2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 舊玩家感想分享[長文慎入][天Ser]
go

[閒聊討論] 舊玩家感想分享[長文慎入][天Ser] [複製鏈接]

唔知大家玩NOS玩左幾耐,我就小學雞已經開AC(果陣好似2007 岩岩有電腦冇耐 XP年代),之後斷左排中學玩翻,純粹因為果陣有同學帶玩,跟住斷斷續續都有玩,而家都YEAR 2再玩翻,我諗NOS應該好少人好似我咁玩咁耐都玩同一隻AC,見到身邊D人好多都放AC退夢,玩翻又收第二隻,係得自己玩死一隻。而家上NOS見到好友LIST經常都係得自己ON,D族既排名都唔同哂,而且都冇三四年前咁多人玩。
記得岩岩中學玩翻果陣NOS出雪團,果陣聖誕超多人玩,同時間有幾個雪團開緊,大家一齊玩吹水吹得勁開心,果陣低LV咩都唔識淨係吹水都好玩,後尾我同學走左族就自己去搵第個族入,跟住就雙經衝LV。之後都有去其他族都遊走,識到唔同既人,係幾開心既,毒拎既生活係咁架啦。果陣家族大P其實好好玩,未出6789轉,唔會好似而家咁7轉弓玩安戰洗殺咁無癮。以前因為90唔多,大P 70去到90都有,大家成班人有時技都唔加就衝入P場開P,堂堂正正咁打。再經典既係特登轉S大P,而家我入親P場見到D人有9成時間都安戰,而且全部三傳,冇三傳去大P真係自殺,但以前係低LV咩裝都大P得,光弓亂勁咁衝過黎開20JB都殺到人。
另一樣就一定係自己開族玩,搵到識既人開族跟住出面收人,跟住熟左就族群族聚都有,不過可惜我玩咁耐個族都係得9LV。不過自己搞族真係好花精神,好多野都要親力親為,人多又要幫D新手分低死S,唔夠人自己都要幫手打,係以前中學先有咁多時間放學做完功課打NOS。
大家成日話NOS幾時執,結果到而家都未執 ,但其實唔會真係想佢執掛,呢家香港D online game都執得七七八八,我早果排上GC都睇原來代理已經得翻3隻online game,如果真係執我呢D認真玩過既人真係會覺得可惜
P.S GC可唔可以搞翻好D個SER,前日打雪地出王咁耐卡足咁耐,0分先入到去係咩玩法。
已有 1 人評分Good 收起 理由
aailkypsc753 + 3 挽死同一隻就夠理由比你 雖然我都係 but退.

總評分:  Good + 3   查看全部評分

人黎 幫佢排板 我隻眼好辛苦

卡S的問題真係影響到好多野。

ˇ為妳喝采` 發表於 16-12-14 06:57 PM
人黎 幫佢排板 我隻眼好辛苦

「唔知大家玩NOS玩左幾耐,

我就小學雞已經開AC(果陣好似2007 岩岩有電腦冇耐 XP年代),
之後斷左排中學玩翻,純粹因為果陣有同學帶玩,
跟住斷斷續續都有玩,而家都YEAR 2再玩翻,
我諗NOS應該好少人好似我咁玩咁耐都玩同一隻AC,
見到身邊D人好多都放AC退夢,玩翻又收第二隻,係得自己玩死一隻。

而家上NOS見到好友LIST經常都係得自己ON,D族既排名都唔同哂,
而且都冇三四年前咁多人玩。

記得岩岩中學玩翻果陣NOS出雪團,果陣聖誕超多人玩,
同時間有幾個雪團開緊,大家一齊玩吹水吹得勁開心,
果陣低LV咩都唔識淨係吹水都好玩,
後尾我同學走左族就自己去搵第個族入,跟住就雙經衝LV。

之後都有去其他族都遊走,識到唔同既人,係幾開心既,
毒拎既生活係咁架啦。果陣家族大P其實好好玩,未出6789轉,
唔會好似而家咁7轉弓玩安戰洗殺咁無癮。

以前因為90唔多,大P 70去到90都有,大家成班人有時技都唔加就衝入P場開P,堂堂正正咁打。
再經典既係特登轉S大P,而家我入親P場見到D人有9成時間都安戰,
而且全部三傳,冇三傳去大P真係自殺,但以前係低LV咩裝都大P得,
光弓亂勁咁衝過黎開20JB都殺到人。

另一樣就一定係自己開族玩,搵到識既人開族跟住出面收人,
跟住熟左就族群族聚都有,不過可惜我玩咁耐個族都係得9LV。

不過自己搞族真係好花精神,好多野都要親力親為,
人多又要幫D新手分低死S,唔夠人自己都要幫手打,
係以前中學先有咁多時間放學做完功課打NOS。

大家成日話NOS幾時執,結果到而家都未執 ,
但其實唔會真係想佢執掛,呢家香港D online game都執得七七八八,
我早果排上GC都睇原來代理已經得翻3隻online game,
如果真係執我呢D認真玩過既人真係會覺得可惜

P.S GC可唔可以搞翻好D個SER,前日打雪地出王咁耐卡足咁耐,0分先入到去係咩玩法。」

粗略望左幾眼,睇黎睇黎覺得都係三谷屁
已有 2 人評分Good 收起 理由
kittim + 1 分完都係唔想睇
ˇ為妳喝采` + 1 成件事舒服晒

總評分:  Good + 2   查看全部評分

汁咪汁囉
以前細細個玩就玩開心姐
人大左自自然然變質架啦
打機唔再追求樂趣而追求功利
死既唔係遊戲,而係玩家本身心態
已有 1 人評分Good 收起 理由
aailkypsc753 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

五年前夢之真係有好多回憶
P場大家都係邊吹水邊pvp
新手嘅就有高lv幫手帶佢升 成堆人一路打死地一路傾計
雪地就個個一齊衝去中點戈種緊張感。
比起宜加嘅夢之  純掛機 純打交 個個都三傳裝
都不及當年拎住把古63弓玩得開心
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:43 AM , Processed in 0.035394 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存