2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 【★官方★】◐開發商遊戲系統建議收集專區◑ ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 【★官方★】◐開發商遊戲系統建議收集專區◑

致各位親愛的玩家:

現時《夢之樂章》的各地代理商與開發商 討論有關下半年開發計劃案,正於各地收集不同的建議,當然香港也是一個重要的地方!
因為香港玩家一直熱愛《夢之樂章》,為我們提供了很多不同的建議,開發程式小組亦正在針對大家的意見進行研究工作。

《夢之樂章》推出以來一直保持著每個月進行更新一次,可是有時候身位代理的我們跟開發商也會因為腦筋閉塞或思考盲點的問題。
討伐令價格、獎勵的調整,還有特別的節慶活動彩蛋等等,這都是開發製作團隊不停燃燒熱血出來的成果。
但為了《夢之樂章》越來越好,大家正積極強化遊戲的內容,除了擴充LV35~60的遊戲內容之外,角色四轉也在籌劃製作中!

香港各位可愛的玩家一直以來均為《夢之樂章》充滿各式各樣的想法,小編在這裡請大家把想到的意見提出來腦力激盪一下,
像是希望追加的系統、四轉的職業名稱、精靈系統的進化等等的內容都可以提出。讓製作開發商聽到你們最真實的聲音《夢之樂章》才能更加完美!

不同的東西都不以說出來喔,腦震盪出來的東西將會有更多的新意!

《夢之樂章》官方小妹敬上

已有 1 人評分Good 收起 理由
不滿人才 + 2 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 2   查看全部評分

藍夢月 + 1 e個post小妹你地5睇就唔好怪我A_A

總評分:  Good + 1   查看全部評分

4轉....set幾多lv好?
60lv後好似太誇
60lv前又有人過晒-.-

而家升級大路--->公會任
個個都係公會任大..

多幾條路線 可供玩家們升級....

副本要補師....冇補師就個個都打公會團

多點升級選擇   也不會很悶哦~~~
只是辛苦你們了
小妹加油~~

希望4轉會很平衡呢~

藍夢月 + 1 嘿嘿~對呀~

十週年勳章(賀詞)

小妹-.-

你..,,,記得留意下遊..的能力= =,,,,,,,,,,

遊俠,需要你的支持啊,小妹.

如果可以改成浮動鼠標就好
而家d怪同人物或物件重疊左就指唔到,都幾煩下

仲有人物近山邊或牆邊,一轉角度望就會有好大移動,轉到頭都暈埋

笑傲無雙 玩過星曲WEB

1.出角色 衫 褲 鞋 裝飾品
2.4轉希望會有些新意
3.4轉技能希望會比教靚
4.任務多樣化
5.升級可以有更多的選擇
6.重疊物品可以能特破250個 改為999/更多
藍夢月 + 1 對~希望有啦~@V@

1.
遊俠系d裝唔好再+力智,除非你同我講佢地會影響遊既攻擊力
刺裝都唔好+智la
仲有弓槍= =
你改+意啦
2.
我1500防果時比隻公會王一下1k
我個團一個1800防既人比佢打都係1k==
既然e+係10防頂1攻,咁唔該加大戰裝同法裝既數值差距
3.
請提供合理既技能法力消耗
e+升技個價我接受,但係升幾lv用既mp又多15,但攻只係多個少少
e個問題法系特別嚴重,打怪藍水未cd完又冇mp,水又貴,技又唔升唔得
直接d講,技同水愈高lv,愈唔符合成本效益
補充:
希望仇恨同命中可以顯示出黎

藍夢月 + 1 E個SUGGESTIONS VERY GD~~

改一下浮動鼠標的顏色

1.d技能型d

2.裝型d

3.任務多~

4.可以轉髮型~

5.有每個地方傳送石用點買~(Ps.唔係衣嫁果d..一按就去到其他地方~)

6.有得聽歌..Ps.流行歌曲

7.坐騎再型d~

8.多活動~

9.可以拎雙倍經驗~Ps.每天拎幾次

陸續有來..kaka~

藍夢月 + 1 提議唔錯~~一齊腦震盪xd

笑傲無雙

留意下遊俠吧

十週年勳章(賀詞)

升LV,,,,愈高LV,,要愈多經升...姐係要愈多時間玩...

一日24小時坐係電腦前邊?= =

你睇下60上點升..?...

幾日先升一LV,,,仲要係狂煲.....

比你爆埋符...都要玩足N個中= =...

食任物?....冇錢...冇得傾= =

時間就是金錢.....你應該明白= =

咁難升LV的GAME....要好多時間....升上60....

60左又要比多N倍的時間升上去...

新手到時...冇乜.....心機升,,,,

見到成條街...全部高LV-.-.

得個望字- -.....

心諗..幾時先可以好似佢地咁....

又5識升WO,,,,跟住就比錢人升= =<<搞左D乜問題出黎,,你知啦..

比人呃得多........隻GAME又比人爆AC,,,

仲有心機同你玩落去???

整返個活動.....派下經...不過..詳情,,要慢慢諗..

你AR,,,要成日KEEP住更新活動,....唔係D玩家,,好快玩到悶==

坐騎....你5好整咁大舊....你知咩事......

整,,,,大笨象.....老虎,,獅子個D<<<<都好威...

可愛類,,大白兔....<白雪雪...得意...
        袋鼠<<<A_A

幻想類<<K型的..... <<E3樣講過係之前D POST到.....仲可以收集玩家的設計...A_A

仲有日日獎.......日日上線...咁支持,,

送返份禮比玩家啦~~哈哈...

可以係普通HP,MP水,,特殊裝飾.....不過,,要SET不可交易~~~A_A唔係的話,

仲有....,,,係我個腦到..

4轉技能型仔,例如元素有招可以從天到同一時間7條電柱,來回殺怪,型爆!
地獄使4轉叫閻羅之使

快d出  公會戰
4轉  希望 55lv轉到 唔大難 有唔大易
希望個個職都有得招寵出黎打
本身有可以加多 2隻

十週年勳章(賀詞)

哈哈..又係我...死老妖

之前有人提議

1) 搞結婚系統...

嘿嘿..2舍人在線升lv,,有經+..<<不過好似,,嘿嘿..我開個掛下A_A<<唔+經都OK.有個系統就得.

2)D任物,,,同裝備,,,個D,,,係個背包到開分頁.

一清晰D,,二來冇咁阻定..

3)裝備試身,,,,

D裝備都冇得比我地試著...睇下咩樣=.=

4)裝備收藏

你隻GAME出左飾物收藏,,,舍陣我以為係裝備收藏好開心...點知,,

一來你隻GAME SET死不可交易,,二來我好辛苦合左件裝,/打左/買返黎...可能強化埋+9..

玩家過左LV,,,就冇用,,你要我地掉左佢???=.=...5係掛,,,我5捨得......因為要花左好多時間先有..= =

5)公會部落

公會要團結...要有一間公會會所...等D會員..得閒個陣..係自己舍公會到嘆COFFEE哈哈..<<各公會有一個私人會所<<可供,,,各會員佈置<<靚哂..

哈哈..唔升LV個陣..有地方,,同D團員増進下感情~~

6)公會留言版.

有人話字數5夠...我覺得,,,太少QUOTA比我地POST,,,150人,,,,得個幾個QUOTA,,,好快爆,,,我地要狂DELETE-,-

要增加QUOTA比我地,,<<嘿嘿..如果你地開發公會部落,,,,仲可以係個,,,會所到整埋,,,

7)頻道問題.....

D頻頻好多人洗頻....你自己諗...係有心既..你自己搵返D POST..有人提過可以點整,,,

哈哈...我老妖....腦震盪....嘿嘿.....震到再話你知A_A~~~~

===================================================
追加

8)影相功能....

以前影禁 ''ALT+H'' 會清哂介面D野....會SHOW你個名出黎...

E+冇左....可5可以整返個制...

係禁 ''ALT+H'' 之後

比玩家選擇影相SHOW唔SHOW玩家舍名,,

因為E+,,,,清哂介面,,,影相..連你係乜水都5知-.-......

+ 1 小妹加油~

全部自己創意..~+下分~

收藏d野可以重複...

節日活動唔好咁多重複..多d可以抽中好野~~

整個寵物屋..可以入去~有椅(可以坐來玩下),床(可以訓 訓係度補血),燈,電視,地板(全部自己買)

一結婚,就會有心型煙花中間寫住名果兩個情侶,果個ser全部人windows都會顯示~

結婚後,整個全ser度蜜月(座住獨特的情侶飛龍,到處飛)

情侶一齊打怪+多d經..

情侶 男女各有一個  (顯示係名旁邊,個個都知,唔好溝錯人~kaka!!)

整個情侶溫泉~一齊浸浴~~好好玩~

同人傾計..可以整d表情..比我地選擇~

商城增加 時裝 整d令衫~比我地買~~

陸續有來

藍夢月 + 1 好提議~^^

十週年勳章(賀詞)

原帖由 聰少 於 2009-4-19 09:05 PM 發表
收藏d野可以重複...

節日活動唔好咁多重複..多d可以抽中好野~~

整個寵物屋..可以入去~有椅(可以坐來玩下),床(可以訓 訓係度補血),燈,電視,地板(全部自己買)

一結婚,就會有心型煙花中間寫住名果兩個情侶,果個 ...

嘿嘿~幾好~我老妖覺得會WORK,,,

你有DIDEA,,我知係邊隻GAME到搵到...不過個D GAME好成功,,,

拎黎E隻GAME到整仲正...因為E隻GAME,,我老妖睇中佢嘿嘿...<<眼光一向好好~

@v@質素有返咁上下架....不過呢,,,點品....佢要照顧下d窮人啦..

話哂佢e+..嘿嘿...隻game其實,,,,,隻開發商其實,, ,,,唔方便講,,,

總之佢記住有我老妖一日,,,就要照顧我地~哈哈....記住,,,經營的宗旨係咩..

um,,老妖我今日.冇哂分+比你,,,聽日補返數~^^

十週年勳章(截圖) Alta活動勳章

希望開發商可以做如下::

近日太多人因為比人爆ac
所以希望一開始加多個鍵盤鎖/ 入面加多個交易鎖 / del ac 要加多個密碼鎖
甘樣可以令大家更安全更開心甘玩online game 希望可以做到啦!!

原帖由 seanka 於 2009-4-19 10:56 PM 發表
近日太多人因為比人爆ac
所以希望一開始加多個鍵盤鎖/ 入面加多個交易鎖 / del ac 要加多個密碼鎖
甘樣可以令大家更安全更開心甘玩online game 希望可以做到啦!!

不能同意你更多

建議銀行好似真既銀行咁,3個角色聯名戶口
唔使d人成日又on又off拎野又寄信
要拎野就禁密碼

同埋最好密碼係optional使用
廢事d太多密碼又話煩
自己想用就用

------------------------------------------------------

另外建議幫d寵物同精靈提高少少行路AI,或者有一定穿牆能力
事緣係每次係d小障礙物多既地方
例如暗石鎮同營地果d,成日都唔見晒佢地
行唔夠幾步唔見左隻精靈?俾舊地下小石頭kick住左= ="
行唔夠幾步又唔見左隻寵?俾條柱阻住左= ="

只係識向前行,轉轉方向都好卦ORZ
藍夢月 + 1 PW~@o@ 精靈成日走佬...剩係識出黎企...食 ...

原帖由 藍夢月 於 2009-4-19 09:41 PM 發表

嘿嘿~幾好~我老妖覺得會WORK,,,

你有DIDEA,,我知係邊隻GAME到搵到...不過個D GAME好成功,,,

拎黎E隻GAME到整仲正...因為E隻GAME,,我老妖睇中佢嘿嘿...

thx先~~

仲有

叫多 d人來玩夢之樂章~
叫一個就送野~(唔好送好野..d人可能狂註冊令到自己d人勁多)
好似論壇果d~(註冊時寫遊戲如面果個叫佢入的人名..跟住送去佢AC)

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 11:55 PM , Processed in 0.042247 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存