2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 【=官方=】官方收集意見及bugs專區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 夢之小妹
go

[資訊] 【=官方=】官方收集意見及bugs專區 [複製鏈接]

原帖由 kurt199199 於 2009-1-13 08:43 AM 發表
希望聖騎有雙手盾!!!可以作一個全主坦,放棄一所有攻擊!!成為同伴的最強之盾

咪傻啦
咁用咩打??
用盾??
咁唔使玩lu

問題已轉交開發
原帖由 zxctimhk 於 2009-7-23 02:08 AM 發表
我想問一個問題
我玩遊戲個時都係叫小風
不過點解D人開到我開唔到
我加好友個到個系統都話冇E個人
可唔可以講比我知點解會呀
p.s人地開到叫小呠呀小x呀個d
點解我開唔到叫小風
講比我知好嗎?

邊個SERVER?

回復 344# zxctimhk 的帖子

本身隻精靈改名會唔會影響到= =""
因為我隻精叫做小風=0=

意見

聖騎士的所有聖光傷害 應轉為法術傷害 才再像 聖騎士

有魔法效果

希望能夠增加武器/裝備快耗完的提示

例如:3/100 武器/裝備 系統會顯示快耗完的裝備LOGO

一般鍊金內的 大地/天空  及各碎片 在開放4轉後都已追不上

可以係增加一隻貴小許的鍊金土 而碎片 有奧秘 / 及 有魂魄大地/天空
或者是修改鍊金的清單....

希望拍賣...可以拍賣...如果吾系做咩叫拍賣-口-"..不如叫記賣~~~  個game-.-仲有超大量的bug~~~66lv仗=不會比人定~
-.-個game月來月多bug~~bug系要解決的~~~吾想1個好game 消失~

雙持緊 轉唔到 皮粗/敏銳 因為要放低一把單手武

但先轉皮粗/敏銳 就可以 由放多一把上去..而唔洗用 雙持天賦

其實有個意見想發表好耐...

就係我覺得D裝備去到一定等級就會換...呢個係理所當然既事...唔通一套eq走天涯!?

但換完新裝備,舊有既裝備就等同雞肋一樣...用又用唔著...掉左佢又好可惜咁

變相而家我成個銀行就拎黎放D舊既裝備...相信有部份玩家都面對緊呢個問題...

講左咁耐都未入到正題TIM-.-

其實我建議開發商不如考濾一下增加一D物品可以解除裝備已梆定既效果

令到呢件裝備可以還原到未梆定既效果...咁我地既舊裝備就有番D用...

自己用完可以賣出去,又或者俾朋友用...起碼唔洗放銀行/掉左佢咁浪費先啦

而呢個解除梆定既物品可以考濾放起商城度賣

一方面可以幫到好多有同樣問題既玩家,另一方面又可以令代理商增加收入

以上純淬個人意見

有關合ser的意建

合ser之後應該會多了一兩個分流,以免過度擁擠
我玩樂章之前玩過另一隻game,他們有一個「標榜」分流的做法,值得參考

比如說
分流 1/2 被標榜為「交易」,想進行買賣的玩家會集中在這個分流
分流 3 被標榜為「PK」,想 PK 的玩家會集中在這個分流
分流 4 被標榜為「boss」,想組團打boss級怪物的玩家會集中在這個分流

各分流不是被限死只能進行某樣活動,只是分流被「標榜」後,玩家想進行某些活動時就會集中在該分流
這樣如果需要足夠人數才可進行的活動,例如戰場,就更容易開場
另外各個分流都有其「存在的目的」,就可被免某分流過度死寂

這就是我說的那個遊戲,有興趣的話可以去看看:
按我 (注:英文網站)
news archive 裡某則更新消息應該有提及,至於是何時的更新我卻忘了
另外你可按 play > world selection 看看我所說的「標榜」是甚麼意思

GM....我是1SER的玩家...外掛的問題很嚴重,,,特別是蓋亞林地的地獄使....每天24小時打蟲毛...真不知想怎麼...我怎打任品呀,,,,

我有個問題
轉夢之樂章2之前成日玩玩下就重新開機
e家玩2果陣就一入個人物行幾步就疾左係度
之後聽到d音樂變左bom bom bom bom<---咁既聲(姐係hand機-3-)

有冇解決方法,我係用xp架

我想說GM封外掛           SER2 有a lot of

回復 1# 夢之小妹 的帖子

小妹..想問4轉影者招bug
幾時會整返好...??
bug左隱型既話...怪物就打你唔到..
可以直接打boss
會令到其他遊戲各色不平衡...

狂戰d mp   太小

十週年勳章(賀詞)

希望小妹睇睇,近黎,好多人合黃武器,裝備.但係人地又唔知道合成成功率,所以唔g點算好. 還有,我想麻煩小妹1下,更新下,可以顯示到合成成功率同強化成功率,thx~

原帖由 last-destiny 於 09-12-8 07:57 PM 發表
小妹..想問4轉影者招bug
幾時會整返好...??
bug左隱型既話...怪物就打你唔到..
可以直接打boss
會令到其他遊戲各色不平衡...

你真係得閒無野做!

角色不平衡就係係有
好似一個70魔導士打贏一個75Lv既天騎士!三個專精滿晒!重要三下死! 真係好過份!
重話頂怪!魔導士咁勁唔使找人頂怪啦!幾下殺左隻王啦!

pvp 比晒元素同死靈玩晒啦!

請官方跟進!修改地師技能過強!

打遠攻戈陣,,明明見左埋左身,成日都話【距離太遠】咩事._."?

件穩重少年服  沒有放左收藏到

本來淨係覺得lee隻game成日lag lag地
但係lee排真係激死我!
明明打打下怪,,突然咩制都禁唔到,,咁就死左
迫我死已經好慘,,問題係死左仲復唔到活..仲係咩制都禁唔到
隔左幾分甚至半粒鐘先禁到制
有時坐係到or交交下任都係咁
好煩!!!搞到我升極都升唔到lv!
行又唔得,,出招又出唔到,,唯有企係度等死...
死左又復唔到活,,真係好無奈架!

lee排升1lv要比人地用多一倍既時間,,成日又禁唔到制
無啦啦又會彈game...
之前係冇lee d問題,,係唔知點解好似愈改愈差
望gm可好好改善!!!
可能語氣重左d,,唔好意思...
仲有精靈方面,,我公會有人整一把斧,,要整30次都唔得
我整裝,,就整20次都整唔到
最終,都要放棄
希望gm可提高精靈製裝和整武器既成功率!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 09:18 PM , Processed in 0.090766 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存