2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 大家覺得九陰呢隻GAME仲可以有幾耐, 開服到而家一年都無 ...
go

[抱怨專區] 大家覺得九陰呢隻GAME仲可以有幾耐, 開服到而家一年都無 [複製鏈接]

就搞到咁了
玩家大量流失
八大宗派不平衡極為明顯
(而我完全不明白開發者/所謂的GM監控 除左識得整多幾套99金同風物志, 又或者整D咩入金送大禮之外)
佢地仲識乜野
一隻健康既遊戲, 每種職業/派別的差距可以有
但不可以是一面倒, 亦不應該是鴻溝
反觀而家9陰, 係唔誇大既情況下估計有7成人為丐幫
而我完全睇唔出官方有任何舉動去控制一下呢個不平衡現象
只係一味吸金吸金再吸金
今時今日咁既服務態度點解仲可以生存到落去?

任何好既遊戲係一定時間既監控後都會以更新作為微調
就以WOW為例, 每隔一段時間都會對一種職業作出微調
無論係加強抑或NERF, 為的只係令到遊戲更加平衡
又以LOL為例,一樣, 每一段時間都會微調
佢地同樣都會吸金收錢, 但人地有服務俾番你
唔係每次更新剩係識出幾套咩神風決, 加幾隻字描述咩血染風采(而我不知道有幾血染, 有幾風采)
再唔係就出多幾件九唔搭八既風物, 要求人地入1000金去換
咩黑白無常
你既然想賺錢, 就長遠一點看清楚玩家流失的現況
去改一下不平衡的現象
而唔係趁仲有機會就不斷吸金, 謀殺左一個本來可以好好既GAME

講到呢度, 有幾多人開始考慮退GAME呢?
我個人覺得呢隻GAME真係唔值得再投資落去
慘過倒水落海

你仲味回過兒果張帖

你番去玩lol啦九陰真係唔岩你唉 又唔似天龍果啲入多多錢都唔可以一打十頂多兩件 黑衣比極樂峨眉內功女人動打到hihi禁 內功得個輸出 無防禦成日話人黑衣屈內功不如話自己無技術唔識內功配搭:mad:又話人十巴屈 跟本你將十巴 女人動神風睇齊 傷一樣 破防動作大 沖風送怒 打唔贏就係自己問題  入金活動 遊戲既營運成本免費開比你玩??跟本就係消費娛樂 你將佢同天龍睇齊自己做對比你咪又係跟唔上潮流比人淘汰 所意拉人走

開服唔到一年??? Are You Sure?

丐幫獨大的確令隻game冇咁好玩
不過都符合傳統武俠小說既丐幫 人多勢眾 高手如雲 幾寫實 覺得佢太屈機你只好期待新勢力開放la
如果你話99金呃錢 但冇左99 d新手 中流玩家仲難玩更難追

destinreality 發表於 13-12-22 01:10 PM
丐幫獨大的確令隻game冇咁好玩
不過都符合傳統武俠小說既丐幫 人多勢眾 高手如雲 幾寫實 覺得佢太屈機你只 ...

我唔介意咩俾錢買古譜屈
但我覺得內功屬性上絕對應該調整一下
講真我覺得某一d反對既玩家都唔好太短視
其實你地全部過晒丐幫
咁隻game就無晒特色啦, 不如叫丐幫真經
我都係幫你地著想
唔係個個都可以拎到錢去投資落隻game度
有d人可能番份牛工呀面包仔咁搵埋搵埋就掉晒俾隻game
都係求開心
但如果隻game咁唔平衡遲早無人玩
真係投資完係度打飛機

一個遊戲的多樣性跟自由度好重要.依家的所謂平衡就是1內.2內強勢就3內,4內整死你.很多搞了一套陰柔防套的想到去丐幚又要重新搞裝就想噁了.把九陰黑了是個不錯的決定!

crazyjcirs 發表於 13-12-22 05:01 PM
我唔介意咩俾錢買古譜屈
但我覺得內功屬性上絕對應該調整一下
講真我覺得某一d反對既玩家都唔好太短視

你真係好好好心  成日為人著想http://www.2000fun.com/thread-5461312-1-1.html  仲味回帖

回覆 九陰帥兒 的帖子

柒兒真係好撚煩,成個八婆一樣,遊戲內被拉入黑名單內全服第一.無人理你係因為無人當你係人.明未,柒少陣啦!唔該.八婆.

武當將會是6內獨大
講經咩 gameone 冇隻game代理得好架啦 晒氣

九陰帥兒 發表於 13-12-22 07:56 AM
你番去玩lol啦九陰真係唔岩你唉 又唔似天龍果啲入多多錢都唔可以一打十頂多兩 ...

原來你都玩過天龍:o

開GAME開撚左一年幾個月喇

個個門派都勁 睇你識唔識玩 有冇技術 唐門 飛標 玩到7閃咁的 根本打死黑衣就唔難 君子雪劍 無根劍 一下寒心就帶走你 峨嵋 鎮派  冷笑在華山同鬼妖打 有睇就知咩事 極樂十三劍 娘娘動 錦衣唔洗講啦 唯一就係少林我唸唔到有咩人係玩得勁.......

不過可能你個低能仔又會話  得果1 2個玩得勁有咩用  咁我都無咩野講的

得啖笑
除左少林個個門派玩得出色既人大把
就算以前1-3內時代
8大門派都有勁人 以前少林丐幫咁弱咪一樣出到一班勁人

2,3內時代 吞鯨唔屈機?一吐中GG
2內君子腿 清風劍唔屈機?一個姍姍 一個甩劍氣 GG
錦衣爪呢?2拉2轉GG
只不過當時未出天下變 叛唔到師罷了

一開服少林丐幫成村人玩
2個星期後走到得番2-3成 之後又走一班
原因何在?

你技術未到家就番去練啦 再唔係咪跟風入丐幫囉
不過到你入到丐幫我驚你又比極樂錦衣屈
到時又上黎話唔平衡

何棄療?

其實魔心手螳螂拳勾心青雲都可以變勁,只係冇人試過用心去練,我而家練緊青雲掌法,希望會有一番成就!

Kingsonking  玩青雲掌………識貨, 我都準備玩  發表於 13-12-23 12:41 PM

魔心手 有作為 其他就 ...........唔太睇好

笑傲無雙 玩過星曲WEB

<一代補丁一代神> 呢個係九陰既特色....
雖然1,2內果陣已經有呢個問題
但果陣都仲未算出現"強屈"既狀況
[如果話1,2內 君子腿係王道既話可以慳返
唔想作無謂既爭吵]

無可否認 遊戲係應該向前走 武功愈出愈強
但一隻遊戲去到可以"強屈"既時候
的確會令到好多本來愛遊戲既玩家流失...

而且個代理咩都興拍賣
搞到基層玩家基本上都係得個睇字

再者港服玩家質素良莠不齊
令到唔小正常人都對港服為之卻步
港服宜家都係離開既人數比加入既人數多
所以等班高手玩到厭 港服就應該可以say goodbye
估計仲可以吊到2,3年命既

P.S 一個已離開近半年既小人物

tszlok 發表於 13-12-22 08:26 PM
呢個係九陰既特色....
雖然1,2內果陣已經有呢個問題
但果陣都仲未算出現"強屈"既狀況

終於有少少有質素既人回覆
我個人覺得如果一隻GAME要人靠超技術或者
打到勁辛苦咁
先可以將另一個門派勉強同你呢個強屈既門派對打
咁就真係苦過DEE DEE
可惜呀, 有人覺得咁係理所當然
我都係果句, 隻GAME唔應該咁短命
不過一個短視既官方
加一班短視既玩家, 就無計啦
我都留名等睇幾時全服全民黑衣, 之後某一班成身古譜既係度打飛機

山水閒人 發表於 13-12-22 05:32 PM
回覆 九陰帥兒 的帖子

柒兒真係好撚煩,成個八婆一樣,遊戲內被拉入黑名單內全服第一.無人理你係因為無人當 ...

已經直接無視佢, 大家程度相差太遠
我懶得代佢老豆老母教仔
呢D咁既社會垃圾, 當佢透明就OK
就好似你係街邊見到一袋垃圾你覺臭都唔會幫佢噴香水啦
避之則吉啦

其實...唔平衡好耐啦
講套路~99金果D就話幫新手追老手.
好~就唔講99金武學.
各門派勁武學,君子有落英劍同腳
峨眉有離別刺,玉女劍
武當有太極劍,太極拳
極樂有天地刺,13劍
唐門有金蛇刺,迷鏢
丐幫有打狗,蛇棍
錦E有爪,刀殺
少林有....我真係講唔到有邊套勁同有特色.可以講係太祖囉.但唔夠力,龍爪大力,但控唔夠.無連招
內功出頭時段~君子1-4內
峨眉3-4內
武當1-4內(2內風清劍)
極樂2(追風刀無限連GE2內)-4內
唐門2,4內(P.S:到E+主要都係做2內)
丐幫2-4內(2內蓮花無限連,3,4內臂力最高)
錦E3.4內(3內疊臂,4內似丐幫,但一擊扣一層buff)
少林,無1內唔硬,2內無臂又唔實用,3內有20%20秒真男人但腳短4內硬又唔係硬,一味響到吊命
以上分析,我地就知點解少林無人,因為你比錢,低回報,丐幫比少少錢,都有好大回報,
都係話比你地知,原來少林特色從命硬變到無,唔係無GE,不過叫吊命囉
技術啦WO,講ED`~`你點好打,都唔可以用1內好技術到打死4內啦,有如4內少林點都唔會第一次打得死個有4內滿酒神黑E,
除非黑E真係一個手殘,我信好多人GE技術都差唔多,如果大家技術一樣少林一定唔夠打,因為黑衣屈內功
點解我地成日話人黑衣屈內功,因為佢內功真係玩咩都痛,真心係屈機
到今時今日上華山果D,10個有7個都係黑E(1ser,唔好同我講2ser,我無睇)點解,因為佢地都認係屈,唔係洗鬼個個去曬丐幫?玩番72層江湖內啦,玩門派內托咩?
唔同套路的確有唔同破綻,比錢GE一定少D,但唔係咩都係技術問題,
你係真係有技術,唔好用裝,我比你用咩內都得,粗淺功夫打死個全玉裝GE古譜打狗4內黑E
技術係可以補救一D野,但技術唔係大曬
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:48 AM , Processed in 0.033906 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存