2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 唔該乘日話小雲廢戈班人 EQ高小小啦
go

[歷險心得] 唔該乘日話小雲廢戈班人 EQ高小小啦   [複製鏈接]

此POST只針對某D為左今日既事係度嘈既人 請勿對號入坐
事因:今日GM出錯攪到維護遲左 無左兩場死地同1個晏就 甘多人係度嘈哩樣嘈戈樣 EQ高小小得唔得
年紀細戈D都算啦當你未識諗 成年戈班好心你地得閒就番下工搵下錢 出街拍下拖 再唔係做下義工啦 回饋下社會好無? 係2KF嘈黎有咩用?做甘多無意義既行為 有咩用呀 威D呀?
乘日話GM廢又點又點 最廢戈個咪係你囉 我想講GM唔係奉指對你地好 你無比到錢玩哩隻GAME架!
無得玩1日姐 個個好似世界未日甘 如果有日夢歷汁左好想睇下班廢青會點
乘日話雙經/提早開死地=無新意.. 喂 你甘叻你唔去求職做GM 正係識得坐係度怨   依加GM奉指對你好架? 我想講夢之歷險係終身免費GAME黎架大佬 你唔比錢都玩到架
仲有開POST話要獎傳裝易出D 又話要1S防 幾多千幾多萬點戈D仲白痴 送點物戈D 請問你想用咩方法派比玩家呢? 每個帳號1個?定係20LV以上就有?甘派法 GC真係甘樣賠比你 到時只會物價下趺 中傳裝同依加中底稀裝有咩分別?(P.S我指物價) 用下腦得唔得 好彩你地無去求職 比你去做GM等死啦
唔該某D人反省下啦
2kf既壇友 唔岩聽既 歡迎提出你既論點 批評我
版主覺得唔岩聽既 隨便封

咁但係對於1d 係果段時間
抽到令野,
卡由12升到14..
沖到傳裝...
一系列等值錢野ge話..如果真係回潮ge話
咁對於一個普通玩家黎講真係好傷心嫁ma....
人地吾想發生咁ge情況同埋當時知道會咁ge話比著係邊個佢都會吾開心/嬲 嫁啦.
的確比著係我我都覺得好吾抵.點解會咁.我做錯d咩...
只不過某部份玩家係果一刻情緒真係會激動d ge...
你講ge野有一定道理, 但係吾應該太過單方面性ge
我想講ge野就係咁多-.-

回覆 x.SnoW_俊♂ 的帖子

你講得無錯 的確係唔底 但係哩D可以用理性方法提出 向GM追究番應有既物品 如果係事實既 我相信GM會公平處理 而唔係好似部分玩家甘 不斷要求賠咩賠咩 或者用一D粗口或者唔理智既說話及途徑追究
我想講既係某D玩家因為哩件事對GM作出既評論實在過份及無理
依加係廿一世紀 唔係石器時代
我認為唔需要賠償任何野(除左你所講既例子之外) 因為維護係為左比玩家更好既遊戲環境而唔係有心阻礙遊戲

回覆 18歲扑扑脆 的帖子

嗯. 我讚成你所講ge野.
的確..態度係有d偏激...
小雲都係打份工姐:s..
問題係gc到....
小雲都係人黎嫁ma :s
server出現問題大家都吾想...
難道小雲咁得閒要搞d咁ge野比大家嘆咩:s!?
s0 等開番ser之後再睇gc 賠d咩仲好啦...
而家係到嘈等同於廢up-.-
不如早d訓..聽日起身上番nos先再作打算啦:s:s:s:s....

因為GC/GM既出錯令到玩家有損失
要求補償,賠償,嘈佢地有問題?
另外成年個班既都已經去左做你口中所講既野
所以基本上成日日嘈夜嘈個班一係就唔知因乜事放假
一係就唔洗番學既人,另外嘈個班有佢地既選擇權
所以做咩都管唔到SAD 而樓主都只係可以學佢地插GM一樣
係度開post插番佢,所以掉轉角度泥睇
樓主講既呢番說話 都可以拎番去對樓主用
唔一定個個都有比錢玩呢隻GAME
但係我地咁多位唔係剩係得錢
付出既仲有時間,心血,呢D點樣計呢?
再講 有買點有燒錢既玩家呢?
請問樓主點樣分門別類
夢之的確係一隻免費game
但係好多人都有比錢去買點之類
如果我地有份比錢買點買乜買乜
GC咩活動都唔出 咩回饋都唔回饋番比玩家
夢之你估下汁左幾耐?
另外對於要求送埋堆無可能既野既玩家,看此已笑
另外個人表示對GM職位,呢一種官方的代行者無興趣
如果要做既,自問比較想做策劃人多D
(姐係負責設計game內所有野概念既職位個D)
(以上只是白日夢)
另外如果樓主咁唔滿意2kf有咁多嘈post,"小學雞"的話
1.可去投訴區
2.alt+f4
3.無視
4.逐個逐個插
5.開post嘈(樓主已做),後果可能被眾人敵視,圍插

回覆 sck123 的帖子

首先你誤會左我既意思 我無話過要求賠償係有問題 我只係指出 玩家所用既方法 語言係有問題
當然佢地佢有佢選擇權  心血時間既野係玩家自願付出 無人逼你既 而GC方面亦得唔到玩家時間心血上既回報
買點燒錢既玩家係個人問題 無人逼你買 再講 你買點抽到好野 你會唔會回饋番比GC? 你賭錢贏左會唔會分番D比莊家? 關於你所講既夢歷唔出活動好快汁 哩個問題  我好似無講過話GC無出活動
做唔做GM問題: 我既意思唔係真係叫你去做GM 而係指出 一D正係識怨GM既玩家而唔係GM角度思考好有問題
其實你所帶出既問題我係3#已經解釋得好清楚
你有你想理想 無人可以否認你既理想與能力
至於"後果可能被眾人敵視,圍插" 我唔介意 我只會回有意義既回覆 求其打兩個粗口字 當插我當回應左既 我一律當作無意義回覆 亦唔會加以回覆佢地既意見

同PAD 1樣`
比晒d神你好無;?
戈戈都傳1o. +15卡.你想挽d乜?
喱系迷你屋打滿月啦

18歲扑扑脆  哈哈 睇怕滿月都唔洗了到時 乜都+15 hehe  發表於 13-7-10 06:09 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
s31491234 + 1 大佬雪A_A

總評分:  Good + 1   查看全部評分

夢之小學雞 根本太無知

乜9 都屌小雲  屌小雲有Q用   你估佢1個人 撐起成隻Game 既代理工作??

知唔知 只係1個 忘記密碼 或者 領取交易/登入記錄 既程序

就已經要經過幾個 部門

Server /Data Base 服務端 出錯 關小雲咩事

係 Programmers 既工作 佢識Q整咩

夢歷小學雞 以為 小雲 係夢之 入邊 就好似神一樣? 佢渣Fit?

傻啦 點會

GM並唔係話事果個 只係 公司 玩家 之間既一個 橋樑

簡單黎講只係 1代言人

雖然 有權限 去操縱 Game 入邊既野 (如修改 角色數值/凍結玩家/活動/瞬間轉移 等等eTC)

但Gm 唔係無敵 服務端 方面 並唔係Gm去話事 佢只係負責 使用

Programmers 架設出黎 既 界面去執行動作既人

就好似 你識用一個Os 唔等於你一定識Fix 1個 Os 一樣  簡單例子就好似Window 一樣

另外 一隻Game 既代理業務 根本就係一大班人  先做得黎 多種分工 多樣分工

要 Gm  Programmers 推廣 好多好多 又要派人去同韓廠接洽  大把野搞

玩家問題 要一班人處理要  後台又要一大班人處理

另外 真正決定點賺錢 既係 班 股東 班高層 成班 奸商開會決定

幾時到Gm話事 佢打份工咋  

屌小雲無問題 除非 佢識分身&Gc 窮到無錢請人 以上全部 位 都係小雲1腳踢

乜都吊 知唔知 咁樣維護  背後有一班 程式員

係機房 通頂開工 整番個Ser 比你班毒撚玩?

你地就嘆 人地呢?

果班坐係 電腦面前 等Gc 開Ser 果班 既毒撚 係度吊

煩唔煩

唔通真係除左夢之以外 生活無其他野值得你去做?

你吊完又會快d咩 根本無補於是

咁叻你去整囉 去Solo囉

咁有抱負既話  就去 去出一分力 去幫手

回饋 各位玩家

BTw   Gc 係營運 既夢之歷險 毫無疑問 的確真係好春廢 (2010年打後)

極JJ  完全同意  發表於 13-7-10 09:19 AM
已有 2 人評分Good 收起 理由
冰藍* + 3 ON勁小學雞
cliffhou1997 + 1 唔比骨唔得

總評分:  Good + 4   查看全部評分

夢之小學雞 根本太無知

乜9 都屌小雲  屌小雲有Q用   你估佢1個人 撐起成隻Game 既代理工作??

知唔知 只係1個 忘記密碼 或者 領取交易/登入記錄 既程序

就已經要經過幾個 部門

Server /Data Base 服務端 出錯 關小雲咩事

係 Programmers 既工作 佢識Q整咩

夢歷小學雞 以為 小雲 係夢之 入邊 就好似神一樣? 佢渣Fit?

傻啦 點會

GM並唔係話事果個 只係 公司 玩家 之間既一個 橋樑

簡單黎講只係 1代言人

雖然 有權限 去操縱 Game 入邊既野 (如修改 角色數值/凍結玩家/活動/瞬間轉移 等等eTC)

但Gm 唔係無敵 服務端 方面 並唔係Gm去話事 佢只係負責 使用

Programmers 架設出黎 既 界面去執行動作既人

就好似 你識用一個Os 唔等於你一定識Fix 1個 Os 一樣  簡單例子就好似Window 一樣

另外 一隻Game 既代理業務 根本就係一大班人  先做得黎 多種分工 多樣分工

要 Gm  Programmers 推廣 好多好多 又要派人去同韓廠接洽  大把野搞

玩家問題 要一班人處理要  後台又要一大班人處理

另外 真正決定點賺錢 既係 班 股東 班高層 成班 奸商開會決定

幾時到Gm話事 佢打份工咋  

屌小雲無問題 除非 佢識分身&Gc 窮到無錢請人 以上全部 位 都係小雲1腳踢

講得好啊!good

回覆 二刀流` 的帖子

你講中了GC真正功能既重點
我主要講既係玩家既態度 大部份玩家以為GM係奉指對佢地好 其實佢地無諗過佢地係唔洗比錢  個個公主病王子病上身甘既款 GM係遊戲服務員 唔係你屋企個庸人
買點係個人問題 唔等於全部人都有買點 即使只係有份買點既嘈 又如何? 逼你買架?
做人既基本尊重都唔識 無錯 出黎做野預左受氣 但係甘樣都唔等於放縱比人鬧 GM唔出聲 只係人地認為自己受過高等教育唔同你地嘈 同時亦唔代表佢地樂意接受哩D劣質批評

18歲扑扑脆 發表於 13-7-10 03:51 AM
回覆 二刀流` 的帖子

你講中了GC真正功能既重點

夢歷班小學雞係咁架啦 當正自己Vip咁

回覆 18歲扑扑脆 的帖子

某部份同意啦 但都系覺得樓主你激動左少少 傳說中的憤青?

我屌鳩你地啦-.-
個個都字海 睇到好頭痛呀
有冇得簡單d呀

看開點吧樓主
世上on9何其多

認同樓主
小雲都係打份工姐
唔好鬧佢啦

屌你老母收左幾錢?

小雲都係打份工姐 何必要插佢呢

回覆 cheng12301 的帖子

梁振英都系打份工.你應付得黎叫負擔.搞唔掂就叫壓力
咁全世界仲得掂?

回覆 喜羊羊! 的帖子

佢地ge工都唔同 唔好拉埋黎講

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

二刀流` 發表於 13-7-10 04:00 AM
夢歷班小學雞係咁架啦 當正自己Vip咁

GC,話明代理做得到幾多野
成班PC真係當正GM=神咁拜
Game入面見到GM就鳩沖埋去加好友、搭訕、組隊、交易、蜜蜜針
成個烚熟狗頭樣
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 05:55 PM , Processed in 0.040207 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存