2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新武林群俠傳究極版 請各位留意 小心買錯賊裝 [豪傑]楓玥盜帳號 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: pakpak911
go

請各位留意 小心買錯賊裝 [豪傑]楓玥盜帳號 [複製鏈接]

又唔好咁講樓主, 佢都係想當2大派掌門之嘛,
只係將ac無條件借比人就有d保留, 要向police解釋咪照直講係自己心甘情願惜ac比人代玩
點知果個傻仔會偷野先...有哂人証物証咪照告
告唔入先再賴死唔走, 等警方做野
反而想知網蟲會唔會72小時交回哂所有失去既野

告佢唔入?以楓玥向某女仔對話圖片中 足以証明 佢有以下行為

章: 200 標題: 刑事罪行條例 憲報編號:

條: 161 條文標題: 有犯罪或不誠實意圖而取用電腦 版本日期: 30/06/1997

(1) 任何人有下述意圖或目的而取用電腦─

(a) 意圖犯罪(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間);

(b) 不誠實地意圖欺騙(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間);

(c) 目的在於使其本人或他人不誠實地獲益(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間);或

(d) 不誠實地意圖導致他人蒙受損失(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間),

即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁5年。

(2) 就第(1)款而言,“獲益”(gain) 及“損失”(loss) 的適用範圍須解釋作不單擴及金錢或其他財產上的獲益或損失,亦擴及屬暫時性或永久性的任何該等獲益或損失;而且─

(a) “獲益”(gain) 包括保有已有之物的獲益,以及取得未有之物的獲益;及

(b) “損失”(loss) 包括沒有取得可得之物的損失,以及失去已有之物的損失。

為左賣到一皮野左右既裝就攪到有案底 , 楓玥你真係好Cheap

唔好諗住唔認當時對話中果個唔係你就可以甩身

如果得古惑天王唔駛坐了

原帖由 woodwood 於 2008-11-18 05:59 AM 發表
為左賣到一皮野左右既裝就攪到有案底 , 楓玥你真係好Cheap

唔好諗住唔認當時對話中果個唔係你就可以甩身

如果得古惑天王唔駛坐了

何止一皮野果到 8樣 6階神品 都萬幾二萬了 仲要插哂全部12星石

因為佢急住脫手d賊裝 先賤賣我d野

6階 22% 6階30% 一對4000點喔 係人都心郁啦

根據黃易經驗=_=
網龍比完id 帳你..
查完你唔見左d乜..
補完就收工=_="

原帖由 …啊雪… 於 2008-11-18 06:52 AM 發表
根據黃易經驗=_=
網龍比完id 帳你..
查完你唔見左d乜..
補完就收工=_="

冇報警d人就係咁

但報左警就唔同  今日我上到去 搵佢負責人

佢仲緊張過我 填完份野 叫我唔洗擔心果d 因為d野貴重 一定會幫你搵番

仲問我肯唔肯比佢影印一份警方既口供紙

笑傲無雙

講真告唔告得入我就真係唔知
不過可以講句心底話
就係如果咁多証明都告佢唔入
我可以話係對香港的私法制道完全失哂信心
網龍重此再無公信力...
題外話...有人覺得借野比人係自己 on9
我誠認佢信錯人佢係一時過錯
但我覺得好多老公老婆都會有對方9成個人資料
但代唔代表佢地可以偷對方野呢?
香港係有好多案例成功告得入的
不過呢單野主要係睇 police 做唔做野
不過本人認為佢地係時候做野...殺一敬百都好

我都係小森聯會嘅人

說話唔多, 我阿哥做督察的, 佢以前親手處理呢類case不下數十次....只想講一定告得入, 不過話題唔hit, 報紙唔多講d人先唔知咁多呢類case, 之後大家點諗就自己決定....close file!!!

ps. 香港太需要d通識教育....仲要d人個個入腦先得~!

原帖由 pakpak911 於 2008-11-18 06:54 AM 發表

冇報警d人就係咁

但報左警就唔同  今日我上到去 搵佢負責人

佢仲緊張過我 填完份野 叫我唔洗擔心果d 因為d野貴重 一定會幫你搵番

仲問我肯唔肯比佢影印一份警方既口供紙

據我所知無報警的話網龍係唔受理的

拎得返d野既人一定係有報警, 只係睇當事人會唔會追究拉人, 大部份係比不知名人氏爆ac既都會唔追究, 但求拎返d野就算, 所以多數不了了之

原帖由 pboy123123 於 2008-11-18 01:15 PM 發表
我都係小森聯會嘅人

說話唔多, 我阿哥做督察的, 佢以前親手處理呢類case不下數十次....只想講一定告得入, 不過話題唔hit, 報紙唔多講d人先唔知咁多呢類case, 之後大家點諗就自己決定....close file!!!

p ...

我估d人唔睇新聞同報紙, 齋係近期幾單網上自稱黑社會比人拉左, 勁舞團恐嚇事件被調查, 都應該要意識到網絡上面都要負責任的

點知仲係有咁多十幾廿歲既人腦筍都未生埋

有d仲連係刑事都唔知....now d學校真係要檢討下, 教d人出黎可以乜都唔識的

原帖由 woodwood 於 2008-11-18 01:58 PM 發表

我估d人唔睇新聞同報紙, 齋係近期幾單網上自稱黑社會比人拉左, 勁舞團恐嚇事件被調查, 都應該要意識到網絡上面都要負責任的

點知仲係有咁多十幾廿歲既人腦筍都未生埋

有d仲連係刑事都唔知....now  ...

唔關學校事, 而家d細路又有幾多個返學會認真聽書學習丫? at least 上面話人傻仔嘅個d唔係囉......一味識幸災樂禍、妒忌、開口埋口都係粗口, 好有一種典型香港街童feel ~!!

聽講個楓玥唔係第一次偷人裝, 佢係第2隻game已經試過, 好明顯係因為佢試過第一次平安冇事, 以為次次都咁順利~o~

佢又係kai既, 偷完人野周圍同人講, 打機打上腦, 係時候令佢後悔一下佢所做既野了, 最好比差佬拉住, 等埋佢老豆老母都知咩事

雪糕仔真係慘, 咁平一對6階內攻飾放, 都唔諗下對內飾係咪有料既, 而家一回收佢就真係咩都冇

雖然我隻沁青冇玩, 都想嚴懲一下呢種瘋玥小偷
如果樓主唔介意, 可唔可以fax去雜誌既報料熱線登出黎
反正近排除左金融風景同炒人就好少news
希望警方今次真係全力滅罪啦, 做足野比番市民睇下

十週年勳章(賀詞)

第十二條、帳號與密碼之使用
乙方於甲方完成註冊程序後,應核發一組帳號及密碼;該組帳號
一經設定即不得變更,且僅供甲方使用。甲方不得將該組帳號、
密碼轉讓或出借予第三人使用,如因而產生糾紛,由甲方自行負
責。前項之密碼得依乙方提供之修改機制進行變更。乙方人員(
含客服人員、遊戲管理員)絕不會主動詢問甲方之密碼。甲方就
本條之帳號及密碼的保管負全責,如因保管不周致帳號、密碼遭
他人非法使用,此屬可歸責於甲方之情形,亦由甲方自行負責。

第十三條、帳號與密碼之非法使用通知與處理
任一方發現第三人非法使用甲方之帳號,或有使用安全遭異常破
壞之情形時,應立即通知對方。乙方接獲甲方通知,或乙方通知
甲方後,經甲方確認有前述情事,乙方得暫停該組帳號或密碼之
使用權限,並更換新帳號或密碼予甲方。
前項情形,乙方應返還甲方已扣除之儲值,或補償相當之遊戲費
用,但可歸責於甲方者,不在此限。

第十四條、電磁紀錄被不當移轉時之處理方式
甲方如發現帳號、密碼被非法使用,且遊戲電磁紀錄遭不當移轉
時,應立即通知乙方查證,經乙方查證甲方之個人身分無誤後,
乙方得暫時限制相關線上遊戲使用人就本服務之使用權利。
乙方應於暫時限制遊戲使用權利之時起,即刻以書面或電子郵件
通知持有前項電磁紀錄之第三人提出說明。如該第三人未於接獲
通知時起七日內提出說明,乙方得直接回復遭不當移轉之電磁紀
錄予甲方,並於回復後解除對相關線上遊戲使用人之限制。
持有第一項電磁紀錄之第三人不同意乙方前項之處理,乙方得依
報案程序,循司法途徑處理。
乙方依第一項規定限制甲方之使用權時,在限制使用期間內,乙
方不得向甲方收取費用。
甲方如有申告不實之情形致生乙方或其他線上遊戲使用人權利受
損時,應負一切法律責任。

第十五條、遊戲歷程之保存與查詢
乙方應保存甲方之個人遊戲歷程紀錄,且保存期間為三十天,以
供甲方查詢。如逾電磁紀錄保存期限三十天者,恕乙方無法受理
甲方之查詢申請。
甲方得以書面、網路,或親自至乙方之服務中心申請調閱甲方之
個人遊戲歷程,且須提出與身份証明文件相符之個人資料以供查
驗,乙方得依政府相關法律規定酌收查詢費用,由甲方負擔。
乙方接獲甲方之查詢申請,應提供第一項所列之甲方個人遊戲歷
程,並於七日內以光碟或磁片等儲存媒介或以書面方式提供資料

睇下先-.-不如

原帖由 無情kk 於 2008-11-18 07:15 PM 發表

睇下先-.-不如

你認為呢d代表佢冇罪

你係咪古龍比人呃到冇哂引?

法律罅還很多乎-v-是也

十週年勳章(賀詞)

睇唔出佢係咁既人= =

原帖由 …啊雪… 於 2008-11-18 06:52 AM 發表
根據黃易經驗=_=
網龍比完id 帳你..
查完你唔見左d乜..
補完就收工=_="

100% 係- - 香港警方唔會太理網上遊戲既失竊案=_+
同你錄個陣只係程序上要好認真-.-""

回復 75# 無情kk 的帖子

乙方於甲方完成註冊程序後,應核發一組帳號及密碼;該組帳號
一經設定即不得變更,且僅供甲方使用。甲方不得將該組帳號、
密碼轉讓或出借予第三人使用,如因而產生糾紛,由甲方自行負
責。前項之密碼得依乙方提供之修改機制進行變更。乙方人員(
含客服人員、遊戲管理員)絕不會主動詢問甲方之密碼。甲方就
本條之帳號及密碼的保管負全責,如因保管不周致帳號、密碼遭
他人非法使用,此屬可歸責於甲方之情形,亦由甲方自行負責。

你呢part 我係黃易都見過ccc
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:57 PM , Processed in 0.042554 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存