2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 所謂民主自由國家
樓主: ☆魔鬼皇☆
go

[討論] 所謂民主自由國家 [複製鏈接]

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

KA2837 發表於 14-6-27 07:16 PM
都係得個講字啫~

如果咁都叫證據, 警察都可以話:

你話無咪無囉, 唔洗再同我解釋
沒有最無恥,只有更無恥

仲有兜乜春話到明歧視送外賣, 仲話我兜
只不過我指明最歧視送外賣之中既外賣佬

如果我無記錯,你係拎綜援
老實講三十幾歲人有手有腳拎綜援,你唔係要我尊重你呀?
你之前你話過你個仔讀幼稚園都係拎政府支助
老實講...養唔起就咪鬼生啦.............

玩過星曲WEB

乂操你媽個B乂 發表於 14-6-27 06:14 PM
捉人上車打都叫都維持香港治安秩序
我打鳩你都一樣係維持香港治安秩序  ...

事實上在車中係點你同我都唔知,
有冇人作出惡意挑撥行為,煽風點火,
甚至那方有人出手打人先都未知,
在車入面我話係果班被捕人士出手挑撥打人先,
跟住警方先用武力制服佢地,
因為佢地被捕捉上車一定唔甘心,
我夠唔信佢地坐喺車度好安靜唔作任何動作,
凡事都唔好太偏激,有啲野發生係唔只單方面嘅。
已有 1 人評分Good 收起 理由
一個小弟弟 + 3 :)

總評分:  Good + 3   查看全部評分

自由唔係代表你咩都可以做,而係你可以唔做D咩
民主唔係代表話要咩就咩,而係可以唔要D咩

自由不等於縱慾
民主不等於放縱

吳受坤 發表於 14-6-27 07:43 PM
事實上在車中係點你同我都唔知,
有冇人作出惡意挑撥行為,煽風點火,
甚至那方有人出手打人先都未知,

睇下你, 出發點已經係包庇差佬既角度出發
一開始已經假定係市民錯既一方, 係佢地搞事
無辜記者比人捉上車,表明身份無意搞事一樣照打
有人証又有圖, 有人落車後多左傷痕

我想問做乜野動作差佬要出手打人?手上晒鎖,比幾個差佬運緊去警署,反抗有咩意義?
如果有人出手打差佬,差佬還拖,我覺得無問題, 但而家唔係囉

你係唔係第一日聽,差佬關門打人? 好罕見? 定你自己呃自己,你答我

玩過星曲WEB

其實我夠可以話有人深深不忿,拗橫折曲屈啲警察打人,
何況佢地肯乖乖地坐喺車度唔郁咩?
我知好多人對警察有不滿,我亦知未必個個警察係好人,
但我亦知好多警察奮勇救人,在危險中幫到同救左好多人,
甚至連自己性命都犧牲埋,
依樣係值得我地敬佩,
我就知有好多事市民都會揾警察幫手,
仲要係事無大小,一陣話燥音,一陣又話轉頭唔見左個細路,
仲未計好多其他罪案,日中無日無知,
警方都有佢地挑戰底線同需要顧及自身安全,
唔係你地局外人睇得咁簡單偏面

乂操你媽個B乂 發表於 14-6-27 07:24 PM
你話無咪無囉, 唔洗再同我解釋
沒有最無恥,只有更無恥

我有攞綜援咩? 當然你可以咁認為~

不過你知唔知綜援同學生資助嘅分别?

我又老實講吖, 香港點有咁多人似得你老豆老母咁要咁有錢去養你吖!

再講, 你係唔係歧視人窮, 係唔係歧視外賣仔, 大家有目共睹~

我亦都唔使你尊重我! 歧視人嘅人會識尊重人嘅咩? 就算尊重咪又係選擇性假尊重...

鬼皇你做依度壇主其中一個原因係比較清淨, 而家你一個POST就

玩過星曲WEB

乂操你媽個B乂 發表於 14-6-27 08:05 PM
睇下你, 出發點已經係包庇差佬既角度出發
一開始已經假定係市民錯既一方, 係佢地搞事
無辜記者比 ...

咁你都唔知係咩動作啦!
Who knows?
你話警察關門打人,
我亦話好多人屈警察打人你又知唔知,
空穴來風,事出必有因,
我諗在車入面打人嘅事公説公有理,
婆説婆有理,
啲傷夠可以係出面人潮推撞時已經整親都未知,
我地大家都唔好再執意有冇人刻意打人,
況且大家都係聽偏面之詞,
咁樣爭持落去都冇意思。
KA2837 + 1 理智!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

TempTemp123 發表於 14-6-27 08:21 PM
鬼皇你做依度壇主其中一個原因係比較清淨, 而家你一個POST就

大家理性討論啫~

KA2837 發表於 14-6-27 08:16 PM
我有攞綜援咩? 當然你可以咁認為~

不過你知唔知綜援同學生資助嘅分别?

簡單一句就係
你自己養唔掂2個仔同自己,要拎政府錢啦

都係果句養唔掂就唔好生, 害自己好啦,唔好害左下一代,又拎政府錢
無資助你連學費都比唔起囉, 仲要有2件咁多

一個搵幾千養4個人,諗起都心酸

吳受坤 發表於 14-6-27 08:22 PM
咁你都唔知係咩動作啦!
Who knows?
你話警察關門打人,

我問你

你係唔係第一日聽,差佬關門無理打人? 好罕見?

你答我''係''

咁咪唔洗再搵籍口同我講落去囉    

我片又拎左出黎啦, 人証口供,你又唔信. 仲有乜好講,你心目中差佬永遠是對的

你都係自己去睇極醜惡啦

乂操你媽個B乂 發表於 14-6-27 08:38 PM
簡單一句就係
你自己養唔掂2個仔同自己,要拎政府錢啦

你老豆老母有冇用過政府一分一毫?

有嘅話咁你老豆老母真係生錯咗你~

唔好再騎樓主個PO, 歡迎另外開個PO繼續歧視窮人, 歧視我!

KA2837 發表於 14-6-27 08:59 PM
你老豆老母有冇用過政府一分一毫?

有嘅話咁你老豆老母真係生錯咗你~

我無話你唔用得, 只不過話你養唔起好唔生咁解

害左下一代呀,你仲要思想咁5毛,我好擔心你2個仔囉

教你一個搵錢方法, 搵一班5毛同佢地fd d, 可能佢地帶你去維穩,有錢收架

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

乂操你媽個B乂 發表於 14-6-27 03:47 PM
你話你''覺得'' ............無事實跟據,其實真係無乜好講

youtube search極醜惡???

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

乂操你媽個B乂 發表於 14-6-27 06:14 PM
捉人上車打都叫都維持香港治安秩序
我打鳩你都一樣係維持香港治安秩序  ...

請睇50秒 果個四眼仔既戲屎到爆

最好笑 所謂D傷 係"格拉底" 擺到明被抬走時反抗整到啦

另一個講個頭被打 果D好明顯係擦傷 訓你地下又要反抗被抬走

擦傷有幾神奇??

又講到差佬用"孖葉"打佢 其實依班人 有冇真係俾人打過嫁

隨便有少少打人或被打常識 都知道你到吹到大啦

講被差佬打 打到差佬手軟 我蛇咬都唔信 第2日就可以咁完整出記招

就算D差佬點識打 要打到手軟 被打者一定好傷好甘

唔係唔撐東北人民 又係自己用爆力衝擊 又要扮可憐搏更多人同情

真係好低劣思想 要警察文明 自己又唔係文明 到底想點先??

答案好簡單 今日新聞已開始露出問題 就係想政府俾錢之餘 仲要有得上樓

好彩政府企硬唔得 否則真係冇戲睇

想當年韓農黎示威 警察棍棍打 今時今日班東北居民算幸福

睇片啦 45~50秒

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-6-27 09:15 PM
youtube search極醜惡???

你幾都西利, YOUTUBE9成9極醜惡既影片都係反映差佬有幾仆街

咁都比你搵到2條片幫差佬既,仲要有一條係警訊,你真識選擇

乂操你媽個B乂 發表於 14-6-27 09:13 PM
我無話你唔用得, 只不過話你養唔起好唔生咁解

害左下一代呀,你仲要思想咁5毛,我好擔心你2個仔囉

去唔去攞學生資助一回事,

有冇資格攞學生資助係另一回事

我夠資格去攞學生資助係我嘅事

你老豆老母夠資格去攞學生資助但唔攞係佢地本事

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-6-27 09:30 PM

唔係WO

反黑真打的,重打得好勁

係唔係真係察佬打就唔知

但反黑堅打人,拉到後巷打

玩過星曲WEB

乂操你媽個B乂 發表於 14-6-27 08:40 PM
我問你

你係唔係第一日聽,差佬關門無理打人? 好罕見?

極醜惡我之前都有睇過,
我睇左之後我反而覺得啲警察真係忍得有克制,
班人咁都忍佢地,係我身在其位可能未必做到,
都係果樣一條鎖匙不會響,兩條鎖匙拍埋先會響,
你講警察關門打人都係睇電影電視見到姐,
唔通你親眼見到咩?
咁我都話警察有好有差,樹大有枯枝,
不可以一概而論,一面倒,
既然凡事冇絕對,又點會只有警察打人而冇人屈警察打人
一個小弟弟 + 2 :)

總評分:  Good + 2   查看全部評分

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-6-27 09:30 PM

成條片都暗串緊差佬打人, 你想我比咩反應你

你唔係以為呢d條片係串緊示威者掛.............
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:26 AM , Processed in 0.035915 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存