2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 C9 第九大陸 遊戲人數流失量太高
樓主: 紅茶
go

[閒聊討論] 遊戲人數流失量太高   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

sunnylimax 發表於 13-8-2 12:33 PM
你都好諷刺, 武器數值就影響平衡
其他周邊因素就唔影響?
6秒變5秒, 仲叫唔影響?

我邀請你打 就係想睇下 大家無靈魂情況下 同 你無我有靈魂情況下 會點?

你又唔敢打

就係咁彈C9 一D都唔平衡

不如你試下打PVP 打過千場 然後感覺下 -CD 果15%係咪真係咁重要

-CD 果15%只係對魔法職先比較有用

例如我玩攝魂 減果幾秒 真係唔會對我有影響

我連完技 都係跑走 等CD 快果幾秒 同慢果幾秒 唔會關我事

你如果因為果小小野 只係打左PVP 500場都無既話

我勸你打夠1千場 先好再講呢D睇法

愈勁既高手 跟本唔會Care 果15% CD

因為佢已經一套連技連死左你 無需要等CD

小雲* 發表於 13-8-3 02:36 PM
我邀請你打 就係想睇下 大家無靈魂情況下 同 你無我有靈魂情況下 會點?

你又唔敢打

你已經講得好清楚, 係你唔覺, 而唔係我唔覺

咁你有我無, 請問你測試到D乜?
我自己對打過睇過個有靈魂既人, 覺得個作用好大
而現在只有你唔覺, 其他兩位反對我既討論者, 都認為-CD係優勢

試問你覺得靈魂作用不大你買黎做乜? 多餘?

十週年勳章(賀詞)

sunnylimax 發表於 13-8-3 04:03 PM
你已經講得好清楚, 係你唔覺, 而唔係我唔覺

咁你有我無, 請問你測試到D乜?

睇黎你睇得唔清楚

我係話

對決2次

一次雙方無靈魂情況下

一次單方有靈魂情況下

對物理職業

-CD 作用無你想像咁大

反而攻速暴擊果D 作用大過-CD 好多

對魔法職業

-CD 作用好大

詠唱、攻速、暴擊對魔法職業更為重要

魔法職業無靈魂打PVP 真係辛苦 好多 所以我成日都講魔法職業比物理職業 更需要金錢

me too 最憎D GAME商 \./

johnathan135 發表於 13-8-3 02:29 PM
回覆 bbq1028133 的帖子

認同呢位朋友既睇法 0.0

LOL...你咁都得-,-
果條友睇法就係咁,小小差異就話吾平衡,仲話我用貴唔貴黎定奪PVP係咪平衡拉開話題,呀大佬,如果吾係粒靈魂貴,要哂D時間賺錢買,你估佢會走黎呢到話吾平衡咩?又吾見佢走黎話要用裝備呀,好吾平衡呀。跟本就係佢覺得粒靈魂貴,佢自己其實一開始就係用貴唔貴黎定奪PVP係咪平衡。

有-15% CD當然比較好- -呢點唔洗講都知 有一定好過無,識唔識利用呢-15%優勢先係重點,假如你係一個有技但係唔識出既人唔理你魔攻定物攻呢-15%對你黎講影響唔大,但係對識得利用呢-15%優勢既人黎講係好重要
對我隻劍聖黎講有減少CD冷卻時間真係好好用^ ^魔攻定物攻職根本無分別 我反而認為越弱既人越感受唔到-CD既威力,因為越弱既人越唔識正確係PVP中運用適當既技能,我係果種成日PVP(1對1)時玩到無灑MP既人黎
唔識得窮追猛打的話果15%定10% CD冷卻真係無所謂,反正你又唔會識得用灑所有技 剩係識出黎出去果幾招~.~

kingkongcss 發表於 13-8-3 09:25 PM
有-15% CD當然比較好- -呢點唔洗講都知 有一定好過無,識唔識利用呢-15%優勢先係重點,假如你係一個有技但係 ...

笑傲無雙 玩過星曲WEB

:thup: :thup:
講真,無online game可以唔比錢然後pvp 100%平衡,呢個只能夠單機做到
其實都系粒靈魂姐 好次過分誇大左距既重要性,有錢買就買,無錢買咪唔買lor.
何況宜家果種靈魂系最低等級,遲D一定出新。
識pvp既話-15%有用,唔識pvp既話-50%都無用,咪又系亂出技
不如你add我 game好友 0.0得閑玩下pvp

本來以為只有台灣人會不斷投放資源...
想不到香港人也...

ledahdeath  派大量商城野...我都想要番個呢種會員...免費有商城野XD  發表於 13-8-5 10:47 AM
sunnylimax  問題佢唔係會長, 只會會員, 仲有係派大量商城野- -  發表於 13-8-4 11:41 PM
ledahdeath  不過睇完bbq1028133講ge野...先知香港都有人比台灣人博  發表於 13-8-4 12:26 PM

小雲* 發表於 13-8-3 05:00 PM
睇黎你睇得唔清楚

我係話

我睇得好清楚
問題係你唔覺, 試完你都只會係唔覺 (重點所在
咁試黎有咩用? 我又唔係未試過同有靈魂或無靈魂既人打

定係睇你唔需要呢個效果都可以殺得死我?
咁可以代表D咩? 只可以代表我技術差, 唔代表-CD無用

同時, #66情況, 亦有極端性作用, 我亦見過, 例如劍聖 ID: 獨孤求敗, 發揮到極致

但若果只係依賴2-3招技, -CD影響會更大 (原因: 出完一次, 自然要等技能

johnathan135 發表於 13-8-4 01:33 AM

你咩名--?

thx for sharing~~
已有 1 人評分威望 收起 理由
〞kIu﹑ -5 文不對題

總評分:  威望 -5   查看全部評分

我都覺得C9 d物價愈唻愈貴......
如果d裝備跟唔上個等級,我都冇心機玩落去
唔好話玩C9唔洗用HKD,係,你咩錢都唔洗係有可能去到50等,但係會好辛苦同埋見到自己d裝備都會冇哂動力咁...
我而家都仲考慮緊買唔買點好...

我愛女女
我個名好直接

回覆 sunnylimax 的帖子

獨孤求敗系我工會會長黎
距系國服劍聖

johnathan135 發表於 13-8-4 08:47 PM
回覆 sunnylimax 的帖子

獨孤求敗系我工會會長黎

睇佢幾場, 學到野

殘弒ˇ逸 發表於 13-8-4 06:47 PM
我都覺得C9 d物價愈唻愈貴......
如果d裝備跟唔上個等級,我都冇心機玩落去
唔好話玩C9唔洗用HKD,係,你咩 ...

我建議你吾好買點,D人收點收埋哂D低能價,你用正常價放到下年都冇人收,同你收9成仲叫你先禮,去收GAME$最方便,83$就1000M,你如果買800GASH想放到1000M係好難既事,自己計下就會明。話說今日居然仲見到有人放包包25M,真係吾知佢地諗咩...

johnathan135 發表於 13-8-4 08:46 PM

我愛女女

聽日+你

玩過星曲WEB

回覆 小雲* 的帖子

龍之谷 PVP 我40LV 時代開始用1LV杖 打人全身貓裝=.=''

BY魔導女神!!!!!!   我念我玩個個服無邊隻魔導士 唔識我!!!!

我可以講C9 PVP 做得比龍谷平衡,但係~真係D人小到唔知點咁=.=''
但係有一樣野係唔平衡就係,金武器問題 打一隻金武器巨盾
用晒MP=.=''打到佢70%血, E家平衡唔係好得=.='' 問題唔係我打唔中佢
係我出技打佢80%命中,可以打到無魔=.='' E下平衡武器無龍之谷咁好=.=''我可以1LV武打死人仲有MP=.=
仲有金武器鐮刀 正係唔小心比佢打左一下大技=.=''無左75%血=.=''仲高攻過大力士戰神!!!

不見血 發表於 13-8-5 03:21 AM
回覆 小雲* 的帖子

龍之谷 PVP 我40LV 時代開始用1LV杖 打人全身貓裝=.=''

個武防數值差距其實大DN好多, 特別武器等級(普通,史詩)不同

我諗你講既係DN職業平衡問題, 的確係差過C9
但裝備平衡黎講, 一定比C9好
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 06:45 PM , Processed in 0.042755 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存