2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新晴空物語 意見集中帖:《晴空物語》需要您的意見! ...
樓主: 晴朗的夢
go

[其他] 意見集中帖:《晴空物語》需要您的意見! [複製鏈接]

個人意見=

1遊戲畫面角度...呢隻GAme主要係【Q】為主....人物,,,樣子,,動作,,等等等...都係1樣...
應該可能360度拉近左右咁樣欣賞下自己創造既人物或等等吧!

2裝備方面:制作過程只係有武器-,-''但係3就無...

3技能  技能主要用既技不多太...沒太多既選擇...有既都係沒有用的-.-''''

我覺得正係做任好似單機咁.
同埋裝左上去D野唔可以比人呢個要改.

十週年勳章(賀詞)

建議:
寄信之後有些人  又唔退信 又唔比錢真係沒品
好像要等3天 先有得退番自己  希望可以改一改把

有玩家說:
其實唔會退番比你 佢睇過封信既話 係n日後會自動消失=]
佢未睇過先會退番比你

咁大的漏洞一定要改

我想問下..
某啲電腦如 windows經常彈game [ Glory Destiny Online Error!! ]
但我地電腦問題定係Game問題?

建議:
1.力士這個職業說明主坦,副打手
希望可以更加明確的特顯力士做坦的能力,例如十字衝擊的仇恨值不明顯,加抗性的技能連武者也不如

2.道具欄,倉庫,,希望加入"整理"鍵
3.為什麼副本的東西總是已綁定,是不是官方有什麼特別原因,如果我是武者,打到布袍裝,我應該怎樣做?
希望可以將副本內的東西設定為不是已綁定
4.為什麼沒有橋色防具製造,只有橋色武器製造,,這個可以考慮一下嗎?
5.希望加入組隊PVP的地圖或系統

我有以下建議:

有關功能方面

1)背包

上述有人提及希望背包能夠有整理功能及增加背包格數,前者我是十方認同的,而後者,站在 貴公司的經濟效益角度來看,我有個比較合符 貴公司期望的建議,就是將背包分為兩頁;第一頁為玩家的私有道具,第二頁則用作放任務道具(公會任除外,因為這是購買道具),而背包擴充則只能用在第一頁。

2)擺攤

現時只有兩張地圖可以擺攤(其一為春日城),因為寄信買賣存在可能有玩家大意/惡意扣起道具的弊端,所以擺攤亦提供玩家另外一個選擇。為便利玩家提高賣出率,每張地圖均開放NPC區作擺攤,除了讓賣家可以根據每張地圖的適合等級賣相應等級的道具外,更可以避免大量玩家聚集在同一張地圖而造成「LAG機」的情況。

有關操作方面

1)道法師的淨化技能

淨化技能與其他療傷系技能不同,它是單體技能。因為道法師的範圍性療傷系技能所及範圍距離不遠,在副本時,要替隊友補血的話往往都需要接近近戰的戰鬥區,這時候道法師要避開小王甚至大王的攻擊變得十分重要,換言之,「走位」也就是「機動性」很重要。「機動性」主要來自鍵盤(W、A、S、D)的操控或是靠滑鼠的觸點移動。在血量及狀態瞬間萬變的副本挑戰中,如果只是單純選擇對象(F1-F6),再按淨化技能的快捷鍵的話,相信不會出現道法師解狀態比補血慢的狀況;但是因為出技能而要用到滑鼠右鍵,此項規定使道法師解狀態變得麻煩及緩慢。

道法師解狀態同時要「走位」有兩種方法:
  (一)選擇技能(1-=)->選擇對象(F1-F6)->滑鼠右鍵出技能->WASD「走位」
  (二)選擇技能(1-=)->選擇對象(F1-F6)->滑鼠右鍵出技能->滑鼠觸點走位(不過跟出左鍵技能重疊了)

但是補血的話就省卻了要顧及哪位特定對象的時間及程序,為提高道法師在副本的重實用性,我建議 貴公司可以考慮將淨化技能變為範圍技能。

有關系統開發方面

1)生活技能(生產技能)

除了解除武器生產的職業限制外,希望能開放生活技能,例如防具製作、效果水製作(加屬性的限時藥水)、藥水製作,亦可以考慮增設種植、牧蓄、釣魚(只是例子)等等生活技能,以配合生產,同時大大提供遊戲的趣味性及吸納更多生活型玩家。

2)擺攤功能

上述提及過販賣功能,現在這裡建議的是增設「收購功能」,方便玩家在相應的等級區域收購相應等級的道具,令遊戲幣的流動性更高,以及平衢遊戲內的物價浮動。

3)公會休息室

作為讓公會成員聚首一堂的地方,同時加設販賣公會道具的NPC,其中道具以貢獻值為基準或作兌換,個人認為作基準然後以遊戲幣購買更受玩家歡迎。

4)公會聯盟系統

如果將來有大型對戰系統,可以考慮增設公會聯盟系統,增加遊戲挑戰性及趣味,同時配合「聯盟頻道」,方便公會之間的交流。

謝謝 貴公司以及您費時閱讀。

有關 道法c回血技癒合術有時出左但係扣魔唔回血
有時企係人地旁邊都冇回到身邊ga人or自己
係咪bug黎? 定本身咁設定

出45武唔出45洞 好似比隻GAME玩緊- - 唔係玩緊隻GAME

請增加公會共用倉庫

用作儲放素材 由會長/副會長管理 分配給有需要的會員

要求活動介面可以轉動~鎖死1個位打怪慢好多

1.軍團(工會)信件
寄給(單一/全體)團員
因為可以出信比團友(味ON/掛機/過左睇唔到會團D人),講幾點可以一起打任/副/會任個D/其他野~!!!

2.工會領地(66#提到的公會休息室)(可擺攤)
1.(66#:工會商人)2.公會石象/女神之類(每日令一個鐘加經/掉寶效果)3.兵營(劍士,弓手,醫療兵,魔法師之類(整士兵打城戰/會戰)5.(69#:工會倉庫)7.之類

還有希望可以多開GAME(就是1部電腦可以開2-3隻晴空)

十週年勳章(賀詞)

建議出新洗技水
只能洗一招
洗曬咁多技,學番好肉赤

強烈建議官方將洗技水效能改為一小時內可以無限洗 等人可以試清楚技能先至決定要點樣 點

建議:

我係悉尼玩緊晴空,但係兩次更新都更新唔到...
上一次因為有個手動更新下載我先玩到...
但係呢次無左個手動更新,我更新左兩日都仲未更新到...
一直出現「cannot connet FTP」,
所以我希望係每次更新都放佈埋手動更新,方便海外玩家

= =我覺陰陽有復技係為左想呢個職多d人組,仲有個用處係到~
如果復技比左補c,陰陽就只係一個只係識自補/打手,打手只係得陰陽一個職?不會的
如果我組我會組一個皮薄血小防低高攻ge打手?我不如組d比佢高防ge唔好?又唔係得佢有輸出
復/補血比補c,輸出職業又多選擇.咁陰陽ge定位又有咩意義?

別的我不大介意只要努力改進以下一點就夠了

"加設舉報外掛的方法,或提供一個可以找到GM的方法"
因為現在差不多任何地圖也見到外掛,而現今你們公后的防外掛測試太差了。
就打那幾個數字,對現今的外掛來說實在是太易破解了。
如果可以密GM的話就可以告訴GM外掛在那裡,只他真實地看看一定會比用防外掛的系統好很多!!!

我覺得技能太多
相反技點太小
要升到好高先OK

個人意見-0-!
1.我想你地出壹個可以改變角色既(頭型.眼睛既色等等)
因為對住壹個外表太耐...好似有d悶..
2.我係公會傾計既時候..
發現有很多玩家都話從40等級開始冇動力升等級..
如果有二轉果d,,可能玩家們才有動力升等級
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:34 AM , Processed in 0.048903 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存