2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 請教雷玟高手
go

[閒聊] 請教雷玟高手 [複製鏈接]

我想知點先為之練到QA
我練左2,3場 ,所以試下打電腦,
但發現,A得黎又Q吾到,Q得黎又連吾到技,連到技黎又打吾中,打中又打吾死
而且系咪一定要A左先Q 定系Q完先A都得?
同埋我吾系好明點解要解除僵直,
光速QA系可以解除僵直,但系咪真系甘重要?
佢本身Q技都好快咖啦喎..
但睇視頻人地都系快既,而且輸出系高既..
真系玩到有喲抽筋

利申;第1次玩雷玟

點解要解除僵直?
因為動畫多,可能1個Q1有成10張,但係第5張已經有輸出,之後5張就係純動畫,
如果你將佢解左就變左多左5張動畫既時間,Q1-Q3就有15張

光速QA重唔重要?
的確你優勢好大影響就唔多,但當你需要短時間之內開完戰甘就唔同
雖然佢Q技都係計第一下就開始CD,但係你多左時間做其他野

雷玟依隻英真係好考你既經驗
唔係話識唔識光速QA,前期有冇優勢同開戰個陣要做乜
因為佢團戰容錯低

基本上我唔支持你專玩雷玟
專精雷玟隻手指發炎機會我覺得都幾大
得閒又Q下E下甘

Q技快沒用  招PASSIVE 要技與技之間 加插普攻先高傷

所以光速QA先重要

之於點練 其實講左右手協調  左手淨係係A完出傷之後即刻禁Q  右手就係要係Q出傷之後點地 再點番目標

同埋雷文唔係淨係玩QA    係玩曬QWE 3招計曬CD時間 連技 搶2/6LV

雷玟qaqaqa q完之後普攻會有硬直 q完click滑鼠就冇硬直之後再q再滑鼠再q再滑鼠咁去 可以我講得唔清楚 阿一有講過點用 睇下
3個w.一個搵影片既網站.com/watch?v=h7d4Isi_yGE

練習QA首先練習AQ  A 1下 傷害出現就Q  然後慢慢再係Q出傷害既時候點一點地板  角色向地板位置轉移時 再A敵人 A出傷害再Q  如此類推  由慢到快 因為光速QA仲有一個重點 就係攻速  前期QA會比正常慢 中後期攻速有返咁上下就可以快速甚至光速

而QA重要性在於 每次技能使用後確保被動傷害造成輸出及減少攻擊動畫 因為綜合技能最多可以7次發動被動 (被動上限疊加3層 你懂的)

附上雷文基本連技

E > A > W > A/Q > A/Q > A/Q > A (6等前)

Q > E > A > W > Q > A > Q > A  (6等前 對會保持距離的敵人)

E > A > Q > W > A > Q > A > Q > A (6等前 對被攻擊會一直逃跑的人)

E  > A > W > R > Q > A > Q > A > R > Q > A (6等後)

R > A > Q > A > E > W > Q > A > R/Q > Q/R (6等後在草等敵人進入草時)

Q > Q > W > Q > A > E (團戰幫控時 R隨意使用 )

當你R1時 敵人已會後退 所以R1使用時間很重要

如果想練雷文 建議在銅牌3-5區積分單上 30-50場左右你會熟練

解除僵直,真係重要?
1LV雷文2~3秒一套QA 打左6下  \其他英最地最多A你就3下    你話重唔重要

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

3lv完全可以將你由滿血消耗到得番半管血

Q走斬Q走斬Q走斬 熟左就快嫁啦
問題你D連技要熟,唔係團戰咁混亂 亂9咁QA係冇用 又要固走位
好少會原地QA打的敵人所以唔洗幾快 最緊要連得穩陣

人地玩開OSU果D痴線GAME QA對佢地黎講濕碎
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 04:09 PM , Processed in 0.033081 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存