2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新武林群俠傳究極版 請各位留意 小心買錯賊裝 [豪傑]楓玥盜帳號 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: pakpak911
go

請各位留意 小心買錯賊裝 [豪傑]楓玥盜帳號 [複製鏈接]

借acc比人,唔代表你可拿這個acc任何東西,除非得到物主同意,不是就一定是犯法,就如你借一隻鑽石介子給朋友,但他把鑽石偷了,你說他有沒有犯法??那你可說借他介子就要預了他會偷你的鑽石?會借給他是因相信他才會借出,就如你的好朋友問你借,你相信他的話,你也會借吧,你也不是說"不要偷的的鑽石"吧,最多說"不要弄不見"吧.有人說警方不會拉人??網上犯罪,又有那麼多料,很容易就拉到人啦...多點看新聞,有好多案都好快破的,如上載mp3,淫相得得,拉你只是時間問題....不要做傻仔.....

情願睇網龍自己set既條例都唔信香港法例

唔通網龍條例點打都得咩

不合理條文就算真係白字黑字簽左約都可以告得甩啦, 何況呢d小小既條文

警方都冇乜可能吾理
只要搞大件事 就乜都要理==
就好似我地先前間學校 比我地整到貼上報紙
之後要教育署人黎一樣
面就自己 架自己雕
我撐你 @.@ 如果冇消息 幫你貼通街
因為我先前都遇到呢d 粉腸
但都系小朋友 一嚇就比返

原帖由 無情kk 於 2008-11-18 07:15 PM 發表

睇下先-.-不如

大家唔好炮轟發文者, 可能佢都只係搬字過紙根本唔清楚d利害關係....或者我作小小解釋啦...

根據免責聲明, 只是說明聲明公司(網龍) 就例明的情況下所作的行動, 並不代表香港警方會依照聲明而作出反應, 一切都以香港法律為依歸。 如證實聲明上有不合理條款, 法律上都可以不合理合約條文下把合約作廢。

記住, concept要清晰....重點係香港法律, 而不是網龍合約聲明!!    希望幫到大家

平心而論, 有幾多人會真心去細看聲明, 就算知道有此聲明都照借acc比第三者,
等於雷曼事件, bank都係有哂條文講哂有關聲明比客戶知, 最後有幾高風險都照簽照買一樣
都係看"貪"字為先, 有什麼後果先係次要
如果瘋月冇偷野照打掌門戰又win既話左, 冇事架喎就好比沒有金融風暴引起既事件而基金照賺錢一樣,
網龍定下聲明十成係有先例佢地都想呼籲下d玩家珍惜自己賬號小心處理一下
你可以唔同意佢定既聲明最多唔玩, 唔遵守佢既聲明照玩照借acc (冇人會理)
出左事咪用強硬態度抓爛塊面去聲討, 因為真係有人偷野又唔係錯,
出左事咪向警方求助, 佢地都會全力跟進市民要求盡力"落案", 做足哂程序
結果係點大家都會知...close file
如果加大傳媒壓力效果又唔同既...看事主點做啦

如果咁都拉唔到條仆 街...!!!
我同你搞遊行...搞簽名XD"
條友呃唔少人!!!
一定要拉條仆 街!!!

希望今次會有個對瘋月合理既判決, anyway佢已經成為大家心目中既犯眾憎
如果條傻仔仲可以消遙法外, 希望事主唔會剩係取回裝就say ok, that's all咁簡單

原帖由 水果妹妹妹 於 2008-11-19 01:28 PM 發表
平心而論, 有幾多人會真心去細看聲明, 就算知道有此聲明都照借acc比第三者,
等於雷曼事件, bank都係有哂條文講哂有關聲明比客戶知, 最後有幾高風險都照簽照買一樣
都係看"貪"字為先, 有什麼後果先係次要
如果瘋月 ...

大多數呢類聲明既法律效力其實係只在於果間公司用聲明來推卸某d責任用的,而不是什麼合約
就算你知道有呢d條文,但如果被該公司的職員誤導左,該條文可以廢除的
所以雷曼事件由政府接手後,政府都對多間銀行秋後算帳

楓玥仲日日係城同人玩切磋

即係樓主取回裝, 瘋月繼續玩, 冇事發生, 天下太平

吹就吹到好大~
又話咩48小時內攞得返又話咩一定告得入~
原來係冇料到~
仲係著住全身垃圾裝

:smilie_:10:
只要勇敢地上網龍公司 執佢一齊野
咩唔見都拿得返~~ 呵呵

多謝各位關心

正式收到網龍電話

全部野連寵帶裝 全部補番

星期二維護後就補番哂!

至於楓玥方面 因為網龍唔係司法單位 一切交比警方追究佢

我亦會把全部証明交比警方繼續追究

其實呢我覺得最傻都係楓玥 邊有人爆完人ac仲同第二講搞度影哂相比人post左上黎  大佬呀你都識出賣人人地又點唔會出賣你呀死傻仔 騙子

原帖由 pakpak911 於 2008-11-21 12:45 PM 發表
多謝各位關心

正式收到網龍電話

全部野連寵帶裝 全部補番

星期二維護後就補番哂!

至於楓玥方面 因為網龍唔係司法單位 一切交比警方追究佢

我亦會把全部証明交比警方繼續追究

樓主 記得啦 今次故事教訓你唔好亂信人除左自己老豆老母之外最好咩人都唔好信呀要學醒D啦

原帖由 gary0513 於 2008-11-21 11:08 AM 發表
吹就吹到好大~

尋日都見佢一身神裝啦, 你睇乜的

原帖由 yuensiuhei 於 2008-11-21 12:52 PM 發表

樓主 記得啦 今次故事教訓你唔好亂信人除左自己老豆老母之外最好咩人都唔好信呀要學醒D啦

我又唔係太同意, 就係呢種心態搞到成個世界(香港) 的人太自私, 其實相信人唔等如預左比人欺騙, 我只覺得唔應該因為咁而從此不信人, 咁只會令愈來愈多人思想轉歪, 變得憤世嫉俗、幸災樂禍、妒忌心重....唔好以為我講得嚴重左, 自己想想各家自掃門前雪嘅結果就會係咁, 咁玩online game又有咩意思? 一點都冇誇張。

所以我覺得都係平想心, 被欺騙其實最大問題應該係欺騙人者而不是樓主, 不應因此捨棄相信別人, 只要小心一點應付欺騙手法其實問題不大的

只是一場鬧劇...代理又係一樣補償損失不再追究交由警方,
警方當然係再冇人再追究plan定close file, 乾手靜腳...
又唔怪得瘋月偷左人野咁囂仲可以同愛人照講, 基本上佢都唔係第一次做, 反正次次冇事 (有d羨慕佢又賺左1皮野)

十週年勳章(賀詞)

楓玥 shame on you la

聲明不代表合約-.-

無情KK DD...問下你呢

網上BT左D GAME/漫畫/電影

復制落隻dvd度, 賣出去, 咁算唔算犯法...@@

等同樓主一樣呢...

雖則你可能會話小森親自比個acc佢

不過, 佢有埋對話紀錄, 楓玥仲可以點推?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:13 PM , Processed in 0.042201 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存