2000FUN論壇

搜索
樓主: __anSOn
go

『Gameone』意見收集區 [複製鏈接]

應改善地方:星期六d活動   
應如何改善:  change星期日or晚上
為什麼改善: 因為這game講明18up la .18up個d星六多數都要返工,星期日放假

希望開放更多技能...
四招唔多夠玩
同埋希望開d實際既技能出黎 唔該晒~

應改善地方:  
成日彈game
應如何改善:  
改到唔會成日彈,因為彈既唔止我一個,全世界都會無啦啦彈機
為什麼改善:  
為改善我們的遊戲生活

Originally posted by sanwing721 at 2005-12-13 10:25 PM
應改善地方:星期六d活動   
應如何改善:  change星期日or晚上
為什麼改善: 因為這game講明18up la .18up個d星六多數都要返工,星期日放假

無錯喇 仲要岩岩維護完之後 你維護我地多數都出去食飯啦.... 唔通急急腳食完衝返黎做活動 on居

應改善地方:  

d場應該設定為不可pk~
應如何改善:  

辛辛苦苦做完個跑山任務,拎左張348,點知入到去就死,次次都要登出,好似個d場某d人睇晒咁,見唔係自己人就殺,咁叫我地點升?

為什麼改善:
室內一向是不可pk的,點解 d 場又可以?咁攪法 開個d場都冇撚用喇,次次入親都比人p死,咁即係逼我地出去升喇,出去升都無所謂,但係仲要多人升,好似30場咁,成十個人等隻怪出黎,點升?
遲下深水步開埋,d場真係唔洗要。

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

應改善地方:  
有關武器技能

應如何改善:  
例如:刀類武器十級技能,就可以學到招用刀可以一下物理攻擊*3咁,(要用sp,但不用技能點)

為什麼改善:
刀技升到爆都無咩野玩...

今次我唔跟返格式 因為以下建議我覺得好緊要^^ 希望官方版主睇睇

第一, 如果要改野  應該要內部程式設計員清楚分析左是否應該改,
唔好只是一味看意見, 畢竟平衡度唔係一般玩家可以了解
睇返好多網上遊戲因為間公司自己亂改一通,結果隻game就廢左
例子game如[天翼之鍊],[神話2],等等
onlinegame係一種商業,當然有成功有失敗
要素往往只係果幾樣

代理亂改野(天翼之鍊)

唔捉外掛/加速,任其發展(RO).(天堂1)

更新過慢(瑪奇)

遊戲完成度過低

我想建議官方最基本要攪掂彈game既問題

其次我希望官方加入新對白, 雖然好浪費人力  但係對白係一隻game入面
相當重要,可以比大家感受到[古惑仔]既氣氛
例如加入左東英之後應該 npc 對話會改變
社團任務太少
一陣間解完,加上無挑戰性
npc應該加多一些插圖, 可以搵人畫 相信成本唔會太貴
但係會令到新手覺得隻game 間公司d人係有心機去做
而唔係是是但但求其整隻game出黎扼人錢

我地玩既game係古惑仔,唔係小朋友齊加交,所以有返個故事氣氛係好緊要
一隻game 其實長玩既玩家係幾時加入..?

至於響人物方面, 警察同市民eq過少,市民唔緊要
特別係警察,唔通一定要著198裝?

個H糸統幾時先放出黎?
全香港計埋深水涉得3個區?
除左升lv同殺人仲可以有咩做?
官方實在放資料出黎放得太慢喇
官方要記住, 你開新地圖唔等如要放高lv怪出黎
你想限制住d人既lv 唔係咁樣做
你可以開多幾個地圖 都係低lv場,如沙田 等等
唔通我20lv 一定要去銅鑼彎升?
30lv就出深水涉?
邊有game咁死版架
你睇下天堂2,同一個lv 既人可以去升lv既地方極多
而且新地圖自然有新鮮感
自然有興趣玩落去
官方應該以一個玩家既身份去增加遊戲內容吸引玩家
如果官方依家諗住,亞 慢慢先放d更新出黎啦
咁樣到時你放哂隻game出黎巳經無人玩喇
到時再大搞宣傳?
搞宣傳都唔會再吸引到想玩既人
因為佢地玩過古2 之後 古2比左個唔好既印象佢地
仲點會玩
加上新網遊不斷推出
到時先完成隻game實在太遲

尤其最好令新手覺得易玩,有前途 ,有得玩
依家新手買左198包日日響mk比人追斬
原因係因為地圖太細
來來去去得幾個地方有得升
新手流失情況巳經極嚴重
官方應該快速行動去改善

地圖大 新手自然多位走 唔容易比人殺
你反而去改擊暈果招 只會令到高lv果班(特別市民)
官方依家要留住既正正係我地依家呢一班玩家
希望官方諗諗

如果唔好好改善,絕對會同某部分onlinegame一樣
未改版d玩家巳經走哂

仲有我可以講, sever1 百大有17個人巳經決定唔玩
你可能會話得咁少人走有咩影響
但係d人唔玩既心態往往都係好簡單: FD玩我米玩囉 D FD都走哂 我仲留響度托
一個人走會影響幾個人 從而影響更多人

係公測,其次係正式版

到左正式版隻GAME依然未完整,試問點吸引到新玩家呢?

希望官方可以睇一睇呢一篇野,再去參考下其他網遊既成敗

而且開發商做埋代理既話溝通上一定好好多

我欣賞既係 官方同玩家之間既透明度, 希望可以keep住

s1 賤佬 最後一次既建議

[ Last edited by ☆卡新★ on 2005-12-16 at 11:44 PM ]

Originally posted by ☆卡新★ at 2005-12-16 05:50 PM
今次我唔跟返格式 因為以下建議我覺得好緊要^^ 希望官方版主睇睇

第一, 如果要改野  應該要內部程式設計員清楚分析左是否應該改,
唔好只是一味看意見, 畢竟平衡度唔係一般玩家可以了解
...

更正你的說話,開埋深水步有四個地圖,計埋新手村=.=

Originally posted by 水雲天 at 2005-12-16 10:14 PM

更正你的說話,開埋深水步有四個地圖,計埋新手村=.=

新手村都叫地圖?

仲有下村同上村竟然可以完全一樣

真係吹漲

我d fd直情話分唔清上村同下村 因為一q樣

開放多d 地點升lv...
有時一個場得 15隻怪...但已經有廿個人升lv
第2個場又係咁
係街升又比人打~

應改善地方: 1.把警察既棍攻擊力同槍攻擊力作細微提高
                      2.把市民的暈擊技能的冷卻時間增加,細微減少擊暈時間
                      3.增加多一些練功區
                      4.警察要開一些新的攻擊技能
                      5.開放升職系統和轉職系統
                      6.古惑仔的刀攻擊力應作細微減低
                      7.不用需要太多功績才能升職

應如何改善: 1.把警棍和警槍增加10-20的攻擊增加
                      2.暈擊技能的冷卻時間增加,細微減少擊暈時間
                      3.不是增加區域,而是增加區內練功地點 (例如:在旺角地區增加多些樓上練功地點)
                      4.增加多些警察技能 (例如:警察能用槍扑暈人,減低敵人命中率. 警棍的攻擊技能之類)
                      5.盡快開放警察升ptu,cid之類,古惑仔升職,市民就職之類,但升職所需等級不能太高                     
                         (例如:20 或30等級可以轉職)
                      6.古惑仔的刀攻擊力減低10-20
                      7.把所需功績設為1000

為什麼改善: 1.警察太過低攻擊力,不平衡
                      2.暈擊太屈機,失去平衡
                      3.因為太少練功場的關係,引致過多pk行為和做成不便
                      4.因為警察的技能沒有實際用途,令大部份玩家棄玩警察
                      5.因為玩來玩去都是這樣,盡快開放升職系統,可以令玩家有動力再玩
                      6.古惑仔的攻擊力一面倒
                      7.沒有可能有能力可以拿這麼多績分

應改善地方:  

好友系統

應如何改善:  

1) 要求add左對方好友, 對方同時可以知道你既id num

2) 要求個人短訊系統msg不會以時間限制而消失

3) 如果好友列最好可以做到好似gm列咁

為什麼改善:

1) 太唔方便, 人地add左自己收msg, 人地唁講都唔知點叫番人

2) 好多人行開左或者公頻太爆而睇唔到, 就算閂左公頻個速度都係太快, 好多時睇唔切

3) 以windows形式發送pm會更清楚更好, 唔會send錯, 同查看舊msg.......

應改善地方:  

武器類別各有特性

應如何改善:

只係舉例...作參考
1) 刃首  >>  攻擊力弱, 攻擊速度最快最密, 命中高
2) 刀類  >>  攻擊力平常, 命中平常, 攻擊速度一般, 20%無視防衛(照舊)
3) 短棍  >>  攻擊力平常, 攻擊速度快, 命中平常, 爆擊時比其他武器高出兩倍(即是x4)
4) 投擲  >>  攻擊力高, 攻擊速度最慢, 命中比較低, 同時爆擊時比其他武器高出三倍(即是x6)
5) 鞭錘  >>  攻擊力比刃首高, 命中平常, 但攻擊速度快
6) 長棍  >>  攻擊力平常, 攻擊速度正常, 命中高, 同時爆擊時比其他武器高出兩倍(即是x4)
7) 拳套  >>  攻擊力強, 攻擊速度快, 命中低, 但40%無視防衛

為什麼改善:

每樣武器都應該有佢既特性, 唔係個個都用刀, 昇咩野都係刀咁冇意思.....應該多樣式等玩家可以可以有自己選擇既武器來昇級技能

古惑仔刀技太過強
攻擊力又高,命中又高,本身又20%無視防衛
個差距太大!!
game 到又無防刀防具!!!

麻煩通知gameone一聲,搵人正視下成日死sever問題,麻煩晒了樓主大人

應改善地方:  唔好死server

應如何改善:  唔知

為什麼改善:  死左一個server對其他sever唔公平

增加升lv地點 or 開分流

古1 點解可以有咁多人玩係因為地圖大 , 升級地方多 . 看看古2 , 味完成就拿出來呃錢 , 呃錢唔緊要 , 呃得我開心咪比你囉 . 再唔快D開多D新地方就只會另支持這Game 的人一個一個咁走 ..... ( 大家看看魔獸完成度幾高 ) . 我想如果你地而家收錢 , 我保證只 GAME 一定冇人玩 . 另一方面 , 月費不要太貴 , 我個人認為 50 - 60 一個月就差不多 , 太貴又會有好多玩家走頭 ( 我會轉玩其他 online game 如:魔獸,HP等等 ) , 希望Gameone 明白自己有幾多實力 , 我唔係吹水 , 沖心希望你們可以再做好D !!

點解咁多人用外掛都唔捉?
好多玩家見過好多人用,講埋比gm知
都唔捉?有冇搞錯
我唔想玩外掛game
再冇改善我會唔玩!

應改善地方:  唔好收月費-0- 反外掛

應如何改善:  好似無間咁 一定時間會彈d野出黎問你在嗎or俾10$你
要滑鼠按確定先可以,唔按就不可以行!一定不要同一個位置

為什麼改善:有外掛的game通常好快汁 唔好收錢啦...你可以賣野嫁-0-
可能仲多收入啦...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:39 AM , Processed in 0.090761 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存