2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 C9 第九大陸 遊戲人數流失量太高
樓主: 紅茶
go

[閒聊討論] 遊戲人數流失量太高   [複製鏈接]

早就放棄了~~~

回了陸服C9 XD

幣商 真的xxx ...  物價高漲

小雲* 發表於 13-7-31 02:02 PM
那龍之谷總算懂得反醒吧
12年出?

平衡包唔包靈魂? -15% CD都已經橫行
如果唔包, 咁個平衡都好唔平衡?

DN都有翼, 時裝, 但只有移動速度, 暴擊有較大影響

兩隻GAME一樣平衡極有限
C9既 -CD 明顯地比較不平衡

sunnylimax 發表於 13-7-31 09:48 PM
平衡包唔包靈魂? -15% CD都已經橫行
如果唔包, 咁個平衡都好唔平衡?

你如果連一個靈魂都買吾起,我諗你去玩LOL同PC GAME好D= =

bbq1028133 發表於 13-7-31 10:50 PM
你如果連一個靈魂都買吾起,我諗你去玩LOL同PC GAME好D= =

當你玩一隻人買得起
玩十隻人你買唔買得起?
玩千隻人你買唔買得起?

仲有你用買唔買得起, 黎定論平唔平衡?
玩GAME都要貧富懸殊?

紅茶 發表於 13-7-31 05:15 PM
回覆 bbq1028133 的帖子

有冇新靈魂D資料睇下?

我所有既資料都係網上睇番黎,味出果時日日係到睇。冇搞錯就係有5套,講一下5套分別係咩,1.騰龍 2.王室 3.王室(物攻) 4.王室(魔攻) 5.血之窗。E家係GAME到個交易板到睇有前4套,第5套吾見交易板有,聽講好似得國服有(台板冇就最好,果套靈魂太破壞平衡)。騰龍就係E家台服果套,冇套裝效果,自選能力值比後4套廢小小,後面4套加攻速移速爆擊施法4%果D數值,佢就加3%,低左1%,加力量智慧果D數值,後面4套+25,佢就加15,低左10。5套入面,OUT左騰龍,後面4套加D自選數值係一樣,吾同既地方就係套裝能力(血之窗果套仲多左D野,後面講),先講王室,套裝能力係顯示血量,打大師同地獄果時會見怪物既血量。王室(物攻)就係加150物攻。王室(魔攻)就係加150魔攻。到血之窗,套裝能力好多,顯示血量,所有屬性抵抗+240,對玩家傷害加3%,HP+300,MP+300,MP回復+5,攻速+3%,移速+3%,施法加9%,所有基本屬性+20(力量智慧體力智能),命中抵抗+1%,偏斜護甲+2%,村莊移動+2LV。岩岩話血之窗仲有多左D野,E家講,就係其它靈魂自選能力得一個揀,佢就有3個揀,正常既靈魂揀完D攻速力量果D,就揀完,血之窗就吾同,佢有3個揀,第一個揀既能力同其它靈魂一樣,冇咩特別,第二個揀既能力,其實其它靈魂都可以通過G靈魂系統洗出黎,如果洗到最高既數值,係同血之窗既數值一樣(血之窗冇得進行G靈魂合成,佢係直接揀,而且數值係最高,吾洗靠運洗),血之窗第三個揀既能力,只係得佢有,其它靈魂冇,能力分別有:頭,肩:對玩家增傷1%,對玩家減傷1%,上衣:大技+1LV,下衣:所有屬性攻擊+300,所有屬性抵抗+400,手:無視物防150,無視魔防150,傷害增加3%,鞋:爆擊抵抗+3%,偏斜護甲+3%,每個部位只係揀一個,吾係揀哂。綜合黎講,騰龍能力差小小,冇套裝能力,3套王室能力一樣,只係套裝能力吾同,而血之窗比前4套多一個能力,而且套裝效果最勁。強度比較就係騰龍<王室<血之窗。有咩吾明可以再問。

都玩到有d悶悶地想退...

sunnylimax 發表於 13-7-31 11:36 PM
當你玩一隻人買得起
玩十隻人你買唔買得起?
玩千隻人你買唔買得起?

而加一個上衣靈魂600M左右,加埋個上衣計到最貴咪1000M,最盡打一星期副本都有,我吾係用HKD黎計。

仲有你第1隻人物打到錢,其他人物打吾到?

而你所講既貧富懸殊係C9而加呢個50級時期幾乎吾存在,再玩後期D我就吾敢講。

你話玩GAME都要貧富懸殊?而家幾乎全部網遊都係貧富懸殊極之嚴重,我已知既得LOL吾係,
你其實知吾知GASH既GAME貧富懸殊既情況比其它GAME好好多倍,我吾明點解D人成日黑骨前黑骨後,
GASH既GAME只係要付出相對比其它GAME低好多既成本就可以做到最TOP果班人馬,
吾信你自己去玩下網X龍,紅心香蕉,雲X起等等既GAME,你就真係知道咩叫貧富懸殊。

在此順便呼籲一下大家吾好成日黑骨前黑骨後,吾好見人講就跟住講,講講下搞到人人都信以為真,吾去玩GASH既GAME,GASH賺小左悲劇既係玩家,吾好以為叫D人吾好玩GASH既GAME係幫左佢,佢去左玩其它代理情況都係差吾多,計埋貧富懸殊仲衰過玩GASH果D。而加D人仲成日話GASH更新慢,小活動等等既問題,其實只係比人誇大左,跟本全部GAME都係一樣情況,除左LOL。點解網遊界會變成咁歸根究底係玩家問題,我自己做過問卷調查,而且自己睇身邊D人都係咁既情況,絕大部分人都係想玩GAME吾比錢,問佢點解話覺得比人呃,比人屈錢,吾抵,覺得吾洗比,堅決不用一蚊等等既理由黎拒絕消費。佢地既思想就係去迪士尼吾洗比錢就有得玩,你話有冇可能?就係因為一般平民玩家吾消費,所以要靠D有錢既玩家支撐住,但有錢既玩家有幾多?要留住呢班有錢玩家有咩方法?咪就係商城出D野,例如防爆果D,仲要搞到勁難強化等等,跟住吾用錢果批肯定跟吾上裝備,跟住比人打爆,提高佢地既優越感,有錢果幾個企街全身發光,其他大部分吾用錢既全部冇光,都可以有效地提高優越感。總之一句講哂,搞到上頂尖裝備既難度提高。就算咁樣班有錢既一樣會消費,吾用錢既就同用錢既更大差距,因為公司要賺錢,吾係真係想賺到你盡,係吾咁做吾到,呢個惡性循環,令貧富懸殊更加嚴重。太家回想一下以前彩虹冒險果個年代,咩GAME商城都有好多野賣,但係只要人人比小小錢,都可以玩到最TOP,因為果時D人肯消費。如果人人都出小小力,咁GAME就吾洗搞到而家咁。其實我個人幾讚成將神裝等等既野放入商城,當然GAME到都要可以打到出黎,吾係一定要你買,咁樣裝備價格可以由代理自己定,一定比去工作室買平好多倍,D錢又係入代理袋,吾會入左工作室到,代理賺到錢,玩家吾洗涯貴裝,頂多哂時間打,有錢咪商城賣吾洗煩,雙贏局面。只係吾知幾時開始,商城一出現呢D野就比人插到飛起,咁叫代理點搵食?咪就係賺有錢果堆人錢,冇錢果堆入去比有錢果堆玩,貧富懸殊嚴重。不過我相信大部分玩家都改吾到E家個思想架啦,見到商城有D咩都插一餐,完全吾用腦分析,而家只能繼續玩咁既遊戲...

我都兩日無玩一,一連個登入找永久頭都忘記了

開始冇咩動力...

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回覆 紅茶 的帖子

我自己覺得其實宜家新手玩上去吾難,c9副本其實遇左你單刷,你見d怪物智障甘就知道。我自己35-49全部都系單刷既。
派甘多疲累水系好大問題,最大問題吾系大部份人封頂,而系大部份人封頂之後距又更新吾切,導致有人走。
不過我見好多人埋怨話幣值好高,吾比錢玩吾到,老實講我覺得一隻online game好難吾比錢就玩得好好,如果你只系要地獄裝,武器、首飾可以綠色就無問題。問題系d人要求武器系路易得+9 重要數值好,飾品又要全套47藍,然後自己又吾想比錢,呢個系吾可能既事,除非你運氣好好,抽箱一抽中史詩武器。

johnathan135 發表於 13-8-1 10:23 AM
回覆 紅茶 的帖子

我自己覺得其實宜家新手玩上去吾難,c9副本其實遇左你單刷,你見d怪物智障甘就知道。我 ...

我就咁一開服果日正常咁打到50級就冇再打過副本,冇用HKD,D GAME錢都整哂全身47藍裝靚屬,係差套時裝靈魂就頂尖裝,試問下果D日日刷藍怪,帶人打地獄等等,仲要咁多疲勞,做盡各種賺錢手段,1日計到你最小都有200M掛?我好友到有個1日刷到800M,當然佢運氣幾好,同知道方法。

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回覆 bbq1028133 的帖子

不過好多人吾知道點解好執著,D飾品整十幾次都要洗要+9點幾%暴擊,我自己可能都算幾好運,整三件飾品三件都+9.3暴擊...

bbq1028133 發表於 13-8-1 01:55 AM
而加一個上衣靈魂600M左右,加埋個上衣計到最貴咪1000M,最盡打一星期副本都有,我吾係用HKD黎計。

仲有你 ...

1000W收到?
打完一星期又係呢個價?

而家泳裝平均1200W一套, 卡拉3000W一套
無咩人會放一件, 而且一件咁樣衰, 點接受? (泳裝無人咁蠢賣一件, 個頭賣唔出)

仲有我講緊係-15%, 你講緊係-10% CD
係要兩件時裝兩件靈魂

我講既只係最大影響既一項
你以為攻速6% 同移速完全影響? 果到又係唔係錢?
試問玩幾耐先收到一套?

最後, 你以個人搵錢能力黎定奪所有人既搵錢能力, 真係無言
如果個個都搵到錢, 唔會有人訓街, 唔會有人乞食

點解叫黑橙, 係因為佢隻隻GAME都攪死, 而唔係你所講既內容
例如: C9出大量疲水已一大破壞
其實就係多所謂活動累事?

本身都想dl黎試試 但見到你地咁講都係唔好了

爛橙代理既係咁
冇隻game會長壽

我都係玩左一陣就DEL左
好膠

我都覺啊

已有 1 人評分威望 收起 理由
小雲* -3 表情呃POST

總評分:  威望 -3   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 02:50 PM , Processed in 0.045844 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存