2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 寫我生活(網誌分享) 在監房的日子
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 壞壞小孩子
go

在監房的日子   [複製鏈接]

睇完...比著我我可能真係會自殺=.="
根本係sm的=.=!!
恭喜你可以重獲自由~願你可享受未來美好既日子^^

我想問刀巴強....係咪即係沙咀強!?
佢依家係壁屋喇啵

brian314123 發表於 12-3-2 06:53 PM
我想問刀巴強....係咪即係沙咀強!?
佢依家係壁屋喇啵

你講傻仔強?? 有少少自閉果個丫麻
佢係沙咀果期好惡架.....成日唔開心就捉d人入廁所打
仲要捉黎捉去都係果幾個(總之入到去佢覺得你樣衰既)
但係佢係壁屋就好似有少少自障咁...
總覺得呢條友係現實生活中成日比人打比人蝦
要做呢份工係監房拎返d滿足感!!

上次係新墟見佢拖住老婆...仲有個不男不女既細路
成家都好似有d問題咁....完全望唔到人...直行直過唔會理人
佢果對死人鬥雞眼~ 我入沙咀就笑到出冊...haha

師兄你好 , 我岩岩喺東頭嗰便出返黎

睇到你沙咀既日子 , 我都諗返起自己喺東頭既生活

監獄除左生活苦悶同辛苦 , 最慘既係唔可以同家人女友團聚 , 思念既痛苦 , 同一諗起家人掛住自己既辛苦 , 真係生不如死 ....

有時仲會比其他犯打 , 罵 , 人格尊嚴已經唔存在 , 有時食食下飯吐d口水落你碟飯到 , 真係忍唔住想喊 ...

東頭生活比沙咀好 , 但其實都好慘 .

希望大家引以為鑑 , 千祈唔好做犯法事 .

十週年勳章(賀詞)

我相信這是一個很寶貴的經驗,沒有這一段經歷,就不會有今天的你,沒有這一個結果,就不會有今天的結論,希望你會珍惜自由的可貴,衷心祝福你前程錦繡。

十週年勳章(賀詞) 忍影世界

我相信每人都會有做錯事的時候
錯過了 失去過 就應學乖
唔好再令關心愛護自己的人失望

每個人到有錯,知道了錯就要改了^^公喜樓主已經改過自新了

爬文搵到呢個POST~
慶幸自己無入到沙咀,係壁屋拋完21就可以自由(舊年8月)
可能相對壁屋好受過沙咀,但果21日前期真係好難受,特別第一個星期
後期因為做得好,阿SIR又見我比心機操,同埋我白手就比我去左2次醫院,
之後全部做廚雜,相對係輕鬆,仲要有幾個阿SIR係廚雜會請我地食包,又講道理~

但我好記得我最後一日,無比人叫到去工作,去左操,好記得果晚好唔舒服,一早操
用手抹一抹汗,比秋SIR一拳打留個肚到,差D暈底,隻眼見到D野真係黑白,我估我果時就休克,
但我諗到我女朋友,諗到我U D同學,我忍住左.果一刻,令我發誓永不回頭!

雖然壁屋係相對輕鬆,但唔係鼓勵人去犯罪
當你晚晚以淚洗面,係夏天都係可以半夜凍醒,
比人拳打腳踢,比人做無限循環力竭聲沙
去做評估比個SIR當你唔係人要你扮狗吠,
要你蹲係度4個鍾唔比俾郁,
晚晚隔住個鐵窗望住條馬路係度D巴士,會諗點解巴士上便既唔係你
真係好難受
同時又為一班人可憐,班吸毒既藍精靈,黑手果班,入到入便都要
蛤人,抵班人比人無限循環喊晒口,果頭比人罰完又要走黎寸我地DCR
之後又比人無限循環,咁就一日- -

所以話,你出便幾惡都好.入到倉都係受靶
係出面幾威又勁幾疊友都好,入都去都係比人打
入便D人,真係多多少少都比人出賣入黎
講真做黑社會好?入左黎邊個幫到你?
我果時同倉講,衰左野,300蚊都唔拎你保釋你,呢D叫兄弟?
當你望住D床板上寫D字句,感覺好似身同感受,無限思念後悔
悔不當初,真係想大家諗清楚,好好讀書,享受人生 唔好衰左先黎後悔

我今年八月姐系岩岩比人拋左壁屋十四日
系指模房果到比個柒頭偉打 打到呯呯聲-_-
頭幾日真系好辛苦
之後入左二倉
因為唔識步操 成日比左更成Sir同榮Sir打
不過都系打下手板同腳板
因為佢地係我地心目中只系惡魔
過左幾日果個撒旦沙咀強放完大假返左黎
從此我每一刻都想着快點到中午轉右更
先來說說左更和右更有何分別吧
左更 原則上系一定會比丫Sir打
除了食飯和轉更外
原則上就只有步操
操得唔好就比人問候你老母同比人打
而右更就輕鬆得多了
每天只是操一會兒
大部分時間都只是坐
甚少比丫Sir打
秋咀秋同龍Sir都好好人
成日叫我去廚雜做野(不過右更我寧願唔去-_-)
廚雜丫Sir又成日都請我地食包
跟住最尾果幾日沙咀強返左黎-_-
以為又會比人打到仆街啦
點知佢又揀左我做值日b仔
不過DCR做值日b仔都唔係好好受
比d傻系tc蝦
最火滾既系有晚比個兩星一柴既丫Sir打
我都唔知做錯咩
訓訓下比人拖左出去打
問番D同倉先知打我果個丫Sir叫咩黑夜之神
話咩訓果時唔可以用張被姐住個頭
我屌咩 訓果時鬼知張被會唔會姐住個頭啫

加油,support

回覆 你傻架 的帖子

其實 沙咀強你做岩就無野..我都係頭一星期難受,,之後都無野了.出去幫手好快過時間

真架??好驚喎

簽名被屏蔽

感覺好恐怖啊 ’‘

你好能顶--如果是我。。肯定宁可自杀

都聽過唔小既野 我曾經有個男朋友入左壁屋
未夠16都入左去 之前入去初期真係會比人打到又紅又腫甘樣
次次探佢 佢都話好辛苦 . 甘樣佢就入左去2年
但出番黎之後 話世界變晒 跟唔到個節奏..

其實真系好辛苦~最慘系家人黎探你....佢地好辛苦好遠甘入到黎~~為既只系見到你個30分鐘

或者我受既沙咀會比你受個時好D~但其實真系一D都唔會好過~係入面既日子一分鐘都嫌多!!

只系隔住個鐵閘,係好近既距離~但事實大家就因為呢個閘被分開好似千萬里甘遠!!

所以出返左黎~~真系唔會在犯事,唔好比自己再次有機會入返佢地既門口!!

香港監獄比大陸好多了,看完你的文章簡直是天當與地獄的差別

回覆 壞壞小孩子 的帖子

好似的集中營咁,投訴佢,而家重有呢隻歌?

雖然做錯野係要罰,但都太唔人道,而且仲係青少年
D人自殺應該係覺得冇尊敬
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 06:59 AM , Processed in 0.042579 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存