2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇 選擇人類定精靈做弓手?
返回列表 發新帖 回覆
go

選擇人類定精靈做弓手? [複製鏈接]

而家好多人都會用"支持精靈"黎得到精靈角色卡
咁以前有好多人都會開返一個分身黎玩弓箭
仲會學埋風箭
但係而家出左精靈
雖然精靈冇得用風箭
但佢有得用二連矢,毒云箭

咁大家又會唔會放棄以前既人類分身
用精靈黎玩弓?

定係繼續用人類弓手分身黎用弓箭
而精靈就係用黎做其他野?

又定係兩個都做弓手玩呢?

大家都投投票同講下自己既意見吧!!

單選投票, 共有 503 人參與投票
你所在的用戶組沒有投票權限

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

剛剛我上線修練精遠5級(我係人類)
見到精靈同我搶熊射,佢就叫我同佢比試,之後佢話只用一招二連箭就可以射死小棕灰熊,但miss了跟住到我了,一招穿心箭便可以取其性命,所以我作了一個精靈二連箭/人類旋風箭小小的分析
精靈二連箭:
好處:可以很快的集了兩支箭,速度比人類的穿心箭還要快
壞處:miss的機會率蠻高,擊中後再miss,精靈九死一生
人類旋風箭:
好處:五支箭逐發施放,暴擊有20%,第三箭攻擊力最高可高達150%
壞處:無法彈射怪物(穿心箭效果),而且2連miss機會頗高
結論:人類旋風箭比精靈二連箭優勝,而且威力超強(精靈二連箭,2支都係100%,旋風箭最後一支高達150%攻擊力),旋風箭五箭連射,幾乎無堅不摧,所向無敵,強勁既弓箭手絕對用旋風箭,幾乎弱至強既都怪物對付到(唔好同我講德米,女妖,沙龍,平龍,沙蟲,貝卡怪物),所以旋風箭比二連箭更屈機,更好用

小貓認為兩者都可以了

因各有長短  人類有風箭

精靈有高速瞄同二連矢

但如果深一層  

精靈是有一路跑一路瞄住50%的能力(有效距離+有目標)

相對的人是不可以

緊係做人類啦!!你精靈話就話一次普射2枝箭但係一miss都係miss2枝箭@人類呢.就唔同啦!!風箭弟一箭唔中仲有4箭冇乜可能5箭都唔中(你時運高就冇計啦)同埋風箭1弟1枝箭可以話係中緊咁濟●你地自己諗下 邊個好d啦!!錯唔好插我啊

你地用過精靈先講野啦
你試過騎射嗎?
你知道精靈喵準o個陣可以跑嗎? 跑住黎喵都有成50% 精靈跑速仲要人類1.5倍
人類呢? 喵o個陣要慢慢行 一郁仲要變返0%
仲有毒雲箭 雖然我未學
不過如果點高左 打地城 D怪係埋一堆 毒雲+雷應該可以秒晒囉 (想像 0.0)

成日話風箭風箭
聽到悶死左-_-
玩過精靈先評論啦唔該

不過騎射只限於地下城外面先有用(因為area夠大).........

如果要係地下城既話.......area is limited的話.......

難度都幾高下= =,miss左一次都好容易死.......

原帖由 亞紀仁 於 2007-4-5 10:41 AM 發表
你地用過精靈先講野啦
你試過騎射嗎?
你知道精靈喵準o個陣可以跑嗎? 跑住黎喵都有成50% 精靈跑速仲要人類1.5倍
仲有毒雲箭 雖然我未學
不過如果點高左 打地城 D怪 ...

咁點啊!你跑住黎射姐係打唔死啦你打得死就唔洗跑住黎射啦!!騎射?你隻馬一日幾份鐘啊跟得住你打得幾多次地成啊?

原帖由 藍色鎮魂曲 於 2007-4-5 10:50 AM 發表

咁點啊!你跑住黎射姐係打唔死啦你打得死就唔洗跑住黎射啦!!騎射?你隻馬一日幾份鐘啊跟得住你打得幾多次地成啊?

講野冇point
依家新開精靈梗係射唔死啦
遲D咪可以秒怪囉
仲有 跑住黎射 跑住黎喵既威力你未試過係唔會知
萬一隻怪追過黎可以即跑後D再企定喵到80%先射 人類得咩?
唔好傻啦唔該

原帖由 亞紀仁 於 2007-4-5 10:53 AM 發表

講野冇point
遲D咪可以秒怪囉
唔好傻啦唔該

如果隻怪近的話喵到去80%唔係難事冇咩份別我覺我好用都係毒雲箭好

原帖由 亞紀仁 於 2007-4-5 10:53 AM 發表

講野冇point
遲D咪可以秒怪囉
唔好傻啦唔該

睇你禁多個post都係支持精靈.

想問問你之前有玩過人類弓手嗎@@?如有敢問技能去到那級數(純粹問問)

原帖由 亞紀仁 於 2007-4-5 10:41 AM 發表
你地用過精靈先講野啦
你試過騎射嗎?
仲有毒雲箭 雖然我未學
不過如果點高左 打地城 D怪 ...

don't kai 啦 先生 毒雲箭1級攻擊力100都冇呀(上精華區睇過
騎射又點呀!?走慢小小咪又係死 50%你試下放箭睇下中唔中:smilie_!!:
地城打怪個時你試下騎馬囉~睇下你走得去邊

毒雲箭仲要自己友都有可能中埋招(唉~
仲有呀#8條友仔0.0你玩幾來先可以一箭秒隻巨魔
''遲D咪可以秒怪囉''<-----講野唔過大腦~你玩幾來先可以一箭破千呀

精靈好似型d喎,襯爆~~

如果話邊個勁邊個勁..咁講人一定贏曬啦..
唔支持咪唔好嘈啦..係咁話精靈點廢點廢..
到時精靈出頭.你記往唔好去玩精靈阿..
成日計往計往幾攻幾敏.真係好煩.計往計往邊度玩得開心姐.
如果你想勁想做獨一無二唔該唔好玩瑪奇啦.

原帖由 Dr.古力 於 2007-4-5 12:43 PM 發表
如果話邊個勁邊個勁..咁講人一定贏曬啦..
唔支持咪唔好嘈啦..係咁話精靈點廢點廢..
到時精靈出頭.你記往唔好去玩精靈阿..
成日計往計往幾攻幾敏.真係好煩.計往計往邊度玩得開心姐.
如果你想勁想做獨一無二唔 ...

係呀係呀 精靈出頭-3-
佢出得頭咁人類咪出埋靈魂!?
唔計攻唔計敏咁不如唔好玩 你大傷1同大傷過百d人打過囉~睇下你玩得開唔開心!
廢就要講嫁啦 唔講點分析呀:smilie_!!: 傻傻地:smilie_!!:

人類好波!!

zxcvsam9你個笑話真係好笑.比2個good你阿..
哈哈..講就可以分析?比多個good你..咁人地收集資料黎做咩阿?
你d假設真係好搞笑又比多個good你阿..
我同意你話廢就要講.但係而家太早唔可以咁武斷話精靈廢

= ='有點無奈"
各有各好處..我2樣都有玩我諗我可以講野吧XD?
無疑人精係比精靈強
精靈騎射無錯只限outside area"地城我相信好難用= ="
一路行一路瞄有50%..不過話就話精靈跑得快..有唔少跑步都有精靈咁快
如果你一路行.佢都一路追既話..你再瞄既時間唔會多(隻怪超遠唔計)
不過50% MISS既機會都ok大"同埋二連箭係好用既"不過風箭更好"
一個2箭,一個5箭..你話邊個好D啦= =?
不過精靈如果精遠高級的確係超屈機下= ="準備時間短..都可以狂射
不過相反人類精遠高+埋風箭當然係仲屈機..
而且精靈升到精遠1 ap多人類差唔多100"
精靈岩D無風箭既朋友玩"2者都好用既

如果敏一樣,精遠等級一樣既時候,唔計裝備,我覺得精靈比較高攻
當大家都係200敏,拎皮弓
精靈既精遠比人類低10攻
精靈既攻係117,人類係127
因為精靈係一次射兩箭,攻擊力係234
人類風箭r5第3支風箭係150%,攻擊力係191(190.5)(我根據#2既資料)
由於我唔知風箭r1既加成,所以用住#2個位人兄既資料估計
不過精靈都有招Mirage Missile

計裝備既話就無意思,因為精靈,人類都可以用7個加攻加敏既裝
只係睇下邊個有錢就邊個勁

以上純不負責推測,不能作準

回#12
精靈破千攻只要有暴9,穿9,敏約100,拎5改41大攻皮弓,點火就得..
不過呢個情況係指怪物係0防既時候..
打巨魔像,有pd同高防既怪就要高d敏先秒到啦..
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:24 AM , Processed in 0.037603 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存