2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 群俠論壇 【活動】回到過去(想加分請進)
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 魔女之條件
go

【活動】回到過去(想加分請進) [複製鏈接]

書劍1_____

已經有成3年冇玩過金庸lu..
呢隻game係我第1隻玩既online game~
記得中1個陣有個frd介紹我玩
之後就愈黎愈多人玩~
哈...d frd都好耐冇聯絡lu..唔知佢地呢排點呢??
個陣聽人講話血刀門好勁
咁就同幾個frd入左血刀喇><~
每日番屋企就係掛點->放點->掛點->......
跟住就係唔洗番學個日既零晨係血洞&馬洞p死d掛點既人
仲汁左佢條屍XD..(係度同個d比我殺死過既人講聲sorry呀><~)
就係咁我係金庸既寶物就愈黎愈多喇~哈...好似好衰咁><
仲記得有1次我知道有個我好僧既人都有玩書1
之後我就用q寶搵佢出黎同d frd一齊p死左佢
哈..我仲記得個日真係笑到我同幾個frd痛肚~~哈哈XD
不知不覺就玩左好耐..
買月費既錢都唔知用左幾多喇
好多個frd都轉左玩ro..
我都唔例外啦..就係咁離開左金庸lu~~~~
玩金庸個陣時真係好開心ga
識左好多好多個朋友~
一齊攻壇~一齊守壇~一齊殺人~一齊玩海戰...
成日玩金庸玩到好夜好夜~
都唔知比呀媽罵左幾多次嚕~呵呵XD~!
近排知道金庸會免費
好多frd都話會玩番呀~~
唔知會唔會好似以前咁開心呢~~哈

end~

玩金庸其實真係好貴,又要顧住技能又要武功ac,不過有一班朋友陪住可以互升係件好事黎架,多謝分享+20^^

[ Last edited by 魔女之條件 on 2006-1-18 at 09:59 PM ]
已有 1 人評分威望 收起 理由
魔女之條件 + 40 活動參與

總評分:  威望 + 40   查看全部評分

接觸金1時間 是我弟弟小學畢業  當時金1剛出  他說想去玩玩   甘我就和和他一起玩拉  開頭都係運鏢賺錢=.= 跟住加入了少林(天下武公出少林ㄚ  可能看的電視多:D)   入了少林之後  就學了少林拳法,記的用少林拳法出招的時後 每次出招的圖案都不同 很好看:P2  自己以為好勁:010:  跟住  想去p下人  結果大家都知拉=.= 跟住就重玩拉  玩了全真  跟住外掛橫行><    我就無玩拉=.=   不過都很懷念自己和弟弟  輪流打點的日子:P2  大家輪流打1次滿點跟住去消:D4  不過都追不過外掛拉  :O.o

自己辛辛苦苦練出黎既成果比唔上人地用1日外掛真係好hurt,輪住打點真係好開心架,多謝分享加20

[ Last edited by 魔女之條件 on 2006-1-21 at 07:38 PM ]
魔女之條件 + 20 活動參與

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

神2 ~李世民~
成4-5年冇玩金庸lu~昨日以前金庸既好友icq hi我話金庸唔收錢叫我玩返~就上黎這個版睇下@@"

金庸一開ser果時我就開始玩lu~
記得果陣我入左華山,因為入派條件較高,好似勁d=.="
在打點升武功同門頻入邊識倒好多好友~
包括影月, 風舞, 小影君, 嘉雲, 小布子, 藍嵐, 安, 風, 白白, 晴兒, 天才涼粉, sasa, 光明, 婉婉,飛揚等等(可能記小左=.=")
個個都好好傾~(除左風舞,只係識串人=_=)
冇耐就諗住自己開公會~一路搵錢一路搵人支持~
最後成功開左自己既公會"大唐皇朝"
在公會入邊識左好多人~
有星宿, ASKA, 小師妹,青馬, 小魚~
但公會入邊就好多問題, 好似成班問題少年咁=_=

最記得有一次血刀既人黎華山p人~之後我同成班識既去左大理城見血刀既人就打=.=
最後p到個城冇晒血刀d人後就殺左上去血刀門~
最初都好順利整到門主旁冇人敢入黎升lv,但過左陣血刀歷練差唔多最高既人返左黎~之後唔夠打走左~_~

果時唔玩既原因係比公會入邊ASKA借左我acc, 但借借下唔還仲比佢罵返轉頭..........
再+上果時識既大部份好友都玩晒第二隻game同外掛太勁.............

[ Last edited by roy_2472 on 2006-1-20 at 10:45 PM ]

神2~影月

呵呵 我諗好多人都唔識我架喇 = =
不過金庸1真係好好玩呀 回想起以前岩岩玩既時候乜都唔識
但跟住之後好努力咁練到入左華山 之後更加識左好多朋友
有世民啦 笨鵝啦 小白虎 天才涼粉 仲有好多好多
跟住又入左中原e個大家庭啦^^更加識左好多fds
不過之後外掛都開始慢慢多喇 不過都阻止唔到我對金庸既歸屬感
之後我又經過左無數次既重玩 跟住就練到9劍 可惜果時出現左仙境!!!
我好多金庸fd都走晒去玩 咁我都唯有離開金庸啦 真係好唔捨得架
因為金庸係我第一隻接觸既online game 始終都係有感情!!!Q﹏Q

神2....拳聖....lun(你地睇下網虫個停權到最低仲有我名= - =)
我都係小六...至到..中1果時開如學玩onlinegame...第一隻就係金庸啦/......
金庸都有玩左4--5年到囉....一開始係玩神一既...不過後尾唔夠人追....轉左神2....
我玩先帶埋d朋友仔玩啦....好搞野....第一次去馬洞打恨天....唔夠打...比佢秒左....
就好唔金心....一於死充...打到恨天啦....跟住經過左好多野啦......中間都唔係好記得...我玩果時...好似係武當..
咩繞指柔..同埋佢個進階招...係好似叫咩雲劍法.....依家咪繞指柔係變左進階囉....

中段時間///
果時好似係岩岩出左外掛.....我都有試用= - ='''''跟住....入左去組織到...好似叫"太陽帝國"嫁....係dig開既.....
果時狂招人....跟住成日玩攻壇 = -=我記得我果個暑假幾乎冇出過街....真係完完全全沉迷到仆街.........
最有一次好記得..有條友係馬洞到p我..仆街到`....有物品毒喎///.....................哂我d.....娃娃/....勁好,玩啦

後記...比人爆左acc囉哂我壇劍...娃娃 x 40 等等....好多勁野我先唔玩之嗎....

ps....金庸真係我玩online game咁耐係唯一一隻令我難忘既game....帶左比我好多開心唔開心既回憶....
記得有一次同女友吵,,,都係為左它.........................................如果再有得玩...我一定玩

如果神二既朋友識我不妨say過hi丫...

點解玩左神2咁耐都好似冇乜點見過你既--"

十週年勳章(賀詞)

本人現時中五~已經同金庸呢姐game脫離左關係成2年幾3年有多~!
回想當初~中一個時~我阿哥一手帶我入金庸~個時玩書劍2~
直到中一暑假~我終於立下決心努力玩金庸啦~
我入金庸書劍2個時叫拳影~入左武當派~
當時既武當係史派克做緊第一高手=.=到現家仲記得史sir~
個時我好努力咁練~諗住學太拳~(個時太拳條件好簡單嫁)
但當我指向成功個姐~做左d好傻仔既決定...搞到我放棄左個a/c~
當時既我淨係差太極神功50級到就可以學到太拳~但綿掌既直打.......
結果係中二個陣我再度玩返金庸~開左新a/c叫靈拳~全真~
個時我練既都係拳~空明拳~但係比綿掌好好多~昊天係大十字~
呢個全真叫做最成功既a/c黎~但係因為冇錢買月費~屋企冇申請上網~
加上學業上既問題~當時讀緊中三既我完全放棄左金庸~
個時靈拳到有100級空明拳~好幾萬血~
但個時d人已經絕學了-,-.........根本冇可能再追到~所以放棄左~
直到前幾日~我上網冇意中見到金庸出香港免費版~
我既金庸心又再次起動~但係因中五既關係~
睇黎要等會考之後先可以再點啦..............................
我既金庸回憶都差唔多啦~仲有一班死黨既~但大部分已經唔記得哂d名啦=.=
如果同班死黨有緣既~可能有機會係金庸免費版到再次遇見既~
最後總結~金庸係我人生中三隻玩得最長~最有紀念既online game~~
第一位:金庸online~~~~第二位:仙境傳說~~~~~第三位:水滸歷險~
第二位我諗已經唔會再點嫁啦~第三位放棄左3個月有多(因為曾經練到上十大之後就唔玩囉)
金庸~如果時間許可既我一定會努力再玩~

我係神2既酷男,我都冇玩好耐,我都唔記得有幾多年,我冇玩之後我都有玩其他game,連金庸1.5,2.0都有玩,都係覺得1.0最好玩!
我記得初初玩係d fd叫我玩既,個時咩都唔識,打點都唔知去邊打,成日打比d fd問,不過金庸都好似上手,玩左2,3日就識玩,我個陣一入就入武當,當時太鍾意太劍,跟住玩到開始成型就學人pk,玩左半年後就已經周圍p人,個時馬洞,血洞都同埋d fd去p,最記得個時我地個個飛影馬,得一個fd係大宛馬,佢勁down呀~...................當中好多開心回憶我唔多講,因為太多有排打=.=""......................
大大話話都玩左成年,d fd都冇玩,但我重冇放棄,但始終都係冇咩點更新,加上外掛太多,但我都有用,最後我完成自己心願上左10大後就冇玩lu~
依家好似出免費新ser,我會玩下,回味返以前既樂趣同回憶,但我諗冇咩人陪我玩lu,因為真係太多game>.<

俠二~超級豬仔
回憶就冇咩~不過諗返幾年前同班fd岩岩玩果時真係好開心,日日一齊去打點,我地開始果時都係人手升咖,打得好辛苦,我仲記得我係乞丐,入城仲要比狗咬,開頭我學棍之後轉左學掌,不過最遺憾都係未學到降龍缺三掌就冇玩...真係好懷念果時ge金庸..........我覺得金庸係我玩左咁多隻game最好玩ge一隻

書一 邪之魂 ; 俠四 魅風
金庸一開server時玩神一武當...係 殺 組織前身成員@@"
一個冇用外掛時期...打全真打到傻...
之後轉書一
努力追lv...之後入左組織 皇道
大部份武當人
用過太極劍全屏攻擊~好爽~3~
成個組織開到幾個七仔陣~
記得有次開陣守壇...好正~唔夠人開陣既用全屏太極劍...真係好好好屈機下..
當時組織有 小寶. 冇毛 ....唔記得其他人了XDD
之後外掛盛行...所以用左神行vip...
結果被del a/c Orz...
好灰...停玩左

重玩..俠4..叫 魅風
入左 劍魂
個陣識 不二 avirl
玩到悶...寂滅去唔到100...<--遺憾
then...轉game

時隔太耐...記不起有咩了=0=
而家又再試玩免費server...ser1 叫 謎 @@

ser就唔記得左...不過個名仲記憶尤新...
「天龍」...果陣時係我呀哥叫我去玩既,
咁我果時仲讀緊小三,咩都唔識,
平日都係睇下電視,同d同學吹下水,
又加上呀媽唔比我用電腦,
話怕我整壞左,又冇錢整番好...
當然啦~呀哥叫到玩咪同佢一齊玩一個ac...
呢一次係我第一次接觸到電腦...
因為我未用過,
所以就算比1個鐘我狂打怪都已經係一件好開心既事lu...
----------------------------------------------------------------------------------
次後我呀哥玩到我小四就冇玩...
因為佢d成績唔係太好,
話要努力d讀書先啵...
咁我就玩過金庸...
之後我有dd同學玩緊古龍,
我咪去左古龍到玩,
一玩就玩左兩年...果時既古龍真係好好玩架,
又冇外掛,d人又好好人,唔會見到人就x你...
---------------------------------------------------------------------
兩年之後....
大約係金庸出到瑋小寶闖情關果時呢...
我就因為冇game玩而重出網路...
咁我改左個新名,不過唔記得左...
之後都有一路玩,
玩到中一下學期到啦~
我就有一班fd叫左我去玩彩虹,
之後我就冇再玩過金庸lu...
---------------------------------------------------------
今日2006年1月26日,
我又會再一次踏上路之旅啦~

金庸岩岩出個陣係冇外掛嫁><"

我記得由大理行過去華山入門.都晒左我幾個字嫁.一路看地圖.一路行.個陣時冇外掛 超爽......

個陣時得2個城 大理 西夏~個陣時真係打點難到死.慢慢行.遇敵->打怪->拎點.實戰經驗->練功...

到到有好多外掛.死囉.個陣都唔係自練咁制.係玩外掛...

一開始係金代4測試.dl左落黎打自己個acc入去.唔洗pw.入game f12用到= =+

不過就係最鐘意金庸岩岩新game開始自練...好爽!!><

我係俠1 叫火雲邪神

我當年一開server 就開始玩 金庸亦都係我第一隻玩既online game 依家既打字都係當年所學
從前俠1 雖然係無限pk (雖然依家都係-.-")
本人亦都死過無數次 但係果陣打點真係好玩好多 從前一起打d門派弟子 打成晚先爆都1,2次點 -.-" 雖然係辛苦 但最起碼大家好多人會同你吹水 大家有傾有講
而且 大家可能都係新手 有咩問題大家都會互相幫助  最起碼你問組織d人野 大把人應你先
果陣我既組織銀狐 亦都係我最留戀既地方

但係自從外掛既出現 成隻game 既氣氛真係唔同晒
d人開始只顧掛機 個友頻雖然係大把名online 但係竟然可以係無一個人出聲
我亦都明白 打點真係好重要
但係人情味已經 無晒 無人會同你分享打點既苦與樂
所以我最後都放棄左la
但係依家間中 諗起以前既生活 真係非常之回味 真係好掛住以前既日子
相比起依家好多game 我都真係都搵唔返lee種覺
其實我有張以前影既相 不過我就唔係好識post 如果有機會我再post上黎la~

如果有以前俠1既人見到lee 個post 大家都上黎講下丫~~~
定閒師太 + 20 活動參與

呵...李世民都係度...

我係神二 ~GrAndY~

都成三...四..年無玩..依家玩緊免費SER 2  叫 古仔  識我既朋友記得搵我@@"
初初玩金庸係個FRD叫我玩~果時入到GAME 最勁果D好似先一千萬EXP左右~
果時因為武當就腳就入左武當喇-_-|| 入左武當之後識左個小文子~就入左佢同吹雪開既組(雪劍門)
果時雪劍門應該係最強既組~十大頭幾個都係度!
玩左一星期左右 就出現左一場腥風血雨既戰爭~江湖命名為華武大戰...
初期華武大戰我記得係好低B既.....D華山高手上哂武當P武當新手,武當高手就去哂P華山新手
後黎大家都發現唔對路-,-就變左係武當山腳下對決 打既多數都係有返咁上下實力既人....
發展了1,2天之後 江湖中多個門派都話要加入戰爭..有D幫華山 有D幫武當...仲記得當時殺同門係會無左一半武功
所以好多人利用這點 等人出招時 就叫對方的同門新手+戰...害死不少高手,我記得當時組織入面 有個叫 我愛羅 都係因為咁樣無再玩呢個ACC...真係好好玩...可惜圖片只能在我腦中 不能分享
到我玩左一排之後~我發現武當真係有點弱..同埋D點一開始唔知點SET亂SET左一通
所以就轉左去華山~當時入左派之後成日都係門頻吹水
識左一堆人...D夠唔多記得...剩係記得2個...林平之--其中一個BEST FRD~現實都一樣...小悠珊--一生中最愛~可惜無結果 呵呵!!
入左華山之後..雪劍門已經差唔多散左..我就入左一個叫天將門既組織 係入面識左好多好友 當時同佢地玩得好開心~日日邊打點邊吹水~不知不覺就升到狂風快劍LU~ 果時最勁果D都只不過係高我3千萬實左右,同時我係一個機緣巧合既情況下識左個COPY EQ既人 佢仲送左成套壇EQ比我 所以我入壇都唔會比高手秒~所以就成日入壇玩...講D野好似廢廢地=.=...講返D大事件先
後期江湖又有一場大戰 關連到20到30多個組織~! 話說一個名為豆腐島(唔肯定係唔係)既組織 搶哂當時既5壇,多個組織都出手無策,此時一個名為 南俠展昭既人就開左一個組織-亂世群雄,再連絡各大組合併一同攻破豆腐島,照我所知合併既組織最少有20個,當中仲有唔少係大組,當然天將門都係其中一個~而我就唔知點解由天將門的4階變了亂世群雄的三階--"汗,當時好似係每個大組都最少有一名成員有位階(天將門當時都算係大組之一)結合了多個組織之力!好快我地就展開了同豆腐島之間既大戰!!雙方互有攻守,而且係我地咁多人既情況之下佢地都仲有能力搶得返失去既壇,真係好勁,戰役長達...我都唔知幾耐,後尾好似係因為豆腐島放棄統一五壇 戰爭結束左,亂世群雄亦都解散 ~我就同原有既天將門成員重組天將門 ,此時亦都加入左好多係亂世入面識既新組員~!不過後黎比個狗賊爆左ACC-,-條友叫BB屎  ,真名叫 溫培(孕),大家咁唔好彩識到佢就記住要小心D喇呵呵
神二真係好好玩!我相信無幾多個SERVER可以有咁多野玩,我最後無玩既原因其實都係因為比呢條屎忽鬼爆左ACC..同埋真係太多外掛...玩到無咩心機...雖然我成日都P到D 外掛OFF哂..哈哈.................................

果時係我表哥叫我玩金庸既 玩果陣好攪笑 我唔知點去馬洞 佢就成日飛去馬洞升LV唔想我勁過佢 之後我識去喇 就自己一個打虎仔果D啦...打打下人P死左 之後我ADD佢 原來佢都係馬洞 我叫佢幫我拾屍 佢就我叫我比1樣EQ佢-.-  最後比左隻木寶異戎佢 果陣好心痛嫁-.-  仲有次仲低能...我地係比武場出左黎 果陣我係比武場比人打到中毒 果D毒一定要死先解到 之後佢冇啦啦P我  仲用天山杖法打我 佢話幫我解到 其實想殺我-.-  之後我ALT4 一online又p-.-  好低b  仲有好多回憶 講唔哂 下次諗到再講=_=  byebye^~^

金庸我都開過好多ac 不過玩最長咁最勁個角色係

金庸我都開過好多ac 不過玩最長咁最勁個角色係叫
書2   暗黑刀王
血刀門既小朋友. . .仲記得初時華山派三仙劍玩哂既時候 真係有少少想唔玩血刀
不過果陣諗. . .我而家咁低 血刀都唔係話好屎啫 所以就玩落去. . .
隻game我玩咗2年幾啦 都比咗好多錢網龍
我玩咁多online game最好玩都係覺得係金庸
係金庸先比到我唔瞓覺都去玩既理由. . .
不過無奈外掛實在太多. . .只可以唔玩. . .
我諗如果金庸冇外掛. . .我而家一定仲玩緊啫^^
不過而家個免費sever我都好有興趣^_^

最初玩係玩神3...個時我個frd叫我去玩咁我就去左玩la~
第1次玩既門派就係華山laa~ coz個時我個frd同我講三仙好勁
第1個入既組就係好耐之前既"皇家十字軍"
個時去守壇為拎eq入到去係咁死...= =
第1次守壇已經見到好多三仙!!真係好勁!!又快!!
咁我就好比心機咁去升laa~到我就黎升到80既時候佢同我改打實戰加改弱三仙...
咁我就好嬲咁del左個人轉玩全真, 諗住學7星7絕...點知佢又改做重陽仲要好廢...
咁都算laa~點知俾人偷埋a/c....
最後玩番自己最愛既華山...已經唔理佢勁唔勁
但係個時先開始有決心去追人實戰
玩到5xx萬實, 發現周街都外掛跟本冇可能追到....最後走左去試下用破狂人
打到6xx萬實就俾人鎖左...就係呢個時候我放棄左金庸
直到e+既免費ser先再玩番...發現好多新野出左我係唔識的....
我離開神3個時連舒根都未有, 精要又未有, 好多野都未開
個時最勁既組係"龍族" & "暮之戀"
我都入過去架!!!XP

講真由以前唔玩到e+既免費ser玩番中間我都玩唔少online game, 但係最好玩既都係金庸
如果佢冇外掛就perfect喇!!! 不過係冇可能....

e+玩既ser2 ...好努力咁追既門派十大!!!

我是玩天龍三的.....回憶初玩金庸時,還是一個什麼都不懂的傢伙....

我是玩天龍三的.....回憶初玩金庸時,還是一個什麼都不懂的傢伙....當時只有大理跟西廈....真的走到人瘋了..
當時是進了武當派的....但常被華山的人追殺,現在想起都氣憤...
在金庸雖然曾經停玩,但總會過一段時間又會進回那個武林世界.....
在裹面實在太多一些事發生了....都記不得太清楚....最開心是認識到一班朋友丫....
在那裡都幾開心架......哈哈

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:03 AM , Processed in 0.051203 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存