2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇 選擇人類定精靈做弓手?
返回列表 發新帖 回覆
樓主: hth15
go

選擇人類定精靈做弓手? [複製鏈接]

原帖由 jeffrey321 於 2007-4-5 06:08 PM 發表
回#12
精靈破千攻只要有暴9,穿9,敏約100,拎5改41大攻皮弓,點火就得..
不過呢個情況係指怪物係0防既時候..
打巨魔像,有pd同高防既怪就要高d敏先秒到啦..

拎5改41大攻皮弓,仲要點火=.=

其實我覺得.......大家睇下學旋風箭既條件就知道,風箭唔係流既
如果比我選擇,我會用風箭唔用二連矢low

見人見智囉

小貓在此說會支持精靈
小貓兩種人都有玩
人類 小貓是先玩了一點生產再玩(+敏)
但系好唔掂囉(我知系我問題) 強制靜止瞄準 +
50上先有可能射到+慢
雖力量穿心可以保助力量不足 但始終有限

精靈 小貓一開始就用弓了
比較上易打 移動瞄準+50%下都有可能射到加暴
(這個可以怪走來都可以逃走)
卡箭不是問題 照都可 因怪物始終有移動
步速快 最小同怪物的跑速差不多  
只要有3~4步怪物是普速走都瞄到+射

就算系計住晒有時都會唔同
(這是小貓的堅信 ,技術才是主要)
強和廢都只是玩家而  (不是常有人這麼說嗎?)
for某人的註:瞄(月山廿田)=/=喵(口廿田)
                 分(金尸竹) =/=份(人金尸竹)

最近想到一個問題
人類普射一箭/風箭頭兩箭 跟 精靈普射2連矢 硬直時間有分別嗎?
我想這一點也必須算上......

硬值時間是?

瞄用多少間? 射左之後企多久?

看來大家都著意在零射2連跟旋風箭= =

因精靈的穿心不關精遠事

基本上精遠R8就升穿心1,精靈的精遠根本影響不大,射速一樣慢,加傷又低

穿心1,準備時間0.5秒,一樣的500%威力

穿心1可以當普射來玩,怪物起身前已經又在瞄準了,省箭又刺激

原帖由 ★貓★ 於 2007-4-12 10:02 PM 發表
硬值時間是?

瞄用多少間? 射左之後企多久?

怪被射中後的硬直時間

回復 #46 sage9527 的帖子

咁好玩....不過要加下精制..唔係好易無耐力

其實精靈基本上係for冇$學風箭既人玩or換下新型象.先說二連發.中左怪怪就立即沖埋黎.miss左就99%死因為少血少防.走得快過人類.‘不過得走射50%.中既機會難過六合彩.馬仔根本好少會係地城用.入到去死先既機會高.係地城箱room亂走比埋其他怪睇到就會死得仲快.人類唔同.5箭1定中到.可以秒怪.精靈穿心快但係沒耐煩.一個地城都唔知用幾多枝水先得.升敏.10~14升1lv有0.75.人類只有11~13先0.75.差唔多.人類有變身.暗騎一變加敏超多.一齊打地城精靈就only企係到睇暗騎用風箭一箭一隻囉~~毒雲箭.沒用!精靈基本上出頭既機會係冇既.想做就做下偷襲.solo.....等下瑪奇出精靈專用弓再說啦.總括而言.精靈係好睇唔好洗.完.歡迎批評

大勢黎.....弓都係比較好d
已有 1 人評分Good 收起 理由
『閒雜人等』 + 2 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 2   查看全部評分

精靈同人類一定要分個高下嗎?

風箭本身可以用到的效果,係無野可以取代到

同樣,精靈的優勢,人類都不可以擁有

點解唔可以大家相輔相成?

人類用左太多錢
唔捨得放棄

精靈的敏捷比上人類高,所以精靈玩弓手會好一些。

玩過星曲WEB

我想講旋風箭射完一支都要d時間去喵怪ga=.="只不過比普箭快d

精靈普箭就一下2箭...同埋喵怪速度比人類快...技巧上係比人類好用

玩過星曲WEB

原帖由 加啡小喵 於 2007-4-13 07:41 PM 發表
其實精靈基本上係for冇$學風箭既人玩or換下新型象.先說二連發.中左怪怪就立即沖埋黎.miss左就99%死因為少血少防.走得快過人類.‘不過得走射50%.中既機會難過六合彩.馬仔根本好少會係地城 ...

開玩瑪奇都知道人類出o左成2年.......今時今日先有精靈族出現.....遲下有難講主線任有無其他族份
我又唔信有主線任o既情況下精靈會100%輸比人類呢d野lor

回復 #8 亞紀仁 的帖子

你都傻既~~你知唔知做毒雲箭個任務好麻煩嫁.要靠運氣..我返左大陸玩洛奇果陣..做個任務做左成2日都搵唔到個石像呀...又哂錢去買探測器wo...你個人類重新左幾多次呀...哂哂d重新卡..不過你中意哂錢唔關我事....

原帖由 永遠係傻佬 於 2007-4-16 11:02 AM 發表
你都傻既~~你知唔知做毒雲箭個任務好麻煩嫁.要靠運氣..我返左大陸玩洛奇果陣..做個任務做左成2日都搵唔到個石像呀...又哂錢去買探測器wo...你個人類重新左幾多次呀...哂哂d重新卡..不過你中意哂錢唔關我事....

你應該是找錯地方吧...

我是靠巨神像搵食的

走幾步就能找到一個

非常好找

而且用來發現巨神像的探測器只需3000

哂錢? 難道你的角色不會去做探險賺ap的嗎?

精靈 都幾好玩.中近距離狂屈.射低怪之後可以不停屈DOWN攻擊.

果瞄準率50% 我覺得唔係想俾你邊走邊射而係俾你移動有利位置減少瞄準時間射擊.

精靈弓手 玩得好有舊時無旋風箭弓手優越感.

個人比較不喜歡打帶跑XD....
緊係怪驚我先好玩啦....點會中意比怪追黎射~"~
所以,我要人類@@

精靈係移動炮台-.-
人類都係移動炮台 不過風箭要去到R1+用弩
精靈就好似一個槍手坐係吉普車到  行得快但係命中率同防血都低
人類就係坐係坦克車到 雖然行得慢  但係命中有保證
各有取捨
玩邊樣就睇你鐘意坦克定吉普車
我2樣都鐘意
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:14 AM , Processed in 0.042892 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存