2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聲優、動漫音樂交流區 『新一年』各位有D咩想同聲優們講(活動將於7/2/2012 23: ...
樓主: a02ymy
go

[聲優] 『新一年』各位有D咩想同聲優們講(活動將於7/2/2012 23:59分完結)(已完結多謝各位參與)   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

釘宮理惠 祝你快d配亞利亞第2季
已有 1 人評分威望 收起 理由
a02ymy + 12 活動參與

總評分:  威望 + 12   查看全部評分

to:釘宮理惠:
希望新一年為我地帶來更多傲嬌既角色
to下野絃:
希望新一年神大人會再次降臨
to喜多村英梨:
你唱歌好好聽,希望新一年有更多你既歌
to 田中真弓:
希望新一年繼續為我地橡膠橡膠
to:花澤香菜
我愛你呀!!!!
to 所有聲優
希望你地新一年可以工作順利,大家賺到盤滿缽滿
a02ymy + 30 活動參與

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

玩過星曲WEB

to 梶裕貴:
呢排有睇開的動畫有d都係你配音(AQUARION EVOL、GUILTY CROWN),連4月的加速世界都係你配,我真係無言...anyway,祝你身體健康
to 悠木碧:
到依家都記得妳配GOSICK的維多利加,真係好正,新一年繼續加油!!!
to 花澤香菜:
妳配的小鳩真係"深得我心",新一年配更多的妹妹角色就好了~
to 喜多村英梨:
新一年妳要加油牙,祝妳有更多的配音工作+有更多的新曲!!我永遠都會咁支持妳嫁~
to 茅野愛衣:
第一次聽到妳把聲係睇「あの花」果時,呢套令我好感動~ 新一年繼續加油,我會繼續支持AQUARION EVOL嫁!!
to 松岡禎丞:
第一次聽到你把聲係配「神的記事本」的藤島鳴海,但都係唔係幾識你…你要配好「刀劍神域」的桐人啊,唔好令人失望,加油!!
to 戶松遙:
氣多巫女果首歌我依家仲聽緊,真係好好聽,新一年祝妳有更多的配音工作吧!
to 竹達彩奈
好中意妳配的小貓(原因︰無...),新一年加油!!祝妳身體健康

最後祝所有聲優身體健康,一帆風順。

十週年勳章(賀詞)

花澤,水奈
永遠支持你地  加油!!
希望你地新一年事事順利
a02ymy + 13 活動參與

總評分:  威望 + 13   查看全部評分

To 名塚 佳織
我好鐘意妳嘅聲優演出,唔單只把聲好聽,而且充滿感情,完全表現出角色嘅心情
最令我印象深刻嘅就係アマガミ,GAME同動畫我都有玩同有睇,睇到我好感動
然後,祝妳婚姻生活幸福美滿,女兒快高長大 !
最後,希望妳繼續帶比我地精彩嘅演出

To スフィア
希望妳地在新一年繼續為我地帶來更多好嘅作品同角色,同埋悅耳嘅音樂
每次聽到妳地嘅歌聲,我都好似感受妳地嘅活力一樣,充滿能量
希望妳地將活力傳遞比更多更多嘅人,令每個人都幸福快樂
話說回來,四位好似未試過一齊出演同一部動畫(如果我冇記錯嘅話),希望將來有咁嘅機會可以睇到
不過,總而言之,祝妳地新一年工作順利,生活愉快,早日找到幸福

鬼御  圖2-->http://3.blog.xuite.net/3/e/d/a/12698941/blog_2121759/txt/56617644/10.jpg  發表於 12-1-27 01:59 AM
鬼御  遲點有部原創動畫-夏色キセキ スフィア4個主角共演 圖--->http://3.blog.xuite.net/3/e/d/a/12698941/blog_2121759/txt/56617644/9.jpg  發表於 12-1-27 01:58 AM

to:綠川光、福山潤...新年快樂祝你地身體健康 心想事成,還有4月5號哪隻game期待你們的奸笑聲
a02ymy + 18 活動參與

總評分:  威望 + 18   查看全部評分

To:釘宮理惠,高垣彩陽,加藤英美里,豐崎愛生...........

希望新一年你地有更多既作品(特別係釘宮)

另外,希望聲優界有更多既新人湧現 (而家都唔算唔錯)=]

BTW,祝所有聲優都新年快樂,事業順利~

a02ymy + 25 活動參與

總評分:  威望 + 25   查看全部評分

還是向自己有留意的聲優說兩句吧~
TO 香菜:
別人說甚麼安定的角度我才不在意呢,愛你一生一世。
TO 奈奈:
生日快樂呀!Synchrogazer 在oricon裡面有個好成績呢,希望可以有更多新歌,更上一層樓!
TO 小倉唯:
最近聽說身體好似好左些少,真的是太好,工作上也要努力呢,但最好還是以身體為第一呢
TO 三森鈴子:
你的笑容真的是好燦爛呢!真是綺麗!希望可以繼續看到你的笑容~
TO 福山:
最近好像沒有看到你的出場呢,是不是工作上忙了而配不到動畫呢??希望可以聽多D你把聲
最後祝所有聲優們:
身體健康,工作順利

伊藤かな惠:我一直都很喜歡您的聲音,是很有活力的聲音,聽著聽著自己也精神百倍啊,比什麼威X比還有用。
花澤香菜:我已經不知道該說什麼了...老闆!請給我滿滿的香菜吧!!(遭毆
釘宮理惠:最近配音的角色形象還是沒什麼改變,不過正是這樣才叫「適合」吧。話說很多人都不知道釘宮姐潔也配過有料的角色哦XD
喜多村英梨:今年配的大小姐角色真的太成功了,而且唱起歌來感覺也很棒,有搞頭啊!
小清水亞美:有兩種配音的聲音,當初我還真無法相信獅子王和亞麻音都是您配的XD

TO其他會員:祝新的一年,各位都能事事順心、工作順利。

十週年勳章(賀詞)

To: 花澤
聲優之中我是喜歡你唱歌的,雖然配音一樣喜歡 囧
期待有套"最近我妹有點怪"希望你做妹妹的配音吧www

To: 日笠
這個算是我喜愛的聲優,因為是夠成熟
同埋喜愛佢配莉雅絲(不用講了

To: 小清水
Myself,yourself果首小提琴歌絕對是讚 (btw,首純音樂我是有的www
咲-saki的原村和性格有點同我差唔多,因為我都是以快打慢的人
加上的是...(不說了 ps:期待有個人戰咲-saki唷

To: 平野
雖然我對便宜野冇乜好感,但是有點歌都唱得唔錯...(笑)
希望你能夠除去你的中二病,做番個高貴的聲優 (迷: 高貴是不是太高估了嗎? 囧

To: 櫻井
人稱風音的櫻井,純白交響曲配萌喵我是很喜歡的,
加上AB做leader的角色我是喜歡,期待你有更多令我感到意外的配音吧www

To:伊藤かな恵
迷貓的女豬www不過我自己喜歡無雙6的王元姬角色(嘛,只是這角色太屈了 囧
喜翠莊要開業,緒花要回巢,期待花咲くいろは快點開播唷www

祝以上的女聲優工作順利,身體健康唷w

From: ICQ (會員名,見笑了

先祝白石桑新婚愉快~
希望你可以繼續你那充滿喜感的聲音
在祝若本貴夫希望您長命百歲~繼續為織田信長配音以及未來日記裡的神等等...
你的聲音是我現在唯一一聽馬上就認出來的那個嗓子是你所擁有獨一無二阿~~
a02ymy + 15 活動參與

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

花澤香菜:你係我個女神呀
a02ymy + 10 活動參與

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

TO 坂本真綾: 配多d動畫,同時唱多d歌,上兩隻single 好好聽,買左一隻
to 茅原実里:境界線的配音配合原作呢 ,好歌雖然不少,但好多是jpop,合唱..可以唱多d op ed 等動漫類型的就好了
to 平野綾:m...希望可以唔洗再被雪就好.........
a02ymy + 18 活動參與

總評分:  威望 + 18   查看全部評分

to 水樹奈奈!!
支持你!!想你配d唔同類形既角色
祝你新年快樂

to 豐崎愛生:我一直很萌你配K-ON 的小唯,並且希望你今年在《最強學生會長》和《加速世界》裡有大好表現!
to瀨戶麻沙美: 我睇咗你配的《花牌情緣》的千早和你唱首ED都很好聽,希望今年你也能繼續表現自己,加油啊!!
to水樹奈奈:你唱的《Synchrogazer》專輯d歌好好聽,和你在《DOG DAYS》配的莉歌塔好可愛,你要繼續努力,我僧一直支持你!!!
最後,祝上述我喜愛聲優新年快樂、步步高升和事業順景!!
a02ymy + 23 活動參與

總評分:  威望 + 23   查看全部評分

祝田中真弓
繼續霸氣路飛
海賊王愈黎愈多人睇

to 田中真弓
我真係好鍾意你講野@@
感覺好單純同埋天真
直率既感覺實在太好~~~來年你都要加油呀

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

花澤香菜
我永遠都咁支持你

笑傲無雙

花澤香菜
我永遠支持你嫁><
祝身體健康 工作順利 工作事事如意

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

小野大輔
就算作為男性我都好鐘意你配既男主角既聲
希望呢一年繼續配多d好動畫既角色,我實支持你
a02ymy + 15 活動參與

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-8 09:26 AM , Processed in 0.065558 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存