2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 巨商 巨商故事創作及貼圖區 [原創故事]宛霧而消(戰場上的硝煙) 第一回至第二十九回 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: jeffrey005
go

[原創故事]宛霧而消(戰場上的硝煙) 第一回至第二十九回 [複製鏈接]

唉,我竟然忘記了一樣重要的東西------刻劃角色的性格.我實在是太失敗了......不過算了,第一次寫小說也差不多了.刻劃性格呢,由二十三回開始吧!

查實......忍者識煮飯有咩問題呀?

原帖由 痴油 於 2007-1-5 12:09 AM 發表
查實......忍者識煮飯有咩問題呀?

在我的小說中是沒問題,但在現實中卻沒什麼可能,我不多說了.反而我想說的是女忍者和男忍者的分別,我不用說你們都吧,有什麼東西是女人辦得到,而男人辦不到呢?嘿嘿,明白沒有?

你講色誘?關煮飯咩事呀?

原帖由 痴油 於 2007-1-7 01:26 AM 發表
你講色誘?關煮飯咩事呀?

我都唔知佢想講咩=.=
如果話色誘男同女都得,煮飯更加唔駛講

原帖由 卍死神.劍卍 於 2007-1-7 10:40 AM 發表

我都唔知佢想講咩=.=
如果話色誘男同女都得,煮飯更加唔駛講

日本上沒有女性軍閥的,而且我所說的是女忍者才學的[性術].......其實女忍者中甚少懂得廚藝,皆因女忍者都是自小被訓練成忍者,而且她們都是孤兒.

原帖由 jeffrey005 於 2007-1-9 09:41 PM 發表

日本上沒有女性軍閥的,而且我所說的是女忍者才學的.......其實女忍者中甚少懂得廚藝,皆因女忍者都是自小被訓練成忍者,而且她們都是孤兒.

你咁就太唔變通,忍者唔需要學求生技能?
唔係好多忍者懂廚藝,但係都有少數懂

原帖由 卍死神.劍卍 於 2007-1-9 09:44 PM 發表

你咁就太唔變通,忍者唔需要學求生技能?
唔係好多忍者懂廚藝,但係都有少數懂

求生用的煮食方法,跟普通人所吃的東西有很大的分別.

原帖由 jeffrey005 於 2007-1-9 09:57 PM 發表

求生用的煮食方法,跟普通人所吃的東西有很大的分別.

其實忍者懂煮食真係無咩問題=.=

原帖由 卍死神.劍卍 於 2007-1-9 10:13 PM 發表

其實忍者懂煮食真係無咩問題=.=

有,忍者=刺客.刺客都不會學煮食的,因為學來沒什麼用.

原帖由 jeffrey005 於 2007-1-9 10:21 PM 發表

有,忍者=刺客.刺客都不會學煮食的,因為學來沒什麼用.

下,忍者等於刺客?
刺客未必懂忍術,佢地只係照住俾錢果個o既意思去殺人
忍者懂忍術,佢地唔似刺客收錢殺人,但係一樣會殺,不過唔會亂殺

原帖由 卍死神.劍卍 於 2007-1-9 10:39 PM 發表

下,忍者等於刺客?
刺客未必懂忍術,佢地只係照住俾錢果個o既意思去殺人
忍者懂忍術,佢地唔似刺客收錢殺人,但係一樣會殺,不過唔會亂殺

刺客不一定收錢殺人的喔,而且日本只有忍者,沒有刺客.

原帖由 jeffrey005 於 2007-1-10 10:34 AM 發表

刺客不一定收錢殺人的喔,而且日本只有忍者,沒有刺客.

你有好大個矛盾,你話忍者=刺客,咁又話日本只有忍者,無刺客=.=
如果日本無刺客,你點樣比較忍者同刺客?
所以你出左個自相矛盾,可能中國有刺客,咁你點樣比較日本忍者同中國刺客?唔同地方已經無得比較

原帖由 卍死神.劍卍 於 2007-1-10 04:48 PM 發表

你有好大個矛盾,你話忍者=刺客,咁又話日本只有忍者,無刺客=.=
如果日本無刺客,你點樣比較忍者同刺客?
所以你出左個自相矛盾,可能中國有刺客,咁你點樣比較日本忍者同中國刺客?唔同地方已經無得比較

我說的是刺客的身份,忍者(女忍者除外)要做的東西與刺客相同,你誤會了小弟了.
老實說,我覺得你說話有點[打橫黎講],我并不是在罵人,只是在抒發己見.
這個問題就此結束吧!

原帖由 jeffrey005 於 2007-1-10 05:48 PM 發表

我說的是刺客的身份,忍者(女忍者除外)要做的東西與刺客相同,你誤會了小弟了.
老實說,我覺得你說話有點,我并不是在罵人,只是在抒發己見.
這個問題就此結束吧!

等等先,我打橫黎講?我完全唔明你講咩野,係人都知你唔係罵人,有咩問題?
你都好笑=.=話完人就結束=.=

原帖由 卍死神.劍卍 於 2007-1-10 05:57 PM 發表

等等先,我打橫黎講?我完全唔明你講咩野,係人都知你唔係罵人,有咩問題?
你都好笑=.=話完人就結束=.=

我覺得你跟人討論一件事時,總以自己為中心的,總是以為自己是對的,錯了還不認,以上純粹只是抒發己見,別無他意.
結束的原因是小弟不想浪費頁數.

原帖由 jeffrey005 於 2007-1-10 08:04 PM 發表

我覺得你跟人討論一件事時,總以自己為中心的,總是以為自己是對的,錯了還不認,以上純粹只是抒發己見,別無他意.
結束的原因是小弟不想浪費頁數.

咁你就講錯,"打橫黎講"同"以自己為中心"係唔同意思
我以自己為中心,認為自己是對,你講得無錯,我就係咁樣,但係我以自己為中心係因為我自信,一個人無自信講咩野都唔會有人服,明唔明?

原帖由 卍死神.劍卍 於 2007-1-10 09:29 PM 發表

咁你就講錯,"打橫黎講"同"以自己為中心"係唔同意思
我以自己為中心,認為自己是對,你講得無錯,我就係咁樣,但係我以自己為中心係因為我自信,一個人無自信講咩野都唔會有人服,明唔明?

的確是不同意思,但你兩者都[俱備].其他自我中心跟自信是完全不相同的.以自己為中心即不理會別人的感受,就好像你惡意彈劾風的文章一樣.而你所說[但係我以自己為中心係因為我自信,一個人無自信講咩野都唔會有人服,明唔明?],就證明你[打橫黎講].自信跟自我中心是完全沒有關係的.

原帖由 jeffrey005 於 2007-1-11 02:47 PM 發表

的確是不同意思,但你兩者都.其他自我中心跟自信是完全不相同的.以自己為中心即不理會別人的感受,就好像你惡意彈劾風的文章一樣.而你所說為我自信,一個人無自信講咩野都唔會有人服,明唔明?],就證明你.自信跟自 ...

惡意?大家有大家講,我覺得佢d故事唔好就要講出黎,係我眼中佢o既故事真係咁唔好,我就照果樣講果樣
我地兩個立場唔同,再講落去只會引起罵戰

原帖由 卍死神.劍卍 於 2007-1-11 04:57 PM 發表

惡意?大家有大家講,我覺得佢d故事唔好就要講出黎,係我眼中佢o既故事真係咁唔好,我就照果樣講果樣
我地兩個立場唔同,再講落去只會引起罵戰

前者我不同意,後者我十分同意.鳴金收兵!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 06:40 PM , Processed in 0.053989 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存