2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 精靈樂章 遊戲中的BUG-殺戮同好會 [最後一次更新8/7 事情已暫時完 ...
樓主: 恐怖v
go

[消息情報] 遊戲中的BUG-殺戮同好會 [最後一次更新8/7 事情已暫時完結]   [複製鏈接]

利用bug的後果/相關後果

12. 玩家遊戲行為、付費機制有任何異常之情形,或於遊戲中有不當接收玩家利用系統異常、程式漏洞圖利之物品時,帳號將暫時凍結,請玩家主動與客服中心聯繫。官方有權將玩家異常資料還原至異常狀況發生前之狀態,玩家不得異議。

14. 玩家不可將遊戲的物品或是帳號試圖進行現金、有價物品、帳號之間的交易;基於營運考量,若發現玩家創造有價物品交易、帳號代玩、網址、商業廣告行為、電話號碼、特定地名之角色名稱、公會名稱或個人商店說明,或是在遊戲內、討論區中有任何上述相關內容,即使玩家並無明顯意圖,GM 仍會無預警進行查證, 若經查證屬實,將進行帳號鎖定處置,違者初犯帳號將停權 3 天、再犯帳號停權 7天、累犯帳號停權7天。

16.[玩家若發現網頁或遊戲內的錯誤程式 ( 程式漏洞 ) 或其他問題時, 須迅速的使用官網資料異常表系統回報,不可私自惡用或公開、私下的傳遞散播消息或從事任何行為並拒絕提供相關資訊,違者帳號將永久停權。

http://gf.alta.hk/index/service/index03.html

違規處罰事項

第一次違規

第二次違規

第三次違規

在遊戲中以現實生活的金錢做買賣

帳號停權三天

帳號停權七天

帳號停權七天

散佈或討論外掛、輔助程式、程式漏洞

帳號永久停權

利用程式漏洞進行遊戲或收受程式漏洞使用者不法道具的玩家

帳號將暫時凍結並回收所有不法取得之物品等,
請玩家主動與客服中心聯繫。

http://gf.alta.hk/index/service/index04.html

jollysindy 發表於 13-7-1 11:10 PM
其實你地有無sd去客服 客服有咩答覆

7月1號係紅日
公眾假期ALTA放假,
我已經報信EMAIL ALTA
今日朝早我亦都會打上去反映呢件事
希望各位亦都為呢件事而去做小小野,例如投訴等等

恐怖v 發表於 13-7-1 11:17 PM
7月1號係紅日
公眾假期ALTA放假,
我已經報信EMAIL ALTA

因為都有唔少kuso(魔土) 同英雄榜同坐騎係同人收.....係你地未開post之前......唔知佢地係咪又bug出來之後賣比人

恐怖v 發表於 13-7-1 11:12 PM
利用bug的後果/相關後果

12. 玩家遊戲行為、付費機制有任何異常之情形,或於遊戲中有不當接收玩家利用系統 ...

永久封左佢地就爽YY

玩過星曲WEB

請善用Bookmark「留名」功能,謝謝。

jollysindy 發表於 13-7-1 11:24 PM
因為都有唔少kuso(魔土) 同英雄榜同坐騎係同人收.....係你地未開post之前......唔知佢地係咪又bug出來之 ...

大家盡量唔好收/放/賣點卡比人,
等聽日睇下ALTA點處理呢件事

恐怖v 發表於 13-7-1 11:30 PM
大家盡量唔好收/放/賣點卡比人,
等聽日睇下ALTA點處理呢件事

如果真係處理左買左佢地d物品玩家咩都無晒....我估我都唔玩囉=.= 係用錢同人買...依家整個咁既野出來

沙拉b 你都柒得多啦 今次仲唔?g.g

都唔知怎好啦

人地公會既野我唔會討論亦都唔希望大家討論
我開呢個POST只係希望提醒大家,亦希望令到官注意呢件事
並無針對公會針對人的意思,只係公開個事實出黎
亦都沒有主動引起罵戰

Alta如果回檔。 唔封ac我諗大把人退game

我唔知果個唔好買係邊個啦下

佢講大話都幾叻下
明明就係琴日見到個剎b抽個箱出字
我地先走去睇下係咪有bug

第一頁針對我既圖 (樓主話就話無針對人 但張張圖都有我個名)

大話1:
琴晚既事 講到我地幾日前就開始?.?
係度作故仔? 不如話我地上個月就開始 好無? 比你作落去

大話2:
100分底分無限抽???我0分喎 你繼續吹 好無?
作大D繼續
+上隻npc 1禁就出箱  係有d人得有d人唔得 並無任何方法 亦唔須要同好會分數   1禁隻npc就有最底果行就有  信不信由你
所以唔好話我地係度BUG分 無分又點BUG? 連個聲望框框都無 點BUG?係BUG都係隻NPC BUG左 明未?
問心一句 有得抽你唔抽?????你班人唔好同我係度扮偉大扮哂野 我想作嘔

大話3:
飛哥 Lung 有份? 又係得個屈字?佢地d ac禁唔到喎 得我ac可以
以我所知得我YOUGI同DISTANCE可以
所以唔好係度屈其他人

大話4:
你自己都貼左張圖個箱不可交易
我又點易比其他人抽?GAG黎?

個唔好買 可信???????

我係有抽過  但琴晚已經停止  
其他時間都唔係我本人
封我AC無所謂  反正已經唔多玩
出得字預左比人知  做過我唔怕認
如果影響到其他玩家 我道歉

但唔該D人唔好係度知少少扮代表 
係度屈其他唔關事既人 OK?
唔好以為放D對話圖上黎=你/條友講D野岩哂 知道未
消息補充? 你果D叫事實?
我而家就真係消息補充喇 OK?
已有 1 人評分Good 收起 理由
小文乂 + 3 我唔信只係得你地BUG啦.... 說得太好了....

總評分:  Good + 3   查看全部評分

wow 講得好...
單憑一個唔好買既片面之詞 就話係...
甘其實我想講@0@ 好多人都係架!!
只係抽吾到出吾到字你吾知姐LOL~
吾通我話小靈又係啦WOR~~

E個POST都幾多偽善拎  有得抽你估你地會唔抽咩?_?

kiux03 發表於 13-7-2 01:09 AM
E個POST都幾多偽善拎  有得抽你估你地會唔抽咩?_?

好中肯

2000fun真係幾多野䏲
n年前有單bug金嚇走左大半人
今次又會點呢
港服真係好多神人。。。我指不擇手段方面
好彩無哂心機再玩。。因為咁既情況點玩都無意思,依家做花生友幾爽

加上個箱出字唔係咁易 抽到坐騎先會出字
而坐騎唔係咁易出 抽幾百個都未必出1次字
琴晚世頻有人爆完出黎
幾多個人去左抽你會知?抽到D野唔出字你又知?
有抽都可以扮無抽架喎D人  只要無出過字既話   
抽多同抽少都係有抽過   
係你就搵埋果D出黎封左佢囉
咁先叫公平  OK嗎?

笑傲無雙

哂氣.le果d實係咁講.yougi.小丫果d我見佢地日日係到抽.一睇就知bug黎.
抽果d有沒回報過呢個bug??
yougi個狗系.仲要呃9人.放hkd.呢d人唔死都沒用.

小丫vvv 發表於 13-7-2 12:57 AM
我唔知果個唔好買係邊個啦下

我之後易到post左個箱出黎不可交易只係上面既文無改到
lung隻人公告我親眼見到係琴日夜晚出字
邊個有份抽過同個方法係點你知我知

alta實有記錄,亦都可以check返邊個有份利用個bug去獲取利益
而且真係唔驚既咪一路bug到封左個bug為止,而唔需要叫人唔好郁自己個ac 叫人唔好再bug

唔係人人都會為個雞碎咁多而去做埋d破壞遊戲平衡既事
而知道左件事之後唔單止無回報而且仲一路利用個bug去獲取利益

ForEveR.Black 發表於 13-7-2 02:29 AM
哂氣.le果d實係咁講.yougi.小丫果d我見佢地日日係到抽.一睇就知bug黎.
抽果d有沒回報過呢個bug??
yougi個狗 ...

點見到日日??????
我只係前晚抽過
你有証據就拎出黎話我本人日日抽
唔好係度9up當秘笈
講過既野請你負責任 .
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:45 PM , Processed in 0.036519 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存