2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 光之封印 對呢隻game好失望 吾玩LU
go

[其他] 對呢隻game好失望 吾玩LU   [複製鏈接]

無聊上黎開下post..
我諗game應該都有吾少人見過我or識我
我AC就比左人吾玩嫁啦
本身諗住搵隻game同幾fd一齊開公會玩
開頭玩落都冇乜野 玩玩下就越黎越失望
日日機器式解任打副
呢D都算 隻隻GAME都系甘 但最死就系限時限刻走去跑豬呢下羅命
吾跑又吾系 跑又比佢限住哂D時間
上個騎士榜上足一個禮拜都未比第一人個稱我
我FD就長期法師第一 比左個法師第一人稱佢幾日 前幾日更新佢就冇左個稱
D副本又悶 技術要求又低
有返甘上下既裝 禁個掛機搞掂
上到50LV副本 又系打返D呼嘯 洛E頓 精靈 悶到死
十二宮就吾換齊50裝都吾使打 玩呢隻GAME甘耐第1次滅團
龍魂之地 難打又吾算 吾引甘多冇乜野 但系個副我第1次打已經想訓教 衰D講句悶過精靈
補師又冇復活又冇解BUFF之類既技能
隻GAME力量一樣野又可以+防+血+攻甘屈
弓手冇乜點搞過D裝 吾系玩得太廢都起馬4M血 3000攻 仲要有隱形
玩左甘耐比D心得大家 ..
太多人玩魔騎同一形弓 其他守騎同二形弓 頂副群P都好勁
如果有D咩想問 可以SD短信息比我

好貼;令推一口;

大致上都同意
日日準時踏正00分就去跑迷途真係重陰公過番工
副本更加毫無戰術或合作可言
每個BOSS既打法都係企係度係咁放技就搞掂
真係悶到HIHI

不能認同2位更多.
乜野都冇技術可言.

不能認同3位更多
所以我都唔玩LU

玩過星曲WEB

掛住升LV隻隻都好快悶
休閒咁玩先會有樂趣
不過包括我永遠都會有人想向上沖
所以最快唔玩都係高LV果D

好彩ac放得早
基本上3xlv開始就不停重複做同一樣野

回 #6
此言差矣
夢之傳說由於太易封頂, 長on玩家一早升到冇得升
但係都好多人玩左好耐, 因為每個副本都設計得好有心思
玩家一定要用戰術同合作先過到
相比下洛e, 精靈, 夜x號, d王除左外表同埋lv唔同之外, 其實有咩分別?
呼嘯王既召喚術, 多重影分身術同尾王狂暴好似有d唔同, 但係到最後咪又係狂出技就ko

玩過星曲WEB

回覆 我唔係冇試過 的帖子

易封頂又唔同
我想指出既係漫無目的咁重複做一樣野
就會好容易厭倦
依家好多GAME既模式都差唔多
如果從頭到尾為左升級而玩GAME
自然會感覺冇咩野玩
依家D人做任係地圖跑來跑去到最後都係為左拎經
我估無咩人係鐘意見住個角色走來走去先去做任wwwww
隻GAME設計係一個問題
而玩家點對待隻GAME又係一個問題

回覆 maboroshi 的帖子

睇黎你唔係好明人地個意思
日日做同一樣野好似刷怪做任打副本咁升唔係問題
因為隻隻game都係咁升lv
人地唔係因為日日重覆地打怪做任升lv而覺得悶
而係因為呢隻game要升得快
就要每隔一小時準時去賽跑同人鬥快鬥搶
要咁樣升都幾有問題
例如當時間係45-50分你入唔入副好?
你跑緊商跑緊環擺緊擋都好
都要啤住個鐘睇下夠鐘未
當然你可以話既然係咁你可以唔跑
不過人人靠賽跑升級而你又唔跑最後只會被甩lv
咁即係話唔跑唔得
除非你唔介意lv遠遠落後於人
打機求輕鬆開心要咁harsh地升lv真係人都癲
副本難度低同千篇一律亦係光之封印一大敗筆之一
冇坦冇ec團成功過副為數不少
精靈副滅團可能性近乎零
打怪打王甚至乎可以用自動打怪功能亦綽綽有餘
掉寶方面亦只會掉d人人皆有既大路物品出黎
令人刷副意慾大減可惜每日又不得不刷
力量可以加攻仲可以加埋防同血亦都係呢隻game其中一個滑稽之處

人地好快覺得唔係咁想咁樣玩落去
唔係因為日日重覆做同一樣野既問題
我地玩開game既一d都唔介意
但係以上所講既game設計既問題
先至係咁多人唔想繼續玩既主因

回 #9
你可能覺得人地重複做一樣野悶
不過升到lv始終有成功感係度
所以夢傳易封頂先至更加係問題
你試諗下個個封晒頂日日戇居居咁係城度做咩?
唔放acc轉game先至奇啦
不過就算係咁人地都未轉game住, 夢傳都頂左好耐
因為打副可刷戰利, 刷積分, 就算你全隊全身+10都好都未必過到
唔知你有冇玩, 好似英雄副既圖法圖卡同埋60魔爆杖王咁
要大部份人識玩, 識配合, 識走位, 跑得快, 補得快, 解得快先過到
人地唔單止唔覺得日日打副, 甚至乎每次打同一個副悶, 反而希望重複咁刷以求刷到稀有物品
而呢隻game, 個個求其每個副打完兩次, 拎左要拎既exp就算數架啦, 又唔駛咩戰術配合
論副本呢隻game同夢傳比真係輸足十條街

十週年勳章(賀詞) Alta活動勳章

其實無咩技術可言。

不知幾好玩 你唔鐘意玩咪走lo 開個post黎做咩? 想拉人走? 你都幾無品下

個game e+都唔算多人 你仲要想拉d人走 你有冇人性嫁

tonyison9 發表於 12-5-26 02:46 PM
不知幾好玩 你唔鐘意玩咪走lo 開個post黎做咩? 想拉人走? 你都幾無品下

個game e+都唔算多人 你仲要想拉d ...

樓主只係表達自己意見,

而且想拉人走就不用發後段的心得吧?

回覆 nykit 的帖子

問題係樓主係咁踩個GAME
已有 1 人評分Good 收起 理由
等你吉菊花 + 1 小學雞

總評分:  Good + 1   查看全部評分

tonyison9 發表於 12-5-26 11:07 PM
回覆 nykit 的帖子

問題係樓主係咁踩個GAME

事實係隻GAME 賣點唔特出
隻GAME賣點係公會戰艦同傭兵系統
但都無乜特別之處 而副本更加係千篇一律

不如你講下隻GAME既好玩/ 耐玩之處?

回覆 tonyison9 的帖子

舒發下自己意見姐 吾系甘都吾比丫?!
吾通我開post做d咩都要問過你咩?!
這個討論區你的嘛?!
發表下意見 又比人話無品 又比人話冇人性 你呢d人我真系第1次見
認為系好玩既 我點講佢都系會繼續玩嫁啦
隻game系甘正既 怕咩比人講 比人踩?!
我同人講diablo3吾好玩 吾通個個聽我講吾玩咩?!
我系甘大影響力就好啦..
同埋你剩系話隻game好玩 不如你又講下隻game好玩既地方?!
仲有你睇下回覆 大部份有回覆既人都認同我既意見 吾系我亂up老作出黎既
朋友 做人吾好太過自我中心吧

細夜 發表於 12-5-27 11:11 AM

舒發下自己意見姐 吾系甘都吾比丫?!

其實你反正都走 你舒發黎有咩用?

講真你呢種1日玩24小時果D人 玩咩GAME都話悶到死嫁喇

我一日最多玩3個鐘(唔係連續玩3個鐘) 我就enjoy到果種樂趣

知唔知咩叫少食多知味

你話d副本悶? 我認為個個副本都係咁嫁喇 第2d online d副本咪仲悶 我認為副本無問題 不知幾好玩 打王打得幾爽

同你玩口水戰就無謂LA
對住你呢D甘自我中心既人 講乜都哂氣
講甘多野 都系冇講到隻game好玩既地方系邊
定系連你自己都諗吾到?!
你話少食多知味 甘你玩隻隻game都甘好玩嫁la 哂氣
你系咪未玩過d game副本要走位miss王技 坦職坦王要背住自己隊友 合作過副本既game?!
不過我重申一句 呢個論壇就吾系你既
我鐘意發表意見呢d系我既事 吾論到你呢舊蕃薯系到批評我
回我就回埋你呢次甘多 你鐘意點講就隨得你

細夜 發表於 12-5-27 11:40 AM

同你玩口水戰就無謂LA

唉 我都廢事理你 反正多你一個唔多 少你一個唔少

走吧 唔送喇^_^
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 04:25 AM , Processed in 0.049319 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存