2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 群俠論壇 【活動】回到過去(想加分請進)
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 魔女之條件
go

【活動】回到過去(想加分請進) [複製鏈接]

書劍 一 小早川隆景

記得玩金1個時係表弟玩先,之後表妹,表妹,阿哥,和我一起玩,可算是親戚一家這樣玩

當初玩的時候  什麼門派都沒入,只追求武館的武功,練著一招羅漢拳30級玩了半年,當時應該是沒有外掛出現

半年內認識內不同種類的朋友,有的更是台灣人,也認識一些從前是同學的玩家,我好喜愛同朋友,一群人一起努力

的成果,更加追求互相幫助的機會,從初玩,拿最貴的可算是『碧水劍』但劍是組織的鑄劍師造的,穿的衫可算是打

回來的『黃罩甲』,其如的都是一些商店品,其間人手打點真是痛苦,同時也..感覺到爆點(滿點)的喜悅,從前打點可

是打多少也不累,每人整天都是打點,消點,這種節奏,更好玩的是初初的技能滿很好,而且更多元化xd

半年間可算是一個伐木的技能人,半年後   進了 『全真教』 當 人家都說的 『臭道士』,在一年間認識的朋友可算

是...很多,有不同組識的人也認識,當人家都練3階武功時(九劍,太極拳那時),我才在血洞用『同歸劍法』打『蠻子

兵』,這時應該已有壇戰了,後來最好玩的是進了『劍魂』這組識 認識更多的人,話題更加多了很多,明天聊天好比

打點 PK,那是應該已有外掛了,應是『VIP時代』(張偉那個外掛),後來  因為vip的出現使我7成的好友的帳號也給砍

掉了,之後他們便去了【神鵰四】伺服器,而我還在【書劍一】,因為沒外掛,更不是重來,雖然去那裡都一樣,但那時

真的很討厭外掛\__/所以留在原伺服器玩,再經過一年多(玩金庸快兩年),入過的組識『希望』,『叛軍』,『劍魂』

『皇道』(不分次序)等等,都認識了不少好友,也有一些好友已沒有玩了(名字太多了,我可說不完),最歡樂我想應該

是這段時期,攻守壇戰也非常熱鬧,看著一群組織努力合作,很像RPG的片段呢,再過一年,我終於都忍不了,申請你我

最討厭的外掛『網金伴侶』(現在倒閉了),這時我印象我玩了兩隻帳號了,一隻都是小早川隆景另一隻叫獨孤無我

(華山派),後來時間不知了,有精要,自創派就開始悶了,這時比較喜愛做任務=.=再有絕學之後,再到現在都已經沒太

好玩,人數也不斷下降-.-現在還在書一   轉了帳號玩   叫 武田勝信(自創派)  及獨孤無我(華山派)

在這裡感謝從前沒玩的好友  妤兒,breaking,風雲劍,心荷,jimmy,無名人,阿麟,阿駒,冰紅茶,〝無雲〞紫橋

這些朋友都是我初玩時照顧我的,看著大家成長,雖然全都沒玩了,都都要多謝一句
已有 2 人評分威望 收起 理由
魔女之條件 + 20 活動參與
定閒師太 + 20 活動參與

總評分:  威望 + 40   查看全部評分

原帖由 疾風之小早川 於 2006-4-26 04:35 AM 發表
書劍 一 小早川隆景

記得玩金1個時係表弟玩先,之後表妹,表妹,阿哥,和我一起玩,可算是親戚一家這樣玩

當初玩的時候  什麼門派都沒入,只追求武館的武功,練著一招羅漢拳30級玩了半年,當時應該是沒有外掛出現
...

最先玩個個應係我=.=(教壞細佬)看完這麼多+上很累..明天才寫出來好了

倚天1...現剩下人數才154....走的走...都不知說怎麼!!!

書2 的~
係金庸冇咩好回憶
只知道同個女朋友一齊玩
點知個女朋友比一個game入面既賤人搶左我女朋友=.=

俠一 桑原
我岩岩玩果時係神鵰大俠版本-.-玩到血劍沙場 就唔玩....第一隻ac係網吧開-.-果時部腦冇上網...個個星期六都係間網吧玩4~5個鍾...果時唔識玩....果4~5個鍾有一半係到運鏢-.-冇耐就上左網...係家玩....又開過第2隻ac

果時用56k...出一出城都成十幾秒 果時又多人
server 好lag..最記得就係 係馬洞打恨天比人p就馬上f4-.-果時重未知同龜打半米-.-比人屈位死左
又有次做任務...要行去峨嵋洞 搵黃容....行到第17 18層左右 server  lag到cut左-.-.........由頭行過

中間d野唔係好記得....都係人手打點...用下 小外掛 中秋玩燈謎-.-但56k唔夠人禁得快

之後因為隻game 換左機a_a果時成個server 部機最快係我咁制....成日比人話外掛-.-有時打打下全真名門 等大佬果時4圍行cut左......

之後先用金代-.-果時入左自創門派    最記得就係 掌門要我地1星期交20張殘-.-比佢做9劍秘本 成班人係黑e洞打殘
好鬼死熱鬧....
又過左一排....成個派 最少一半人冇玩....得番十幾廿個人(玩家= =一個人玩幾人ac)...左右
同掌門熟左....有次問佢借隻ac黎打 武林.....(第一次打)一打打左第3出黎-.-個個都話我打得勁...咁以後 武林....門比
掌門都借隻ac比我打-.-...成績都唔錯...有時第4...成日第2~3....輸比星x派 招放毒-.-唔小心中左就扣2萬幾3萬  條氣重要慢慢加,食多招-.-.....重要實中 就黎唔玩果排...終於比我打到個第一番黎-.-

打左武林7 ~8個月左右...有時囉10福劍....果d神兵...都幫左同門師兄第 學左唔少招-.-v

最後-.-唔玩之前 我做左件錯事

話說敵對 組織 發現左個自創門派 ja bug....一個人就可以 有n票 踢掌門 下台-.-
敵對有條友開左個半新ac-.-話係之前我識ja同門師兄.話玩番...我又唔問清楚咁招左佢入去(果時我想有個徒弟-_-+)
之後就攪到 好煩-.-條友足足玩左半日有多...條友係咁踢掌門走-.-又推自己做掌門....最後 佢off line唔攪我地..
事後 門派d人插左2句都冇點話我-.-原諒左我...最後打左武林第一
掌門話賣ac唔玩....咁我都冇玩lo-.-...

回想冇外掛果時真係好玩好多....雖然行去劍洞最入果層 打點-.-就咁行都3個字....打完又要行去全真 消點 79全劍打幾日先升到80...99同龜打唔知幾耐先100....但成功感大好多-.-自從佢出埋d系劍....脫丹...有錢人就玩晒(一個人開幾個ac同埋係咁買果d死人卡-.-) 唔比錢果d就一世垃圾.....最重要係外掛... 初時我都堅持唔用...但後來...比人過晒...做番新手-.-又唔想唔玩....先用   金庸就  開始唔好玩
最重要係 隻game令我學識左打字-.-

D圖太大-.-請一張load完 再下一張 禁 right kick ->顯示圖片 -_-
幫掌門打武林得第三名-.-

玩船 連續win 1 2 3名= =

GM大擺工 (睇仙頻-.-)

自創門比第一名

無聊守壇一張

六壇合一 -.-

已有 1 人評分威望 收起 理由
小sion子 + 20 唔好意思咁遲先加分俾你@_@"" 不過d圖 ...

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

玩金庸係因為..
本身係玩 網路三國
一隻忘記是多少年前的遊戲了
那時候組織的人說去金庸玩
先去註冊帳號喇...我仲記得個acc no......gn00032915
開人物喇....屬性果d都唔知邊d重要邊d冇用
亂開囉
果陣好似係播緊倚天屠龍記...
被電視劇吸引了入武當
練到十幾lv..唸住同人打交殺人喇
點知入到戰場見人行得好快..出招又快
結果次次都唔夠人打
之後有次同朋友去網吧
終於知道點解人地行得咁快..
係網吧見人行6格都係1-2秒
自己屋企部機要成5秒呀..
出繞指要十幾秒...
之後就求屋企人買過部新機喇
未買之前差唔多日日放學就去網吧打番20蚊6個鐘
之後玩到2十幾lv繞指
人地話一開始悟性要30先有用架..
跟住自己又跟大隊去左開人物
果然..悟性30真係升得快好多
好快就升到3十幾繞指喇
之後惡夢就黎了
係馬洞升升下lv..
俾個血刀仔pk..
之後俾佢秒左喇..
跟住我番去馬洞評估佢喇..
弱小一些...
就密頻密佢幾多血刀
佢話2x......汗!!!!!!!
3x繞指真係咁弱=o=
之後經過好大既努力後
終於學到柔雲劍法喇
亦都開始全真打點既日子
仲記得果陣全真入面24小時都有各大門派既人係度打點
好似得6x-9x點一場..打一個爆點都要好幾個鐘
就係咁打左.....都唔知有幾多個月嚕
之後當好多門派既人都有80lv......柔雲...拆手...血刀..絕劍..果d之後
壇戰黎喇!!!!!!!!!!!!
打點打得咁慘..都係為左係壇戰殺人
同埋守住屬於自己既壇裝!!!!
華山既3仙劍出場喇......小十字同埋出招又快既關係..
好多門派都被華山仔恰..
接住又黎既就係星宿既物品毒..
呢個真係好毒....
中左招就要特定解藥
果陣中親都自己去搵查查解左佢算
跟住有一次維護之後
絕劍同太極劍變半屏攻擊範圍..
自己就好努力升太極劍70喇...
記得果陣係組織入面好幾個絕劍同太劍滿lv
守城攻城企埋一齊出招都冇咩人夠膽行埋黎
點知之後唔係好耐就改左..
唔記得係米字定小十..
果陣就真係灰囉
當d人覺得半屏唔會再出現..
少林既陣法又黎了..
攻擊力仲要係好勁果隻
梗係係壇度殺左唔小人喇
外掛亦慢慢入侵金庸嚕
一開始..神行太保~~~~張偉~~我仲記得你架
好似係40蚊定60蚊
就可以享受到係金庸地圖飛黎飛去既服務
果陣記得一個acc可以多人享受..
2邊都打好曬帳號密碼
2邊一齊登入~~~~~完成
呢個外掛唔係維持左好耐..
外掛既主辦者就消失了
亦停止再更新
隨之而來就是金庸代理
250蚊呀.......無限飛...配合qmarco自動打點
金庸大地圖隨你選擇..想係邊度打都得
始終..要開住game都係煩..
唔洗怕...網金也瘋狂幫到你....
自動做技自動修練....最緊要佢個聊天系統正呀嘛...
可以一邊傾計一邊睇網頁....
之後到自創武功既功能喇..
3*3既範圍真係好吸引呢
但係最難忘既係當年係壇戰見果d自創武功既名..
有幾型..有幾古怪...咩都有..
...
我記得我自己玩到自創門派既階段左右就冇玩嚕

前排同幾個朋友去左玩免費伺服
開人物 唸左個名都好耐..最後決定叫    叼
入到城果陣真係有一刻既感動
第一件事梗係入門派.....即刻去入靈鷲
做左伺服第一個靈鷲宮弟子呢..
跟住就去運標喇
發覺個地圖又大左
冇得耐我朋友就打電話比我話..
快d買點卡喇..好多野換..
之後就睇下..真係好多野換..錢都有..
一開始就買左3張400點玩..
乜都買齊嚕..
就開始人手既打點.....
之後又係無意既情況下得到了天山小外掛
又係無意既情況研究出天山小外掛配合marco自動打點
好自然就升得快喇..
令我一嘗係門派第一既滋味...
好快就80lv手手嚕
用左好多點數買天書同訂書器...
又做左伺服第一個學到6陽..
跟住又跟大隊註冊遊俠黎用..
打點..食秘本...
日日都係呢2件事
之後就發覺有樣野唔同..
點解好友頻咁靜架...
好友頻得幾個現實識既朋友..
第一次武林大會...
頭幾場都好順利
點知到16強
俾個fd點左我開天山小外掛打..
出招果陣個人定左係度囉.....
結果就梗係輸喇..
果個時候就好唔開心.
唸唸下..
自己都用左千幾蚊玩隻game...
唔應該再浪費錢嚕..
自己亦都冇再玩了

打住咁多先嚕
小sion子 + 20 鼓勵活動參與^^ (咁遲唔好意思@_@~""")

我來自俠三

俠三   淫賊同天山王

我仲好記得我玩金庸1.0 係因為石器時代個帳號岩岩被盜之後聽同學講出金庸online

本人本身係一名金庸迷黎  一聽之下就立即約埋成班同學一齊玩  個時好似中二定中三

岩岩開個陣見到有正邪兩派 【少林個d算正 血刀 星宿算邪咁啦】

之後諗諗下平時正常生活入面做慣正人君子 係虛擬世界入面做個壞人都唔錯 @@~

所以就開左隻人物叫 淫賊 入左血刀門個時岩岩出金庸血刀門既血刀刀法係最勁 >3<~

個時賺錢仲要係大理運鏢同拿信去西夏  家陣諗起都好好笑  【個時邊有馬車你坐邊有凌波你用想飛?外掛囉】

頭幾日仲係大理門口打下乞兒同山賊  之後熟玩左幾日就跟人地去打門派 @@~

個日去左古墓度打點  點知咁岩比個古墓十大 pk 比佢殺左 =.="  【之後咪密佢問佢做咩殺我囉點知衰自己個名叫淫賊】

聽完之後我都覺得好似佢有d道理  之後咪轉馬洞打馬賊王點知比個恆山小歌莉勁追殺

殺到無裝備血刀lv又少好多 諗諗下就刪人物【壞事都未做就刪左 >"< 】

仲記得當時有3條友成日殺新手  ~~~天使仔~~~  浪情心    瘋武   3條友都係華山

後來就幫玩二哥老婆隻人物 雪晴^^  靈鷲宮既  後來入左傲俊堂識左好多戰友

佢地好好人嫁 到現在我仲記得佢地個名  組長  一燈大師   愛妹雞  麟爺  相樂總三  

後來有得玩壇戰就係最瘋狂既時間【同時自己開左隻天山王黎玩 做技能人 當年全server第3個工匠宗師 -0-v 】

ps:用 qmarco 升自己寫腳本 同埋就係因為咁我搵到2kf 這個網 ^^ 如果唔係金庸我都唔知有2kf

個時我仲係好廢入壇成日比d十大秒殺 =.="  我只係安全區度幫人補99.........

其後比我地攻左個艮山城番黎拿左隻攻鞋  打點可以秒到仇恨天同人肉屠子勁開心呀 >3<

不過開心既日子係好短暫...........因為我地個壇後來比   東方皇宮   攻佔左之後組長  一燈大師因疚而要解組

我就跟隨相樂總三佢地加入左  創天門  o者係戰~盟 的前身之後識左千宇同馬王 洋蔥頭等人

個時岩岩有新門派推出就係丐幫 個時我一見到丐幫就諗起喬峰既豪情萬仗所以入左 -.-v

當時全丐幫得好少人用棍黎玩  因為棍個時好弱 當年丐幫初期無組織之分

就算係敵對組織都成日一齊傾計一齊吹水好好玩 
【當時識到丐幫四淫 淫棍 = 天山王   淫獸 = 佛梁三獸-黑豹   淫峰 = 喬峰   淫龍 = 項少龍將軍 】

其實當年丐幫仲有好多fd好玩得 名單如下 
【~飄雪~ 程德 司馬不群 柳名樹 蘇燦 TSUI 剎暗天  神人 】

個排我係最瘋既時間日日放學番黎狂打點 一日手日爆三次點 =口=+

仲記得因為成日番屋企打機唔練波而比學校開除左籃球校隊既資格 =.="

到後來有一個敵對組織出現 靈界 當年佢地霸左3壇 神兵族拿左玄武 東方皇宮拿左艮山
【聽說佢地三個組長都傾哂計唔比別組拿到壇 攪到d壇裝唔係個個有所以個時悟披市價$500港幣!】

就係咁丐幫入面開始有組織之分 敵對組織既人唔理我地 /.\" 維持左成個幾兩個月有多

其後發生左單大事改變左d個歷史!!! 俠三戰盟老玩家應該知道係咩

就係 程德之叛變【無間道@"@~】 故仔係咁當年程德係靈界既會員黎 而佢又係我地老友所以一直都係好朋友

之後聽程德講佢地靈界要有階先比做壇裝 佢只係普通會員唔比做要等下先 我地個時一齊成班人傾電話

傾傾下就不如話叫佢叛變係壇戰最後十分鐘偷虎符出黎比我地拿 嘿嘿嘿 結果經喬峰同TSUI既遊說

程德終於叛變 而戰盟就成功拿左貪狼城!!! 【歷史改變既一刻】

就係咁俠三就開始左腥風血雨既生活各組織亙相攻伐 好好玩好似三國志咁

靈界同東方皇宮就被昊雲吞併 成為當時俠三最大勢力的組織其後仲有三大組平色春秋

戰~盟  映月盧  俠~劍~門   d三個組時同盟時敵對

個時我仲記得參加左映月既組織聚會 係無敵浤屋企攪bbq 勁多人去呀一生難忘!!!

係因為蠔爺係上水車我地入去無敵浤屋企仲見到映月高層 21 tim大叔 蠔爺 草爺 區華 YUKI  

個日仲有昊雲同其他組織既人黎玩 有成4x~5x人!!!!而且21仲話未夠18歲唔駛比錢 >3< 個時我未夠

從個日起就知道咩係 EZ  唔駛日日唔訓教打點可以掛機 =v=  【慾知後事如何 請看下回分解】

第二篇 步向成功之路【敢用外掛大俠就是你】

開始知道有 EZ 之後就開始用埋網瘋007 開新角採礦 做技能人
ps:我本尊天山王 無用過外掛打點或pk -.-

之後同阿哥夾錢申請左3網瘋 另有ac用破解版苦力升採礦  個時最瘋狂有9ac 

同埋個陣開始左武器商人之路............不停地做壇裝 武器賣比其他玩家或拿月費卡

個時發覺唔用外掛根本唔可以係金庸度自力更新 同人打架無裝 無名氣 無錢 無老婆

ps:我唔係宣傳叫人用外掛只係想講出當年金庸既情況

慢慢發覺金庸好似越黎越唔好玩........每日除左掛機做技能合玄鐵 好悶 好彩佢有友頻可以傾計唔係我一早唔玩

之後小弟係丐幫中慢慢漸露頭角 其後因為二嫂的人物賣了 我 二哥 二嫂3人一齊玩天山王

3人連續打點實戰暴升 上到丐幫十大 個時真係好開心 ^^ 個時成班同學之中應該算我最高實戰
【怒天你唔駛笑 -.- 個時你隻鳳姐玩唔掂俠三先跟左浩文兄過左俠一】

之後一個月既一次門武真係好正 好刺激呀 >w< 個陣部電腦都算幾快 pk個陣d人以為我用外掛 =.="

好記得第一次門武輸左比TSUI 拿左第3 個時唔太熟點玩pk戰術到第二次既時候我輸左比 瘋 

自此努力苦練 當曷第三次門武打個陣我同緊 小梅二世^^ 艾兒 兩個一齊傾緊電話 

傾傾下好容易咁打到入決賽對當年丐幫第一實戰既 ~烈焰之火~ 【逍遙游高手黎】

之後我用左品毒仗偷雞用打半米既大力金鋼仗片中佢整到佢中品毒 之後襯機狂打 幸運地勝了

到總決賽對我既叔敵【瘋】個時緊張到叫佢地兩個女仔唔好同我傾計住 驚分心

個時同瘋打得難分勝負 其後看準佢食99既空當時候衝埋去鬥出招狂片 

之後佢比我屈機打死左 係因為我血多過佢小小 打完仲有4xx  險勝

個陣開心到爆 我係個電話度大叫 year 你個仆x我仲唔嬴你今次 >0<v

第一次拿到丐幫幫主這個名號 真係好開心 我簽名檔張相就係當年影好有記念價值  ^^

就咁玩下玩下得閒又攻下風雲武門同昊雲d壇 賣下裝備 生活都幾逍遙

之後我一聽網龍話要出絕學開頭好開心  但聽d老玩家講金庸一出絕學之後會慢慢無人玩

個時佢講左句【金庸絕學 絕對唔難學 只要你有錢】 因為買月卡玩儲字換d咩咩丹 改屬性咁

我好好運因為我唔駛食丹都可以學到西毒仗法lv200  好想學打狗棒 >"<~~~怨念

其實我差小小可以學到打狗棒  但網龍玩合server 攪到個時俠三丐主個位比左俠二

如果唔係我係月尾夠條件學打狗棒200........再加上佢開日月星系 兩重打擊之下放棄左玩金庸去玩ro

之後我把ac 比左阿哥玩 之後得閒幫下佢打點掛機 合下玄鐵 冰晶咁 

直到我全家移民為止.........先正正式式同金庸1.0告別
【前前後後玩左3年多 ~"~ 】
小sion子 + 20 鼓勵活動參與^^ (咁遲唔好意思@_@~""")

網金.一個給我很多難忘的回憶的遊戲...苦與樂盡在此中尋

當年的馬洞pk情形.聖誕節掉雪球比賽.捉黃宛馬.搶地買屋.觀壇戰,武林比賽等..現在可以重現嗎??

金庸由我在小3時已經開始玩了(那是我第一個玩的online game).那時是因為我的姐姐聽朋友說以開始踏足金庸.....其次就是我...
想當天我和她(姐姐)在瘋狂地玩金庸,重記得個時佢係娥媚,我係全真......日日走去馬洞打點,打完就去消.(有時打完點重要消個下先至煩,因為我地個時唔識用外掛),,,,,玩玩下,我之後聽到有個京城小白既任務,之前就同家姐去做(當然是家姐做先~.~)佢做完+消完點之後,打人可以過千(那時我們開心得彈起)我的全真劍法也到了41級,那時真的很高興.而我就轉去了血洞打千5血的怪來拎學點,係個到我識左個朋友,佢見我全真劍法打到千幾就讚我好勁....但之前我就看見他在打幾千血的怪(他打得很快)之前我問過朋友才知那是外掛....(我真係好嬲,我日日打點打得咁辛苦,佢竟然用外掛..)但係個時我真係冇能力去買外掛,我亦看見他一天一天比我強,因此我亦冇心機再玩JY
上年我亦重玩金庸,那時我有個朋友送了個ACC俾我,(有260九O架,當時冇外掛既我更係謝天謝地)之前我識左D朋友,佢地好好架,好玩得,每次佢地搞D GAG真係笑到我死.重記得有一次個FD話創1左一招話我見到一定驚...就係!!!!見家掌!!!個時真係笑到我O頭唔到氣..

PS:雖然金庸有人爆粗有人呃錢(亦都成日有人張你P死)但係識到一班朋友,亦都係一個好好既回憶

我記得我5年級下學期左右就開始玩金庸。
個時本身都唔係成日玩電腦,靜係識睇電視睇漫畫等等=.=
點知之後5年級就玩左金庸-.-個時應該係神鵬大俠隻碟
咁岩岩玩個時唔識玩-.-唔知點,之後玩左1星期左右就叫埋d同學一齊玩....
咁佢地都幾好人同我一齊玩=.=之後玩玩下愈來愈多人玩添學校d同學=.=....
首先講返我岩岩玩既係書3啦....個時我除左學校d人都唔識金庸裡面d人=.=
但冇耐仲要識左好多十大高手....個時勁開心-.-因為有十大撐我.....之後我記得仲係學校成日同d fd講我識左好多人=.=....
我真係好多謝d十大高手識我=.=我記得之前>-日清,天外飛仙,新一<-唔係幾記得仲有邊個=.=成日玩pk 記錯唔好怪我,但係最感激就係->san!,蝠龍<-因為我記得之前係血洞打點個時=.=比條->小心行路<-p,之後死左一次....好採個陣有娃娃=.=咁我未叫埋我d同學fd一齊p佢,但係唔夠打 應該都係冇p到=.=好採當時我吹雞 吹左san同埋蝠龍><你地2個最有義氣呀=.=唔係死多次都冇人知.....
之後我玩玩下書3-.-估唔到條小心行路要p我離開書3....咁冇計啦 未離開左書3~。。

之後我知道開左新server 俠4,咁我未過去睇下囉~點知都幾多人下@@個時我已經係6年級既下學期,當時我d同學fd已經冇繼續同我一齊玩/.\但係我自己一個人玩囉 都冇所謂既~玩落都幾好玩-.-因為今次係比書3個次勁>o<個時好happy~入左丐幫.....個時真係經歷左好多野 就好似同水瓶你合左招自創=.=因為個時岩岩出自創招~合左之後你冇耐就冇玩到=.=灰爆呀!
咁之後打門比都拎到第2-.-都係欣欣你衰格唔比我做丐幫幫主-.-但係算啦
之後都識左好多fd->殺手,風中塵,kk,絕心,千a,介介,carcar,天天,尤利安,河粉,欣欣,家姐,兔b,冇毛,劍劍,寒軒等等啦=.=
如果冇你名=.=唔好屌我><因為冇玩好耐。
我記得丐幫之後出左自創派=.=....入左kk個派 當時拜王子為師=.=冇同你講聲 所以你想踢我出派><但最後你都冇 多謝晒呀><但係之後網虫正一pk,之後就話npc派勁返有精要=.=頂佢唔順....之後個排就多人冇玩啦=.=即係有沙士個時....之後俠4靜返勁少人....
咁攻壇守壇都ok-.-一般唔差唔強咁啦~
咁玩玩下都冇玩-.-曾經試過走左之後返黎玩返幾個月-.-點知又係走左~之後就冇返到黎=.=sor大家~

咁我之後冇玩排-.-都已經好耐嫁啦~就去另外server玩->武測server<-玩
咁個時都好耐啦已經=.=個時就成日pk啦=.=因為唔洗錢 又識左木哉同埋好多人=.=溫溫仲比左個ac我玩 多謝=.=
之後我自己仲開左個ac Ricky仔~<-我開呢個名唔知有冇問過你=.=已經唔記得左,sor r仔><
咁之後收返錢就冇玩武測啦=.=....
咁我之後就去左另外server玩>測試機<
呢個server當時我睇榜點解咁低實未係呢個server攻實啦=.=點知係2星期刪一次....咁我個時諗住唔玩嫁啦~之後識左夢夢個d都傾左好耐計,之後識左鳳=.=我問佢2星期刪一次有咩好玩...佢話唔知-.-....但係佢都繼續玩....咁我玩啦 咁就玩左1年啦=.=.....係server入裡識左好多人><好開心
識左->夢夢 ,鳳 ,333,華d,惡,樂,極樂,煞佬,花撚蝶,bb,老7,龍佬,寶,飛鷲,化化,棉花糖,儀等等=.=冇名又係唔好屌
=.=有d已經冇玩好耐....
之後死華d叫左我去免費server2玩-.-玩玩下去到血洞打點個時佢又唔玩-.-真係fuck呀,咁搞到我都唔玩返測試機。
但係都多謝你地陪左我咁耐呀金庸既好友呀@@!!!!!!!多多個多謝比你地>_<"

都唔加分既--投訴呀呀呀呀

俠客三
由決戰光明頂開始玩
初初因為d fd玩 , 之後我都玩埋一份, 但當我玩既時候, 佢地放棄了=.=
有排話三仙劍好勁, 之後入左華山, 點知一入之後, 竟然改弱左 ...
金庸係我第一隻接觸既online, 可能因為我堅持唔用外掛, (到後期當然用啦)加上個人蠢, 所以一直都好弱 ...
臨唔玩金庸既時候 , 最後既lv係金蛇360 ... o係金庸裡面真係帶走左好多野
有好有唔好 ...
可以話金庸令我成長 , 同時好高興識到一大班fd , 尢其組織:星火燎原
雖然係一個弱組,小組織,但入面d人真係好有人情味, 特別係星姐,cs684,源義經
好高興識到一班fd:排名不分先後
當然係最好朋友jacky , then 盈bb, 小華, 霞龍, 靈, 恨恨, 海風,靚鬼,fung
最深刻的印象 ~
小sion子 + 20 鼓勵分享~

書劍一 小雲
玩金庸  因為盧佬  還沒接觸金庸的時候  有一次上盧佬家  見他在玩金庸  他創了一個角色   入了少林   他想要走出寺門去練功  結果 總是不讓他出去  不知要做什麼任務 完成了才可出寺  害他在少林寺中轉了又轉    我們看著他跑來跑去 好像傻佬 好好笑  ^0^   之後被他抓來一起玩  就開始了在金庸的遊歷  也認識了不少朋友   最記得的有 亞他 穹蒼 MONKEY 小神仔

我玩神3的 差唔開左兩個月就玩喇 入左少林 日日同d人吹水都好少打點 冇壇果時我就話最好玩喇 一有就出事囉 呢d唔好提
記唔記得日日去全真打點呀 一出9眼果時既瘋狂....我叫天王星

我係神2既小影君 ^-^
因為見到世民出聲所以又出聲^^”

仲記得玩金庸係我中二o個年..
因為之前玩網路三國既朋友都玩金庸~所以我又玩了=P
最開心係識左中原群俠既一大班朋友~佢地都好好人好錫我~~
(白白~小寶~郡郡~嘉雲~)
後尾又識左李世民~風舞佢地..
最最記得係一開server我就入左華山..o係華山門頻係最最開心既=)
因為一上線就有一大班朋友一齊吹水..

令我最難忘既係以前成日有血刀既人黎華山度p人~
咁華山d人就合力對抗XDD  haha成班人企o係度p人~~跟住又影大合照!!=P

又好記得開SEVER第一日~我地約埋一班中原既人一齊組隊做任務
咁我又笨中左BUGS~唔知做咩飛左上樹度(就好似O個陣用外掛飛卡左O係地圖上面咁)
跟住有個叫奸商既人就話幫我落返黎~就P死左我^^"
之後我就同奸商做左朋友了=P

呢D日子實在好開心..
真係好想可以回到過去

多謝金庸比我識到一大班咁好既朋友
好想可以同金庸既朋友KEEP返CONTACT呢=)嘻

中一下學期既時候,因為全級第試第3,我老豆決定買左部電腦比我,係沙田廣場pccw $5980..當時一心想買,乜都唔識,p1唔係幾多,,64ram,,,內置displaycard,,,當時買左都唔g做咩,玩埋d minigame

直到某次放學跟同學去網吧打機,睇到佢玩金庸,搭馬車,好奇問下咩game,本人對武俠小說同金庸都有興趣,所以問下去,過了幾天就開始玩啦,我同學好少玩...一星期玩2-次,我第一次入左一個台灣server叫鹿2?應該係啦,,,果個係台灣server,一開始玩既時候對住d台灣人,唔g點應付,又多注音,人生路不熟,直到唔g幾時有條友招我入組織,就入左......一入去d人就好有禮貌講安安歡迎,果陣真係好開心,一開始就玩電腦玩金庸,同台灣傾計好舒服,,大概玩左一個月就開始我"真正"金庸既人生啦

轉左去書劍一, 第一個香港server,果陣入到去咩都唔識,一出城就比小混混殺死,  開始果陣只有去武館學武功,唔g點解我次次出到城都比人pk 死番去,好彩當然乜都冇,可能我名衰呱,,奸人堅

之後就識左第一個朋友,叫幻龍 到依加仲成為左真人好朋友...好開心可以識到佢,我地一齊入左武當,當時間冇外掛,佢就教我玩,佢玩先我一個月,佢就比錢比eq(裝備)我 又買馬仔比我騎,玩左一個月左右就去馬洞打點(經驗)果陣真係好剌激,要搵時機入去,馬洞門口日日pk,幾十條c擺係度,好多pk手,好僧佢地人手打左半年之後就有外掛既第現,當時我成續亦到3>5>8>10>1x ......................................................

外掛之後我就脫離馬洞去左劍洞? 打點,果陣放學就同幻龍去馬洞pk,當年比人恰得多,依加就去恰人,我同佢兩條友 日日都pk,一日大大話話有幾廿人死係我地手上,仲要係p完再p 同一人,因為你死左身上冇替身娃娃會成條c係地下,連裝備,等半個鍾條友唔汁就乜人都汁得,當時我得到好多eq<亦都因為咁我同我個fd個名 變左過街老鼠,d高手見到我地我就死梗,新手見到佢地又死,見到形勢不妙,我唯有發揮擦鞋本色,入左書劍一一個組織叫"凸爆組織"果度真係好開心,,d人個個20歲左右,全部有工作在身,個族長係女仔黎,26歲(當時)係ol黎的,佢教我講粗口-.-當時佢話以後有人蝦你地兩個係組頻度打字,廿秒內即到,因為有外掛...咁樣我就橫行無忌啦,當時日日都係馬洞門口吹雞pk我次次都唔駛做,企係度觀戰睇人打,果時識左一個真係好想搵番佢既台灣人,叫~大衛杜夫~ 佢係一個台灣人係深圳做野,佢對我好好,佢係全server第一組織入面既人,佢教我玩比eq我,幫我掛機,之後我個fd冇玩啦,剩番我...根住巧合之下識左一個女仔,當時亦都有網聚見過下次啦,同我差唔多年紀,樣貌一般啦,之後係game入面結成夫妻-.-3日散左-.-原因話我日日問我拎錢駛-.-

一個月之後,fd都走得7788 我都冇心機玩,用外掛洗全頻,gm之後鎖左我3個月,,之後一直無上番去,,,

上面既人亦都唔g點...果d圖片只可以係我腦入面出現,金庸陪伴我渡過左中一至中三,中三之後比幻龍叫左我去玩吞食天地,同金庸同一公c,因為本人對三國時代極有興趣,,玩左一年,,識左3個澳洲朋友,佢地依加番左黎hk做野,,成2x歲,間唔中仲有叫我同我個fd出黎見下面架,中間既時間斷斷續續玩左一下十種onlinegame,亦都搵唔番金庸既樂趣,直到中4下學期開始,對online已經失去興趣,對打機亦都產生唔到興趣,到依加都冇接觸任何遊戲啦,只有玩一次,,,例如cs 跟war3,war3依加仲日日keep住玩,,dota-allstar,同hk既鬼仔鬼妹同hk人玩...

我來自神1=。=情與義(最後一個武功ACC)
金庸一開就玩書劍1..但升到2X級已經停啦不玩-.- 不知隔左幾耐.又吾知點解玩番@@(最多3個月吧-.-)
就和一班同學玩神雕1....果陣有金代啦=.= VIP橫行...打成日點吾夠人地一個鐘@@ 於是問朋友借VIP帳入...結果一失足成千古恨CCC. 果時好似差不多復活節前.用外掛會部坐牢.7日後DEL-.- 好快開神4...一班俾DEL ACC的人去晒
一齊玩的朋友沒鎖到-.- 於是重開ACC戰神1~~利用復活節.日夜癲倒十日玩丐幫升到100瘋魔杖法=.= 果陣D人80三仙.覺得瘋杖要高級D.結果超有先見之明.自修到106瘋杖..果陣用十成可以秒80三仙=.=神1當時已有人自修到9X三仙.也是秒人=.=這個時候七截陣.金剛陣風光一時~~咁樣又過左一排...分類必殺技/成名技(係咪?吾記得清楚點叫)...瘋杖即時廢晒.好在低處未算低-.-有降龍十八缺三掌學~~.於是又打點升基拳等武功...又學左80級缺三掌啦=.= 成街都一堆必殺技.於是又自修...實在太無聊=.=修到86級(當時神1應該最高)賣啦個好價錢@@..
結果放不下金庸.又有朋友還在玩-.-隔一星期又玩.這次一開始玩無門派.用神門打天下CCC.又來出物品毒..無門派又沒甚麼作為.加入星宿派@@就這樣一樣玩下去啦@@(還像發瘋一樣.一個人練6 7個ACC..一階.二階星系技全部都100級@@)高峰時期.武林霸主6連霸=.=第一次跨SERVER就第二名@@不過跟著的就發生3年前發生練金商人洗錢事件.終於決定放手=.=(雖然用金庸也賺過不少錢..但心血又不少. )
雖然出免費版時有去玩一玩.但見要用點換錢.又有外掛也就算拉...不過現在,也好難要全人手去玩一隻GAME.心神花廢太大.我也不願意-.-最後還是懷念金庸@@

俠3 白修羅
一開始睇到廣告 金庸群俠傳 好玩到爆丫<- -.-
跟住我阿哥就開始玩 個陣用56k 好慢...
睇我阿哥系到打d人仔 心諗 咩黎?.?
我就由天光睇佢打到天夜..
之後我阿哥就開左個新a/c比我玩
一開始人妖黎 唔記得 入左個新組
就呃左個幫主一條木制 個陣木制好貴= =
呢家諗番起真系對唔住佢 之後梗系del個a/c
叫白武男 入左華山派 d人話3仙勁wo
因為屋企一部腦..我阿哥索性叫埋我一齊落網吧玩
我個陣5年班 我阿媽仲鬧我阿哥= =
個陣打點都系我阿哥幫我去 我自己打
之後有一次 系破軍唔識洗血洞.. 系咁行
唔知行到邊到比npc秒左= = 因為個陣我個組都ok勁 3壇.
個陣系網吧打21樓 已經好威 好多人望住
之後因為屋企都系得一部腦 就放棄左白武男 都80 3仙ga...
有晚 我阿哥整醒我  見佢用緊狂人@@ 佢開心左成晚= =
日日如事...掛掛掛 掛到丐幫洞  開始用金代..
點知用金代掛左半個月 就比人鎖左
之後開左個西人la 等呢3個月 就入左敵對組吹水= =
個陣d人都知我系敵對d人 旦系好nice 同佢地日日吹水
識埋好多人 可能因為我2邊ge人都識..
有d人開始唔系好鐘2我= = 我仲記得有日仲喊左出黎.
跟住掛到呢家仲掛緊.我個a/c 唔勁= = 有次武大好符碌入左8強.
仲有影相.

原帖由 小影君 於 2007-4-25 04:07 AM 發表
我係神2既小影君 ^-^
因為見到世民出聲所以又出聲^^”

仲記得玩金庸係我中二o個年..
因為之前玩網路三國既朋友都玩金庸~所以我又玩了=P
最開心係識左中原群俠既一大班朋友~佢地都好好人好錫我~~
(白白~小 ...

係丫~~冇晒大家既contact
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:44 PM , Processed in 0.044047 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存