2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇 選擇人類定精靈做弓手?
返回列表 發新帖 回覆
樓主: hth15
go

選擇人類定精靈做弓手? [複製鏈接]

我選擇人類
因為有旋風箭用:smilie_:):

人類好~ 人類既敏比精靈高(所有技能1)

十週年勳章(賀詞)

兩個一齊做弓手玩0.0
不過精靈唔重生0.0

我選擇 精靈
原因:
我玩左精靈箭系3個月 以能夠 solo 塞高8  以及塞城中的 首領地下城 (愛麗莎 總排名 16  精靈排名 7)
準備進攻倫城 首領地城^^

gs7 開始改風箭 精弓手會勁左

雖然我只是看了頭十篇, 但都覺得嘈黎好無為

加上我都唔知你嘈乜= =

有乜好嘈姐,
每個各角色都有佢存既價值啦,
你唔想用精靈, so what? 但你唔可以否定佢既存在價值.
你唔想用人類, so what? 但你都唔可以不定佢既存在價值.

你地淨係識得話邊個廢邊個廢, 邊個勁邊個勁.

咁我想問下你地
"勁"既有幾勁先?
"廢"既有幾廢先?

謎:等我你啦,
 "勁"既唔會勁過"廢"好多.
 "廢"既唔會廢過"勁"好多.
 "勁"既勁極都唔會識飛啦(遲D有新寵會飛就另計= =)
 "廢"既廢極都唔會廢過小浣熊啦(你企係到比人任打另計=W=)

所以話呢
各有各好, 如果唔係都唔會有人用佢啦-W-
對不對?

原帖由 zero-lam 於 2007-8-26 02:28 PM 發表
雖然我只是看了頭十篇, 但都覺得嘈黎好無為

加上我都唔知你嘈乜= =

有乜好嘈姐,
每個各角色都有佢存既價值啦,
你唔想用精靈, so what? 但你唔可以否定佢既存在價值.
你唔想用人類, so what? 但你都唔 ...

當然...本人的小精靈出生時強度值係細過小沅熊既...算唔算廢過呢..
既然你都話瑪奇無分"勁"同"廢"
咁迷先生講既野完全推反左你既定論- -

原帖由 venice_nature 於 2007-8-25 04:08 PM 發表
我選擇 精靈
原因:
我玩左精靈箭系3個月 以能夠 solo 塞高8  以及塞城中的 首領地下城 (愛麗莎 總排名 16  精靈排名 7)
準備進攻倫城 首領地城^^

可唔可以講下你隻精靈d技學成點,用咩3同埋d能力值
我覺得你個精靈都好勁下
想學下

原帖由 Dr.古力 於 2007-4-5 12:43 PM 發表
如果話邊個勁邊個勁..咁講人一定贏曬啦..
唔支持咪唔好嘈啦..係咁話精靈點廢點廢..
到時精靈出頭.你記往唔好去玩精靈阿..
成日計往計往幾攻幾敏.真係好煩.計往計往邊度玩得開心姐.
如果你想勁想做獨一無二唔 ...

你 復左人地d回覆當自己回覆

我覺得精靈可以(個人意見)

人類擁有高求學習能力  所以有風箭很正常
而精靈一次可以射兩箭卻是特色   (重點來了  注意呀-o-)
精靈miss機率高 係人到知   而精靈賣點是弓術 副魔法    所以不應造成負累吧
如果精靈普射兩箭 改成miss 分開計算  當然暴擊也是
至於怪物防禦  2次可以當同一時間計算  即不破防
這樣應該夠公平吧-0-  
插我吧     我會叫呀

e家 每次一囉精靈同人類做比較
一定係:人類敏高,升精遠加大攻多,加敏多,ap用小d,有風箭
          精靈有騎射,50%走路描準,2連箭

我個人係由玩人類轉去玩精靈,
我個人覺得
精靈玩弓絕對比人類有優勢,
要比較的話, 就應該用相同背景來比較吧,
以相同ap論,
大家純點弓技,精靈敏雖然不夠高,但一箭抵兩箭,
所以, 數值論,精靈100大攻=人類200大攻
精靈100大攻根本並不是一件難事,
相反, 人類200大攻, 不是不可以, 只是難度相比起精靈的100大攻,不說也知道
風箭射的速度,個人測試, 精靈射2次,即4箭=風箭的3箭,
零射的話, 精遠1幾乎不會miss,
我個人打賽高清怪, 比一個人類純弓手還要快,
朋友精靈大攻15x, 暴4, 暴一箭300
相比人類, 精靈射速快而且攻不低,
精靈和人類相比的缺點大慨只有數值較差
因為人類大攻容易衝, 穿心的數值自然比精靈高,
另外, 個人認為,現在人類暫時有優勢的只是"萬年重生"
已經有不小精靈出頭,
巨人大慨半年後也會開始吧,
我是看到這個景況才會轉玩精靈,
遲d 開放獸化, 大慨可以說是精靈的出頭天,

唔好話,自己用緊咩種類就話邊個種類強/弱
數據不是一切
客觀一點去想吧0   0"

原帖由 雲瞳.希 於 2007-10-9 11:43 PM 發表
e家 每次一囉精靈同人類做比較
一定係:人類敏高,升精遠加大攻多,加敏多,ap用小d,有風箭
          精靈有騎射,50%走路描準,2連箭

我個人係由玩人類轉去玩精靈,
我個人覺得
精靈玩弓絕對比人類有優勢,
要 ...

單說玩弓箭技能的確是精靈比人類有優勢
但是以整體練功與pvp來說 依然會是人類大勝 因為精靈不夠全面
簡單說...下次的更新把拿弓箭風車改為只計空手傷害
你不要認為以打單支的方法去打賽高能在40分鐘內打完一場賽高8人(就連一個果實達人也未必能以打單支方法40分鐘內完成)
但一個人類以風車就有很多方法能25分鐘內打完 我亦是其中一人

精靈在練功時就只能拿弓普射/穿心/毒雲....
拿釘錘風車 或是冰刃
但這3種練功方法絕對比不上人類或巨人的風車快
以打單支來說 精靈練功實在非常沒效率
說到pvp 一招突擊技能 已經能將一個血小防低的精靈活活玩死.....

的確!以同ap來說精靈玩弓絕對比人類有優勢 可是以時間來說精靈怎樣練也是追不上人類與巨人的能力

純弓手黎計 長遠一定係升精靈
我隻精 精遠1 穿1 暴2 毒云8 累lv4xx 大傷148
solo賽8 要60~70分鐘 2隻精靈打賽8試過最快35分鐘
當累lv上千 大傷近200時
穿心幾乎可以1下1隻賽高怪 6蛇要補多箭

當然 硬要以人類精武雙手劍3xx大傷黎比打賽8時間就冇得比

原帖由 華倫天奴 於 2007-10-11 10:18 PM 發表
純弓手黎計 長遠一定係升精靈
我隻精 精遠1 穿1 暴2 毒云8 累lv4xx 大傷148
solo賽8 要60~70分鐘 2隻精靈打賽8試過最快35分鐘
當累lv上千 大傷近200時
穿心幾乎可以1下1隻賽高怪 6蛇要補多箭

當然 硬要以 ...

這樣做沒有任何價值

實在的是  風箭太屈了!就算精靈有二連射,步行瞄準,毒雲箭等等.....
我也覺得人比精靈勁太多了

如果同樣是精1  穿1  暴2  風箭8
首先人類不用累4xxlv才做到
大傷148對人類來說都不是難事
你覺得精靈會比人類效率更高嗎?

大家唔好唔記得精靈仲未出中階技能

原帖由 jimsdujim 於 2007-10-27 03:56 發表

這樣做沒有任何價值

實在的是  風箭太屈了!就算精靈有二連射,步行瞄準,毒雲箭等等.....
我也覺得人比精靈勁太多了

如果同樣是精1  穿1  暴2  風箭8
首先人類不用累4xxlv才做到
大傷148對人類來說都 ...

我個人認為風箭1級同2級已經係天大既分別.呢個分別只係pvp先感覺到
而家講打地城,唔係講pvp
風箭既優勢係差不多一集完就可以99%瞄準目標,已經非常耙耐
精靈大傷148(我而家155了)對人類黎講係差好遠.我自己隻人類用5改弓都230大傷
但係精靈2連箭148大傷已經係=2下148輸出.你打貝普貝初艾高就知道就算精靈得148大傷零射都唔會比230大傷既人類風箭慢(講風箭.唔好用重擊風車比)
更何況精靈仲有好多升敏既空間,人類5下旋風箭.其實只不過等如精0 既一下穿心
我唔知你有冇同時玩人類同精靈弓手
但我相信玩精0有一段時間既都會認為精0玩弓優勢係高於人類

我會用人類

我用左人類都好耐~我有8招1技,弓箭全部拎曬大師~~~~~

人類 玩左城年 wow......

如果要說 人和精靈
精靈的敏其實高過人....
聽說不練冶煉也近200敏
射箭的速度都快過人
遲d 風箭會被改弱 到時可以精靈的攻擊力
同可同人 拉近一點
加上 毒雲又改到不會令隊友中毒
最後 人10歲果時 同 精靈10歲果時 up lv 的加敏
精靈係高過人 ......

瑪奇玩純弓始終唔係一件好事-.-
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 10:31 AM , Processed in 0.070782 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存