2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 等叛師出了,果斷逃離武當
go

[抱怨專區] 等叛師出了,果斷逃離武當   [複製鏈接]

等叛師出了,果斷逃離武當

在5層武學的時代 所有人傷害都有限
一個5層天馬三環可以確保了武當的消耗戰打法
那時候用低傷太極劍也沒所謂 因為對方最後一定沒MP
但現在可以去到7層(再更新後去到9層) 動不動連技都打6,7千血
在眾多雙沖鋒套路下 根本沒足夠時間去三環  導致好多武當都必備反戈一擊 作回MP手段
戰鬥比以前更緊湊 7秒的換套路時間足以致命 太極劍又不能當作主套路
還沒說其他門派可以學到4層天馬三環...
所以唯一優勢就是我天馬三環是免費的

於是我一直等待加強武當本門套路 但無奈到今天到看不到相關消息
三個套路怎麼看都跟不上時代變遷

太極劍現在就用來天馬三環 劍舞用來送怒和被暈 你看批註書價錢跌了多少就知道
還沒說兩招燕子技是內功 這種奇葩設計

兩儀劍 這東西完全在一個錯誤的年代 那弱智的附加傷害 和奇特的暈技動作
你幾乎看不到有人用...(比奇遇更難)

清風劍 這是唯一可以拿出來一戰的套路 爆發力強  但技術要求高 還要捱打儲怒氣
通常是用其他套路儲怒 就必要時轉清風連技一套帶走  但面對現在到處雙沖鋒高傷連技破招架完全悲劇
還有個內功命中的問題 隨便找個人都200閃以上 何解我用本門內功本門套路還要易骨 就為了連技打中
  更何況這是內功套路 你還想用什麼套路幫忙儲怒?
雪J嗎?有雪J我就直接大技 還轉清風做什麼? (另外在未來的版本沒有瞬破了)

太極拳我不懂這個是怎樣設計,明明太極拳應該是武當最正宗,
現在反而像我們的太極拳是假貨一樣,這個開太極單挑難出,群戰送死,
你要高傷還要花N多錢去洗護腕(就為了一個沖鋒就會斷的開太極)
我還不如收一套少林棍幫忙封技
又是同樣問題,一個不能拿來做主套路的內功武學

老實說現在看武當單挑都是99武學,求敗鐵頭等等
當初門派的特色不知道去那裡了
對於等4內的武當也不要期望太高
國服傳回來的消息 武當封技 在一群人中也只能震傷一個 就立即進入CD時間
附加傷害在500內息左右也只附加100點傷(只有十多秒和對被震傷的目標有效)
還可以被一些解BUFF的技能解除 例如雪J劍的氣招....
雖然臂內屬性是不錯(為了打99武學?),但對比其他4內完全沒優勢,

所以打算有叛師,果斷逃離武當
歡迎討論
已有 1 人評分Good 收起 理由
123451 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

慘慘豬

清風要是外功套路也可以,但卻是內功套路,這個設置令到玩外功的武當要用99武學
等墨子劍法吧!

笑傲無雙 玩過星曲WEB

武當叫慘咁少林叫咩阿師兄@@

你可以逃離少林
但我覺得少林雖然弱勢
但起碼在爆發3內4相時可以有爆發性輸出
還有套群戰控場必備的棍法  有套連到死的單挑棍  
不過一樣欠一個主套路

準備叛武當/下山遊歷+1
太極劍...天馬3環......人地4層同我地5層....分別在那?......我地學邊個門派套路4層 傷害可以跟得上人地7層?(我呢家切磋 除非對方用左天馬 否則我都唔會出天馬)
兩儀劍....我見人用呢套既機會比奇遇更多.......(只係我同少數人用)動作太大 破綻多 傷害低
清風劍....秒破先勁(我唔識秒破/_\)日後改板 無左秒破 更廢了 怒招易miss又易cut招 對方食左第一下怒招 用金蟬 之後個11擊都變左送怒了

太極拳....最神奇係呢套......人地打狗50%血同古譜好似(無視擋架擊飛)(怒招100%血都有白霸)
太極拳鎮派同古譜分別太大 怒招連白霸都無 野馬無法無視擊飛 攬尾回血唔多(呢點影響唔大)
我已經好多次(8-9次)打交個時 同古譜太極拳同時出開太極 結果 我暈了
現在 街上有天馬三環 古譜開太極攬尾的人 已經太多了.....武當的所以特色都給人偷走了
有人認為武當唔洗用錢 就有天馬三環
但係人地用錢就買到天馬3環....武當用錢係邊到就可以買番個傷害番黎?

max430 發表於 13-7-27 03:01 PM
你可以逃離少林
但我覺得少林雖然弱勢
但起碼在爆發3內4相時可以有爆發性輸出

呢家少林仲邊控到
要怒招擊飛連轉轉轉 都是無霸體 (鎮派開太極初擊有暈都控唔到 難到小光頭轉轉轉人地就唔斷 )
呢家高傷時代要有怒難
而且有怒還不如極樂雙刀控
我就係so洲見到少林(已經難)用自己套路既次數1個月都未必有1次
最弱勢當之無愧

利申:大丐幫

桃花島是我最想去的地方,
鳥語花香...
雖然玩個陣諗住中意太極而入武當,
入到黎先知到係個伏。
張三豐大佬,你永遠在我心中,

我已經準備去拜黃藥師了。

:)嚟新服重開揀過門派啦

武當都叫有比較岩用既鎮派比較有小小校果既4內但你諗下我地少林既鎮派同4內所以武當以經好好架啦

說得好,但我會留低

你話少林3內4相勁你係岩係有d睇下但當你打幫戰見到出4相好開心咁諗住出佛法無邊點知比人用沖封招斷左又或姐一個流雲劍斷左果個心情4相仲要得番幾秒仲要cd 仲要唔知下一次中唔中喎哈哈哈  所以武當底處未算低

我還是非常希望群戰是可以有個少林將所有人擊飛封技

道士算係咁啦 不死小強 配九九套路有出路的
相反少林先係最慘 鎮派 吾岩內功 冇四相低輸出 冇生存力 冇遠攻 冇回復 冇霸體 跑得又慢:D

樓上講出哂我地少林既心聲天下武功出少林只是個笑話

叛門好似有限制,例如三招套路會扣1招聽講,武當會扣成套太劍,如果唔扣變相入武當再叛門就有天馬三環,只能下山遊曆學學4大勢力既套路玩玩,4內時期錦衣用丏幫4內加9層爪效果比丏幫強,武當就放棄吧啦。而少林4內回魚血效果不錯的,震派3內龍爪依家都有人玩得幾好,不至於比武當差,而且高體好難爆

十週年勳章(賀詞)

武當太極劍 比太多套路黑...連到風花雪月都無乜用...太極劍舞一暈就GG
清風劍如果罡氣低 怒氣 成日MISS
武當3內可以玩天地滅刺 追魂爪 炎陽刀 求敗棍.
武當真係要玩古譜太極拳先可以勁?

回覆 max430 的帖子

大家都話開太極好勁

其實我想講樣野

武當太極拳入面,開太極呢招即係「起勢」

簡單黎講係一開始打出黎既姿勢/或者係表示禮儀

完全唔明點解會變左怒招

武當太極拳的確係好勁,招招都有用

玉女穿梭,單鞭,攬雀尾,高探馬,搬欄捶

野馬分鬃,如封似閉,白鶴亮翅等等,實際上係有廿幾招,部分宗派更有百幾招

但九陰淨得果七招定唔知六招

咁你話要配合打機既技,所以整少左

但點解會將招本來最冇用既起勢整成最勁既開太極?

九陰真係亂咁黎

wongsword 發表於 13-7-28 03:38 PM
回覆 max430 的帖子

大家都話開太極好勁

根本上太極拳現在的是隨便模擬幾個動作當攻擊

回覆 wongsword 的帖子

認真你就輸了!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 02:57 AM , Processed in 0.040112 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存