2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 [I'm back]分享夢之各種小技巧/新增大量無聊實驗結果#22 ...
go

[歷險心得] [I'm back]分享夢之各種小技巧/新增大量無聊實驗結果#22(小量圖片/多多字海)

咁多位,我終於番黎啦

先放禁言+封IP個陣得閒無聊整既圖

1.
夢之其實一直都有好多王有擴散攻擊,姐係普攻=範圍技個種
當有近戰打個陣,會一直扣到戰士血,又易中效又易死
大家可以試下控好隻寵,放隻寵係貼住隻王既另一邊,而自己就去另一邊打
所有王優先攻擊最接近既目標/最密集既地方
如果唔想比隻王打到,請你放隻寵係另一邊貼實隻王

2.
其實pvp既小技巧我相信天空識我既/有問過我既都有講過下,只不過呢次係直接說明番咁解
數格仔

以上圖為例,呢招技既技能範圍係三格,同上圖一樣,我係我既←邊放左三隻人仔/連同伴/寵

大家可以好清楚咁見到,每一個人/寵/同伴佔既位置,係岩岩好1格
企係最出面既同伴,係打唔到,無跳到傷害數字出黎

咁好啦,呢個小技巧到底有咩用呢?
好簡單,首先要摸熟佢,其次既係知己知彼(要大概留意敵人既範圍技有幾多格)
下至火戰既爆地/迴旋斬,水弓既環型箭,暗弓既煙/炸烈彈
上至炎咒大技,海戰大技之類既所有自身技,你只要有個距離認知係度
可以搵度個安全距離比自己警戒,防止自己沖太過深入,無空位走番出黎
又或者係敵人突然間沖過黎個陣,會知道個距離可以比自己退後
熟練左既話,配合自己既經驗,或者係對敵人S卡既認知(佢出左咩技,仲剩番咩技可以出之類)
甚至可以完全迴避到敵人既所有自身範圍技
咁至於要練幾耐先可以做到咁……呢層真係答唔到
但係大家可以去試下,畢竟呢D小技巧就算去打怪都可以發揮到作用(雖然加陣隻隻王都地圖技……)

3.
夢之既pvp幻覺判定
相信大家玩開自身技既都知道有一個問題存在
「點解我睇到佢明明係度範圍內,但係都打唔中呢?」又或者係
「明明大家範圍咁近,點解佢出範圍技個陣佢打到我,我打唔到佢?」
如果我同大家講,呢個唔係系統既問題,而係可以控制到既野,大家又有咩諗法

相信有經驗既老手/心水清既玩家都估到,其實無非都係BUG技既附帶產物
夢之所有角色出技之前,都會有一個準備動作(而火戰最明顯)
而bug技就可以夾硬消除左呢個準備動作(強行將角色還原到無動作既時候)
至於點用bug技……我就唔教啦,你知小弟我岩岩先解禁言,無謂再犯版規
我自己玩火戰既時候,成日無啦啦比人話玩bug走,其實我都好頭痛,唔知點解釋好
(因為我真係睇唔到你地個視角,唔知你部機個度係點樣show我出黎)
真相:

其實就只係出技次序/手速既問題(唔係炫耀,只係想解釋)
將一系列長時間動作既技能放係前面,拉開左距離個陣,人地睇到你仲係度
之後出左範圍技就變成幻覺打你唔到,再撞番過去既時候=???
呢樣就係人地既視角中就會產生上述所謂既幻覺
以上只係單方面既視角,係咪咁簡單真係要靠咁多位自己去試下

仲有另一個情況,用海弓呢類既陷阱作為例子既話

就會變成好似上圖咁,同一個原理就係,睇落去的確個下係範圍入面先觸發到
但係到左真正傷害判定個陣,你已經"咁岩"行開左
呢一個咁岩的確係可以考自己既實戰經驗練番出黎
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
最近無聊娛樂一下既實驗,古英雄劍八轉戰+11 100攻"齊技" 秒殺85傳戰+10 火戰血卡
先此聲明
放呢張圖既目的唔係為左串人/哂命,只係比大家娛樂一下,並無惡意針對既成份

係圖入面都見到,大家都係玩玩下only,無謂比人拎黎當話題又話呀邊個邊個懶叻懶勁
幾多血,我唔講啦,咩盾,我都唔講啦,大家心中都大概有個譜
我把劍既盾好平凡,致傷42%,其他都係咩SL呀咩雜效only
總配置350%英雄劍爆傷+100攻卡50%爆傷+俊俏帽10%+盾42%=452%爆傷
計埋劍+弩55%增52傷,加加埋埋7K,神力三級,攻水,攻文(大家都知唔係全部技,無用塔卡)
秒到佢,好肯定咁講,唔係佢廢,而係加既buff夠多
加buff可以癲到咩樣大家都知,我仲要係渣古英雄劍都可以一下炸到8M~9M幾傷出黎
(頂攻6m5+顯示出黎既2m1),計埋p場攻/2,大家可以話佢少血,(剩係打得咁少好明顯我廢,呢樣我認)
但係我相信4M幾呢個數就算拎去秒殺無技既傳93弓甲都唔係咩問題
"如果"一隻戰渣住把古英雄劍都可以打成咁,35%增110傷既猛傳戰92刀/96刀(好似係)
齊技拎去秒一隻剩係食能防水既攻卡海戰,呢個答案好明顯
邊個秒到邊個,只係因為隻game設定係咁,大劍劈刀仔,如果刀仔係背後插落去既自然一擊必殺
唔通我秒殺到隻三傳93弓我就勁過佢,我隻AC就值錢過佢??
好心提醒咁多位一句,講真,呢D野貪玩既玩下就好,唔好咁認真
加陣仲要有同伴可以幫人隱到形,要同暗弓鬥陰濕唔係無得玩
只要齊技用另一隻八轉戰入去用一下13格既範圍效果之後再轟落去
分分鐘又價值唔知幾多錢既傳戰96弓甲比把好的英雄劍秒左都唔知咩事

呢段野,係比我一個因為見到有暗弓秒左傳96戰甲+10而放棄玩戰轉去玩弓既朋友睇
已有 3 人評分Good 收起 理由
心願與你 + 1 見你咁有心機支持下
煒B + 3 鼓勵
_呀K~ + 2 精品文章

總評分:  Good + 6   查看全部評分

最尾果段內容深刻,如同暮鼓神鐘,晴天霹靂,道出平淡的真理
十卜十卜

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

sck123 發表於 15-5-7 08:33 AM
咁多位,我終於番黎啦

呢段野,係比我一個因為見到有暗弓秒左傳96戰甲+10而放棄玩戰轉去玩弓既朋友睇

介唔介意透露遊戲ID出黎
Btw
你自己唔係好多multi既咩
做咩要wtsapp問我禁到幾時
自己唔識睇

sck123  之前禁左IP呀嘛 點上  發表於 15-5-7 08:45 PM

終於有人陳述左個事實出黎
btw 天s暗弓最高石都係有d料到先咁威威豬既
唔可以否認佢既力度的確無與鄰比.

原來s先生係天空架。。

退左夢 放晒野都要留言支持你
整得好有心機
你既付出一定會有人識欣賞
繼續加油

睇緊個人簽名._.

咁多位,我終於番黎啦

咁你試下用好的英雄劍秒傳96弓甲未

sck123  廢話唔講,自己去睇#22  發表於 15-5-8 01:47 AM

回覆 sck123 的帖子

擺我上台 宣傳自己(咁多位,我終於番黎啦) 你要實驗搵高等級既戰試OK? 搵我豆腐甲試技
好難秒唔到 又吸攻又神力又攻水

sck123  我知,我講緊既重點咪就係又吸攻又神力又攻水既情況之下,要秒人真係唔係D咩問題  發表於 15-5-7 09:14 PM

搵隻85lv試都唔知你做乜
你唔好搵隻70lv試??

sck123  廢話唔講,自己去睇#22  發表於 15-5-8 01:48 AM

隻戰幾致。咩抗。卡咩sl 甲盾 無從得知

不如搵隻15LV試啦
再唔係搵愛恨膠錯黎試
你秒到佢就威威喇

sck123  廢話唔講,自己去睇#22  發表於 15-5-8 01:48 AM

楓~~ 發表於 15-5-7 07:51 PM
回覆 sck123 的帖子

擺我上台 宣傳自己(咁多位,我終於番黎啦) 你要實驗搵高等級既戰試OK? 搵我豆腐甲試技 ...

sorry大佬,真係無心擺你上台
係我唔岩係我唔著,唔好嬲
還望大佬你大人有大量,原諒小弟
樓上咁多位千萬唔好扭曲左小弟既意思
齊哂buff去打一個唔齊buff既人
呢樣本身可以大幅度拉高番本身裝備與裝備之間既差距
重申多次:絕對唔係佢廢,更加唔係我勁
秒到人真係唔係哂命,就算我咁講都好,既然你地都係睇到有呢個意思既話
咁我唯有再三講多次對唔住.雖然下面段野我覺得先係重點……
如果咁多位真係覺得呢次既實驗並無任何可信成份既話
咁我希望可以誠意邀請一下想挑戰既傳戰甲93弓死唔死
公開甲盾,數值配置表呢D野我會尊重番個人意願

sck123 發表於 15-5-7 09:04 PM
sorry大佬,真係無心擺你上台
係我唔岩係我唔著,唔好嬲  
還望大佬你大人有 ...

呢樣本身已經超越左裝備與裝備之間既差距???
咁你5好搵個1LV去試????

醉曖金毛 發表於 15-5-7 09:37 PM
呢樣本身已經超越左裝備與裝備之間既差距???
咁你5好搵個1LV去試????face_ ...

ok.呢樣係我用詞失當
呢樣野本身可以大幅度拉高番本身裝備既差距

火戰B__技咁快=.=

咁多位,我終於番黎啦

咁仲唔去秒黎睇下? 最多比你用番古稀既90英雄劍啦 唔洗你用好的

樓主同恰新手有咩分別
係威威 係叻叻既

樓上個兩位,我加陣仲搵緊有無人肯幫手試下我提出既可能性係咪真既
如果兩位有傳93/96弓AC既話,我好樂意同兩位合作試下
更何況就算我要更新番,提出新理據都要一段時間去做功課

嘩只愛初音仲勁 吸7k攻秒新手就係為左得到嬡莉讚賞 p.s只愛初音真人已經食緊軟飯
樓主目的秒隻戰係咩?

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 06:50 AM , Processed in 0.044468 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存