2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇 選擇人類定精靈做弓手?
返回列表 發新帖 回覆
樓主: hth15
go

選擇人類定精靈做弓手? [複製鏈接]

未出精靈之前已經升左隻人類弓手...嘔心咁升架!!!既然玩開所以先冇開精靈玩...而且我覺得精靈變身幾型@@
各有各型啦!自己鐘意咪得囉

有錢的話就用人啦 有旋風

精靈
我覺得用弓好麻煩= =

估唔到咁耐之前既post仲係到 XD"

而家我都用正身練弓了=3=
冇時間重玩精靈....

希望呢個POST繼續長存XD""

人類,因為人類玩開,同埋人類有旋風箭~

我認為人類好過精靈
精靈既好處:走得快 , 2連射 , 毒箭
人類既好處:有風箭 , 就算無箭個時都有劍黎打

我覺得精靈
遲D人類既風箭都改廢啦

我會揀精靈玩弓

因為雙箭+箭袋

而且精靈可以騎射!!

各有各好 XD
不過精靈敏好像高D

到左g7 人的弓手 會改弱到咩.....
比如 風箭改弱....
lock on 速度下降...

精靈
依家風箭減到咁.........

我個人係由人類轉玩精靈

我人類累等都8xx了

但是人類玩弓都要練生產

本人是很不喜愛練生產,但想玩弓

所以轉玩左精靈

最初精靈一轉的確唔係好勁(這是正常的)

但係我練到4轉左右,當時暴9精遠5毒雲5,冇練生產

你地就當我係比較有錢個類人,我打地城會帶紅水,耐水,負傷藥水(10或30)(30負傷水迪恩2-5000一組)

一套狐狸死人裝(減到1血),加一把普通的猛氣弓(1改),

已經跑去solo賽高2人,因精靈血太少,所以我乾脆減到1,最少被打到也不會被秒殺只要唔係比怪圍,

我通常都好少死,雖然打王比較痛苦...但係都可以打到

(火反巨魔+普射魂...卡營火開自動射)

同埋其他冇咩圍毆怪既地城我都打到,

後期有多左少少錢就換左D比較好少少既盜賊裝

當我7轉穿心5暴擊5毒雲5,solo賽高8人都冇問題

賽高巨魔無腦穿心連射到死

生產我只練左少少就唔想練-冶煉c

我依家8轉穿心3暴擊4白敏104~34lv~探險10lv

大傷85左右+猛烈氣息弓

凱歐巨魔一箭暴巨魔淨200血左右(紅色個D)

所以大概穿1暴1都可以秒巨魔

雖然有人說二連箭比較會MISS,但是相比起人類的旋風箭,生存機會是會比較大,因就算精靈MISS左一

下,但是可以迅速後退再準備第二次箭擊,所以精靈MISS不會是很大問題。

而旋風箭準備時間較長,當你真的很不幸MISS了5箭或只中最後2-3下

但是怪已經很接近,而且只有用弩才可以邊跑邊準備,相對起精靈會比較容易被怪打中,

我其實唔係係度炫耀

我只係想講,如果同期練一隻人類同埋精靈

練精靈既成本可能比較高

但係最少唔洗D新手一開始突登用幾十萬買風箭

精靈最大支出

1血精靈:負傷水,耐水(其實只有穿心消耗會大量耐水)

魔精靈:魔水...

而人類~

純弓手:旋風+穿心+風車都會食耐(好快個隻)

而且人類弓箭如果冇練生產,最少都要雙風1同穿1先會打得比較快吧

綜合番以上言論

人類:旋風箭的確傷害較高,就算風車改左,雙風仲係有用既....而且人類各種技能平均較精靈強,所以人

類算係一個比較多樣化的種族,因旋風箭需要精遠同埋旋風箭比較高級才比較實用,所以要變強所需時

間係會較精靈長。

精靈:一個比較容易玩既種族,雖然沒有旋風,但是有二連箭,雖然二連箭比較會MISS,但是可以迅速再準

備箭擊,所以不會有太大問題。精靈相比起人類變強的時間是會比較快一點。適合新手使用

其實如果用一隻一樣咁多轉同埋技能一樣既人類同精靈比,精靈是會比較強

好了,可能有人不相信我SOLO不到賽高8人

的確有時候我會SOLO也會死

我是迪恩的愛睏喵喵

有空一起團練玩玩~

玩ONLINE GAME無非為了尋求快樂

很多人其實都想變強(我自己也是)

但是畢竟是ONLINE GAME

不要因為某某比較說自己強而傷了和氣啊

玩ONLINE GAME要開開心心先至得呀嗎!!

我覺得人類正d , 精靈太少血,升lv 打怪成日死,
人類都可以頂到一兩野,加上人類近戰唔錯,當弓技全1既時候,仲可以玩近戰。
兩者夾埋會好勁

兩隻都玩囉我e加隻精靈都同人類差唔多啦

唔知點解好多人都用人類既旋風箭同精靈既普射黎比較
就話人類輸出傷害比精靈高 就話精靈廢
咁樣公平咩?
如果用精靈既穿心同人類既普射黎比
正常精靈輸出的傷害比人類高  唔通咁樣就可以話人類廢?
咁你地會服咩?
咁樣係冇得比較 請你地唔好亂咁比較
如果個POST個精靈改左做巨人 弓手改做近戰
唔通要用人類既無限斬同巨人既普攻比?
所以咁樣比較係絕對唔公平
你地要比唔係唔得 但係要比得公平

其實精靈都唔差 (冇特別支持精靈) 因為精靈普射準備時間係0.3秒 人類既普射係0.8秒
精靈穿心0.5秒 人類就1.5秒 旋風箭1秒

人類夠平均我鍾意

唉...愈睇愈好笑

緊係人類
玩人類可以玩乜都得
精靈只岩玩遠戰同魔法

轉玩精靈弓和魔法@@

原帖由 louishi 於 2007-4-5 01:57 AM 發表
剛剛我上線修練精遠5級(我係人類)
見到精靈同我搶熊射,佢就叫我同佢比試,之後佢話只用一招二連箭就可以射死小棕灰熊,但miss了跟住到我了,一招穿心箭便可以取其性命,所以我作了一個精靈二連箭/人類旋風箭小小的分析
精靈二連箭:
好處:可以很快的集了兩支箭,速度比人類的穿心箭還要快
壞處:miss的機會率蠻高,擊中後再miss,精靈九死一生
人類旋風箭:
好處:五支箭逐發施放,暴擊有20%,第三箭攻擊力最高可高達150%
壞處:無法彈射怪物(穿心箭效果),而且2連miss機會頗高
結論:人類旋風箭比精靈二連箭優勝,而且威力超強(精靈二連箭,2支都係100%,旋風箭最後一支高達150%攻擊力),旋風箭五箭連射,幾乎無堅不摧,所向無敵,強勁既弓箭手絕對用旋風箭,幾乎弱至強既都怪物對付到(唔好同我講德米,女妖,沙龍,平龍,沙蟲,貝卡怪物),所以旋風箭比二連箭更屈機,更好用

個人自問弓術唔差(人類2.5修)
陪我公會既精靈中手打城既時候  風箭同雙箭一比  其實的確各有好處
我同佢算朋友  所以唔係玩搶怪  只係我自己暗中觀察對方實力  哈哈..
見到對方如自己既打怪速度相若  真係有少少感觸..

精靈做弓手既好處  當然唔只雙箭:
屈機0射  高速穿心  騎射  隱身  毒雲  高速移動...
不過當然  講到近戰  講到命硬  講到miss
當然我都冇咩好講  大家心照

人類既風箭都係有好有唔好
風箭清小怪  磨大怪  都尚算快速  安全
風箭5以上/1既第一發  仲各有既30%/50%既自動瞄準  非常方便
不過唔好唔記得  某次改版之後用一次風箭食夠16耐
而且  150%係只限第5箭(頭3支係100%都冇)  仲要係風箭1先有150%..

最後講多句
如果你要我用精靈普射打賽普巨魔像
又或者用開人類出風箭打同樣既怪
我會比較想用人類風箭

不過如果兩者實力(技能,能力)差唔多  我相信我會揀精靈弓手..
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 04:43 AM , Processed in 0.056912 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存