2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇 選擇人類定精靈做弓手?
返回列表 發新帖 回覆
樓主: hth15
go

選擇人類定精靈做弓手? [複製鏈接]

原帖由 wong2439 於 2007-5-19 02:00 PM 發表

但係精靈一箭當兩箭,攻擊力X2呢~

弊在D dex加成連一半都無

原帖由 wong2439 於 2007-5-19 02:02 PM 發表

精靈1次射兩箭...同人類比兩箭威力計埋比會高點
有隱匿技能...唔知你有冇用過?
裝死後善用此技能
基本上已經生存率大增了
精遠高不用零距射擊也可瞄準達9x%

大佬......裝死可以隨時用 , 隱匿要連續無戰鬥30秒先用得.......你掉轉左la...
9x...我精遠f都可以(人類)不過係時間問題 , 而且同樣精遠1人類係300% , 精靈係200%(可能係250 , 唔記得太清楚)....係人類瞄快D...

原帖由 dan_hk 於 2007-5-19 02:09 PM 發表

大佬......裝死可以隨時用 , 隱匿要連續無戰鬥30秒先用得.......你掉轉左la...
9x...我精遠f都可以(人類)不過係時間問題 , 而且同樣精遠1人類係300% , 精靈係200%(可能係250 , 唔記得太清楚)....係人類瞄快D...

但係精靈的準備快過人類n多,人類準備完精靈都完啦~

原帖由 dan_hk 於 2007-5-19 02:09 PM 發表

原帖由 wong2439 於 2007-5-19 02:15 PM 發表

人類仲有招唔會"中就中晒 , 唔中就miss晒ge"旋風喎 , 仲要有5支喎...

原帖由 elflegolas 於 2007-5-8 01:28 AM 發表

點樣忘記?比你大傷200,兩箭加埋射唔夠400
大傷200旋風,5箭加埋,7XX了= =
精遠高,唔洗99都射。。如果真係咁樣,SOLO賽高一定最少死1次啦
同埋人類同精靈果D技能既大傷撈埋精靈就黎少40~"~咁都唔多,無 ...

首先,你計錯數
用風箭射5箭總傷害緊係高過精靈射兩箭= =
其實條數係咁計:精靈精遠1射6箭的時間=人類用風箭射5箭
人類最後一箭冇錯係180%,所以加埋會高過精靈少少
但係精靈唔係你想像中咁廢的
而且精靈天生魔法特多...可能有人專開精靈練法師(題外話了)

每隻遊戲都會有某個職業設計得特別勁,搞到遊戲有點唔平衡
精靈未出前人類弓手打橫行
出精靈,遲下出巨人都係為左增加遊戲多元性同可玩性

(當你累等2000,已經厭倦晒現有打怪模式,重新開始精靈是一個不錯的選擇
永遠一重生就solo賽高升lv?唔厭?
其實我覺得onlinegame玩到似單機遊戲好悲哀...精靈可能單練好易死...但係兩隻精靈一齊練呢?
雖然經驗值實少過solo...但唔係重好玩咩)

我覺得兩個都可以做弓手,騎射技能可以係柱房用=3=
人類旋風箭同唔可以同二連矢比= =只可以同精遠比
因為旋風箭係另一種技能,遲d精靈會比更強既一招弓技,
到時先再批評人類同精靈都唔遲~

精靈玩普射就好
如果玩秒殺巨魔等boss我feel好難做到= =(唔係冇可能,不過真係好難...)
我計過要精遠1,暴1,,穿心1,敏200以上,裝+10大傷以上應該可以(精靈冇練咁勁,唔100%肯定)
不過人類穿5,敏180都得 ps:我唔記得+幾多大傷=w="
所以精靈要勁過人類既話就要練得好苦=3=我玩人類好過

(過路)~
遲d精靈好似可以變身@@用火球箭,雷擊箭好勁

我用緊精靈
精靈之後可以獸化<<好屈機

不過都唔可以玩主線任

人類好 有無限用 ~~~

人類and 精靈 又係好- -|||

人類有無限斬lor~~~~~~~~~~~~~~~

都唔知你地嘈乜野- -
冇可能拗到人地改意見嫁啦
如果呢個世界d人全部意見相同咁就冇進步啦..
正如一個信鬼同唔信鬼既人拗...拗到冇氣都冇結果-.-

------------------------------------------------------------------------

本人支持精靈= =
因為g6s4 果段宣傳片xd
[逃]~

原帖由 wong2439 於 2007-5-19 02:11 PM 發表

精靈早洩=_=...........................[突然諗到= =]

精靈岩岩出.....
又擺明係FOR玩弓既....
你愁冇新弓技出咩...= =

做弓手

同用無限斬

有咩關系?

你拎住把弓應該唔會用到無限吧?

原帖由 祐介 於 2007-6-19 11:46 PM 發表
精靈岩岩出.....
又擺明係FOR玩弓既....
你愁冇新弓技出咩...= =

我都係甘話,巨人d新招愈整愈多
精靈遲下實出新招

原帖由 亞紀仁 於 2007-4-5 10:41 AM 發表
你地用過精靈先講野啦
你試過騎射嗎?
你知道精靈喵準o個陣可以跑嗎? 跑住黎喵都有成50% 精靈跑速仲要人類1.5倍
人類呢? 喵o個陣要慢慢行 一郁仲要變返0%
仲有毒雲箭 雖然我未學
不過如果點高左 打地城 D怪 ...

我都係用精靈的,唔好話我玩野...其實到而家我都覺精靈好屎=.=成日miss(好多人都叫我玩返人類唔好用精靈=.=)...但我都要會等精靈有得變身,知道變身後既攻擊力先再作定論!~

『跑住黎喵都有成50% 精靈跑速仲要人類1.5倍』
呢50%對我黎講...係打中級高級城既怪時用黎自救用的=.=

仲有用毒雲箭+雷打怪.....如果一個人打就冇咩問題......同人組隊打用毒雲箭...比人插到你上天花板都似=.=話就話第日改版會毒唔到自己,但冇講過毒唔到自己友嘛.....

我隻精靈大約升左....遠攻4....冶煉6....風車5.....仲有其他基本野f~c級啦....仲有幾十AP未用=.=

原帖由 sunny33871 於 2007-5-30 07:14 PM 發表
我覺得兩個都可以做弓手,騎射技能可以係柱房用=3=
人類旋風箭同唔可以同二連矢比= =只可以同精遠比
到時先再批評人類同精靈都唔遲~

騎射只可以就咁打怪架咋,打唔到柱架@@打柱都要落左馬先打到~

『人類旋風箭同唔可以同二連矢比= =只可以同精遠比
到時先再批評人類同精靈都唔遲』:我同意
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 09:51 AM , Processed in 0.045465 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存