2000FUN論壇

搜索
樓主: __anSOn
go

『Gameone』意見收集區 [複製鏈接]

應改善地方:  
1. 升LV打NPC有錢
2. 可以轉LOOK
3. 10LV以下不可攻擊其他玩家及不可被其他玩家攻擊
4. 地圖不清晰
5. 畫面好迫
6. 藥既數量問題

應如何改善:
1. NPC 1個LV 1蚊, 即係5LV既NPC打完就有5蚊, 10LV既NPC打完就有10蚊, 如此類推
2. 出多D舖頭, 好似古1咁, 有得行街買衫剪頭髮
3. 依個唔洗多講, 好似古1咁, 不過就要10LV玩家都唔可以攻擊人先公平
4. 唔識講, 總之唔夠清晰
5. 改改畫面上, D地圖, 文字頻, 快速袋位等等既位置
6. 個bank同個身可以擺多d藥

為什麼改善:
1. 無錢點搞, 靠執垃圾為生, 執到聽朝都唔夠錢買藥.
2. 依家條街個個一樣樣, 都唔知邊個打邊個.
3. 10LV以下又唔可以被攻擊, 又唔可以攻擊人先夠公平, 唔係好似古1咁, 大把人開個低LV AC出黎打人, 雖然打唔死人, 但係阻住晒其他玩家打袋打石, 想打番佢轉頭又唔得.
4. 個地圖睇死人, 指示唔夠, 睇左都唔知自己行左去邊/唔知應該向邊個方向行.
5. 太迫啦個畫面, 特別係個地圖, 好阻地, 迫到都睇唔到路, 好似古1咁擺法會好好多.
6. 個bank淨係可以放30粒藥, 個身又係得30粒, 即係升lv升2野又要走去拎藥, 同人p緊又係咁. 升lv就話你無hp走開, 隻npc唔會再追住你, 但係p緊, 你無可能同人地講: 喂, 等陣, 我去bank拎藥再p過. 人地唔會睬你囉, 你估人地傻架咩, 藥有幾係bank係身都限住, 咁即係迫玩家一家要俾人p死姐.

gameone真係要改下依d地方, 雖然比起古1係立體左, 但係有d野可以參考番古1, 古1雖然多外掛, 但係都有佢好既地方值得保留.

希望gameone認真研究下.

同埋, 本人覺得正式出得太快, 古2仲有好多地方要改善, 但係未改晒又話收錢, 即係好似大陸咁, 要起路, 要道路使用者俾過路錢, 但係行條爛路, 咁樣做, 有點兒那過.

[ Last edited by 千年老妖 on 2005-11-23 at 10:19 AM ]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

應改善地方:  武器攻擊力上下限影響

應如何改善:  武器攻擊力上下限所作出的攻擊能力,比如30-90攻擊力有機會打出比攻擊力68~80的武器[EXAMPLE:現時30~90攻擊力武器只能大約打出4X~5X...而68~80的武器卻能一直打出6X...而30~90武器絕不可能打出60以上的數值,武器例子:拳套]

為什麼改善:  使各武器能各巨特色~

應改善地方:  古惑仔升做打手既出位度

應如何改善:  由2000改為100-200個

為什麼改善:  有人話問過gm要殺2000個洪興/東英既人先升到做打手 但係殺人唔係咁易架 東英先得5x個人要殺夠2000個殺到幾時 咁你出果d打手裝備咪則係冇用~~~

應改善地方:希望打怪有固定的錢出
應如何改善:銀包的錢可以固定d同埋容易出
為什麼改善:咁可以唔使禁先有錢

應改善地方:  增加npc...以家最高lv npc都係30lv..打佢得好少點又痛 =.= 不應高於玩家10lv npc 沒有exp

應如何改善:  增加地區..增加高lv npc可以team住打....改為玩家20lv npc 才沒有exp

為什麼改善: 銅鑼灣地區少...太多十幾lv玩家team住升...我地d 廿幾lv玩家team住升都係打得29-30lv怪..仲要得0.02exp...咁我地為有唔team..各自打..但係又比d十幾lv玩家打晒...我地呢d根本冇位升lv =.=
_______________________________________________________________________________________________

應改善地方:  為何警察可打白名?

應如何改善:  應該把警察也可分為灰名同紅名...

為什麼改善: 以家d警察可以打到白名...但係白名係冇得還手打返警察..好不公平..做警察可以係咁打人不會變紅或變灰...警察大晒=.=

應改善地方:  加多d怪,最低怪仲係30lv??

應如何改善:  無場升lv

為什麼改善:  d 高lv霸曬個場咁我地追緊個d升春?

應改善地方:  
線上成日都無gm-.-" 有事又唔知搵邊個...
就算有gm上線又唔理人-.-唔回人-.-"就算當有太多人密佢..唔可以太快回應到都只少有記錄,之後一陣回返啦

應如何改善:  
只少一個server 永遠都有一個gmar..分時段有唔同gm上線(其實game都做到why佢又做唔到)

為什麼改善:  熱線電話又唔係古2官網講明-.-”線上無gm,email又等左好耐無人回時想打上去又成日電話錄音...就算留晒電話都唔會打返比你-.-”咁會令到玩家心情不安影響到對隻game既信心同熱愛度-.-”
之前第一日玩1ser 既gm都好好人咁-.-宜家ser3個d....唉失望啦

宜家我fd上唔到線..因為更新檔出現問題..已經2日了=.=打又打過上去,email同線上gm都搵過..都係草草了事...搞到我個fd由十大降到出去-.-"1日降十名-.-佢已經開始文到唔想在玩了

應改善地方: 就係升級打手問題..

應如何改善:  張要殺2000人下降至100到..或者最好用lv來轉打手..

為什麼改善:因為現在要殺二千人先可以自動升打手..現在ser3 東星都沒有那麼多人殺..加上個個都開新人入東星給洪興殺的現在..搞到氣氛差了...ser3東星現在都是得六十幾人..."如何先殺到2000人呢?..例如改善地方就係..開始到一個等級來升做打手..唔一定要殺那麼多二千人的..這樣可以改善d人個個都開新ac給人殺的現在..希望在這要改善...

ps:另改善地方:組多人升時 請開放平均拾寶功能...人人都有野拾可以..拾得慢都自動拾到!

應改善地方: 灰名同白名好難分
應如何改善: 改用其他色la~~~~
為什麼改善: 真係好難分,打錯左就唔好la~~~

應改善地方:  古惑仔紅名
應如何改善:  古惑仔殺左人就紅名,我建意將佢紅左名之後過左n小時後就會過左通緝期,之後變返白名>>再變回燈名
為什麼改善: d人同人地隻秋隻完,就變紅名,點知升級就比人追實九條街黎打....~ 唉

應改善地方:  gm 沒人有上線 gameone cs hotline 沒有人接聽  寫信沒有人理 投訴沒有人接

應如何改善:  gm應長期上線最少2個 cs hotline 應該有 cs 解決 玩家問題及因上不到線解決玩家之問題

為什麼改善:  我11月23日 維護之後 一路更新唔到 佢只係出左個找不到更新列表 之後試過重裝game多次都唔得
中間寫了2封信同係一個沒有人接聽既game one 古2 cs hotline 留言 仲叫入到game既朋友係線上一路看有冇gm上線 不過係沒有的成日 到24日零晨5點終於更新到啦不過都不可直接由桌面入game 要係 c/:內既 gameone file 找到個 由帳號w那版先入到game 我見入到game零晨6點就去訓了到24日維護後都係唔可以由桌面直接入game 我一on見有gm我當然問佢點樣先可以解決問題佢又話我del game del 得唔全面 又話冇可能佢問題wo仲教我將date12~16
file copy去另一個file先del game 佢講極都係叫我禁做仲話佢既方法沒可能唔得就算真係唔得都入到game wo
點知一重裝完後朋友同我說gm 又維護仲有野更新 我再試同叫朋友看下剛剛更新左d 咩file send比我 到現在都係入不到game 中間我也打去cs hotline 4次 寫了信3次 都沒有回應 我朋友係呢次更新之後係線上又找不到gm到而家都沒半個gm上線

應改善地方:  把古仔升打手條件更改由2000變500左右~因為東英人唔多~唔通下下見東英仔就打~?!      佢地都好慘...但係唔打佢地我地洪仔又做唔到打手~唔通打機都要諗(同敵人仁慈等於同自己      殘忍)...

應如何改善:  由2000出位度變500左右
為什麼改善:唔想下下見東英玩家就打~~”

應改善地方:  警察武器好垃圾 14尺 勁過 20警棍  得1套10lv衫  沙展無專用武器(唔係鎗) 真鎗射人 唔係扣1/6 hp

應如何改善:  起碼都要加多少少武器比我地用22lv用緊14尺10lv衫  真鎗1野扣1/6 hp  武器唔好有上限數
                       跟古1咁好過啦

為什麼改善:  因為古義應該有部份跟番古1既  唔係既唔好叫古義

應改善地方:  能力點好白痴,攻就有加1有1 敏就加7先有1... 咁唔q公平
打怪要有錢,唔好俾d死人6合彩,汁野煩,禁完又禁

應如何改善:  能力要所有都係加1有1 打怪要有錢 汁野就改下佢 例如:空白鍵可以汁野

為什麼改善: 唔改就好大機會愈黎愈少人玩...

應改善地方:升打手人數~ 應由二千改為二百
應如何改善:  由二千人數改為二百,同埋殺差佬都可以升
為什麼改善:官方 你咪以為真係有人做到打手先得架,要升為二千,根本無可能,你睇返sev1果兩三個,都係做馬做返黎,佢地個個開新手入東英,之後再比自己殺...  人地新手淨睇到呢點都唔想玩喇 係咪先~?

應改善地方:  整走麥花臣球場隻西牛XX

應如何改善:  用手and電腦改

為什麼改善:  個個想入洪興既都要

應改善地方:  武器攻擊力

應如何改善:  +2 15lv拳套30-61攻~~~ +2 14lv尺41-48~~但攻擊力竟然係
尺比拳套遠遠高出....有冇搞錯?市民點玩

為什麼改善:  攻擊力改得平衡少少..而且市民用技一定要拳擊
又冇格鬥技巧..咁換黎換去好煩

應改善地方:  成為打手的條件

應如何改善:  應該要設定一直殺死同一玩家不可以增加出位度,設定為2000的要求簡直如同虛設
                       倒不如設定低一點而讓玩家可以自己努力成為"真正"的手法而唔係做數
                       如果唔改就算設到5000個都一樣好快有人做到打手
為什麼改善:

應改善地方: 1開放警察PK

2收正 恐嚇-暈擊-制服 命中機率

應如何改善: 1開放警察可以隨意PK古惑仔/市民

2恐嚇-暈擊-制服 命中機率平均D

為什麼改善: 1古惑仔同市民周時係街都會唔小心打到人,一打到就即刻變灰名,PC見到就大開殺介.
                       咁點唔開放埋警察都可以隨意打人呢? 等佢地知到有時真係唔小心灰名左係幾咁煩.
                       最好改到警察變灰/紅名時唔可以入警署唔可以用搶.

2暈擊-制服就下下中,恐嚇就十下先中一兩下,樓上都有人講過,兩個差佬輪流出制服
                       可以屈死咩人都  得,市民都係一樣可以屈人暈擊...............點玩?
                       (老實講真實差佬都唔係下下制服都人啦,你又試下可唔可以一野打暈我=.=)

應改善地方:命中率的問題...
應如何改善:命中率不正常...和不合理
為什麼改善:本人的命中率加到17點...
                      本人試過唔用武器係86命中..(那有可能???)
                      用了一件75命中的武器就是81命中..(那有可能???)
                      本人的命中率加到17點不就是白費了嗎????
                      我和其他沒有加命中率的人一樣命中..正常嗎??
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:50 PM , Processed in 0.045196 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存