2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 C9 第九大陸 遊戲人數流失量太高
樓主: 紅茶
go

[閒聊討論] 遊戲人數流失量太高   [複製鏈接]

sunnylimax 發表於 13-8-1 02:14 PM
1000W收到?
打完一星期又係呢個價?

你真係肯日日打咁賺錢,打夠一套有幾難?雖然而家冇之前咁好賺,D裝吾值錢,打怪跌D幣都吾夠之前咁值錢,但味至於賺吾到既地步,開新大陸果時又會係賺錢既機會。你其實係咪想咩都吾洗做,全身神裝?咁就HKD啦,C9計HKD同其它GAME比完全吾貴,你硬要話個人能力既話,連幾百蚊都比吾出,冇咩GAME岩你,得LOL同PC GAME。仲有你話既-15%CD既係G靈魂,拎個上衣靈魂+個時裝去合出黎,時裝會消失,遲D會出個幻影時裝,要合個15%一D都吾難,你好錢既話而家就可以買一套黎時裝黎合,冇錢咪用住10%等佢出幻影時裝,10%同15%你覺得好大分別破壞平衡,咁係個人問題,仲有你睇下全GAME有幾多個有合G靈魂?

仲有你話個人搵錢能力問題,訓街果D點解會咁,咪就係佢吾去番工,又死要臉吾拎綜援,講好聽D咪話冇人請佢,不過邊有可能,真係咩都吾識去做洗碗,保安,馬會等等..大把掙住請,跟本係自己吾做。我當佢真係斷手斷腳,咩都做吾到,完全冇途徑比佢搵錢,咁咪可能要訓街,但係你睇清楚,係"完全冇途徑比佢搵錢",你玩C9,成個副本門口任意比你入去打,點會冇途徑比你搵錢?除非你斷手斷腳啦。

bbq1028133 發表於 13-8-1 08:24 PM
你真係肯日日打咁賺錢,打夠一套有幾難?雖然而家冇之前咁好賺,D裝吾值錢,打怪跌D幣都吾夠之前咁值錢,但味 ...

我同我朋友都係日日刷, 但真係無你所謂1000W一星期

另外, 只可以話你睇呢個世界睇得太美妙,
建議你可以直接去問下D流浪者係唔係大食懶
或者睇下新聞透視, 港台出既大量7點鐘節目, 你會見識更多

人地唔拎綜援既志氣, 被你睇成負面, 我更無言了

sunnylimax 發表於 13-8-1 08:49 PM
我同我朋友都係日日刷, 但真係無你所謂1000W一星期

另外, 只可以話你睇呢個世界睇得太美妙,

岩岩上50級果時至刷到,果個機會冇賺到你唯有等下次更新,E家就要睇運中D靚屬飾品,做收賣佬都好好搵。

至於你話既我睇得世界太美妙,個人睇法問題,果D節目我食飯果時都有睇,但味至於睇到個世界咁黑暗。

好吾得仲吾拎綜援係正面定負面都係個人睇法問題,冇得嗌。

最後想問下你係吾係個D咁慘既人?

喂喂喂
大家都係打機姐
唔洗咁勞嘈 亦唔需要人身攻擊 :P

十週年勳章(賀詞)

sunnylimax 發表於 13-7-31 09:48 PM
平衡包唔包靈魂? -15% CD都已經橫行
如果唔包, 咁個平衡都好唔平衡?

平衡既有限?

強化武器數值不計算在PVP

這樣叫不平衡?

-15%CD我唔覺得對我係PVP 有咩好大幫助喎

不如你黎同我打局睇下?

小雲* 發表於 13-8-2 03:13 AM
平衡既有限?

小雲 估下我係邊個 你公會既薩滿

小雲* 發表於 13-8-2 03:13 AM
平衡既有限?

你都好諷刺, 武器數值就影響平衡
其他周邊因素就唔影響?
6秒變5秒, 仲叫唔影響?

你既邀請我唔係唔想打, 而係我未有"影響平衡"既靈魂
就算同你打都測試唔到你所講既 "唔覺"

-CD 影響真係會好大LO,
C9 係玩連技, CD短左 連技既花款都會多好多LA
PVP 連技多左,贏面都大好多

回覆 紅茶 的帖子

朋友都跑光了- -....

zook123 發表於 13-8-2 01:01 PM
回覆 紅茶 的帖子

朋友都跑光了- -....

你f fb 可能係幣商

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回覆 sunnylimax 的帖子

我自己玩暗殺者,系甘多個職業裏面最難果個
不過我可以同你講,就算你有-30%CD靈魂
唔代表你pvp大機會贏好多
其他職業我唔知,可能有好大影響
對於暗殺者,我地系睇技術,就算你5秒可以用一次個技能
最大問題系:你連得起乜?
對於劍聖元素可能-30%cd 系超有用,因為可以不斷用魔法技能、砍人技能,不過對於 暗殺者黎講,最大問題唔系有無cd而系你連唔連到招技,唔系話有cd就可以連到,講求時間掌握同用技能既方向技術。
你甘講武器強化影響平衡,其實pvp唔計強化已經好好,+12 +13 基本上系想炫耀數值先會做,講真我試過用+5武器打副本米一樣,最大用+9武器筆用+5少幾分鐘通關,感覺不大。
我唔系炫耀自己,我試過同個-10%CD既人打,最後距米一樣比我連到死左。
個人感覺,對於暗殺者,最重要系技術,唔系裝備。

johnathan135 發表於 13-8-2 03:51 PM

我自己玩暗殺者,系甘多個職業裏面最難果個

我唔講連技, -15%, 閃身, 反擊時間, 由25秒下降到21秒
咁被連擊既時間係唔係大大減少?

技術固然必須, 但靈魂係優勢, 明白嗎?

而你話CD對暗殺者無用, 攻擊速度又如何?

只系想講 宜家靈魂出到最好攻速都系3%,我計你本身已經好高攻速,有120,多3%米一樣得3.6?!你件武器都可以洗到加4.8-4.9%啦。而且宜家重未出G.王魂,到時候出左會加好多攻擊速度,你話靈魂系優勢呢個我認同,隻遊戲如果吾出呢D點賺你錢呢?老實講距整出黎系想賺錢,甘距米起呢個位賺錢咯。同埋老實講我見果過國服吾少角色都一套黃色靈魂,pvp遇到比距地強既人米一樣比人連到死。我見過土豪全套史詩裝備,全傳奇紅色靈魂,果個人起國服算出名,不過pvp米一樣廢既。
靈魂系有優勢,可能有d位會輕鬆D,不過我自己覺得,宜家既靈魂對角色影響不大,同埋遲d出新靈魂呢個靈魂實會降價,其實宜家呢個靈魂系最底等級果隻。
我覺得技術有9成,假如你無10成技術,果一成米用靈魂lol.

johnathan135 發表於 13-8-3 12:33 AM

只系想講 宜家靈魂出到最好攻速都系3%,我計你本身已經好高攻速,有120,多3%米一 ...

當雙方都有技術, 靈魂自然取決一切

而且攻速一件3%, 兩件6%, 共有兩部位可裝

sunnylimax 發表於 13-8-2 11:37 PM
我唔講連技, -15%, 閃身, 反擊時間, 由25秒下降到21秒
咁被連擊既時間係唔係大大減少?

強閃同反擊有寫明吾受-CD影響-,-有某D技能都係

sunnylimax 發表於 13-8-3 09:51 AM
當雙方都有技術, 靈魂自然取決一切

而且攻速一件3%, 兩件6%, 共有兩部位可裝 ...

都話左而家D代理要賺錢多要多途徑咁賺,佢冇迫你強化算好,如果計既話果D+15+16+17武器,全身+8甲超級有錢佬,正常人幾乎追吾到佢地D裝,但靈魂果D起碼係一個定價咁係到,買左就有,貴吾貴見人見智,但我可以話一定平過強化果方面,仲有C9個魔石系統算好,得一粒入,貴吾貴都係見人見智,但你睇下其它GAME既入石系統對比下,就知道C9好過其它GAME好多,我見過天龍X八部最誇,上埋報紙,條友用十幾萬港幣黎入D石整裝,都仲要味到頂尖裝備,佢D石分10級,果時一粒8級好似到要接近1萬港幣,全身仲要有10幾件裝,件件有成5-6個洞,呢D GAME真係吾係比人玩,我叫呢D GAME叫做李+X GAME,因為佢玩會無敵。

回覆 bbq1028133 的帖子

咁我係-CD理解方面係錯左, 但-CD威力依然強大, 靈魂能力還是大

但係你已經講到去貴唔貴黎定奪PVP是否平衡, 意義還在?
而你講果隻GAME係不平衡, 根本無得比較
而C9, 你地渣住旗號話平衡, 我就係話佢有限, 就係咁簡單

我無話唔洗賺錢, 而係話佢平衡極有限
無話佢賺錢係錯, 而係話佢平衡極有限
無話佢賺得多係錯, 而係話佢平衡極有限
係你一直慢慢地將我講既野拉開

sunnylimax 發表於 13-8-3 10:48 AM

咁我係-CD理解方面係錯左, 但-CD威力依然強大, 靈魂能力還是大

好啦 你既定義就係咩都吾洗做 一出黎個個一樣就平衡 OK

算啦...佢係唔會明...

單計技能...雖然不同職業也有過人的技能...
但有些職業明顯較多...

其次...這些強大的技能很受CD時間影響...
PVP用秒王技...威力同樣存在...
CD時間短...不但連技多...更可以使用更多強大的技能

最後...裝備能力十分影響技能...PVP雖然會以平衡調整角色能力數值...
但差距還是存在...有些技又x1000%又x8...
假設在防禦力一樣下...攻擊高對手100...在技能的加成下...一招技都可以扣血扣得多過對手
更何況...防禦比別人低...

所以...在種種情況影響下...不平衡還是存在
不過不平衡在任何遊戲也存在...只是相對其他遊戲較平衡

認同呢位朋友既睇法 0.0
一個遊戲無可能100%平衡,如果要100%平衡不如玩單機
甘講既話LOL其實都唔系好平衡 有符文
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 02:49 PM , Processed in 0.049038 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存