2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 大家覺得九陰呢隻GAME仲可以有幾耐, 開服到而家一年都無 ...
樓主: crazyjcirs
go

[抱怨專區] 大家覺得九陰呢隻GAME仲可以有幾耐, 開服到而家一年都無 [複製鏈接]

本人小丐幫一名,但是,本人更喜歡武當4内,講真,丐幫酒雨真系只有輸出,而且個人认為丐幫强的是打狗而不是酒雨講輸出,我真心覺得女人動的輸出系無敵。

你呢個廢帖  九陰開服1年都冇?  你自已睇清楚先啦  9陰真經港服公測係2012年9月13日  而家幾號呀 1年都冇? 你識唔識計數呀?  唔平衡 唔好話你廢 冇技術?   我丐幫 對住女人刺 雪劍 13劍 峨嵋古譜刺  仲有好多我未數出黎  呢d都係會輸 咁我係咪叫做屈曬機呀?  仲有好多我未數出黎  估計7成人係丐幫?  你d咩數據 咩理論?  無根門? 極樂谷? 武當 呢d唔多人?   好心你啦  咩數據都冇 就係到學人開post

不管你退不退...反正我退了 (純路過)

crazyjcirs 發表於 13-12-22 06:09 AM
就搞到咁了
玩家大量流失
八大宗派不平衡極為明顯

風物誌會影響平衡?你估人地真係開善堂咩?

既然樓主咁唔鐘意隻GAME,大可出去搵第二隻,我相信你一定會搵到款"完全完美"既免費GAME玩,唔駛係度抱怨拉人走WOR

s7160817 發表於 13-12-23 03:31 AM
其實...唔平衡好耐啦
講套路~99金果D就話幫新手追老手.
好~就唔講99金武學.

正解, 唔好一味叫人技術技術去盲目無視GAME上面一D過於明顯既不公平現象

v21235 發表於 13-12-23 10:24 AM

既然樓主咁唔鐘意隻GAME,大可出去搵第二隻,我相信你一 ...

你有閱讀障礙?
我由頭到尾講佢地盲目去開發一堆無用既風物
而唔花一D時間去監控同微調一下GAME上面既不平衡
由頭到尾無講過風物影響平衡
你閱讀能力真係好有限
你用心理解下再講野, 唔該

v21235 發表於 13-12-23 10:24 AM

既然樓主咁唔鐘意隻GAME,大可出去搵第二隻,我相信你一 ...

而且我無叫佢地唔好收錢
我都舉左例, LOL, WOW果D都收好多錢
佢地同樣會監控同維持個GAME既平衡性
收錢同平衡唔係對立
唔係極端咩收錢就得, 平衡就無時間
2樣野可以相輔相成
我叫佢花少少時間去監控同微調下就係開善堂?
你呢種想法好恐怖, 都好好笑

逆風屮流魂 發表於 13-12-23 09:25 AM
你呢個廢帖  九陰開服1年都冇?  你自已睇清楚先啦  9陰真經港服公測係2012年9月13日  而家幾號呀 1年都冇?  ...

我講開服, 點都好就算真係多過一年
又如何?
代表佢地有理由去沒落?
有理由去放手唔管理?
多過一年代表佢地已經運作左咁耐
都仲係一面倒, 唔識監控同調整,
只有證明佢地更加失敗
而我唔明白你想證明D咩
周街都係丐幫有眼睇
你想我做調查呀?
咁不如計埋其他派有幾多分身啦, 話唔定計埋D分身
其實同丐幫差唔多

crazyjcirs 發表於 2013-12-23 10:37
你有閱讀障礙?
而唔花一D時間去監控同微調一下GAME上面既不平 ...

都係果句啦 隻隻online 點平衡職業  份完錢一樣一打幾 九陰唔係 同埋其他門派肯定強過黑衣  有邊個黑衣全身唔係五品玉 古譜雪j勁??我諗二服得一個

crazyjcirs 發表於 13-12-23 10:39 AM
而且我無叫佢地唔好收錢
我都舉左例, LOL, WOW果D都收好多錢
佢地同樣會監控同維持個GAME既平衡性

我都好肯定蝸牛有調整過

LOL調咁耐咪又係調緊,調整呢條路你估好易?

睇遠啲d啦憤青

係平衡就平埋女人動 坐一坐二千二  一招已扣四千四內息套路輸出過高問題

對人要求高 對自己要求低 話人唔負責任 你呢 ?話柒x張post之後變全民公敵 你咪一樣唔回帖唔改係平衡都平衡左你先啦

論壇名又英文 又唔話自己係邊個 成日開啲中出即飛既post

crazyjcirs 發表於 2013-12-23 10:37
你有閱讀障礙?
而唔花一D時間去監控同微調一下GAME上面既不平 ...

都係果句啦 隻隻online 點平衡職業  份完錢一樣一打幾 九陰唔係 同埋其他門派肯定強過黑衣  有邊個黑衣全身唔係五品玉 古譜雪j勁??我諗二服得一個

點解少林會咁少人, 係因為佢需要好高既技術先駕馭到, 有朋友講得無錯,「高投資, 低回報」就係少林既特色。

相對, 丐幫極樂峨嵋錦衣君子, 好隨便咁整套金裝, 已經有非常可觀既回報, 特別係丐幫, 只要谷爆臂力, 隨隨便便都打死半數人。但係單憑呢一點唔可以話丐幫最屈機, 因為其他門派都有佢強既一面, 只係好多玩家都忽略左。

極樂谷: 所有內功套路都會狂爆擊, 輸出不在丐幫之下
峨嵋: 四內特效不停斷招, 一個唔小心就玉女劍連一套
君子堂: 四內特效爆發定身, 控場一流
唐門: 九層迷魂標配合天魔刀, 野戰能力無人能敵
錦衣衛: 高爆發血殺刀, 配合四內減傷18%, 有輸出之餘亦有防禦
武當: 四內封招特效, 隨時將敵人既天馬三環都斷埋

其實每個門派都有佢強既地方, 好多玩家都無深入研究過, 只係識麻目跟風, 見邊樣武功勁,就一面倒去跟住收, 其實有冇唸過呢個套路真係岩自己?
我地呢D平凡玩家, 係無可能不停投資金錢落遊戲到, 所以你需要投資得當, 唔好將D錢浪費去低回報既套路上, 我簡單舉幾個例子

例如君子峨嵋武當, 我見好多玩家浪費好多金錢去收雪齊劍, 但你地根本唔適合玩呢個套路, 因為你地唔可以將佢推到極限, 任你個套路再強, 但你既內功根本唔岩玩又有乜用?
呢方面最強既例子就係海皇, 每次打華山, 用殘陽玩打狗, 真係得啖笑, 你地都見到係幾咁無力, 玩殘陽配合龍爪手係好勁, 但又比古譜打狗壓住打, 你地都知佢投資既錢係全服數一數二, 但條路行錯左就好難番轉頭。

又例如如果一個裝備內功經脈都一樣既極樂谷同君子堂只准用雪齊劍去比試, 你地覺得邊個會羸? 雖然君子極樂既內息罡氣差唔多, 但極樂谷內功特效係高爆擊加爆擊回血, 而君子堂內功特效根本唔可以發揮到100%雪劍既威力, 所以兩者已經有一個差距。到時玩君子堂既朋友就會嘈「極樂谷咁屈機, 玩撚哂啦屌」, 其實到頭來就係自己行錯條路, 仲可以怪邊個呢?

所以你要明白點樣可以將自己既長處發揮到極緻, 唔好再浪費金錢去做無謂既事, 多D上大陸論壇睇下攻略, 研究下自己既門派點樣玩先係最勁, 以下例子係比較弱勢門派既建議, 唔好再傻豬豬咁人地做你又跟住做。

錦衣衛: 五粒內功減免忽視寶物, 將自身內功28%忽視招架特效推到38%, 捨棄追魂爪, 將血殺刀堆到極緻

君子堂: 八層魔心手+逍遙腿法升九層, 五粒內功威力, 內功爆擊率, 內功爆擊傷害寶,

唐門: 一套六層以上天魔刀配合極限迷魂標, 五粒外功爆擊+飛散寶物, 有埋閃避率就最好

少林: 五粒氣血回復速率, 暴傷減免寶, 八層魔心手+六層羅漢拳

武當: 五粒氣血上限+開太極寶物, 配合八層墨子劍, 特別係兼愛非攻必需八層

峨嵋我無乜研究, 比唔到建議, 希望大家明白我所講既意思, 小弟愚見希望令大家明白到底自己將來條路要點行吧

利申: 冷無悔 / 斷軍

1. 角色性能
2. 駕駛員問題

俠客4小雲雲 發表於 13-12-23 11:34 AM
點解少林會咁少人, 係因為佢需要好高既技術先駕馭到, 有朋友講得無錯,「高投資, 低回報」就係少林既特色。
...

睇哂都好認同

分析得幾好,我都要考慮下要點挽

俠客4小雲雲 發表於 13-12-23 11:34 AM
...

分析得好好..本人小小武當, 但我反而覺得武當用九宮劍比墨子劍更強..

點解你會覺得風物誌無用呢?
呢個遊戲唔係每一個玩家都鐘意打打殺殺
同埋呢個遊戲有男有女玩, 有D女仔會陪男朋友玩
咁D 女仔唔鐘意打打殺殺, 將D 錢幫個人物扮靚又有咩問題?
有D 女仔鐘意用生活技能 開台, 開光幫男友 又有咩問題?
而家呢個遊戲得男仔玩晒咩?
遊戲官方會考慮不同人的需要, 唔係單單因為你鐘意打打殺殺就忽視其他玩家需要

另外你講到酒雨屈既問題
冇錯酒雨神功附傷係好高, 但不具防御力
大部份玩丐幫都係酒雨打狗
但遊戲入面有好多套路打 打狗都好有用

好似峨嵋 玉女劍咁, 佢個架招不被擊飛
你挑佢唔起, 但佢挑得你連一SET 你又係爆炸
有時峨嵋4內CUT技 俾玉女打到你上天落地又係爆炸
講到呢度不如就用而家越來越少人玩既峨嵋 做例子 (其實只是下山易容去移花宮了)

峨嵋4內 內息幾好, 攻守兼備的內功
防 : 突然CUT招, CUT招效果比君子4內更令人無所適從
防 : 觸發4內, 消除負面狀態(解暈解慢乜都解) 另會加外功同內功防御, 又會回復招架
攻 : CUT招後1秒, 任峨嵋起手連技
攻 : 玉潔冰清附傷傷害其實很可觀

打交峨嵋4內絕對都唔差
重點都係放番你有冇將佢4內的優點配合套路發揮
峨嵋4內 搭 鎮派 已經係Good match

好多時你俾人屈, 好多時係你唔理解內功同套路配搭
甚至根本你唔了解套路連招
與其一味係度抱怨丐幫酒雨屈機
點解你自己唔諗下辦法去破酒雨打狗, 而一味就大叫「哎也唔夠打啦玩晒啦」

利申: 峨嵋玩家 + 我很喜歡風物誌同幫人物扮靚:D
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:19 AM , Processed in 0.031674 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存