2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 【★官方★】◐開發商遊戲系統建議收集專區◑ ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 夢之小妹
go

[討論] 【★官方★】◐開發商遊戲系統建議收集專區◑

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kennymy1234 於 2009-5-3 12:47 AM 發表

狂 戰 有 幾 多 可 以 贏 到 刺 ??
刺 系 最 勁 既 職 ,,
家 陣 改 廢 左 d 狂 戰 技 ,,
比 人定 身 又 出 吾 到 沖 鋒 ,,
同 地 元 使 打 跟 本 打 吾 死 ,,
一 定 身 走 佬 再 暈 ,,
遊 俠 貓 閃 無 野 阻 ...

你升到60先講野啦,,,,好似真係一朝一歹的事..

唔洗時間升?好辛苦先上到60= =

大佬,,,就算你話買任品食..升上去...wa,,,佢都洗左5少錢啦喎...

d技....佢應得得架啦.,,你5憤氣咪快d升上去60囉,,

不同lv,,,有不同職大哂....哈哈..

你5係e+先知?

不過,,,仲未搞好...個平衡點,,,e+剩係一dd職係咁,,,有d,,,都廢事講啦,,,

你係咁不滿的,,ok,,,

你全部職開一隻黎玩...咁你一定知道邊隻職..最勁''

選個隻黎玩就ok啦...哈哈..

邊個打機會希望自己廢?,,,,,

除非佢係白痴啦~

原帖由 藍夢月 於 2009-5-3 09:18 AM 發表

大佬,,,就算你話買任品食..升上去...wa,,,佢都洗左5少錢啦喎...

d技....佢應得得架啦.,,你5憤氣咪快d升上去60囉,,

不同l ...

好多魔人一陣間都可以60lv

十週年勳章(賀詞)

原帖由 於 2009-5-3 10:47 AM 發表

好多魔人一陣間都可以60lv

大前提~~~時間,金錢~~~~~~~~~~~~~~~~~~

你有冇付出先???????????????????????

你自問有既,,就大大聲E到講出黎啦~~~~~~~~~~~~~~~

對不起..我唔知係咪應該係度發表...如果貼錯地方或者應該貼第二度請提示..謝!!^^
我想講講依家個防外掛程式....我知你地有依個設計係好~但係你地咁樣搞到我地真係好難玩呀~~打打下副本佢又彈出來要我打no...打打下王又要我打no....我係一個補師...當我好忙碌咁幫人補緊血果時你地又要人打no...有次差d因為咁樣滅團呢..唔理佢又驚你將我回傳點..到時我隊人係度打緊無啦啦唔見左我仲大件事=.=.......請問可否改善一下呢...有無辦法只係偵測到有人狂打怪時先出防外掛程式,或者打王,打副本時不會出這程式呢...邊有人打副本都係外掛嫁...@@...謝謝^^

十週年勳章(賀詞)

原帖由 catat 於 2009-5-3 11:26 AM 發表
對不起..我唔知係咪應該係度發表...如果貼錯地方或者應該貼第二度請提示..謝!!^^
我想講講依家個防外掛程式....我知你地有依個設計係好~但係你地咁樣搞到我地真係好難玩呀~~打打下副本佢又彈出來要我打no...打打下王 ...

你冇去錯地方XD

我係上一頁到都REPORT左比豬媽知了...

可能冇返到工....

幫佢執哂D正野出黎...佢都5睇就...

我承認今次PK賽可能有好多地方既不足,
但希望大家明白到有時真係魚與熊掌。
到底係搞PK賽定係唔搞PK賽?
當大家話要禁封技能時,同樣要考慮到會有一些玩家惡意去惡搞其他玩家。
硬要加技能,如果硬性加上這樣的規矩不是令一些版作弄的參與賽都無言嗎?
每隻遊戲都有佢唔同之處,唔太想囉其他遊戲黎比較,
如果要一直比落去,甘要點比?
無地圖係一個事實,但處於甘既位置,
我只能夠講,到底係搞活動,定唔搞活動,我真係唔識取捨
如果等一個新地圖,半年唔定一年唔定
好多野都唔能夠等到有甘既資源先去做樣甘既野
因為甘樣樣就唔係盡我地最大既努力

至於大家講到戰場同遊俠既問題,
如果因為大家好急住想要,
而又特然間令到遊俠變得好勁,
其他職業又是否能接受?
需要做很多平衡上既處理,
程式上計算。

另外,有關衝鋒問題,衝鋒不被凍只是BUGS。
P.S. 月你都會識講每個職業都想有自己強既一面
就如同我每日收到唔同既信希望可以死左唔扣經

其實除左2KF仍然有好多地方每日都提供意見,
包括好多職仲覺得自己唔夠勁,
如果真係每個玩家問,
我相信唔係好多人好似你甘冷靜
好多時得最後都係甘既回覆:"我要一招全場死晒"

我心信人在做,天在看;我從來沒有欺騙過大家。
如果大家仍然覺得更新不足,我們只能附出最大的努力令各位滿意。

至於防外掛系統的問題,希望大家明白,進行程式修改同圭改善係真係需要時間。

十週年勳章(賀詞)

原帖由 夢之小妹 於 2009-5-3 01:09 PM 發表
我承認今次PK賽可能有好多地方既不足,
但希望大家明白到有時真係魚與熊掌。
到底係搞PK賽定係唔搞PK賽?
當大家話要禁封技能時,同樣要考慮到會有一些玩家惡意去惡搞其他玩家。
硬要加技能,如果硬性加上這樣的 ...

小妹~~我知架,,,,

所以我老妖..一早講左...

你搞活動要搞得好好睇睇....唔好求求其其....

要考慮哂所以因素先好take action,

個陣d玩家係到嘈...話封頂d人好串,,封頂玩哂,,,,

跟住,,你地就搞e個活動出黎,,唔理3721打過先知得5得...哈哈..

我係你一出e個活動舍陣就已經警告左過你地...

豬媽要你亡,,誰能不亡??<<<封頂又點...e+係爭玩裝,,,玩專精...仲有職能都不公平...<<咁都有得鬥?

我知你有做野....我有眼睇的...因為日日係到督促你做野個個係我ma XD

我知我好煩架,,,,我由4月2號罵你罵到今時今日.....<其實係罵豬屎...哈哈,,,

不過你好抵得諗,,出黎頂哂,,,嘿嘿...仲撲心撲命過隻豬屎...

我唔想你受豬屎受..又要受玩家氣,,話哂都係打份工姐,,,

加油啦~~~~老妖等住你戰勝閞發...嘿嘿..將香港玩家的心聲傳開去~~~~台灣~!XD

刺客+雙手劍

原帖由 kennymy1234 於 2009-5-3 12:47 AM 發表

狂 戰 有 幾 多 可 以 贏 到 刺 ??
刺 系 最 勁 既 職 ,,
家 陣 改 廢 左 d 狂 戰 技 ,,
比 人定 身 又 出 吾 到 沖 鋒 ,,
同 地 元 使 打 跟 本 打 吾 死 ,,
一 定 身 走 佬 再 暈 ,,
遊 俠 貓 閃 無 野 阻 ...

遊 俠 多 暈 技
唔好玩LA

遊俠既問題

遊俠既技能十分多是遠技,不可以單打王, 貓閃阻 了不可以閃 , 貓閃得閃遠便會脫離

原帖由 藍夢月 於 2009-5-3 09:18 AM 發表

不同l ...

我 無 話 升 60lv 系 快 - -
我 夠 知 佢 d 技 系 應 得 - -
咁 低 lv 個 時 都 可 以 有 番 d 有 用 技 喇
狂 戰 範 圍 技 真 系 無 咩 用 ,,
要 近 佢 話 6 米 範 圍 ,,
真 系 吾 系 好 大 ,,
家 陣 連 狂 戰 招 沖 鋒 只 系 對 一 d 遊 俠 有 用 ,,
又 發 現 家 陣 個 沖 鋒 比 人 冰 左 之 後 禁 個 下 會 變 冷 卻 ,,
吾 知 系 bug 定 專 登 ,,
令 到 成 日 都 冰 完 出 吾 到 沖 鋒 ,,
遊 俠 暈 技 吾 多 都 有 個 範 圍 減 速 ,,
出 技 又 快 ,,
最 重 要 d 裝 附 加 能 力 有 d 職 有 用 有 d 無 用 ,,
40lv 黎 講 ,, 因 為 我 40 ,,
我 狂 戰 見 人 地 閃 70幾 好 勁 囉 ,,
火 槍 又 加 閃 ,,
橙 裝 又 加 閃 ,,
所 以 有 d 職 前 期 勁 / 廢 ,,  後 期 廢 / 勁
我 吾 知 60lv 個 d 裝 點 ,,
但 系 40lv 黎 講 d 橙 裝 附 加 已 組 吾 公 平 . . .

D怪1 lv~65 lv 也冇咩太大分別
1 lv果冬兔  到 50 lv溼地果冬兔
只是名子和攻擊力不同
小怪~王大部分攻擊大多數係近攻,冇咩特別攻擊
希望npc裹有得買傳送石
因傳送石只能在元氣箱內用點買,有錢的就可以方便
但係冇錢的人就要用坐騎一步步行到日的地,十分不便
而旦坐騎不能在戰鬥中使用,令要打好多怪的人速度過慢
仲有聲望很難得到,
遠攻大多數都比近攻低
坐騎太多人高放,75%金龍在拍賣中要2萬幾金才得到
升lv過難,打怪和做任的經太過少
副本過少,王過少,場地少
場地畫質比城的差得遠

加多一些起始職業
如;拳手,武士等

四轉建意

聖騎士 =天皇騎士

狂戰士 =血腥戰士
   遊 俠 =風之行者
刺 客 =忍者
  神 官 =天界執行者
祭 司 =咒司
  元素使 =五行遵者
地獄使 =破滅者
希望幫到你小妹

原帖由 YICKLUN2005 於 2009-5-3 12:11 AM 發表

-.-你試下睇下65lv既人pk
戰士 根本係玩哂嫁
唔好咁短見 thx
如果你覺得40lv戰場
狂戰係廢既話
唔會有咁多人玩狂戰 停係40lv
加d範 圍 技 暈 技 加 血 技
你玩哂佢好冇??
你以為遊 同 刺真係咁勁???
3秒 ...

3s比人ko既係遊同元
神官都好d
3s ko刺?你試比我睇

作為一個神官喔....
有點兒不滿意囧"為何?
因為神官的攻擊技能太少了....
而且真正派得上用場的技能算不上多
在戰場方面,神官也非常的不吃香!!"殺人可以說是沒神官的份
並不是希望是改改神官囧"
不過希望四轉的神官可以有在戰場上立足的能力而已

原帖由 藍夢月 於 2009-5-3 10:53 AM 發表

大前提~~~時間,金錢~~~~~~~~~~~~~~~~~~

你有冇付出先???????????????????????

你自問有既,,就大大聲E到講出黎啦~~~~~~~~~~~~~~~

我冇~~~所以冇玩嚕~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kennymy1234 於 2009-5-3 07:16 PM 發表

我 無 話 升 60lv 系 快 - -
我 夠 知 佢 d 技 系 應 得 - -
咁 低 lv 個 時 都 可 以 有 番 d 有 用 技 喇
狂 戰 範 圍 技 真 系 無 咩 用 ,,
要 近 佢 話 6 米 範 圍 ,,
真 系 吾 系 好 大 ,,
家 陣 連 狂 ...

我有40,50,60遊橙A_A

低LV我都有做過..

系統不足一直都係講緊E個問題...哈哈....

職能,,裝能,,不均~~~~~~~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 於 2009-5-4 08:06 AM 發表

我冇~~~所以冇玩嚕~

小牙呀....個POST係借用你的...

唔係講緊你AR,,,個FORUM,,唔係得你同我CHAT緊架,,,,,嘿嘿..

知道嗎,,,,,我講緊...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 thy0630 於 2009-5-3 10:15 PM 發表
作為一個神官喔....
有點兒不滿意囧"為何?
因為神官的攻擊技能太少了....
而且真正派得上用場的技能算不上多
在戰場方面,神官也非常的不吃香!!"殺人可以說是沒神官的份
並不是希望是改改神官囧"
不過希望四轉的 ...

EC,制C都講左係冇人留意的職,,,

D人討論個D職

都係公認一定係勁的職,,,,一有D咩E郩..哈哈..你整廢左我,,我點解5夠人片既..

就即刻XXXXXX豬媽...<<<可憐的...關豬媽乜事...

係X都X開發啦,,,,醒目仔

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ballhin1995 於 2009-5-3 07:31 PM 發表
D怪1 lv~65 lv 也冇咩太大分別
1 lv果冬兔  到 50 lv溼地果冬兔
只是名子和攻擊力不同
小怪~王大部分攻擊大多數係近攻,冇咩特別攻擊
希望npc裹有得買傳送石
因傳送石只能在元氣箱內用點買 ...

哈哈..D王同普通怪的樣都一樣..係個圖到多左個相框咋,,,

用TAB打怪....TAB中左隻王...88啦....

十週年勳章(賀詞)

原帖由 tomtom1997 於 2009-5-3 05:05 PM 發表
刺客+雙手劍

咁D武器點分??

橙武單手劍到有D得刺先專用架WO...

咁姐係又要整多幾把遊專用的雙手劍啦~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 09:07 AM , Processed in 0.045199 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存