2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 魔力寶貝 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ↙悔哭↙
go

[感想] 魔力寶貝 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

其實我玩online game都係因為小學戈時岩岩升左小三,小學每2年就會掉人,小三戈時我見我身邊d同學個個玩online game,之後我都比佢地拉左一齊玩,戈時岩岩玩魔力,仲係1.0,第一次玩係玩弓既,用到2十幾lv都仲係用緊新手寵,平時升lv又唔帶水,搞到30lv都味有一招4技,戈時岩岩玩覺得樹老一定係d好勁既王,第一次打戈時都唔知幾緊張,之後打完就覺得廢料~戈時1.0無揖檔都唔知幾好玩,一隻鏜50攻就係勁野,戈時3千蚊一隻,水龍就差唔多隻隻1m,之後出左掉檔d野貴晒~之後就無玩~慢慢每轉一次版,就重玩一次,大拿拿都重玩左差唔多5~6次。我覺得隻game最正就係回合式但係又唔會悶,我戈時諗住自己做任,點知上網睇,差唔多得d生產既任先可以自己一個做,隻game係基本上咩都要同玩家合作,各個job,唔理係生產,打王,解任,都要配合唔同既job先可以成功,我覺得隻game最正就係東e,入面就有勁多e生係到等人黎,出面有好多鑑定c,同埋賣寵既人,銀行門口就專賣eq同材料,隻game擺檔唔似平時其他game咁,你放好件物品,set好價錢就可以賣,要玩家同你交易,2下價,令我好享受同玩家之間既買賣~而且有d廢既寵,只要樣令,都唔洗驚無人要,樣令但係能力差既寵又會有人要黎擺檔,所以隻game我覺得好有特色~
聽講魔力2係 3D,我諗用寵擺檔呢個咁既特色可能會無左,不過如果魔力2有香港/台灣代理既話,我都會一直支持魔力戈個名~
已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 15 活動參與

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

哈哈..我小學玩果陣 同幾個同學玩

佢地一個係度嘈 醫生 好賺錢.. 一個話xxxxx 好賺錢

果陣真係熱鬧...

原帖由 善福 於 2008-3-8 02:14 PM 發表

我其實都玩過3個台灣SER....

不過我可能同佢地媾通唔到....覺得好悶...

又唔太明白佢D台語UP咩=.=

我係台灣人佢地玩得好開心
一到零晨我地就會分批做 hp mp藥
約定一個時間內做完一齊去解任
或者去洞開寶箱~~~
佢地真係好團結

如果你話俾佢知你係香港人~~
佢地就唔會成日打0的注音俾你架啦
不過我同佢地溝通得多~~有0的都開始識睇了
哈哈^_^

魔力係我玩online玩得最耐既一隻game
夾夾埋埋都起碼玩左2年.....係我中學既時候玩
成日叫阿媽比鉉我買月費黎玩
雖然呢隻唔係第1隻
但係我覺得最好玩既一隻
因為呢隻game係唔會一個人玩
每次一團5人走去升lv
我由一出就同幾個fd一齊玩....
每人最小兩個ac...因為要掛野
個陣5個人玩差唔多咩職業都有.....
我玩個陣最hit都係隻水龍...比較血厚
同埋呢隻game做d任務又刺激
最好玩就係打王既時候,打win好有滿足感
每次升lv都係儲3個鐘.就去打卡升lv
個陣真係幾好玩...最後玩到好似89lv因為好多fd都冇玩...又難組人就冇玩.
講返起而家都想玩返
善福 + 10 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 黃蜂.. 於 2008-3-14 06:20 PM 發表
魔力係我玩online玩得最耐既一隻game
夾夾埋埋都起碼玩左2年.....係我中學既時候玩
成日叫阿媽比鉉我買月費黎玩
雖然呢隻唔係第1隻
但係我覺得最好玩既一隻
因為呢隻game係唔會一個人玩
每次一團5人走去升 ...

以前先有打王既樂趣...

打比比....打4-5次都未必打得嬴...

依家....秒殺啦.......

其實好果隻gam市開免費ser~_~我都會去重玩~_~
因為d點數真係好貴-__-加上e家既魔力以經唔係好似以前既魔力咁/_\

我第二隻GAME就係魔力=.=
果時誤打誤撞入左黎玩..我記得仲係1.0收月費之後1-2個月..
果時最高40 LV..我1 LV..升15 LV都係哈洞...之後升20就係狗洞..果時真係既熱門..
20幾LV係海洞打...果時好少有..
最終比我係1.0完之前升上80玩牛牛...
出左2.0之後..就有弓魔格團..搞到好難升..講都冇咩人信=.=
王宮打到詔到55 LV..之後都係打到70 LV先打波仔果D..
最後都係詔喪洗返黎既魔晶換水鏡=.=
2.0出左..搞到好多職業歧視...
慢慢冇引咁到3.0...
3.0峴左風穴果D...又易升左..但係因為1.0果時升到生產系好出名..
所以3.0開始只係玩左陣...
3日可以升到御用..因為升完冇遺憾...所以冇玩
D人同埋寵都停係2.0 97 LV
2.0打玉係好難既事..依家易左好多
封師都好難升上去..慢慢冇玩..比新人升快左....
4.0重玩要太多錢= =要入12隻帳號月費..最後放棄埋...
善福 + 15 鼓勵

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 婷~~ 於 2008-3-15 06:36 PM 發表
我第二隻GAME就係魔力=.=
果時誤打誤撞入左黎玩..我記得仲係1.0收月費之後1-2個月..
果時最高40 LV..我1 LV..升15 LV都係哈洞...之後升20就係狗洞..果時真係既熱門..
20幾LV係海洞打...果時好少有..
最終比 ...

以前既魔力最令人回味....

打個王真係好緊張....升LV....我記得岩岩玩....升左3個幾月先60

依家.....一個月都8X......無得比......

岩岩玩好多地方都升到...
至從有第一個50 LV先開放雪山果邊...
所以果時50 LV果個好難升..
之後慢慢追到..因為係喪升到...
掛一掛東醫都有人搵你

玩過星曲WEB

原帖由 婷~~ 於 2008-3-15 10:56 PM 發表
岩岩玩好多地方都升到...
至從有第一個50 LV先開放雪山果邊...
所以果時50 LV果個好難升..
之後慢慢追到..因為係喪升到...
掛一掛東醫都有人搵你

哈哈....未有雪山果時...小弟隻魔師都4X...

呢隻game好玩之處解任要有耐性同時間....
打猶大好玩,一定要5男5女先解到=.=

玩過星曲WEB

原帖由 黃蜂.. 於 2008-3-17 12:22 AM 發表
呢隻game好玩之處解任要有耐性同時間....
打猶大好玩,一定要5男5女先解到=.=

以前解任真係好爽...

不過依家沒晒果種樂趣.....唉....一隻GAME太老...就會咁

呢個活動真係令人好感觸..
仲記得以前玩第一隻online係魔力,係1.0
係灣仔電腦城貪得意買左18蚊隻黃色果包野,
封面係露比同埋gel到個頭成個final fantasy咁果個紅色頭男主角= =
果陣細細個唔比日日開電腦,星期五六日每個禮拜都好期待,可以玩魔力
果個時候唔識打字,係東醫門口, go ha+++++++(去哈洞升lv加隊)=﹏=”
跟住記得有個好朋友叫Applegirl,果陣細個咩都唔識,=.=<呢d表情都係佢教我打同話我知點解
然後為左玩魔力學打字..果陣先得9歲,跟住有d人仲話唔信我得9信識打字咁快=.=
好懷念..仲記得果陣係唔識玩,死左健康變色都唔醫仲係咁打= =又唔識加點,升到10幾lv仲廢過1lv
因為健康都已經紅色d點又未加過
PK場都好正,我覺得而家冇一隻GAME係可以同魔力PK比
一大堆人係度組隊等打好剌激,因為回合制,好多變數
最記得可以租屋住,5舊水得個9格公屋=﹏=”
叫人黎玩都唔好意思,冇交租又拎唔番入面放左D野..
跟住果陣又好興比d封師捉寵擺滿條路搞party
成個教堂門口都係魔鼠歡迎人入去婚禮..
太真實啦..魔力寶貝..
仲要有一獲我係雙魚星號間房睇緊電視按左去唔知台灣定大陸台見到魔力寶貝廣告先搞笑= =
{果陣唔似而家咩game都賣廣告..

好懷念..寫住咁多先
最後,好開心同好多謝呢個活動舉辦出黎終於可以比我地抒發下d感情

ps.果時未有回娘家呢樣野,係MK金雞玩過一次就比人爆曬d account跟住冇玩..

善福 + 20 感謝分享!

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 alex2356 於 2008-3-18 12:10 PM 發表
呢個活動真係令人好感觸..
仲記得以前玩第一隻online係魔力,係1.0
係灣仔電腦城貪得意買左18蚊隻黃色果包野,
封面係露比同埋gel到個頭成個final fantasy咁果個紅色頭男主角= =
果陣細 ...

哈哈....魔獸傳奇....

原帖由 善福 於 2008-3-18 02:45 PM 發表

哈哈....魔獸傳奇....

你講一講我又記得,係雙魚星號睇個廣告係魔獸傳奇
神獸40LV

玩過星曲WEB

原帖由 alex2356 於 2008-3-18 04:00 PM 發表

你講一講我又記得,係雙魚星號睇個廣告係魔獸傳奇
神獸40LV

哈哈哈.....

沒錯....神狗一隻.....

我第一隻game都係魔力- -魔力神獸包-.-果時新出個包個名好似係咁叫...
係朋友帶我入行...
第一次玩既職係弓手開頭係+攻敏...發覺個人好似唔夠魔用 就+魔...唔夠血就+血-,-'乜技都學
後尾先知...咁+係錯~_~'咁我就即時刪人玩過...好彩得lv1x
刪左人都係玩返弓手....因為見我個fd有招亂射  好頂引...咁我就努力升lv25..
好順利咁25啦..之後就王宮啦....話咁快就御用(唔記得左-,-弓手最高職個名)啦
弓手御用左之後就開左個魔c,藥c,砍木,封c(個封c 係我同個fd 合$開,可以為自己捉下寵,搵下外快)
唔經唔覺...就玩左1年啦...弓手都lv8x(好睇唔開就轉左做格士)魔c都lv6x...生產都御用晒啦...
弓手做左格士...要升專技~_~好有恆心咁慢慢玩...
玩下玩下....玩下玩下...
終於做到鬥專家...10技晒....魔c 都10技埋....
我又再次開始我既冒險啦....同係魔力入面識既fd  去左解樹海...第一次解 當然好緊張啦
入到去..每行一步都好驚心....驚飛返城....好彩有水服用...果時d水服7x萬件...相當貴...
第一次打lv120人類...閃唔到...比佢一野打2千飛左返城....重有個傳c 都飛左返城...
過左幾日又再次去打....經過一輪既藥水戰./...終於羸左....就咁拎左個樹海專家稱號...
果時唔係好多有呢個稱...架...
其實都幾威下-__-'
果時得風穴升lv點...個格c 同魔c 都升到lv106....啦...之後大宇就開左個哥布林要塞
就咁..每個星期6...都約埋d朋友 一團人去升lv 升到lv113之後 我就冇玩啦....賣左ac出去啦~~
原因;係因為果時大宇出左個抽獎活動,1千蚊抽一次....頭獎係時雨人形係寵...重有牛鬼架...再生乜乜藥架...好多野抽...
有d人用左幾十萬就抽中隻鬼...好記得我個fd 抽左幾次就中左隻地牛,真善慕...
我就用左我一半既身家去抽.用左3xx多萬...結果得來幾支再生乜乜藥.../.\包ac賣晒出去....
唉...果時就係呢個活動攪到我冇心機玩...就咁..我就好平咁賣左個ac佢算....

唔知重有冇人記得我係邊個"呢↓↓↓↓
Pancake Coke(格士黎,個名中間重有粒星架--我冇櫻花打唔到落去ja~)
~冰魔~(魔c)
往事只能回味~~"
善福 + 20 活動參與

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 hktong123 於 2008-3-22 09:59 PM 發表
我第一隻game都係魔力- -魔力神獸包-.-果時新出個包個名好似係咁叫...
係朋友帶我入行...
第一次玩既職係弓手開頭係+攻敏...發覺個人好似唔夠魔用 就+魔...唔夠血就+血-,-'乜技都學
後尾先知...咁+係錯~_~'咁 ...

哈哈...果時得哥塞....升LV真係好辛苦

不過好有樂趣.....依家官服SER....你想升LV話到無咁易
已有 1 人評分Good 收起 理由
VIN。CENT + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

哈哈…我都係由神獸包開始玩
第一次玩online game,完全唔知男仔要用番男仔,用女仔就係人妖,結果就用左女仔 個名仲要叫<小cute>咁得意...不過後期都開左個男仔叫九軒
魔力曾經係我用哂所有時間去玩既online game...唔玩既原因期中之一就係_魔封lv7魔技要s級先有,而s級實在出得太太太太遲~_~”係個個魔c都用lv7以上大魔法,而我只係出d細細粒既魔法仔...不過我唔玩之前都玩得好開心~大約係2.0中期…玩開既fd都已經無玩…3.0左右連新識既fd都無玩…so我都無玩lu...

我第一隻game就係魔力....當時我表哥叫我玩
細細過一開始玩就係魔弓傳奇...當時我每開一個人物都唔過10lv= ="
開始大...零用錢就多左d夠錢買點數...就開始3.0了
個時第一隻人物就係弓手...名:魔弓神射手
3.0未更新之前我好緊張...因為3.0係一個大更新
版面完全變哂...
個時我成日用我老豆d錢買左成$7xx 點數卡= ="
俾人昆左超多獲 = ="(細細過俾人昆都唔知我事)
之後就因為錢既問題就停玩到依家...
不過我好懷念魔力 雙1東醫既情況
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:00 PM , Processed in 0.047194 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存