2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 魔力寶貝 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ↙悔哭↙
go

[感想] 魔力寶貝 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

玩過星曲WEB

原帖由 BakaLulu 於 2008-5-9 03:06 AM 發表

最初興攻巫.. 但係我選擇左魔巫 XD"
大約係爆敏, 半血半魔既加法啦~ @@"
個陣Lv40左右最中意join猶大團幫人打~
最刺激既一次.. 2個Lv32, 2個Lv38既team打贏左 =口=
成隊人都好合作, 個場真係好好玩 :lovel ...

攻巫。我覺得半桶水

不如玩士兵

嗚嗚 大家都係魔力之友 講真 無任何遊戲代替到魔力 聽番D聲想喊 我隻魔弓傳奇包仲係到

玩過星曲WEB

原帖由 禮哥仔 於 2008-5-13 12:25 AM 發表
嗚嗚 大家都係魔力之友 講真 無任何遊戲代替到魔力 聽番D聲想喊 我隻魔弓傳奇包仲係到

我果個新手包都係到.....

勁多魔力野.....唔捨得掉..

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 阿勁 於 2008-5-9 03:59 發表

我算唔算識你xddd
我好似係係魔力先識到你xdd

魔力唔係我第一隻mmorpg
不過我玩魔力前前後後都玩左6-7年
由佢封測果陣玩xdd

唔知有冇人仲記得我
(不過我係自閉人士 囧)

試過一個月包左8個ac 喪玩xd ...

係呀.. 我地魔力識 @o@"
西醫傳點 .口."

原帖由 善福 於 2008-5-9 09:44 發表

攻巫。我覺得半桶水

不如玩士兵

沒錯

原帖由 善福 於 2008-5-13 01:04 發表

我果個新手包都係到.....

勁多魔力野.....唔捨得掉..

我好多野都掉晒LU -.-
不過神獸傳奇本說明書仲係度 XD"

原帖由 BakaLulu 於 2008-5-13 12:50 PM 發表
我好多野都掉晒LU -.-
不過神獸傳奇本說明書仲係度 XD"

我很喜歡留下那些包...

都剩1份放著...

1.0那個公測包還在Q口Q...

大約只買到3.0 ...

玩過星曲WEB

原帖由 gun2506 於 2008-5-14 03:35 AM 發表

我很喜歡留下那些包...

都剩1份放著...

1.0那個公測包還在Q口Q...

大約只買到3.0 ...

4.0果時D包無買....因為掛住拍拖..

唔記得左魔力啦

呀呀...我玩果時係小6仲岩岩出...果時仲記得玩魔力抄石器 "
不過魔力係我第一隻online game=3=...所以果時都唔知咩叫石器~XD
果時囉住隻小蝙蝠打天下=V=...仲記得果時新左第2個大陸果時...
為左過海都曬左半個月..."仲有好多好多野都係好既回憶..
不過我到2.0冇耐就冇玩了...到而家想玩返已經...唉~_~...
同埋大宇真係代理得唔錯...冇乜外掛出現過...真係比起其他代理好好多

十週年勳章(賀詞)

果時里洞超多人......大家一度升lv一度傾計...好正

我記得我係2.0推出果時玩既.....宜家真係好懷念

玩過星曲WEB

原帖由 神仙仔的接手人 於 2008-5-21 06:26 PM 發表
果時里洞超多人......大家一度升lv一度傾計...好正

我記得我係2.0推出果時玩既.....宜家真係好懷念

2.0果時好似係高峰期

全SER都爆....誇張到SER2,3都有檔擺...

果種感覺好正....可惜唔長久..

魔力係第1隻比到成功感我既online game!
記得第1次玩. 做傳教. 加血加攻*3*
後尾比人tk左.. 灰心之下去左魔蠍玩..
魔蠍玩到90左右.. 果時未有掉檔咖. 捉到隻刃血bb都賣到幾貴下>0<!
魔蠍好多台灣人. 我識太多太多台灣人都太好人喇.
有次打王  有個3唔識7既肯借隻寵比我 因為我果隻瓜左~"~
好感動. 佢唔驚我會拎左去wo! 之後仲做左好朋友添!
後尾d同學拉我回流香港ser..臨走前將玩魔蠍2年既野分晒比d台灣fd
好開心><!  好回味以前沙連娜都未出. 日日海洞玩. 又過海去地龍個洞升lv捉寵! 比地龍咬jj咬到痴線-_- 哈!
由中1玩到中4   始終都係比佢激死既..就係等稱-_-!  有時卡稱又幾炆~"~
最終都係因為讀書&工作要放棄魔力..
好唔捨得..

玩過星曲WEB

原帖由 lison 於 2008-6-16 11:01 AM 發表
魔力係第1隻比到成功感我既online game!
記得第1次玩. 做傳教. 加血加攻*3*
後尾比人tk左.. 灰心之下去左魔蠍玩..
魔蠍玩到90左右.. 果時未有掉檔咖. 捉到隻刃血bb都賣到幾貴下>0

不過果時血刃BB好難遇....

有時捉成日都未遇到隻...

有時真係好睇命水

我又分享下先

我係1.0果陣開始玩
仲記得果陣係中1
班上好多人都玩
見佢地成日傾
又因為好奇就試下玩
一玩就愛上了

初初玩個登入畫面係隻樹精
果陣升到lv4x已經好高
仲記得有個勁族叫"幻影"
一開始玩又唔識就職
就咁拎住把劍就以為係劍士
點又唔識+
變左個雜人
紅傷又唔知咩事
打極d怪都扣勁少
後來個fd先教一教我
於是重新開隻人

藍色豆丁樣..玩弓手
成班fd去打樹精..哈洞..狗洞
真係好開心
果陣打樹佬都要打幾次先win
學到亂射已經好威..哈哈
不過好景不常
有日去完網吧玩就返去改pw
點知唔記得左個pw
迫住又開新ac再玩過

因為懶..又開番弓
仲要玩女角=3=
好記得果陣未有里洞
升lv真係好辛苦
為左上雪山..係海洞升35
有一段時間係hk9,10有紅螳打
先可以升快d
仲好升過雪山
升到咁上下lv
就到改波卡時代
為左打牛...都唔知打左幾多次改波卡
打到牛果陣就爆得好快
之後有幾日有卡時bug
用左登出就有番卡時
果陣牛場就爆哂人

就係果陣..開左個舞者
真係好爽...
爆敏人..狂升陽炎
係ser3東e有番d聲望=]
仲識左唔少fd
叫☆~刀仔~★
唔知有冇人識呢=.=

由於長時間玩個舞者
隻弓手都冇咩點升
令人難忘既係龍城時代
為左升一次lv都唔知要飛幾多個魂
升1次就6個鍾
買mp都買窮
之後就帕靈火山時代
森林果陣已經好好升
幾經辛苦打完帕靈
可以去火山升
果陣隻弓8x 舞6x
不過果陣部腦神神地
有一排冇玩
索性賣左個ac

間中都玩過幾多game
不過都係覺魔力最好玩
於是中3升中4時又玩番
今次玩敏魔
叫"刀嘜"
日玩夜玩
lv都升得好快
升到lv60左右
識左個老婆仔=3=
但升到8x已經覺好悶
好辛苦升到招超冰10
好滿足
以前係pk場見到超冰10就愛上
終於比我升到..不過唔夠lv用
就已經賣左ac

~完~
已有 1 人評分威望 Good 收起 理由
善福 + 25 + 1 鼓勵

總評分:  威望 + 25  Good + 1   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 刀嘜. 於 2008-6-18 05:57 PM 發表
我又分享下先

我係1.0果陣開始玩
仲記得果陣係中1
班上好多人都玩
見佢地成日傾
又因為好奇就試下玩
一玩就愛上了

初初玩個登入畫面係隻樹精
果陣升到lv4x已經好高
仲記得有個勁族叫"幻影"
一開始玩又 ...

我果時魔師升左4招超10

原帖由 善福 於 2008-6-19 12:09 AM 發表

我果時魔師升左4招超10

4超@o@.....真係有恆心

玩過星曲WEB

原帖由 刀嘜. 於 2008-6-19 01:49 PM 發表

4超@o@.....真係有恆心

有人幫我升....

最記得都係解任務...
最深刻既任務都係 善與惡 ...
我還記得那天 早上起早沒事好幹=         =
見有個人個稱 好型, 原來就係解 善與惡 拎..
之後就組團去打...
解到唔知咩咩既內心世界
大到冇朋友既地圖- -
仲要搵 善/惡 打...
仲要d怪 下下出8~10隻....
加上當日 運氣好到暈..
三步一隻怪 既慘情
解了4小時  才找到 惡..
點知...打落先覺咁難打- -
1隻密醫(惡)+9隻小惡魔 樣既怪..
隻 惡 昏睡...zzz左人之後  再用多次..又中- -
屈機到= =
d 小惡魔又用 混攻 定唔知 昏攻
60x3 + 90x1 + 50x1(醫師)
都唔夠打...比佢d混攻  昏攻 屈死哂...

最令人感動既任務 就係 7直任務(定唔知係情人節任)
係解3part既..
有誰還記得一拳扣10萬的傢伙=           =

I'm your father
這個稱號....有誰還記得呢??

現在還會有誰 會去解 鬼旅館任呢?
還有誰打贏熊男後  真的會看 那三本書呢?

最後打上玩咁耐 魔力最 白痴的一件事
大宇出了一個十二星座商人 任務
所有ser 合共只有12個(包括台灣)
我哥日 好好彩 同一個女仔 成功解到 (要男仔lv+女仔lv=gm 說出需要的等級)
內容係 在法城找gm出黎

以下內容 嚴重白痴-                        -
我件獎品  竟然係 +20閃 仲有一個超帥的稱號:xxxx水瓬座
全魔力獨一無異既稱  再加上+20閃=          =
新手唔知價...
用了極低價(5m>  )
賣左出去=                              =

現在想起   真係白痴到喊- -

你們笑我吧=       =

我又想打下自己既野"

其實魔力並唔係我第一隻game~
第一隻係玩金庸~'之後仲玩過無數咁多隻game~
但玩得最耐既~係魔力~

記得果時係中四~
咁岩同一個坐我隔離既同學講起~我問佢有咩game好玩~
佢就同我講魔力~
佢不斷講話好好玩~最後我都膽粗粗買左隻碟試下玩~

我玩果陣應該係1.0尾~
登入畫面果陣有隻樹精~
我既第一個職業就係做魔c~
果時又係唔識加點~~會加d攻...又加d血"
我個fd想帶我去升lv~佢叫我打完卡之後就係西醫等~
果陣打卡唔會好似而家咁上面有個紅字~~
所以每次我打完卡我都直接登出用傳石去到西e~
升既速度可想而知...我個fd都問我點解咁慢=-="
升到26 lv左右~終於有一招單石3技=-="

我個fd仲送左隻綠螳比我~
係果時黎講~我已經覺得隻螳好勁"
仲覺得好貴tim~
之後佢仲比左2m蚊我~已經好多了~

但最後我都del左個人~因為果陣先知原來係點玩"
跟住開左個劍士~果陣近戰應該都唔吃香"
我細佬就同我一齊玩個劍士~佢仲用HKD 10蚊買左隻穴熊返黎~
果陣好中意隻穴熊~因為真係好型~~
但個ac1係玩到3x果陣就冇玩~一直停玩左4-5個月~
冇記錯果陣如果3個月唔開的話~就會cut acc~

所以我開返果陣~個ac已經冇左~
於是我又開左一個新ac~
果陣仲係2.0頭"
我揀左一個果時冇咩人會做既職業~斧士~
果時唔係因為知道斧士既攻高~而係純粹因為我個人中意一d人地唔重視既野~~

做斧士時已經識得點加點~所以就純攻敏咁加上去~
仲set左一個target比自己~每日最少升一個lv~
係10lv果陣~係街行過..見到一隻飛係度既寵物~有少少大隻~好似隻紅龍~只係2m蚊~
於是就買左~(ps:後尾先知係血魔)
跟住就加攻~同我拍住上升lv~隻血魔同我一樣~好快就同lv~
最記得有一次去里洞果陣~有一個人問我果隻係咩寵~
我話係血魔~跟住佢就話用條水龍同我玩~
之後我話no la~
第2 rd佢就TK左我~仲登出tim=-="

到左52lv果陣~終於擺脫左炎洞~
而我個fd話我可以去打詔升lv~
之後我就去打詔喇~原來果陣打詔升都幾快~
好快就到左57lv~
咁果陣我未知有得打改波卡~打牛~
都仲繼續係詔升lv~速度係升得超慢....由57到60~係我認為升得最慢既日子"
直到而家都係~因為有陰影=-="
升到60果陣~真係成個人鬆左一口氣~終於可以去水洞=-=

兗得果陣成日去東e下面pk~
果陣就比較低lv既pk~都係平均50-60左右~
因為係拎斧~所以冇咩人會打我先~d人通常都係打傳c或者魔c先=.=
有一次5p5~我果邊成隊死剩我一個~對面仲有4-5個人左右~
大家同我差唔多lv~每一回既攻擊次序我都好清楚諗好~
甚至幾時巫技~應該打邊個先~用下陽炎~終於1p4個~贏左~
由果場起~d人開始圍我先~haha~

60lv之後就一直水洞升lv~
一直升到66lv~就去左森林到升lv~(解帕靈果個迷宮)
好快就升到72lv~因為每次都係我帶=-=
到左72 lv之後先知原來有打牛呢回事...=.=
但咁岩出左3.0~就去左風穴升喇~
不過最後都有打到改波卡既~都去過打牛~第一次打果陣仲比d牛打到失左靈~
因為最初以為好易打~所以冇帶eq去~

風穴升到79 lv~
就識左一個魔力裡面既人~果陣係打帕靈升~見到佢d技好高lv~80 lv好似連8~乾又8-9"
跟住就同佢交左卡喇~
由果時起~我先知原來有升技呢回事=-=
(果陣我79 lv既能力係~乾5,連4,陽4,其他巫技)
跟住我開始升技~由80lv開始升~
到82果陣已經乾7~84果陣~已經升到乾8~
到86 果陣已經乾10~
果陣真係好開心~我魔力人生第一招10技~~
跟住就成日去pk場pk~識左個人~叫"我打字用速成"~
唔知大家識唔識佢呢~^^
見到佢pk果陣只係得一招乾10係咁打人~真係好型"

玩左一排pk~果陣我矢未升lv~就繼續升技~
咁岩果排已經接近3.0尾~出左新技~戒驕戒躁~
係斧士專技~
果陣係成個2千分既人都話呢招技係冇用的~係廢的~
因為最慢出~而且乾10加2倍~戒10先得1.5倍~
所以冇人升~
但果陣我諗~~出得呢招技~就一定有佢既用處~
加上係專技~點都升下~
結果用左2-3個星期~就升到戒10~
果陣仲未出4.0~戒10既樣子~係同1-9一樣~冇大爆炸既畫面~

說個秘密比大家知~我可以肯定地講:我係第一個升戒10既人"

跟住升到90 lv~又係日日去pk~
果陣同我個fd基路亞成日玩~~
我地雖然玩~但係就每場pk都係用戰術去玩~推測對手下一步想點"
結果好多時都係我地贏"

跟住就轉左職做格士~升埋崩,戰心,明水~仲有混攻~
果陣住部升到8技之後~都仲未有稱~
日日掛機都冇~所以等到灰左~轉返斧士玩~
之後去火山~解蘭1-8~

到左後期~個fd已經冇玩~
得返我自己一個玩~亦都開始冇咩心機玩lu~
但一直都有玩到5.0尾"

至於果d魔力fd~亦都做左真人fd~
差唔多每年都約出黎一次食飯,唱k~玩~
總算識到朋友~^^

送一張相比大家睇~

呢張相真係keep左好耐~
中間果個先係我~

呢幾個朋友~陪我一齊5p5~
一齊開族~
果陣我開過兩次族~
第一次係楓葉~第二次叫AnGeL~葉
都係以近戰為主既族"
多謝你地~好開心識到你地~^^

我果陣既角色~
叫 小炳

已有 1 人評分威望 Good 收起 理由
善福 + 40 + 2 原創內容 好詳盡

總評分:  威望 + 40  Good + 2   查看全部評分

我第1隻 online game 都係魔力
一開始我玩香港

個時d昆人招數真係好多
幫寵物加忠誠呀
昆你可以copy d錢/物品 打個帳號/密碼落隻寵到 (跟住條友用藥水/料理睇)
地交 個陣 條友雙開  匿埋係一二邊 跟住等你掉野個陣就汁左你
試過一次 買隻金螳個陣 點知條友換左隻藍屎比你

魔力係我玩得最耐而且又係第一隻玩既online game
1.0果時成日去到表哥屋企佢都玩緊
霸住部腦我想上網都唔得
到2.0後期  我見佢玩到咁爽  又想玩下
果時咩都唔識-0-玩左幾日唔知咩事無玩了
第3.0前期  終於買點去玩  同我細表哥一齊玩牧羊
雖然係少人  但係都好爽  每日賺錢1m-0-
但係我聽人講雙子多人玩  所以轉左去雙子
玩多左一排  悶得滯  日日淨係響度掛機-__-
最後d fd又走曬  無玩了
到後期  又玩番-0-一路玩到5.0
5.0出左一排  我就停左
直到1~2年前  特然好掛住魔力
又想玩番  一路都玩左好耐
因為又係成日掛機  又要考試  停左一排
最後我收左個ac就玩到3個月之前..
因為大宇不停大cut大cut
無玩2個月 而家玩水瓶

真係停過好多次-__-

笑傲無雙 玩過星曲WEB

雖然我第一次唔係魔力....
但係魔力算係我玩得最耐既game= =
果陣我仲讀緊小6....果陣我本身玩緊笑傲...
點知玩左2個月左右就汁左..之後我個fd帶隻魔力碟問我玩唔玩-.-
我咪話玩下囉-.-
果陣1lv就出東門組人去哈洞....哈洞果陣都有好多升lv中既人玩pk....
升到10lv就跟個fd去里洞升...我好記得果陣...
因為我個fd個家姐同佢條仔帶我升...果陣3個係里洞升真係好快....
1日都唔洗就升左10幾lv...果陣佢地2個都70幾lv...2.0算係高lv嫁啦-.-
之後玩到40幾50幾就唔想玩...覺得好鬼悶...
停玩左一陣右再玩返....但係次次都升唔到高lv...我隻隻人玩到40幾50就唔想玩
del左佢再開新人=.=   次次都玩唔長.....
咁樣既日子都玩左我1-2年
之後就真正既停玩啦....

仲有呀..大家覺唔覺得夜晚聽住法蘭城既音樂會好眼訓
次次返親城行就會好想訓覺
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:57 PM , Processed in 0.060872 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存