2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩龍戰紀 台版《狩龍戰紀》CCB 至有 HEART 狩龍獵人招募!(招募 ...
go

[隊友招募] 台版《狩龍戰紀》CCB 至有 HEART 狩龍獵人招募!(招募完結)

詳細說明
由 Alta Multimedia 取得港澳區營運代理權的傳奇最新日系大作《狩龍戰紀》,台版將會於 7 月 17 日 開始進行 CCB 測試,而港澳區的玩家亦將有幸參與其中,在港澳版《狩龍戰紀》推出前,率先體驗狩獵樂趣!玩家只要曾經玩過其他傳奇所製的遊戲並簡單留下個人資料,即有機會獲得《狩龍戰紀》台版 CCB 帳號及密碼一組!

註:是次為台版首次 CCB 壓力測試,主要目的為測試遊戲伺服器的穩定度。由於遊戲仍未 100% 開發完成,所以各功能及系統均尚未完整,而且玩家可能會遇到無法預料的漏洞或問題,敬請玩家理解。

接受申請日期
2014 年 7 月 4 日起 至 2014 年 7 月 13 日

申請方法
假如玩家曾經玩過港澳版《幻想神域》、《晴空物語》、《名將列傳》、《聖境傳說》、《精靈樂章》各款由 ALTA 代理的傳奇製線上遊戲 (港澳版),在本帖子中回覆 寫下遊戲的心路歷程、各遊戲的吸引之處,以及對《狩龍戰紀》的期望,即有機會獲得台版 7 月 17 日的 CCB 參加資格。

申請格式
個人簡介及參加原因:
曾參與傳奇製的線上遊戲:
以上遊戲的角色名稱:  (請附上角色圖片最少一張)
最吸引的遊戲及原因:
對《狩龍戰紀》的期望:

* 最少 200 字,建議附圖。

帳號派發方式及日期
於 7 月 16 日前,官方將挑選 30 名至有 HEART 的玩家,並以 2000FUN 短訊息提供台版 CCB 遊戲帳號密碼,以及遊戲主程式下載連結。
(屆時提供的程式為台版遊戲程式,日後港澳版推出後,玩家須安裝港澳版的主程式才可正常遊戲。)

注意事項
1. 目前初步預計 CCB 日期為 7/17 (四) ~ 7/20 (日),確實的日期及時間將於日後另行公佈。
2. 是次為台灣 CCB 測試,如出現線路不穩或任何不能進行遊戲的情況,將會不進行補償。
3. 所有數據均會刪除,並不會保留至港澳區封測或公測。
4. 測試開放時間均以台灣官網作準。
5. 官方有權刪除與申請 CCB 資格無關的回覆帖。
6. 官方對申請結果持有 100% 決策權,並保留隨時增修活動條款及內容之權利,如有任何爭議均以 ALTA 之解釋及決定為準。

首支《狩龍戰紀》CG 預告片及遊戲主題曲

相關網址連結
  《狩龍戰紀》形象官網:http://ds.alta.hk/
  《狩龍戰紀》消息發佈Facebook:http://ds.alta.hk/facebook

十週年勳章(截圖) Alta活動勳章 玩過星曲WEB

個人簡介及參加原因:
我是chery~玩左傳奇GAME3年
一收到風傳奇有新GAME
當然第一時間好興奮,立即上巴哈同人開心SHARE
已經睇左預告片(主題曲)有10次以上!
我希望通過參加CCB去了解更多遊戲既內容同系統
也希望我的體驗可以幫到其他玩家去進行遊戲!

晴空物語 精靈樂章 名將列傳 幻想神域

以上遊戲的角色名稱:
晴空:晴空小鈴
名將:小鈴0w0
精靈:兔子的主人
幻想:綠虎,金小虎

最吸引的遊戲及原因:
幻想神域
D畫風好令好可愛~一睇愛上
動作同技能都好細緻!
源神好有特色~幫到我手!!
強化也不會降級 唔會HURT到我小小心靈><
D裝唔使課金,只要努力,放時間就可以拎到 !
對《狩龍戰紀》的期望:
1.希望就唔好死SER拉
記得第一日入幻想,郁都郁唔到,整日出米娜
LAG到打打下怪都死左 真係火都黎!
2.D人氣職業最好一封測就有,我唔想重練T_T
3.寵物可以多元化D 我唔想佢好似可有可無 出D技要幫到手
4.唔好整日打怪
打得多都會煩+悶....
5.整多D小遊戲
最好就可以同人互動
玩過咁多傳奇GAME 總係識唔到朋友...
6.抽袋出黎D野唔好咁屈機
實比班課金戰士玩死
7.外掛一定要封殺!!!
D GAME通常流失得最多人既原因不外乎外掛
d外掛用不法手段得到大量金錢/道具,造成通貨膨脹
叫d新手點玩/口\
8.職業一定要公平
唔好偏重某一職業太op 設定好曬先好比人玩
9.角色造型要多d選擇
來來去去都係個幾個髮型同個樣
我都想整個獨一無二既型仔令女出黎
10.情節要新奇
我對一d無聊情節感到煩厭 成日都想esc
11.動作要流暢
我好享受連撃既快感!好多打怪GAME收招都會卡,希望狩龍唔會有尼個問題~~
12.有小屋!
最好有個小屋列表,可以隨機入人地既小屋
花園可以放獲得既坐騎,比客人試騎
但屋主要系屋內並設定為開放,否則不會顯示於列表上
我覺得小屋系主要識fd同傾計既天地 冇左會降低樂趣

雖然我有好多期望 但都希望官方能繼續努力 創造一隻耐玩既GAME!

cherry171717  Hi~sorry依加先上水  發表於 14-7-14 09:11 AM
??  小鈴 HI 揀呢個啦版主, 唔洗諗  發表於 14-7-8 06:57 PM

個人簡介及參加原因:
我係BBQ93629玩左傳奇的商品都有6年
見到狩龍戰紀 有龍有主題曲仲要日文就給引左我
如果可以過參加CCB去了解遊戲既內容
晴空物語  名將列傳 幻想神域  童話 gvo 等等
以上遊戲的角色名稱:
康少

最吸引的遊戲及原因:一見到就心想好Q的MHP3 @@
你唔係唔玩呀 動作流暢唔會卡下卡下
對《狩龍戰紀》的期望:SER唔好LAG同彈GAME就可以

1)個人簡介及參加原因:
我叫水色煙頭,6年前就開始玩alta同傳奇既game!
九尾,精靈,聖境,幻想全部都有到:)仲玩左唔短既時間
半年前就留意傳奇官網睇下有無咩新game推出。發現官方宣佈會出大作‘狩龍戰紀’。
即刻經常留意巴哈、2千fun等等
亦都有特別去留意alta,因為知道好多時傳奇d game係香港都係搵alta代理。
近日發現終於有官網釋出,馬上召喚一班戰友一齊留意同埋一齊等ccb cb同ob!!
想參加原因係因為,暫時官網等等都無咩資料釋出,但對於傳奇既開發同alta既代理都充滿信心。
所以一定會長玩。希望先一步可以係ccb了解遊戲,到時ob可以事半功倍。
課金!戰場!副本!整裝!
傳奇開發,alta代理令我對呢隻game充滿期待!希望可以率先進入ccb了解一下:)

2)曾參與傳奇製的線上遊戲:
九尾online、精靈樂章、聖境傳說、幻想神域

3)以上遊戲的角色名稱:  
九尾:傲魘
精靈:水色煙頭
聖境:黃蛙
幻想神域:水色煙頭

精靈樂章,70lv時侯既水色煙頭

精靈樂章,70lv時侯既水色煙頭

精靈樂章,65lv水色煙頭

精靈樂章,65lv時侯既水色煙頭

精靈樂章,65lv時侯既水色煙頭

精靈樂章,70lv水色煙頭

精靈樂章,一班戰友

精靈樂章,公會戰友

九尾online,公會成員

九尾online,公會成員

4)最吸引的遊戲及原因:
以上玩過咁多種,其實最吸引都係精靈樂章。最主要原因係精靈樂章就得開紅。
精靈個系統其實好好,整裝要靠打副本。
同一時間又需要課金,令到自己更強。
錢同時間一齊先夠打。 再者,精靈有公會戰、領地戰、戰場等等都好吸引!
最重要係精靈有得開紅,當公會同公會之間不滿,可以係ser3開紅pk。
令到成個遊戲變得更吸引!
至於狩龍戰紀吸引我既主要原因係,狩龍戰紀合裝都係要靠副打/打王既龍玉
唔淨只係靠錢,仲要靠時間相輔相成。
然後騎寵系統亦都非常吸引!

5)對《狩龍戰紀》的期望:
第一,係系統方面。我比較期望狩龍戰紀係一隻唔洗自己瞄準,可以tag怪打既game,因為我覺得咁,打交既時侯先會多d混戰。
第二,係副本方面。希望副本難度可以有高d! 而唔係好似以前傳奇既game咁,d副本可以單刷料,而係要一班人,一個團隊去打先打到。
第三,係開紅方面。希望都有一個ser係比人開紅,咁樣會刺激d!
第四,係職業平行。希望職業之間既平行性可以更高,而唔係某一隻職特強咁。
第五,係外掛問題。外掛問題一向存在,希望alta同傳奇可以大力打擊!!!

個人簡介及參加原因        :我系lamuhim 18歳 澳門人 中4 男       被個CG預告片吸引到 所以想玩下
曾參與傳奇製的線上遊戲:無
最吸引的遊戲及原因        :英雄聯盟 好玩
對《狩龍戰紀》的期望    :希望遊戲內容吾會太悶、希望狩龍戰紀給人一種與眾不同的感覺和吾好LAG

個人簡介及參加原因:我叫elaine 看到預告片十分不錯~睇落下好像好好玩~所以就參加。
曾參與傳奇製的線上遊戲:雖然沒有玩過傳奇製的線上遊戲,但是都十分期待《狩龍戰紀》的遊戲,希望可以參加。
最吸引的遊戲及原因:都很多下~例如:英雄聯盟 它好玩~刺激~有挑戰。夢之歷險 它好玩~有得轉職業。
對《狩龍戰紀》的期望:第一:希望這個遊戲好玩~有趣
                                            第二:希望這個遊戲人物好睇 可愛
                                            第三:怪物都要較漂亮
                                            第四:不要太LAG
                                            第五:唔好打一打副本彈左機
                                            第六:希望任務內容好趣
                                            第七:希望有寵物
最後希望希望可以參加封測的活動~謝謝~!!

個人簡介及參加原因:
我叫NaTurE狼o 傳奇遊戲玩了4~5年了
想玩到有趣的遊戲

曾參與傳奇製的線上遊戲:幻想神域 劍狐傳奇 精靈樂章 晴空物語

以上遊戲的角色名稱: NaTurE惡o

最吸引的遊戲及原因:
幻想神域,畫風很好還有很多好看的寵物服裝坐騎等等

對《狩龍戰紀》的期望:
封殺外掛:不然到時一堆外掛玩家玩很爽其他玩家早走光光
職業平衡:每支職業平衡性高別有1支職業特強

個人簡介及參加原因: 傳奇新出的作品我都想試試玩..尢其是今次呢隻睇落好正...好似魔物咁
曾參與傳奇製的線上遊戲:晴空物語,幻想神域
以上遊戲的角色名稱:OB果陣叫花鳥風月不過太耐冇玩佢要我改名 叫GhostJack
我由CCB開始玩 OB玩左一兩個星期就冇玩=.=....E家更新左咁多野又想玩番了!

相後補(重DOWN緊隻game 要試番入去先有相比你)
最吸引的遊戲及原因:晴空物語(帳號都係太耐唔記得= =....)又係CB OB已經有玩 又可愛又得意又有好多野玩...
                                    但係之後都係因為更新好慢,玩到悶唔想玩退出左
對《狩龍戰紀》的期望:
希望呢隻會好好玩...因為題材都算特別...我諗係唯一一隻有卡通風格屠龍既遊戲,我個人都好鍾意玩魔物...
                                         所以一見到呢隻game就令我諗起魔物..同呢隻又係傳奇出既新game...好想快d可以玩到.....因為暑假的確冇乜野做,想打下機...但冇乜想玩online game....即至我見到呢隻game 我就決定玩呢隻(等狩龍戰紀出)....
                                          最期望更係 1.server穩定....
                                                             2.又冇外掛
                                                             3.多活動
                                                             4.職業盡量平衡,,唔好單一隻太過強勢搞到個個人都玩果隻
暫時係咁多

個人簡介及參加原因:
  本人玩多數ONLINE GAME都叫什果冰 玩傳奇的遊戲大約都5年了 第一隻玩係九尾
參加CCB當然想搶先體驗新遊戲系統 OB時候比較容易帶頭  又可以搵定公會/朋友OB時一齊玩
加上自己玩大大話話都玩過幾隻傳說製作的遊戲 時間都唔短 印象非常唔錯

1)九尾
2)精靈樂章
3)聖境傳說

以上遊戲的角色名稱:
1)雜果冰

退GAME時公會合照
2)什果冰

賣ACC時影落
3)黑熊

唔知打咩官方活動

最吸引的遊戲及原因:
精靈樂章
多PVP同可以野外開紅PK
玩ONLINE GAME始終都係為左PK
個時開住2部電腦用左成個星期升專精 沖+15 整黃裝 都係為左殺人殺得爽D
加上又有一班戰友一齊玩 野外開大片 吹雞入戰埸 打到人BLACKJACK

對《狩龍戰紀》的期望:
1)希望有PVP系統 睇完宣傳片覺得好似MH....怕到時會冇PVP玩
2)裝備製作/強化機率希望不會太低
3)希望舉辦多D公會層面的活動 如公會戰之類
3)希望唔會有傻仔一日到黑出黎哭喪 又話唔夠人打 又話人課金 呢樣個樣
4)希望對話系統唔會FILTER粗口
5)對呢隻GAME副本系統期望都幾高 希望真係做到職業分工 體驗到唔同職業的重要
6)希望官方對BUG/外掛態度要強硬 反應要快 如果唔係玩家流失會好快
7)希望遊戲一開始就可以同D FD一齊組隊玩 唔好又要單機做任.....
講住咁多先
已有 1 人評分Good 收起 理由
`◆裕晞璃楓×〞 + 3 3)希望唔會有傻仔一日到黑出黎哭喪 又話唔.

總評分:  Good + 3   查看全部評分

個人簡介及參加原因:
曾參與傳奇製的線上遊戲:《幻想神域》、《晴空物語》
以上遊戲的角色名稱:  x小雲xD

最吸引的遊戲及原因:晴空物語,這個遊戲我由CCB玩到OB,最吸引我的地方當然是這個遊戲的風格
晴空物語主打日系的可愛風格,講真我係超級鐘意,所以我都好期待今次狩龍戰紀
其次就係GM同玩家既交流,好多MMORPG既遊戲,GM同玩家除左客服可以話係0交流
而晴空物語係我玩佢CCB既期間,GM會經常現身搞活動,仲會同玩家係密頻傾下閑計
我記得我認識左當時既GM02。好深刻既有一次就係CB期間因為我卡左係個副本好耐
同GM02講左幾句佢就主動黎幫我手打。的確都係有d犯規,但係只係刪檔既CB我又覺得冇乜所謂,當然OB就唔好啦!
仲可以令玩家覺得GM重視佢地。所以我覺得GM同玩家有交流都幾重要

對《狩龍戰紀》的期望:狩龍戰紀滿足左我幾個願望,又有日系風格又係屠龍既遊戲,當然我真心真心希望可以長玩
頭先講過個人覺得GM同玩家有交流係好重要,所以我希望GM不論係OB/CB期間都可以同玩家保持一定既交流
重點就係Server可以維持到一定既人數,唔好好似其他Game咁長期玩登入Online,身為玩家都覺得冇癮
仲有我認為一個成功既MMORPG,活動係一定不可少,我口中講既活動唔係所謂既商城優惠,而係平日/過時過節可以送下野
或者定期有GM出黎主持活動,例如晴空係OOB果陣GM搞左個屠龍既活動,就係召喚一條好大既龍,比幾十個幾百個玩家圍佢
最後殺死既玩家就可以得到時裝/道具
我仲希望狩龍唔好係閃電服,姐係更新幾個月搵夠就停止更新,開過第二隻Game
仲有唔想佢出現課金玩家大哂既現象,應保持課金同無課金既道具平衡,否則會出現一堆HKD戰士
最後,希望可以得到狩龍既MMORPG資格! Thanks you

個人簡介及參加原因:我係小幻.我想參加係因為個GC同埋遊戲個主題曲幾好聽
曾參與傳奇製的線上遊戲:幻想神域
以上遊戲的角色名稱:  小幻乂
最吸引的遊戲及原因:幻想神域
[img][/img]
對《狩龍戰紀》的期望:
1.希望有得開紅
2.強化機率唔好太低
3.封殺到外掛
4.唔好一個職玩哂
5.時裝唔好太單一

個人簡介及參加原因:妹子 因為看到好得意,很久沒有玩呢類既GMAE,所以想玩
曾參與傳奇製的線上遊戲:沒有
以上遊戲的角色名稱:  (請附上角色圖片最少一張)
最吸引的遊戲及原因:AION~畫面一流,PVP正
對《狩龍戰紀》的期望:
(一)不要有外掛
(二)有多D時裝
(三)不要太LAG機
(四)有多D活動
(五)有PVP玩

個人簡介:   不祥
參加原因:因為CG 預告片裡的戰鬥方式和有點像魔物獵人 所以有點想試一下
參與傳奇製的線上遊戲:幻想神域 晴空物語 聖境傅說 精靈樂章 名將列傳
以上遊戲的角色名稱:  幻想神域 : 公爵 精靈樂章 :殺人兔  晴空物語/聖境傅說/名將列傳 : 忘了

最吸引的遊戲及原因:幻想神域    畫面同 玩法
對《狩龍戰紀》的期望:外掛問題  同 職業平行

Alta活動勳章

個人簡介及參加原因:
諗起傳奇,就會回想起我呢個支離破碎的家庭....,一個唏噓既過去...
本人被稱之為權爺,也參與過傳說遊戲時間也有2年,玩的遊戲為幻想神域
,多數愛用法系的職業角色,我甚至介紹給我父母玩,母親也課了重重重重金=.=

隨住時間的沖刷......父母還有我在遊戲幻想神域內都成果有異,母親為70lv琴,我6Xlv雙手杖,
父親為40lv火炮,因此大家任務路線都不同,我姑且可以和母親雙排副本=_=,
但父親只能夠在單機,單機,還有孤獨地單機x_x。

因為單機的關係,吾父組了其他女性和她們各種低聲說高聲笑,
自以為已經迷魂了女生們的心,令到母親非常不滿 (殺\_/殺) ,因而發生了多宗家庭暴力案件。

吾父還經常大吹大擂說自己hk第一大炮王,之後他被1lv跳跳免各種虐殺而被母親各種嘲笑,
其後父親腦羞成怒說要離婚!還把我和母親的角色給DEL了(哭)
作為「夾心餅」的我十分之苦腦......

正當他們吵到滿天神佛時救星出現了,香港ALTA成功代理到狩龍戰紀ONLINE。
我可以籍此機會,拿今次遊戲的封測碼令他們能夠和好如初,他們2個都是玩遊戲的CCB時認識~
為了開托新的家庭生活,希望今次2000分和官方的人員們能大發慈悲,
救救我這個被家庭暴力戰火燃燒的美少年,給我們一個"五星級的家"(笑),
能改寫故事的,就只有2000分還有傳奇官方的人員了。

還有補充:我只拿一個封測碼,我父母其後會匿名拿今次遊戲的封測碼,碰碰運氣。

曾參與傳奇製的線上遊戲:幻想神域

以上遊戲的角色名稱:虎煌霸

最吸引的遊戲及原因:文法有點問題,我搞不懂所以唯有寫2種假設,
我是被遊戲的Q版人物主題還有被奧井雅美的歌聲吸引的啦<3。
為了挽救過去的美好,因而加入成為遊戲的成員~。

模式2
最吸引的遊戲是幻想神域因為以日系風格來當遊戲主題,
還加入了某日本動漫的元素如刀劍神域/約會大作戰,都作的入木三分的
吸引了不少宅男,但我不是宅男,我是很帥的宅男呵呵(笑)。

無論是遊戲上手還是操作遊戲製作公司都可以完全滿足玩家的要求
例如簡單的新手教學影片,鎖定視覺模式還有靈活而不失帥氣的動作
更可以讓玩方便的擊殺怪物!

而故事劇情方面以源神作為玩家路上最好的伙伴,雖然源神台詞只有很少
但操作技能的模式也多元化,在遊戲中玩家可以用源神共嗚和源神合流
使出華麗而無堅不摧的技能,
輸出大量傷害甚至是擊破軍隊數量級的怪物,
樣我感覺到xx無雙的爽快。

對《狩龍戰紀》的期望:
希望我也可以認識一些新朋友,當然結識到美女當朋友甚至當女朋友會最好,呵呵。
還有在遊戲內不要看見外掛。
伺服器唔好死ser。
連接一定要流暢。
商城物品一定要最高素質。
商城物品一定要夠貴(因為貴才能保証素質好)
開設好友即時通~
任務不要太例牌(村長要開設kfc要製作炸雞但材料不足,希望玩家可以幫忙捉雞,之後去殺10隻雞)
朋友系統一定要最佳化!!!!!因為很多玩家都單機慘死!!!!!!!
開設多項活動,不用出動到gm就好了(因為gm引來很多玩家導致lag,還有gm很辛苦,不是說要來就來)
金幣系統如常,金銀制,不要太複雜。
能夠隨意換職業,因為不想重練。
開設隊伍語音系統方便玩家與玩家之間的戰術交流,表達或傳達心中的訊息!不用在打怪或者百忙而不得抽身的時候打字。

冬成胃.哨  傳說遊戲時間也有2年<-----------  發表於 14-7-8 10:52 PM
tszfung0730  幻想神域有2年咩 :X  發表於 14-7-8 09:46 PM
tszfung0730  幻想神域有2年咩 :X  發表於 14-7-8 09:46 PM

個人簡介及參加原因: 傳奇新出的作品我都想試試玩..由其係今次呢隻睇落好正...好似魔物獵人咁(本身就好中意好鍾意屠龍)
曾參與傳奇製的線上遊戲:晴空物語
以上遊戲的角色名稱:OB果陣叫鳥語花香 不過太耐冇玩唔記得左...
最吸引的遊戲及原因:Diablo3...因為十年大作...打寶打得爽...殺怪爽快...
對《狩龍戰紀》的期望:
    希望呢隻會好好玩...因為題材都算特別...我諗係唯一一隻有卡通風格屠龍既遊戲,我個人都好鍾意玩魔物...
                                          所以一見到呢隻game就令我諗起魔物..同呢隻又係傳奇出既新game...好想快d可以玩到.....
                                    因為我都好耐無玩onlline ...因為無一隻吸引到我...呢隻反而唔同..集合晒mh+q版風格+龍之谷風格...

對《狩龍戰紀》的期望:
1.server穩定....

2.又冇外掛

3.多活動

4.職業盡量平衡

5.唔好lag機

個人簡介及參加原因:
由於暑假比較悶,同埋本來都幾鍾意玩傳奇D GAME,再加上我好鍾意日本文化,見隻GAME有日文主題曲,所以諗住黎玩下

曾參與傳奇製的線上遊戲:幻想神域 晴空物語 聖境傳說

幻想神域角色名稱:殞夜     晴空物語 聖境傳說角色名稱:(忘記了)

最吸引的遊戲及原因:我覺得幻想神域係最吸引我.首先幻想神域經常推出新時裝,比人感覺非常新鮮.
                                 其次,冇MP o既設定都令我幾欣賞,可以唔洗理MP狂用技,超爽
                                 第三,源神種類多元化,同埋幾型同得意
                                 最後,幻想神域同約會大作戰合作好正(睇我icon都知我好鍾意約會大作戰)

對《狩龍戰紀》的期望:(1)希望狩龍戰紀快D OB
                                     (2)唔好有外掛
                                     (3)職業平衡
                                     (4)希望D任可以多D同其他玩家溝通

十週年勳章(賀詞)

個人簡介及參加原因:
於傳奇遊戲里大多都叫湘倫。
一直以來,每次傳奇遊戲的封測我都一定參加,當然也期望成為狩龍封測的一份子。
這次參加CCB的原因主要是想早點看看狩龍戰紀會否有別於以往傳奇遊戲的系統。
自形象官網釋出以後,每天都在留意有沒有公告封測時間。
希望早點進入伺服器,一探遊戲內容,挑戰龍獸。

曙光2、精靈樂章、聖境傳說、名將列傳、晴空物語、幻想神域

以上遊戲的角色名稱:
Nor大寶、湘倫、Nor倫

最吸引的遊戲及原因:
令我著迷的遊戲是晴空物語,從CCB一直玩到OB,花費在這遊戲時間也是最久。
萌風格的大頭人物、裝備及時裝的多樣性、動作表情的可愛設計﹐這些都非常吸引。
我是一個休閒型的玩家,玩遊戲也是會看官方的營運態度。
而CCB的數天時間,GM們一直親身在遊戲接受玩家的提問,也有跟玩家聊天互動。
有一系列活動讓玩家參加之外,也不會用官方式的口吻來回答問題,比較親民。

遊戲剛進入OB的時段,副本及世界王基本上是需要組隊滿員出發才能夠應付。
跟組員相談戰術、穿著的屬性裝備,光是一個普通副本也可能花上半天來攻略。
而仙獸變身與推王時額外獎勵的部位破壞系統,亦令遊戲多一份特殊趣味。
不得不讚的另一點,就是拍照時可以關掉所有介面,視窗只留有人物與場景。
對於製作公會圖宣傳,或是想紀念特別時刻,對話框跟血量那些介面可以調整掉實在是很棒的設計。

後來有在晴空發生過被盜帳號的事情,碰巧遇上官方當時有電話調查的活動打了給我。
當下順便問問情況,那位職員也詳細地告訴我該怎麼做才能拿回帳號的東西。
事情處理得很快,也順利回復了帳號。
相信在其他遊戲,能做到這點的公司並不多。

附CCB攻略文:http://www.2000fun.com/thread-4597631-1-7.html

對《狩龍戰紀》的期望:
1) 主線任務可以有連貫性的故事,提高對遊戲內容的了解
2) 寵物有自動撿物功能 / 打到的東西自動放進背包
3) 任務物品可以在組隊情況下分享數量,減少單機情況的出現
4) 組隊滿員有提供額外經驗加成
5) 龍獸狩獵限定需滿員才能出發
6) GM定時舉辦線上活動,保持與玩家間的交流
7) 對外掛、惡意使用BUG的玩家不手軟
8) 詐騙玩家財物需永久封鎖

1.個人簡介及參加原因:
暑假出既game.唔洗諗啦.點都要試下. 仲要似q板mh
2.曾參與傳奇製的線上遊戲:
幻想神域 名將列傳
3幻想神域角色名:乂晴儿o 仲有幾個.. 乂晴儿 晴儿乂

4.最吸引的遊戲及原因:
我諗都係幻想神域 話哂挽得最奈都係佢
又有副本.有得pk.最緊要d杉又令.仲有d源神都設計得唔錯.
5.對《狩龍戰紀》的期望:
希望唔會係比錢挽哂既game啦.話哂都唔太公平.
之後唔好lag ser啦.
搞多d活動.送多d野.咁就最好啦><
6.200字有D難..希望放我一條生路.
話哂我都係黎打機..唔係作文-3-

個人簡介及參加原因:
曾參與傳奇製的線上遊戲:《幻想神域》、《晴空物語》
以上遊戲的角色名稱:尼斯
最吸引的遊戲及原因:幻想神域
原因:因為我比較鐘意日系遊戲

遊戲的心路歷程:就係更新太慢  
....所以放棄左

對《狩龍戰紀》
期望  比以上既遊戲好玩多D啦
字就唔多打啦....試完再話你聽啦

個人簡介及參加原因:
大家好,我叫細雨,玩傳奇game也有數年,
由game cyber的夢之樂章,夢之傳說追過來alta的精靈樂章和聖境傳說。
如果只計alta的遊戲,我想應該是6-7年前元氣和童話開始玩吧,
算上web game的話新仙劍也曾是我的寵兒吧,
反正我就是一個見到新game就想試玩然後評論一下的人XD。
是次想參加的原因我想有不少原因受官方片段的影響,技能十分華麗不說,
最吸引人的是那兩隻戰鬥力和萌力超高的兔仔!!!(應該是兔仔不是松鼠吧...)

《精靈樂章》《聖境傳說》《晴空物語》《幻想神域》

以上遊戲的角色名稱:
只剩下精靈樂章有玩,其他的角色名有點忘了...
幻想神域:細雨
精靈樂章:x琉璃月o

紫夜x細雨

金鐘國

最吸引的遊戲及原因:
最吸引我覺得一定是精靈樂章!畢竟也令我玩了一段不短的時間。
首先是kuso(時裝)的系統十分不錯,最重要是時裝本身是不會影響角色屬性,
這是很重要的,如果每件時裝也有不同的屬性加成,
那我不是要買一大堆當裝備換嗎=_=?雖然你可能會說那kuso煉金會加屬性,
但官方其實也有不少活動會送kuso,煉金碎塊的話有時候一般煉金會出,
再不然就賺一下錢去買,價錢也是合理的。
另外是系統對非港幣戰士的照顧也很足夠。無可否認,精靈樂章是有一大大大大大堆港幣戰士,
隨便全身+15+18的,但遊戲裡也有足夠的方式讓一般玩家去賺錢,例如各副本的重令、
精靈採集(黃金月桂葉絕對好賺)、打會戰/會戰洗分又能抽東西,中個戰騎就爽死,不然出個魔土也好、
如果你買了幾百期六合彩也不中,累積了一定運氣,你的精靈又爭氣的做出裝備的話,一定賺翻。
以上各個方法也不花你一分錢港幣,你可能會說那太麻煩了,啊你玩個遊戲想不花錢也不花時間,
你去買股票吧,再說股票也要本錢啊!
最後pvp系統也是這遊戲出色之處。首先是s3pvp分流和戰場系統的互補作用,
戰場的強制隨機分組系統可令玩家自行組隊以稱霸戰場的美夢完全粉碎,
不然就一定會出現三、四人打天下的情況,而且戰場系統能提供玩家不錯的裝備,
加上補師可以選擇洗血而不是出去打醬油,戰場系統可說是充分照顧所有玩家的系統。
如果要打群架的話就自己到s3pvp分流,你們打得如何天昏地暗慘不忍睹也是閣下的事,
他們也不能借用這些恩仇去得到好處,如果你說打到對面掉經驗是你的好處,那你去吧!
綜合以上各點,精靈樂章的系統是滿完善的,最少平民玩家也有和港幣玩家對抗的能力!

對《狩龍戰紀》的期望:
我希望《狩龍戰紀》的時裝系統能保持和精靈樂章一樣,不會對屬性有太大影響,
那件衣服因為漂亮吸引人去買是正常的,但如果只是功能吸引的話意義有點不大。
另外,我期望《狩龍戰紀》能保留pvp分流,或者去開設一個讓玩家無限pvp的場景,
說真的玩遊戲就是為了打人,這點應該是不少人的心聲吧...
除此,我期望官方能封殺外掛,這樣對玩家及官方也有莫大的好處。
還有我期望這是一個故事性強的遊戲,而不是沒有主線亂玩的遊戲=_=
最後最後,我要兔仔啊!!!!!!

字海完喇,希望有ac拎啦A_A

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-17 03:17 AM , Processed in 0.049371 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存