2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 [I'm back]分享夢之各種小技巧/新增大量無聊實驗結果#22 ...
樓主: sck123
go

[歷險心得] [I'm back]分享夢之各種小技巧/新增大量無聊實驗結果#22(小量圖片/多多字海) [複製鏈接]

a2369369 發表於 15-5-7 11:19 PM
嘩只愛初音仲勁 吸7k攻秒新手就係為左得到嬡莉讚賞 p.s只愛初音真人已經食緊軟飯
樓主目的秒隻戰係咩? ...

本身想證明一下,只要齊技既話,其實就算係差距好遠既裝都可以秒到
好可惜既係我諗得唔夠周全,唔覺意擺左人上台之餘,無考慮到公開既資料不足
古英雄劍>傳78戰甲+10 ,呢個差距唔夠大,令到段野無乜公信力
加陣都係搵緊人,睇下有無人肯咁大方咁比人擺上台

a2369369 發表於 15-5-7 11:19 PM
嘩只愛初音仲勁 吸7k攻秒新手就係為左得到嬡莉讚賞 p.s只愛初音真人已經食緊軟飯
樓主目的秒隻戰係咩? ...

更新番八轉戰既實驗結果,廢話唔講,去圖
無技版本既GIF圖

大家可以好清楚見到哂所有野,我係無加到任何技既
傷害值大概係5M左右,光弓本人都表示佢係血卡
重點黎啦
齊技版本既GIF圖

因為cut圖個陣cut唔好所以睇唔到幫忙玩家既血量
但係如果需要求證既話,本人樂意陪同
傷害值大概係5M8,重點係加埋明王
係咁既情況之下都可以一擊必殺到,差距係乜野,呢樣野大家都明白唔洗講
(海戰個陣係比人打到少血先死既,所以與實力無關)
(因為明王反射既傷害係直接損失血量,與本人強弱無關)

如果你話剩係得弓唔夠既,ok

感謝全夢之最型仔既飛機翔大大佬肯助小弟一臂之力
劍士係天空之夢有幾強可以搵佢去隻揪試下
另外對唔住大佬m(_ _)m
小弟我個陣唔記得左幫你整GIF圖澄清番
試左十幾次,你之後根本無一次係死過
出賣左你對唔住!如果影響到你夢之既聲譽,或者令到大大佬你唔開心既話
本人即刻刪除番有關既所有資料以及切腹自盡

重申多次,我無覺得我自己好勁好威威豬
更加唔係想上位或者串邊個好廢好弱雞
唔好將我同秒人之後就放出黎對人公開處刑
之後係度囉威囉彩既人排埋一齊
只係想證明番比大家睇
呢一樣根本就係BUFF既差距
感謝所有協力人士,多謝幫忙

感謝觀看

sck123 發表於 15-5-8 01:46 AM
更新番八轉戰既實驗結果,廢話唔講,去圖
無技版本既GIF圖

其他人係秒左個甲盾係90LV既人
你搵d 80/80lv下甲盾既人試有咩意思

醉曖金毛 發表於 15-5-8 06:26 AM

個件甲呢,就係得個一件咁大把,同時我都有自量
我無表達過任何意思話要追上去個位秒殺到3M甲既暗弓
唔該唔好諗咁多好嗎?一開始我都只係話,呢D都係buff既問題
更何況既係,我渣既係古英雄劍,佢渣既傳96刀
肯定個差距唔係幾倍咁少囉好嗎?唔通仲要一個個效解釋?
一開始表達緊既係,如果佢用把值千幾銀既傳96刀秒左隻3M甲戰=佢好勁/人地好廢
我用把唔值錢既垃圾古英雄劍秒到佢或者秒到比佢更勁既人
=我仲勁過佢/佢廢過我
=我仲勁過件3M甲戰,定係人地廢過我
根本呢D偷換概念既廢話黎
乜你仲覺得加陣邊個秒邊個仲係重點黎?
引用番個句說話,大劍劈刀仔,刀仔背後插自然就一擊必殺
唔係咁都仲get唔到呀嘛?

隻戰都差唔多滿血 打5萬4就死左 小血成咁?

sck123  夢之傷害一旦高過6M5就會重新再計算 = 11m9  發表於 15-5-8 12:06 PM

sck123 發表於 15-5-8 06:35 AM
個件甲呢,就係得個一件咁大把,同時我都有自量
我無表達過任何意思話要追上去個位秒殺到3M甲既暗弓
唔該唔 ...

人地都無話 佢勁過人  你自己睇完當左係咁炸Bo

fantasy星星! 發表於 15-5-8 11:30 AM
人地都無話 佢勁過人  你自己睇完當左係咁炸Bo

咁樣公開處刑法表達緊咩意思呢D小學雞都睇得明
人地唔講到出面姐,咁至於人地講緊咩,有無暗示D咩
呢D野都係個人睇法,更何況勁定廢呢個我都係套用番我朋友既講法
我無記錯既話係我既言行之間都無話過個位暗弓有講過

引用我上面自己講既野
一開始表達緊既係,如果佢用把值千幾銀既傳96刀秒左隻3M甲戰=佢好勁/人地好廢
我用把唔值錢既垃圾古英雄劍秒到佢或者秒到比佢更勁既人
=我仲勁過佢/佢廢過我
=我仲勁過件3M甲戰,定係人地廢過我
根本呢D偷換概念既廢話黎

最主要既係反駁番我朋友,以及某D人既講法咁解

sck123 發表於 15-5-8 12:15 PM
咁樣公開處刑法表達緊咩意思呢D小學雞都睇得明
人地唔講到出面姐,咁至於人地講緊咩,有無暗示D咩
呢D野都 ...

古劍得神力 可以打守+明王12萬? 暗弓都做唔到

siuhei05 發表於 15-5-8 12:19 PM
古劍得神力 可以打守+明王12萬? 暗弓都做唔到

弓有加明王,海戰無,所以無守+明王呢個情況出現
暗弓其實無做唔到,首先弓唔多血,其次係唔夠戰硬
再三既係,一招技都無,傳95刀+9/傳92刀+8,吸7K神力食攻水隱插
如果係以頂級傳戰既程度去推算,絕對可以超越到我
係夢之仲剩係得90裝既年代個陣
已經有人成功打出過11M5呢個數出黎秒過我
(因為太耐無紀錄,但係當時既弓個名叫做咩『W‧T‧F』好似係)

搵番張N耐之前既圖,用既係傳90刀+10,若然對比番加陣既92/95裝
再睇番加陣既盾可以有幾變態,就算無上圖去到咁勁既情況之下
以92刀/95刀配合番92弓/95弓既性能+正常5X攻防A攻致傷盾+個個年代無既S卡石
打出黎既傷害都會比圖中個把刀高

再用過另一個以海弓作既例子
係我92既時候挑戰到既最高血量上限係8M血=p場攻/2=要打16M先秒到我
佢個陣海弓吸7K神力增爆都打到我得番2M幾
弓同刀既差距係乜可想而知,更何況既係暗弓隱插仲會有傷害增加

回覆 sck123 的帖子

俾隻家嘉扑到殘血 如果我果時有多血D係可以分擔多D傷定照樣捱呢個數

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

醉曖金毛 發表於 15-5-8 06:26 AM

講真
你90傳戰同80傳戰有咩分別?
你兩者直接比較緊係有分別
但係一個7k、攻水、甚至增爆
以上三者任一已經遠超你所謂既傳戰數值

sck123 發表於 15-5-8 12:40 PM
弓有加明王,海戰無,所以無守+明王呢個情況出現
暗弓其實無做唔到,首先弓唔多血,其次係唔夠戰硬
再三既係, ...

有冇念住比我參加上buff試驗

試下只愛初音70甲咩實力喇 傳72刀秒左佢 仲有上限係到

ˇ為妳喝采` 發表於 15-5-8 02:57 PM
回覆 sck123 的帖子

俾隻家嘉扑到殘血 如果我果時有多血D係可以分擔多D傷定照樣捱呢個數 ...

應該可以分擔到多D傷害,明王拯受既傷害一旦超越自己血量值
over左既傷害就會反彈番比被明王既對象
如果唔係明王mode之下仲可以一下炸到5M8仲要秒左人呢個傷害太過誇長
設:65000+58000+10799=13M左右
如果傷害係無反彈比被明王既話 後面要加多6m5

如果係依照明王將75%傷害轉移既話姐係變成65000+58000=25%……
我好肯定我個一下無理由會造到咁翻天覆地既傷害,55

kenyeung525 發表於 15-5-8 03:32 PM
有冇念住比我參加上buff試驗 ?

你想造比人秒個個既話無任歡迎

sck123 發表於 15-5-8 10:31 PM
你想造比人秒個個既話無任歡迎

咪比你上曬buff囉
我就唔信大家上曬buff秒到我
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 04:42 AM , Processed in 0.030761 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存