2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 因族人問題而影響男女感情 值得嗎?
go

[歷險心得] 因族人問題而影響男女感情 值得嗎?   [複製鏈接]

本身族有一班人因幾個問題而退左族(其中包括我男友)
等左家長反黎解決 大家傾左等於冇傾 犯錯既講左對唔住
個一班退左族既人 唔接受 算啦 依家個族完全分化 分開左2邊
一邊係個一班退左族既人 另一邊係本身冇退族而因為佢地唔中2而退族既人(而佢地唔中2個度有個係我好朋友)
而我就企係中間 一邊係BF 一邊係好朋友 而我BF要我2選1 我真係好中2個男仔所以我選左佢
我朋友好明白事理 明白我真係好中2個男仔 放棄唔同我做FD
而我就由好朋友個邊去左我BF個邊
就算我去度個度 佢地到係當我外人咁
係RC群入面 佢地入曬上鎻左既頻 而我自已孤孤單單係個頻出面
本身我同BF 嘈交係因為我同左佢唔中2既人入同一個群吹水
但係其實係我好朋友R緊佢唔中2個個人 既防沖把弓 佢就係RC踢左佢
咁我FD就+佢唔中2個個人入我FD個群 我到入埋去
但係問既時候我同我個FD 完全唔知佢唔中2個個人
搞到我BF好嬲 我有講反我同我個FD 完全唔知佢唔中2個個人
但係佢唔理我 連電話到唔聽 我只好等其他中立族人問反佢
其他中立族人講反比我知 原先佢冇咁嬲 係個一班退左族既人 既其中一人火上加油 冇既野到可以作出黎
搞到我BF信曬佢  同左佢講 你唔信我既 我0遠唔入群 因為心入面好難受

講真男女感情之間 講求信任 咁佢0遠信佢FD 到唔信我咁我可以點
我真係好中2個男仔 就黎一齊左半年 感情唔係話冇就冇
我唔想因為某一個人 叉隻腳埋黎 搞到我地關係咁差
我亦唔想係朋友同BF之間 作出選擇
我唔想我地之間既問題 比你地公開沈X 而我就死罪
我真係估唔到你對我既信任仲差個你個FD
如果你見到依個帖 我好想親口同你講聲對唔住
我真係太愛你 我唔想你次次揾我到係(相相)
我同你之間交流只有相? 冇相我地會完?
就係因為我太愛佢 我唔想因為咁 而放棄依段感情
可唔可以唔好嬲我.?
我想我地反反以前開開心心一齊玩NOS既日子

(此帖只想上黎2KF申下 依2日所發生的不快)
(不喜勿插)

已有 2 人評分Good 收起 理由
易千金 + 1 你BF是現實的嗎
ˇ為妳喝采` + 3 好撚感人t.t剩番d骨俾晒你鳥 如果有愛的故.

總評分:  Good + 4   查看全部評分

唔好唔開心啦

我吾睇好game情:)

yuming1129 發表於 13-6-30 07:36 PM

其實game情.
要維繫都唔易
但系打機都系為開心.冇乜必要搞到唔開心
純粹個人睇法

yuming1129 發表於 13-6-30 07:36 PM

2年前同佢係NOS識 半年前見反 就一齊左
出個街 同佢係男女朋友關 唔係NOS情咁簡單...

game情果d超易分之前係game識了個男仔 結埋婚
日日同佢say嗨 佢悶我陪佢 日日都係咁
1個月後佢開始對我冷淡 根住fd話我知佢識了第2個

很多事情光看表面很簡單,後面藏著很多沒看清楚的一面,
找機會兩人坐下來聊聊,講清楚內心的想法,
在決定以後感情這路你們要怎麼走,
遊戲情難維持我同意,但不見得不會開花結果,
何況你們都走出現實面啦,你也說是男女朋友,
除非其中一方似小朋友,不成熟,不然這事情很小件,
無須要到2選1,要人做出這種選擇只是很幼稚的想法一點都不威風,
更不能代表自己在女方心中地位有多重要(說此話沒惡意,純粹個人見解),
如果要走長久,建議女方你多想想......
一時的盲目未必是長久的愛情,也不要只為了感情而活,
多充實自我.讓更好條件的對象看上自己(這點才是你要思考或是去做的)
小朋友愛情,不需要多傷心......等你看開你就會明白.
已有 1 人評分Good 收起 理由
a10fc98 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

其實,我覺得友情跟愛情是由你自己一個人去衡量,
並沒有實質價值,我個人認為友情跟愛情在game上是half的,
所以我認為不能說值不值得,而是二選一,
當然,在事情上要睇有冇方法解決,
就是令其中一方和解,
在族人方面,嘗試令他們做回好朋友(並不是沒可能…是面子問題而已)

加上其實都見到你說家長都解決了問題…
那是否是你男友固執不回呢?

本人在此有個建議。。。。
其實趁事件還未到很(炎)重,
不如嘗試說服一方,再跟另一方和合,
那…便不用你選吧

38℃小麥 發表於 13-6-30 08:58 PM
很多事情光看表面很簡單,後面藏著很多沒看清楚的一面,
找機會兩人坐下來聊聊,講清楚內心的想法,
在決定以後 ...

認同佢真係好小朋友性格

好撚感人t.t剩番d骨俾晒你鳥 如果有愛的故事下集要大團圓結局可以俾我睇埋就好.
but anyway 無話值唔值得.只系睇你去唔去做. 不過做左就沒得後悔.好似我甘t_t
有意詳談?你唔識我我唔識你甘就最好了.乜都可以up一餐.

其實真係好小事 一齊轉Game咪得

睇左個大概
樓主,如果你條仔已經去到一個寧願信FD都唔信你既程度
咁你仲要十分盲目地中意佢既話,雖說我唔討厭呢種人
但係真心一句 結果唔會好到點樣
當愛情去到一個已經只能夠單方面維繫住既信任
咁呢段感情既意義何在?

當你付出既愛太多,你既男朋友係唔係可以接受哂?
或者係可以回報番比你更多既愛?
單純盲目既中意 只係愛情既前奏曲
人會變,月會圓,世界都有毀滅既一日
一開始既熱戀唔會係永恆
一直就咁樣維持落去既機會極低
後期需要更加多既信任同埋了解
所以睇番上面我講既
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 03:17 PM , Processed in 0.040936 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存