵盤轉技能 再用滑鼠出技太慢同5方便
2.變身時間太短
3.技能對 武者/力士 近攻類型 好似有d 5夠平衡 (清怪or殺人 都5夠其他咁好
4.物品欄位置太少...有倉庫都5夠用
5. 開設個功能 自動重新整理d物品

玩過星曲WEB 忍影世界

出1,2,3,4,5轉就最好

笑傲無雙

希望可以大大提高放技能空間
同放技能戈戈位用五到tab換1-4放技能戈戈

1)合成/強化的機率奇低,希望可以提高 或 商城出售 保護(合成)材料或提高成功率的道具

2)副本裝備綁定嚴重對上班一族唔公平=_=|||時間難夾,同一個等級層既玩家又少,落副本機會少~"加上未必有時間落副本,希望可以解綁定,讓上班一族/不常上線的玩家有機會用副本裝

3)加強每個職業的特點.成日見到近戰系有 打手 既攻擊 ,  坦克 既防禦,,,,完全無言=_='

4)每個地圖都有一個仲裁官,令物品既流動更為靈活=]
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:42 AM , Processed in 0.047346 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存