2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聲優、動漫音樂交流區 『新一年』各位有D咩想同聲優們講(活動將於7/2/2012 23: ...
go

[聲優] 『新一年』各位有D咩想同聲優們講(活動將於7/2/2012 23:59分完結)(已完結多謝各位參與)   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

新既一年又到LA..本版第1次搞呢個活動~平時大家都有自己鐘意既聲優..如果大家有D咩想講但係只能夠對自己講既話又或者有好多期待想同佢地講咁就得LA....快D將你地既心聲化成文字係呢個帖子到留下你既說話吧..經過判斷會有(10-30分的獎勵)另外如果想討論一下自己鐘意既聲優時可以另開帖...

活動日期:23/1/2012~7/2/2012

各位都要遵守返聲優、動漫音樂交流區 版規
注意事項:每人1日只可以參加一次..
為防止有抄襲的成份...希望各位可以睇左之前既先,,,唔好出現一樣既..

例子:
想對邊個聲優講:花澤香菜,竹達彩奈

係新一年有D咩想同佢講/期待(10字以上):新一年,希望你地可以工作順利,繼續為我地帶來更多耳福...仲有就係百合力場長開~
如果有圖都可以加上....

祝各位新年快樂

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

花澤香菜我永遠愛你

to花澤香菜: 無論配d咩角都咁鐘意你 不過都係妹系最高~~

to白石涼子 伊藤靜: 自外掛管家一役 就知你地係一對架啦 希望有更多合作機會

to堀江由衣: 希望今年有更多好聽既歌獻比大家

to伊藤かな惠: 唔知點解就鐘意你把聲 有小學生感覺

to喜多村英梨: 最近較常聽到的聲音 亦喜歡上你的聲音

to釘宮理惠: 雙馬尾大神 希望能夠配loli系以外既角色..(雖然除左正太 其他機會渺小

to福山潤: 希望今年唔洗再裸體(境界線要再裸吧OTL....

to下野絃: 對你印象係搞笑系(小明 神大~~) 希望可以再役一些搞笑角色帶比大家歡樂

希望各位以後能夠配不同類形既角色 自己喜愛的角色

以上。

諗到想講d咩再編輯下
已有 1 人評分威望 收起 理由
a02ymy + 30 活動參與

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

花澤香菜

希望你下年多D配文靜角色

chenrex11  妳好多動畫喔,怎麼放上去的呢?  發表於 12-1-29 05:42 PM
a02ymy + 15 活動參與

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

水樹奈奈 我愛你
你的 Musem II 買左泥聽啦
唔錯BO
但 COMIC LOVE 唔係太好聽
如果可以換做其他就好了
其他都唔錯

希望奈奈姐姐你可以連連入到紅白 聲優工作事事如意
期待你的聲音喔
a02ymy + 20 活動參與

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

花澤香菜 i love you!我永遠愛你
a02ymy + 10 活動參與

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

我想同全部聲優講:
希望你地繼續配新動畫,繼續為我們帶來歡樂,我永遠喜愛動漫。

就是同全部聲優講,咁樣得嫁可??

a02ymy  想同邊個講~~  發表於 12-1-23 05:36 PM

遲了兩日說
水樹奈奈生日快樂

十週年勳章(賀詞)

花澤香菜: i love you forever!!

水樹奈奈 永遠支持!!
每次聽歌都是大享受阿
a02ymy + 12 活動參與

總評分:  威望 + 12   查看全部評分

玩過星曲WEB

話說我係由衣迷-.-  ps堀江由衣
希望由衣出更多歌同配多d動畫出黎比大家

玩過星曲WEB

釘宮理惠 堀江由衣 花澤香菜 水樹奈奈
希望配多D I LOVE YOU
a02ymy + 11 活動參與

總評分:  威望 + 11   查看全部評分

花澤加油啊!!
希望還有辦法再出第2本寫真
也希望之後的聲優工過能事事順利
a02ymy + 16 活動參與

總評分:  威望 + 16   查看全部評分

花澤香菜愛死你,
希望你成為我既老婆仔!!
花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜花澤香菜錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫錫配多D角色比我聽你把聲啦!
a02ymy + 12 活動參與

總評分:  威望 + 12   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

大家好。。。 雖然睇黎個個都係同女聲優講.... 但本人既對像係一位雖然唔算出名 但我都中意佢把聲既男聲優 (老百百  囧)

冇錯 佢就係 -- 若本規夫

我第1次聽到佢把聲果陣 其實係係旋風管家既旁白

初頭聽佢把聲 覺得好鬼有磁性 but都冇咩點留意

但隨住日子耐左 睇既動漫多左 間中玩galgame都聽到呢個聲

我就好好奇 開始搵下呢個係邊個黎

我就係咁樣認識若本規夫的 (可惜佢唔識我 囧)

佢今年都66歲喇 我係新一年想同佢講既只有一句:
希望你身體健康

多謝

笑傲無雙

水樹奈奈 天氣凍:$
小心身體;Take care;
十分期待你的聲音;永遠十卜u
a02ymy + 18 活動參與

總評分:  威望 + 18   查看全部評分

水樹奈奈
十卜十卜

a02ymy  請睇一下活動的例子.  發表於 12-1-25 02:51 AM

平野綾~先祝你新年快樂~
希望你可以繼續為幸運星的此方(第二季)?聲優~~
繼續為此方出專輯吧!!!!!!

十週年勳章(賀詞)

新一年給我最喜愛的3位聲優, 水樹奈々、,身體健康,演出順利,製作更多悅耳的歌曲&越來越靚0.0
                                                    櫻井孝宏、,你的聲音讓我聽起來好有安全感,希望你可以演出更多的作品
                                                    関 智一、,在第一次聽到你的聲音的感覺就是 型 希望在往後的作品都會有機會聽到你的聲音   

另外還有想跟他說的聲優:沢城みゆき在新的獵人裡演出 古拿比迦 不比甲斐田ゆき遜色,都好能表達到角色
                                              梶裕貴 最近好多作品都會見到你的出現,由好久以前的鐵馬少年就已經認識你,在原罪之冠上演出是令我最深刻的 請繼續為我們演出更多的作品+.+                                                      
                                              阿澄佳奈 雖然妳好多演出角色都不是主角 但由守護甜心的時候已經開始留意妳的聲音,我會一支持妳的!

最近的留意聲優:石原夏織 妳的聲音聽起來好特別好有吸力,希望妳會有更多的演出作品 加油!                       

水樹奈々 祝你身體健康牙A.A

新既一年配多D好動畫啦...

5好好似上年禁配禁小~"~

釘宮姐姐-0-

配多D 配多D-0-得一套夏娜....太小啦...

兩位-0-我愛你a.a
a02ymy + 18 活動參與

總評分:  威望 + 18   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

(排名不分先後)

to:後滕麻衣
妳永遠是我最愛的妹系no.1人選 新一年希望妳帶給我更多理想的妹妹( orz

to:榊原ゆい
或許在hk不太多人認識妳 但我會一直支持到妳(回想起妳的Together 在下聽了 不下數百次

to:片霧烈火
妳是我gal game人生中第一個令我聽出最有感覺的歌(在激動的感覺上

to:彩音
妳亦是我在gal game人生中令我找出覺得最感動的歌(回想當天在G線上の魔王的一幕 妳的 Close Your Eyes真的令我泛出了一點淚光 真的很感動很感動...

最後祝身體健康 工作順利
新一年 各cv帶給我們更好的歌曲
附帶:或許總有一些我忘記打出 但妳們都會在我心中
a02ymy + 25 活動參與

總評分:  威望 + 25   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 09:12 PM , Processed in 0.049217 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存