2000FUN論壇

搜索
樓主: __anSOn
go

『Gameone』意見收集區 [複製鏈接]

應改善地方:(組隊.交易)好難先禁到出黎.
應如何改善:最好一禁左鍵就彈個表出黎.

應改善地方:NPC差佬唔會打紅名玩家
應如何改善:NPC差佬自動追打紅名防止周街都係紅名攪事.
(由其係新手出去旺角時成日都有紅名企係出點殺人.見意唔出替死鬼,或者替死鬼只可給殺人只定數目使用,等殺人者得到應得既情罰)

應改善地方:有咩理由做差佬冇糧出仲要玩家自己比錢買制服.
應如何改善:做差人有糧出,有免費專用EQ(可有LV上限,例如:現時學警EQ,警員EQ)官方可推出要用錢買既更高數值既警員EQ.

應改善地方:打怪有錢出
應如何改善:單靠打怪汁物品變賣,好難維持生計,隨時有量黑衣出現四周呃人野^^

應改善地方:配點個 + 太細.
應如何改善:成個表改大小小

應改善地方:隊入面其中一名唔見左人,隊長踢唔到隊員走.
應如何改善:每名隊員都可以組其他玩家隊長可以隨時踢走組入面既人.

應改善地方:個指標太浮(好難指到目標)
應如何改善:改為實在D,最好同左桌面速度一樣

為什麼改善:為了方便官方人員收集玩家意見 <--又係你問我地先既=.=CCC (講笑姐)
大家都希望隻GAME(恆)D好玩D.

請古2跟進跟進^&^"

SOR...打錯字
應改善地方組隊.交易)好難先禁到出黎.
應如何改善:最好一禁 (右) 鍵就彈個表出黎.  <---咁先岩^&^"

你地讚唔讚成古義 公測..可以耐d~a~
12月正式...系無問題a~旦咁快收費...好似咩左d...
公測d人 試game30日都冇la....
佢 新年既時候 先正式收費...
我相信會 多好多人 玩落去lo...

請古2 既開發人員一定要睇a!!!!!

系a~ 重有一樣野...一定要改善架><系旺角 會無lala 重新開機...好多人都系咁....
請古義既開發人員留意留意^^

致gameone.........................

其實現在有那隻onling game 冇分流o架,如果冇分流你地game one 再開多10個serv 都冇用.........試諗一下,你地張d

玩家放晒係果3個serv 到,d怪又出得慢叫人地邊有心機玩喎,成日耍搶怪搶寶,你地(game one)有冇真係認真諗下

呀?????又好似組隊咁你地又唔整可以自動分配,一打完就要搶寶,有d唔公平,有d玩家電腦配備唔好果d一定拎唔到

寶.再講出怪係同一位置定點出怪其實最唔好,可以比人有機會用到外掛,你地可以改一下出怪係唔同位置出........

再者就係任務,我覺得d 任務真係好悶,接到任務之後睇返接過果d任務都冇詳細講返個任務係做d咩野,一唔記得左

就做唔到..................................

其實我地香港果d online game 可以參考一下人地台灣/外國果d online game長處同短處黎改善一下,我地

出果d online game 唔你好差,

應改善地方:古惑仔兩幫唔平衡

應如何改善:如果兩邊人數相差一百人,少人果邊打怪經驗值應加兩倍甚至三倍,否則少人一方不可以反擊

為什麼改善:為了平衡兩幫實力

應改善地方:  差佬d槍~

應如何改善:  命中70太高了,55~60就差唔多。
1.5秒發又係多得制,因為佢可以射成30尺,唔係講笑=.=
我建意應該兩秒發就差唔多,同埋希望每次只可以射六發子彈後要等多幾秒入彈(現實都好似要)

為什麼改善:  因為...兩個差佬都可以屈死任何人,兩個輪流用制服同埋用槍射你..想走都無得走,就算走到又點,成三十尺,點玩....~?

十週年勳章(賀詞)

應改善地方:怪物     地區     消費     

應如何改善:怪物只係會掉紅水...又唔掉d金錢!!!!咁你叫d新手點樣買eq呀??
                     地區...你地出黎出去咁多地方都唔出大埔...你地係咪忽略左大埔呢個地方!!!!
                     消費...消費太高!!!!好多玩家都唔夠$買eq..買武器...你叫人點樣玩落去...?!  

為什麼改善: 點解改善??有問題未改善囉~你地再係咁就一定冇咩人玩囉~玩一個月都冇...你地真係想冇人玩落去?

應改善地方:  set定10lv以下唔可以打..同埋唔可以pk...(red名唔係)

應如何改善:  set定好...咁d new人玩得開心d...快d....

為什麼改善:  你唔set..................人地得幾lv...出左mk..打野.....冇啦啦比人打死?係咪on9左d呢?

應改善地方:  開雙手刀@0@!

應如何改善:  開俾古仔用...平衡PC既槍仔=﹏=V

為什麼改善: 裝備果度有2隻手..-.-得隻右手渣野..點都開埋左手啦~"~

應改善地方:  人物上線時係畫面出現而又唔可以即時p佢

應如何改善:  好似古1咁變番可以即時打到    又或姐中左暈眩下線  上線後就要重新計續暈眩秒數

為什麼改善:  d人一中左暈眩就下線 上線後又要等一陣先可以p佢(出現目標錯誤)當p到佢果d都無用啦
                       咁學黎有咩用丫

應改善地方:  警察裝備太少 只有套10lv裝  武器都較少

應如何改善: 開放新裝備(新衫)

為什麼改善:  唔通一世要用10lv果套制服

應改善地方:古惑仔 招恐嚇 命中機會太少啦  

應如何改善: 改番高少少啦  

為什麼改善:  比起PC AND 市民  佢地定親我地定一定中咁 10次有8次

我地成日交打交果時成日可以俾人定住 我地 定人果時 10幾中得果二三次

咁樣太唔公平啦  

應改善地方:  有古惑仔17lv刀,但用唔到..我買左又要賣返出去,晒曬d時間

應如何改善:應該可以用

為什麼改善:唔用得出黎做咩

應改善地方:  1.開左都唔夠10日,有個30LV,平均D人都無15LV,叫人點玩?
      2.太少升LV地方,成日要係街升lv,日日俾紅人追殺 

應如何改善:  1.凍結用BUG升LV的ACC,或減1半LV,就用再減1半
      2.開放多D唔可以PK練功地方,等d人可以升lv,dNPC 差人應該自動殺紅人

為什麼改善: 1.你唔改凍結用BUG升LV的ACC或減1半LV,收費時我地係唔玩
      2.d高LV玩曬,叫d低lv點玩

Originally posted by 【大夫】 at 2005-11-21 08:13 AM
應改善地方:  開雙手刀@0@!

應如何改善:  開俾古仔用...平衡PC既槍仔=﹏=V

為什麼改善: 裝備果度有2隻手..-.-得隻右手渣野..點都開埋左手啦~"~

好主意呀~~
呢個真係好 官方考慮下

應改善地方:  1.血條, 扣血同miss問題

應如何改善:  將扣血同miss字樣升高d

為什麼改善:  扣血同miss字樣傘住晒行血, 成日睇唔到

應改善地方:  2. 距離感

應如何改善:  唔知點講

為什麼改善:  依家個畫面係由上面45度咁望番落黎, 成日睇唔到路咁, 無乜距離感, 畫面d物件同人好飄好浮, 唔夠實在

本人對官方有下例的建議:

強烈要求:

1) 盡快開放創立幫會功能,以及其他環頭。

避免洪興及旺角環頭勢力坐大!

2) 開放轉職或轉社團的任務.

3) 開放更多旺角東西之間的交接點,未試過行旺角一定要走出彌敦道。

例如:打通西洋菜街、通菜街

其實遊戲仲有好多未完善既地方,遊戲都未完成就正式推出市面,只會窮途末路。其實遊戲本身背景主題係最可以吸引玩家的地方,唔雖要急著一時三刻將遊戲推出市場。

都知道要修改遊戲的內容,並唔係一件容易既事,需要做好多考慮同決策。我們都能夠體諒到,要公司無條件開放遊戲進行測試,係一件困難的事。是否應該暫時選用更平既收費機制,推行第二段公開測試,再等遊戲上馗道先正式收費呢?

玩左GAMEONE的網絡遊戲都有一段時間,見到公司有改善的地方,都感到高興。但是是否小小的改善就停滯不前呢?「逆水行舟,不進則退。」,如果唔求進步,就只會退步。

遠觀其他地區,台灣等地,網絡遊戲發展成熟,由他們管理既網絡遊戲都十分成功,本人認為天堂2就已經係好例。再看看現今香港的網絡遊戲,我只可以說「失敗!」。究竟香港的網絡遊戲何時先可以達至其他地區既水平呢?

「我們要的是用心做的遊戲」!

應改善地方:  
點解唔可以自己人打自己人....好似古1咁...咩人都打到就最好啦...
應如何改善:  

為什麼改善

應改善地方:  升lv問題....要頭一下打落去先有exp....比人走埋黎抽水就冇左一半...好唔公平

應如何改善: 好似古1 咁...唔好計%......打一下都有exp...一下一下計,,,,其實古1既升lv方便幾好...可以諗諗佢.....
為什麼改善: 再係咁落去...好多人都會唔玩... 冇啦啦比人抽水冇左一半exp....打一隻怪唔易架,,,,
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:57 PM , Processed in 0.032638 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存