2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 C9 第九大陸 遊戲人數流失量太高
樓主: 紅茶
go

[閒聊討論] 遊戲人數流失量太高   [複製鏈接]

玩過星曲WEB

回覆 小雲* 的帖子

小雲:

你有眼睇隻C9 人流,真係小到爆炸 PVP場 最多比佢50人 無可能多過E個數比多佢

打副本 3陸你有眼睇 有幾多人打副本  最多比你80人  

C9 我幾LIKE  但係 你地有眼睇人流佢成隻就快收山 GAME 咁

佢仲大UPDATA 咩都無講,E下我真係笑X左!!!!!

同以我玩橙DGAME 佢商城一定好唔同花生野買 佢商城無咩野買

我念佢 可能想同DN一齊11月收山   咁睇下去未到11月佢收左山

我可以講以家DN 死城咁,D人都比C9 多2-3陪~~~~~~~

我念你E個版主都做唔長~~~版主你自己有眼睇到人流~~~~~~~~~

我可以同你講就算佢乜野,隻GAME 都係死X定~~~~~~~~

就係E幾點::

1.講真好多人玩唔到20LV都走左,因為頭20LV我念唔到邊隻動作GAME會比佢悶
2.D人成日講成日CUT,我就無成日CUT,E到又走左一D
3.佢開放天天/FACEBOOK水比人升咁快又唔出多小小野玩到悶又走咁D
4.隻GAME副本BUG多到你唔信,比人亂無啦啦隻王又無敵左卡地圖真係數唔晒咁多BUG
5.隻GAME咩UPDATA咩改動全都無講
6.重點到啦!!!!!!C9我可以講頭1-2星期走最多人因為比人爆左帳號D點數轉左去龍之谷真係講真邊Q個唔係比人爆左AC先開電話鎖呀,有幾多個真係開AC個下就開電話鎖!!!!!正係講E一點我都唔知幾多FD比人爆左AC點數轉晒去龍谷!!!好多人唔係比人爆左好多點數1/2張1200點,點知會唔會有電話鎖都比人爆E個K屎真係正走左好多人~~~~我真人FD最小起馬10個人一齊玩C9有6個比人爆左無心情想玩佢GAME!!!我自己成日轉PW一樣比人開到我AC,我以無買點玩了,有時間玩下C9比點數玩無咩可能點知會唔會有日又咩點都無晒

以上6點可以踢C9去打把場殺GAME 唔係我地唔想玩你隻C9 係咁本橙無念過做好 做衰左個頭,咁本無可能反到身  
我念講中左好多人唔玩因素~~~  

我講E到幾點好合 遊戲人數流失量太高   無眼睇

我合指一算佢咁樣下去無得求,做咩都無人會反去玩!!!!! 短;比多2個月命佢 長:比多6個月命佢  

我E家開GAME見人流 可能 GAME 以 死亡了

不見血 發表於 13-8-8 02:58 AM
回覆 小雲* 的帖子

小雲:

我覺得除左呢D原因

個人流小到, 連外掛幣商都放棄C9
就可見C9係幾無人流

笑傲無雙

雖然以前爛橙做代理都成日比人插...但對我呢D純粹得閒玩下又唔放HKD既小玩家黎講冇乜太大影響..
但係今次呢隻真心覺得衰係爛橙手上...我不嬲打親機D LV都升得好慢...但係今次連我都50LV左好耐
而家ON黎除左同FD吹水都冇乜野好做..第三城D副又打到悶..但係咁都好過冇野做啦..想搵下隊一齊打一隊都冇..極其量都係得3..4隊
唔打副咁打PVE啦..PVE最高峰果時頂多得兩個場比你簡下..日日都差唔多係果堆人PVE..而家都唔想ON添喇

52077877 發表於 13-8-11 04:23 AM
雖然以前爛橙做代理都成日比人插...但對我呢D純粹得閒玩下又唔放HKD既小玩家黎講冇乜太大影響..
但係今次呢 ...

唔打副打PVE... 即係做緊同一樣野- -?

1.代理
完全唔知想點 狂送疲水
本來原廠係設定上限制副本既次數係為左比玩家去PVP比人虐殺
或者亂入人地副本去送章
結果..大家有眼睇

2.準備汁既龍之谷
我指爆AC果條友
居然爆到上百個AC簡直神手

3.大部份"玩家?"
除左爆肝就係爆肝
雖然代理做法的確有問題 但係好多人升完50係未拎齊SP

4.外服玩家
利用自身經驗低價收某D野之類就唔多講
我認我自己都因為咁收左1套靈魂+時裝
但長佔PVP屈人機就..尤其果堆簡體字既 簡直 呵呵

5.幣商
開服兩個星期唔夠已經一堆英文字名係度刷海廢專家
過多幾日睇返 妖礦專家..
外加無限疲勞令遊戲幣大幅眨值..

6.PVP平衡
所謂技術的確好重要
但識配點 識連技(要記住C9連技係愈連輸出愈低 唔係連得上就得 你仲要諗好邊幾招高傷既放前面 起手招另計)
VS 係副本刷刷刷 刷到封頂無聊走入去玩玩 連D技有改CD改威力都未知既人..
結果..咪一堆人以後都唔入去囉

C9係一隻主打PVP既遊戲
實際上唔難封頂 對於爆肝文化完全水土不服
遇上無腦既代理
外加某D地方既人既原因
想HIT直心難

1城做左死城了...
流失>流入...Game已死

笑傲無雙 玩過星曲WEB

如果再要下星期先更新..
都唔知仲有幾多人留低

十週年勳章(賀詞)

諗住出魔劍先番黎

十週年勳章(賀詞)

我也是等魔劍再來看看吧 唉

我都無玩,2個星期前自已無買過點數剩係刷副本都已經賺左 7,8千萬,但係就算賣幾平都無人收,即係呢隻game d錢cheap到爆,兒家呢d錢我就甘放係到等隻game收山果日一齊88
已經1個星期無玩,重點係PVP場太小人 又太LAG, LAG LAG LAG, 打10場有8場對面係漂,成個人倒轉黎漂,睇唔到佢出技攻擊就已經有傷害,或者一大堆其他LAG既攻擊判斷,
真係講真玩外國SERVER都無佢LAG,頂多有DELAY,但係垃超台灣SER係有各種LAG,PVP場對手唔係超強有經險既老手(多數都係LAG機大陸人, 一係就係果D我完全無興趣虐殺佢地既手殘新手)

玩過星曲WEB

算把啦~~
隻game咁本死左 我第一個ac 3日50lv 開第二隻又係3日50lv

pvp 鬼咁小人 無人玩啦 我成2-3星期無玩!!!唔知隻game仲有無人

可以講佢出咩都無用e家,佢e家就算咩都開晒比人玩無咩人會反去玩~~

做衰左個頭!!!就知到死左啦

仲有一點個個人都知,只要橙game 好像無咩收入 佢就咩都唔理,等到隻game 真係尿都吸唔到一d 個時就收左隻game!!!!   

e家佢咁本咩都唔理,等d人走多d,就講隻game無人玩收山啦

佢有心正好隻game 就唔會一開波就咁多問題~~~等e家d人走晒~~佢就收左隻game ~~~~~

3日50lv...有冇咁快啊...
三日疲+二個週疲+三支疲水=5400
5400疲可以50lv?

而且...我覺得呢個開頭唔錯...
幣商走哂...大陸人見唔對路又走哂...
game入面的小學雞/小屁孩見無聊無得做騙子/引發罵戰又走埋...
出錢玩ge...見不值得投資走了...
餘下的玩家數目係少左好多...但係全部都是有心玩家...
而且仍然有新玩家流入...一開始就一堆人玩...都唔一定好...一開始就一堆人走...都唔一定差
最少有一班大大水水陪我玩...

笑傲無雙 玩過星曲WEB

我覺得遲D開翻魔劍會多人玩翻D
雖然宜家我都無乜點玩c9
迴歸左瑪英~

玩過星曲WEB

回覆 ledahdeath 的帖子

我上班人士 =.='' 我用點數買水啦 唔係點做到咁快

回覆 不見血 的帖子

噢...爆肝玩家...
你日日刷爆肝一定快封頂...
但係打過D咩你又記得幾多呢?又是否真的享受到打樂趣?

而且...又唔係個個玩家都用錢玩...
有疲勞值系統就係唔想刷爆肝...
你試下唔好買水...隻game最少夠玩一個月先封頂...
再考慮解傳承任...一定可以玩足一個暑假...

你可以話一日600疲...話咁快就玩完...
試想想...你是否次次刷副小怪全清?
甚或...全身+0又是另一種享受...

我見過有玩家刷副...先拉怪拉到一大堆...之後放一招大技...打王放2~3招技...刷完一場...
也有玩家一招小技都可以殺小王...打王打左幾秒完場...
但是...打這麼快又可享受甚麼?這又是否真的代表他們很強?
我識得一些打機靠技術...完全不靠神裝的朋友...在他們身上才真的看出技術...

不知道...你放錢在這遊戲上...再用3日封頂...又是用甚麼方法玩?

玩過星曲WEB

回覆 ledahdeath 的帖子

我玩C9 為左佢PVP 唔係打副本~~~~ 我唔會放心機去打副本~~~

我正係愛好PVP 我對PVE 全無感覺 ~~~我放錢去用最快時間升最高LV 見晒D技能

但係E家無玩LO~~~ 因為我本人玩咩GAME都好 對PVE 係全無感覺~~只會玩PVP~~~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 09:15 PM , Processed in 0.038246 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存