2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero [請三思而後行]或許關你事嗎?
樓主: 技能大師
go

[新聞] [請三思而後行]或許關你事嗎?   [複製鏈接]

其實每一次我戰士見到暈左既都會走去重壓(只少係日服係甘
係日服我基本上都吾會俾人食技(有時係會食,但係會殺到
相反係港服,當我重壓一個被暈的「肉」果陣
本來應該扣3XX既重壓變左扣8X(火箭俾多你喇)既火箭,我相信計埋DOT火箭都吾會高過重壓掛
加上重壓係即時傷害,比起你火箭磨佢血更有用(加上人地可以食水抵消DOT,到頭黎都係冇用
或者係話睇情況,係,有時弓遊磨血可以好SM,但我諗吾會係對暈左既或者對面沖得太前既人用的吧
所以話呢,集火吾係話吾比你做,但係有戰士有火法呢D比弓遊高輸出既職業係度果陣
係咪應該衡量下你(或者其他弓遊)當時應該做既野?
到底係冒住食人技放走隻雞既風險去打隻暈既?
定係去阻礙敵人既法C/遊俠去救隻暈既?
相信答案會係後者

以上只係我既己見,不喜勿插
已有 1 人評分Good 收起 理由
詩米 + 1 我香港玩戰士成日冰左暈左比對方d箭救左,,.

總評分:  Good + 1   查看全部評分

講到尾都係"短視"既問題(意識)
自已友盾一暈左人
成堆人眼中淨係得隻暈
(但係火法*指火d  同戰士埋身打暈人唔覺有問題)
弓遊明知自已低攻 係咪應該唔打呢隻暈人 而轉去打人地想集我地火既人呢
你唔識企去前面維持戰線 唔保護隊友都算 你話你冇痛忍係接受到
但係最基本做自己本份 都做唔到
*以上內容針對港服90%弓遊 非全部

攻擊距離長又唔識更有效利用 (企戰線側面 貫敵人後方 箭雨後排 反隱etc)
淨係識龜係戰士後面 隻戰打邊隻你又打邊隻
由得隻戰比人打 你又消9佢技
連自已職業定位都未知就亂9咁黎

打咁多字都係想講一句:
弓遊真係好撚廢 廢人玩弓遊更加廢上加廢
詩米 + 1 意識問題

十週年勳章(賀詞)

好老實
你掛一陣真係冇人會話你
但依家D港人團真係嚴重到比人出塞頻黃頻都吾返黎真係要屌
眼見 藍國M團 紅國血染D人最為嚴重
可能真係小數人咁樣 冇錯只係小數
但係佢係掛住你地團名既姐
名吾開, 我諗大家識諗

附其中一張小圖

十週年勳章(賀詞)

7B! 發表於 13-5-6 02:24 PM
好老實
你掛一陣真係冇人會話你

個團名遮唔哂喎

港服實在太多人完全係唔知做緊乜

佢手上控緊隻職個特點係乜? 應該做乜? 點樣先可以有貢獻? 唔知

一味亂玩就算, 我有我自由理撚你感受

玩左五年仲係柒下柒下, 入到場連要做乜都唔知的人真係多到數唔哂

最大問題就係行番出黎講埋D歪理去教壞人先係錯到冇得再錯

帥鬼xd  所以真正識玩既早就走晒 佢地一路認為自己岩.根本唔會改  發表於 13-5-6 03:23 PM

7B! 發表於 13-5-6 02:24 PM
好老實
你掛一陣真係冇人會話你

呢個真係少數黎
我地真係冇咩人掛水架
大部份都會出去拆塔, 出召
當然我地見到自己人掛水唔出水, 我地都會屌
BTW, 你張圖遮左我都知係邊個黎 wwwwww

利申: M團蝦毛一條

地上之龍  第1個字係"上"?  發表於 13-5-6 04:02 PM
jeffrey1025  我唔係講張相個個 :0)  發表於 13-5-6 03:44 PM
地上之龍  ....我冇睇錯呢位團友個名應該係4個英文字母黎, 會唔會係第2個 ?_?  發表於 13-5-6 03:30 PM

笑傲無雙 玩過星曲WEB

如果長期係咁  遲早比日本封IP  封AC  要玩就好好認真去玩 比日本玩家點左名 點左相 等死(封AC)

睇完第一頁已經無興趣想睇

玩就好心玩得有水準 去到人地果面就唔該依番人地個SER既生態生存啦吊你
無謂影衰一開始係到玩緊果班

笑傲無雙

結婚戒指 發表於 13-5-6 03:37 PM
如果長期係咁  遲早比日本封IP  封AC  要玩就好好認真去玩 比日本玩家點左名 點左相 等死(封AC) ...

我就係想講呢樣野
屌人根本無用
大家都知掛水有比人封ac既風險
佢地要做咪由佢承擔後果
根本就有其他方法制裁佢地
做咩要搞到自己成個凝望天空咁

就好似係香港
邊有人會日日講唔好殺人
講埋曬d殺人唔岩嫁,點點點,有鬼用咩
根本殺人果d就知自己錯咩同有咩後果

但係其他根本無諗過殺人,唔會殺人既
咪覺得叫人唔好殺人果個好煩囉

原來係咁既 發表於 13-5-6 05:12 PM
我就係想講呢樣野
屌人根本無用
大家都知掛水有比人封ac既風險

問題係依家一個殺人全部人要因為佢一個錯而誅九族
一個團員既問題, 會影響全個團比人黑名單
日本人記住你個名之餘會記埋你係乜野團
隨時因為一個人掛水全團無預警比人踢
除非個團大到自己包半場啦
不過25個掛水包場咪又係輸

其他就唔講喇

BTW, 其實講掛水is ok
但如果focus只係在日服的話還是發回海外專區比較適合

那麼我把焦點放遠一下

港服跟日服的差異上作一點比較吧
日服掛水其實不是沒有, 但比例上不多, 不會場場遇到
另外就是, 水晶到中後期多數會坐的人不多
甚至試過主水只有我在坐主水供起下半場擴建
但死水不常有, 近期活動與一輪海外勢力入侵後比較明顯水是死快了
職業分佈明顯不平衡了 (平均遊法合共60, 戰士20多, 拳笛佔少數)
壓線容易崩潰 (最近跟港服場一樣不是壓人城就是被人壓城)

前陣子玩日服很多場次並不會壓倒性的勝利, 國血的拋離也不會超出很多 (大半條一條更是常有)
現在日服的國戰幾乎跟港服差不多
所以打完銀幣後我已經潛水去做FYP算

十週年勳章(賀詞)

上海. 發表於 13-5-6 05:42 PM
日本人記住你 ...

我打完50粒都潛左水
返歸清埋d日劇同綜藝節目+動畫

最好日服快d捉哂海外玩家啦

笑傲無雙

上海. 發表於 13-5-6 05:42 PM
日本人記住你 ...

同團既話,就可以團頻提
即係我自己單機既,見到上面提到既m團掛水
簡單d講關我乜事
鐘意撿舉咪撿囉,想隻眼開隻眼閉咪行開

我唔明點解兩樣都唔簡,反而黎開post屌番自己人去掛水影響人地生態
香港人點會理你,比你講到自己流埋眼淚佢都係繼續掛

同埋過得日服,就預左有日會比人封
係大家都好樂觀咁以為無做錯野就無事
潛在危機一直都係度,接受唔到危險,但又要行近我真係無野講了

笑傲無雙

原來係咁既 發表於 13-5-6 12:28 PM
我既意思係
弓遊蓋人傷,如果結果係高傷過戰士
咁樣都代表住果隻弓遊既貢獻大過戰士

不多說

詩米 + 1 不解釋

原來係咁既 發表於 13-5-6 06:09 PM
同團既話,就可以團頻提
即係我自己單機既,見到上面提到既m團掛水
簡單d講關我乜事

我搭地鐵見到有個師奶一個人霸兩個位

同佢一齊既可以細細聲提佢
即係我自己一個坐車既, 見到佢一個人霸兩個位
簡單d講關我乜事
鐘意檢舉咪檢舉囉, 想隻眼開隻眼閉咪行開

我唔明點解兩樣都唔簡,反而黎開post屌番自己人去霸兩個影響人地無得坐
香港人點會理你,比你講到自己流埋眼淚佢都係繼續霸

同埋坐得地鐵,就預左有人會霸兩個位坐
係大家都好樂觀咁以為無人鬧就無事
潛在危機一直都係度,接受唔到危險,但又要行近我真係無野講了

你的言論除了不負責任, 還跟某一位討厭政治的公眾人物一樣天真且幼稚

有無玩日服只係其次
一個有戰場意識, 為左國戰嬴既人絕對唔會想發生呢種事
無論日本人還是香港人都一樣
決定性的因素是閣下的心態

覺得日服掛水關我_事既人都係得兩種, 一係無戰場意識, 一係無玩日服
唔知你係邊種
已有 3 人評分Good 收起 理由
詩米 + 1
tkepd0932 + 3 給你的
菊地 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 7   查看全部評分

笑傲無雙

原來係咁既 發表於 13-5-6 01:46 PM
唔好用「 你地 」唔該
首先我唔係弓手,我係魔師
同埋弓遊陣,係阻魔師用,唔係擋戰士(呢個位改左,因為頭先 ...
唔好用「 你地 」唔該
首先我唔係弓手,我係魔師
同埋弓遊陣,係阻魔師用,唔係擋戰士(呢個位改左,因為頭先望錯你既回覆回錯左)

我自己港服玩開戰士
係宣佈汁之前,一路都係玩戰士

BTW, 有D弓真係好白痴
成日話放貫都係救你咋
我心諗.....我衝得入去都預左要死
你仲貫乜柒, 難為入位果班真係多得你唔少....

菊地  我認為大家價值觀好唔同, 再同你講落去都係沒意思  發表於 13-5-6 10:09 PM
菊地  港服都叫沒咩白痴弓手, 咁我真係沒野好講  發表於 13-5-6 10:06 PM
原來係咁既  我自己港服無咩見到白痴弓手,都係果句,如果你覺得日服蓋傷問題已經嚴重過港服既,咁我都無咩好講,我只係覺得有人將一小部份既人既錯無限放大  發表於 13-5-6 10:03 PM

今日見到2條英文名既ON9係咁暈完巨龍
唔洗問都知佢黎自邊到

咁多字其實睇完第一頁就無心機
反正做M盾,玩港服同日服
就算比人放開飛機都好
換暈自己比人集火死都好
救隊友一早變左打國戰既一環
盾戰救弓救戰救咩都好,見到有可以幫既人就去幫
想掛水咪掛水,教好有語音有人易就出水
日服唔好講到咁神聖,都係有人會掛水玩手機GAME
但係以香港人既心態,出口多過出手
最主要都係ON9病自重
其實毒撚一個更開心,洗撚你講~

原來係咁既 發表於 13-5-6 12:17 PM
只不過係日本人用既戰士殺唔到人,就開始屌人了
跟住有班香港人好睇重日本人點睇自己,咪再屌番自己人

傷再多坐座城都唔會扣血的ok?
戰士1支星紅都頂到你1分鐘內箭雨弓遊技,無消打小路都可以繼續做野
就算後場出水出召都多貢獻過你個2w傷ok?

你係為左堆無謂數字而打機既,不如好好讀書攞個堆數字仲有用啦

冥月/幻色\楓色  因為你地一擔擔,都趕住衝傷呀嘛,緊係吊啦www  發表於 13-5-7 05:11 AM
原來係咁既  如果傷害真係無用,就唔會有人無曬消耗之後屌遠攻啦  發表於 13-5-6 09:58 PM

tomlau1994 發表於 13-5-6 08:02 PM
今日見到2條英文名既ON9係咁暈完巨龍
唔洗問都知佢黎自邊到

真系好笑
你甘講香港人系錯哂?
日本人唔識巨龍打暈?
唔好一味屈香港人黎日服唔岩
日本人都有人用英文做名啦
唔通系香港人>?
做人就醒小小cap 圖
甘先有說服力嘛
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 04:44 PM , Processed in 0.041966 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存