2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 【四月新番】果然我的青春戀愛喜劇搞錯了 続 完蛋了 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 叉燒燒
go

【四月新番】果然我的青春戀愛喜劇搞錯了 続 完蛋了   [複製鏈接]

BTW
而家睇OP完整歌詞
真係有D似劇透FEEL  

預告幾乎代表結衣己悲劇 加埋單唱ED
開賭下集結衣去告白 之後..........
今集幾乎所有人出晒場 玉繩同折本同巡巡都有份出場
真係搞到想睇11卷
大魔王BOSS同BOSS出黎一齊GK
今集一開頭補番第十卷最尾劇情
點解陽乃會知「真物」我估應該係第八卷果時知(動畫第四集電話)
只係果陣時針對折本既感情並唔係「真物」
這就是比企谷君想要的「真物」?
這樣的時間就是你的真物? 現在的你變得無趣了
相比起現在的雪乃 我還是喜歡以前的雪乃

至於糰子真係 偏偏揀正生日先虐
先回想第一卷劇情>送手制餅乾比大老師
大老師想約佢 原本應該正常會答應 今次竟然話考慮一下
中間又打斷雪乃同大老師曖昧氣氛 但轉盤子下果個笑臉.....
大老師話想送佢番屋企 結衣竟然話唔洗 因為咁樣會好狡猾
加埋個單唱ED 同預告超虐 仲要落埋大雪
媽啊 雖然我不是結衣派 肥渡你都唔好揀正生日先虐人啦

一色又一次發卡但轉過頭餵大老師食朱古力 差在未 啊
折本一話送朱古力比大老師 成班人係到望住佢 點解玉繩都會望 唔通

至於媽媽部份 應該係雪乃無跟媽媽的想法走下去
上季 煙花大會果時仲係理科 陽乃就話果然係咁
但今次就轉左去文科 媽媽生氣了
難怪下集陽乃會走去雪乃度住
埋左好耐既家庭梗要開始解

BTW 得番一集唔知會點結尾
第13話標題 春天在積雪之下被創造,並開始萌芽。
「ありがとう 小さな芽 見つけてくれたこと。」
「謝謝你為我找到了細小的芽。」
如果照OP歌詞 大老師會幫雪乃搵到屬於自己既「芽」
「君はつぶやいた」
「你如此低聲細語道」
跟住同大老師講多謝
好啦 小說結局 大老師孤身結局明顯提高了

Alta活動勳章

分析得咁透徹呀

陽乃果幾句真係幾有意思
拎第一季再同而家對比
大老師無趣
而家個雪乃同以前既分別

BTW 小說插圖殺傷力加一倍
聽埋佐倉對配一色訪談真係.....

得閒可以聽下呢個
http://www.bilibili.com/video/av2435703/
婊佐倉
江口自虐自婊
佐倉配一色感受
やなぎなぎ訪問 作曲感想 點解叫「春擬き」
同第一季ユキトキ(雪融)有乜關係
等等仲有好多
雖然77分鐘 有時間值得一聽

十週年勳章(賀詞)

果然老師是睇過了WA2嗎?

嘛, 戀愛既野總要有一方退出 (點頭

果然我是個不接受到後宮的人嗎?

(謎音) 果d是二次元,你又懂什麼?

九成有睇過
而且我覺得大老師唔會同任何人一齊
肥渡可能想帶出青春只追求過程>而唔係追求結果
呢套唔會有後宮

BTW 真係配得上大老師我諗得陽乃同一色
仲有沙希沙希 可以養大老師
聽講12卷跳到大學篇 聽住先

十週年勳章(賀詞)

青春呢d野我記憶只有WA2時春希同冬馬果段姐

沙希沙希一出場,秒殺全場
戶松問一句,釣哂班友出黎
連沙希沙希都回頭

陽乃其實是咪想將侍奉部個戀愛關係點上水面
直指侍奉部呢家將大家既戀愛感情抑壓
明明貓狗都對大老師有意思,但就雙方都顧慮大家
變左好似葉山個堆咁,要睇面色做人,但侍奉部就無視呢個偽‧真物
所以陽乃就將點個問題出黎,加速劇情推進

鳩UP無痛苦

低低… 發表於 15-6-20 01:31 AM
沙希沙希一出場,秒殺全場
戶松問一句,釣哂班友出黎
連沙希沙希都回頭

來 先來個好讀版
比企谷 你他媽的變了葉山2.0 真是無趣

好,先解讀一下個好讀版

葉山 — 好好先生,迎合他人期待
企鵝 — 高見獨毒,特立獨行,為求目的不擇手段

陽乃應該係鍾意企鵝既個種獨特處世觀,即使自己受傷害,都會篤爆人地/事件中最核心既野

呢家企鵝為左封殺侍奉部既櫃底下感情,從而令侍奉部表面上融融合合,而妥協左呢段偽‧真物
所以陽乃不爽企鵝呢個好似平常人既舉動先挑起佢地條癮

葉山2.0等你解POI
我望唔透

回覆 低低… 的帖子

而家個個都無小說係身 正係可以靠呢集分析陽乃想玩乜
其實應該係幫佢地三個認清個事實
佢地三個關係只係一個計時炸彈 隨時會爆 陽乃提早推爆左
陽乃先唔講住

以前大老師討厭表面關係 會抗拒同佢地相處
你睇而家竟然會接受呢種表面關係 仲諗到大家開開心心一齊整朱古力
口口聲聲話要「真物」 但呢個朱古力活動己經係自我滿足活動
葉山第一時間就知係佢搞 果然好基友
唔回應結衣表白 同雪乃係到玩曖昧
一個就話試食名義比你試食 一個就以試食名義食朱古力
咁既給心意方式的確唔會對任何人造成困擾
說到底咪又係自斯斯人 實際上得兩位係特別另類
就係折本同一色 我會送份朱古力比你架 其他果堆都係到玩緊煮飯仔
今次送朱古力 擺明就係雪乃助攻結衣送朱古力
但結衣又唔想係雪乃唔係度情況下偷跑
你他媽的大老師又唔做任何表態 
大家又齊齊偽裝我地三個關係十分好好唷
明明就係一種偽善 大老師明明最憎呢種關係 但偏偏又想保護呢種關係
陽乃:己變成無趣的人
但最尾大老師OS 應該會作出決定

結衣
上集保健室擺明偷聽左 之後己經知大老師鍾意左雪乃
去部活之前 竟然迴避左大老師約佢
最尾話送結衣番屋企 又拒絕多次大老師
簡直可以拎番上季金句 只係人物調轉左
「我討厭溫柔的女生。
她們像夜空中的月亮,
不論你走到哪裏,她們就跟到哪裏,
但你無法觸碰她們,也無法掌握距離感。
光是打個招呼,就開始胡思亂想;
彼此傳封郵件,便感到心神不甯;
接到對方來電的那一整天,
都會對著來電紀錄傻笑。...略」
只不過今次唔係結衣對大老師溫柔 而係大老師對結衣溫柔
佢唔可以接受大老師既溫柔而拒絕啦 開始拉開距離 所以下集我估真係會黎料
今集三番四次露出難過既臉 原本想維持現狀
但自己原來真係好鍾意大老師 又要顧慮雪乃 所以盡早攤牌比較快解脫
想要的東西>同大老師交往
期待的東西>三人的關係維持

只可以再講一次肥渡你虐人都唔洗揀正人生日先虐 雖然而家跳左去24號出

滿滿既視感

どうしてこうなるんだろう...
為什麼會變成這樣呢...
初めて、好きな人ができた。
第一次,有了喜歡的人。
一生ものの友だちができた。
交到值得一輩子來往的好朋友。
嬉しいことが二つ重なった。
交互重疊著的這兩種喜悅。
その二つの嬉しさが、
這兩種喜悅,
また、たくさん嬉しさを連れてきてくれて。
又會帶來更多更多的喜悅。
夢のように幸せな時間を手に入れたはずなのに...
明明應該是得到像夢一樣幸福的時光...
なのに、
明明應該是這樣的,
どうして、
卻為什麼,
こうなっちゃうんだろう...
最後會變成這樣呢....

雪乃
由開頭冰山美人 乜都可以自己SOLO解決
而唔係一個如果唔依賴人就乜都做唔到既冰山公主
經過了小說第九集終於嬌了 啊 應該話係呢個先係原本既佢吧
說好的不會說謊 今集被陽乃逼幾句就話我無話送朱古力比人喎
但其實擺到明想送朱古力比大老師 陽乃話雪乃曾經送過朱古力比葉山
以前就依賴陽乃 而家就依賴大老師
當有一日 大老師回應唔到雪乃既期待
到時邊個傷得仲重 一定係大老師
所以果句「總有一天 要來幫我」
如果果一日 大老師幫唔到雪乃解決問題既話 真係一把雙刃劍
陽乃應該想雪乃自己一個人可以解決問題 而唔係想雪乃依賴人
「本來看妳終於要獨立了,結果還是跟以前一樣拜託別人。」
「我比較喜歡之前的雪乃」

到最強助攻王陽乃
其實而家佢地三人關係接近攤牌階段
只係佢地三個都係到迴避緊 當然今集比BOSS一切睇在眼中
雪乃同大老師動搖 結衣迴避
正常>理應一早攤牌 結果竟然仲係維持現狀
大老師經過呢個朱古力活動己變成回應他人的期待 係呢個活動入面大家都齊齊開開心心
所以決定開嘲諷 叫佢地三個人正視呢個問題 叫大老師反思
而今集最尾大老師OS己經回應左陽乃嘲諷
你他媽的口說找真物 結果你他媽的跟兩個女生搞曖昧關係
不過陽乃真係一個好狠角色
知道佢地三人關係只係表面好好 內真係互相顧忌大家
但追尋「真物」既時候本來就會有衝突 唔會無傷害
大老師既「真物」本係就係透過大家互相既坦白同磨擦
就算傷害或被傷害 都可以透過呢種方式而搵到某一樣野
但佢地而家根本顧慮緊大家而唔講內心話 但又因為諗緊繼續維持現狀係咪一件好事
大家都驚如果講出黎 影響左三人關係 不希望任何人受傷 又想維持呢個虛幻既關係 葉山2.0
拎番小靜果句說話 「不傷害任何人這種事情是做不到的」
但佢地連第一步都唔行出黎 大老師口口聲聲話要搵「真物」 結果第一個迴避緊
所以今集算係婊大老師 你到底知唔知「真物」係乜 明明唔知「真物」係乜 係到安於現狀
的確今次陽乃出現 最尾大老師都反思
其實根本陽乃係到引導緊大老師 雖然的確幾過份下今集

開賭
結衣下集同大老師講雪乃就交比你了 跟住大老師解決雪乃家庭問題 完
要等到下星期先有11集情報 真係難捱

已有 1 人評分Good 收起 理由
低低… + 3 精品文章

總評分:  Good + 3   查看全部評分

老母下集先開始黎料POI
但睇個勢,陽乃先係呢套既終BOSS好的意味

黎左料啦
下集陽乃同雪乃一齊住
跟住傾計

我最估唔到今集差唔多乜人都出場
啊 中二君好似無份出場

Alta活動勳章

羊奶同8號類唔類似

大家都係鍾意打破虛偽(揭人瘡疤)
不過羊奶係傷害人地, 自己唔受傷

回覆 1693 的帖子

類似
只係一個埋堆 收兵
一個唔埋堆 唔理人

叉燒燒講曬啦

法官大人  我冇野講

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 04:47 PM , Processed in 0.036839 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存